Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל על UP

Ahbarony
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דור, לופטהנזה סתם כיסא מאוד לא נוח, אוכל לא אכיל ומטוס מוזנח ומלוכלך.

ספריאל, לא עיבוי אלא דליפה (הסססססס שהיא עשתה שיגע אותי כל הטיסה אבל הייתי הרוג ואמרתי לעצמי שאם הדלת לא עפה עד עכשיו והרעש לא מתגבר אז כנראה שהיא תחזיק עוד שלוש שעות). הדלת פשוט קופאת.

שמע אני לא יודע מה הגובה שלך, אבל לי כאדם שגובהו 1.70 מטר היה בסדר גמור, טסתי 3 מקטעים (TLV-FRA-HAM-FRA-TLV) ונפלתי על מטוסים חדשים יחסית (כולם מ2011, למרות שלטיסת פנים היה מתוכנן מטוס משנת 2000), הכיסא היה לי בסדר. המטוס בחזור לא היה הכי נקי אבל היה סביר למדי.

אוכל היה סביר בטיסה לגרמניה, בטיסה חזור היה מעולה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מתעלק על השרשור, למישהו יצא לטוס עם אייר פראנס לאחרונה?

אני בדיוק סוגר טיסה מישראל לניו יורק עם עצירה בצרפת ואז טיסה חזרה מלוס אנג'לס לישראל שוב עם עצירה בצרפת, המחיר מפתה מאוד ($950) אבל אני לא טסתי איתם מעולם.

Sent from my A0001 using Tapatalk

בנצי, ההודעה שלי באה באיחור אבל לאחי היה נסיון חיובי עם אייר- פראנס בחודשים האחרונים. בסוף יוני הוא טס בכיוון אחד פריז- ת"א והיה מרוצה.

לפני כשבועיים טס מטעם העבודה ת"א- פריז- סן פרנציסקו וחזרה ושוב- היה מרוצה וללא בעיות מיוחדות).

ספריאל, לי היה נסיון אחד חיובי מאוד עם TK במסגרת טיול מאורגן לפני כמעט שנתיים. בדרך חזרה ארצה, מאטאטורק לת"א, טסנו ב-wide body, כמדומני, עם מערכות בידור אישיות, ארוחה מפוארת וכל הטקס הנלווה. זאת הפעם הראשונה (והיחידה, בינתיים) שטסתי במטוס מהסוג הזה ונהנתי מאוד מהחוויה.

אגב, יש מישהו שעדיין לא ראה את הכתבה?

http://www.mako.co.il/news-money/consumer-q3_2016/Article-48978fa9ff9f551004.htm

אגב, נהג לילה, בשירשור אחר אתה מזכיר את טראנסאוויה- יש לך נסיון איתם?

אני אמור לטוס איתם בחגים למינכן ורוצה להבין מה מצפה לי.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם (נערך)

ל-TK יש 7-8 טיסות ביום מ-IST לת"א, מרביתן על 320/321 אולם חלקן גם 773 ולפחות בעבר, גם רחבי גוף אחרים. ועוד אחת מ-SAW (דומני 738 ). כנראה שהיית בר מזל וזכית לטוס במטוס מצוייד במערכת בידור אישית.

אני ציינתי את ההתרשמות שלי, יתכן שאם הייתי טס טיסה אחת יותר מוקדם או מאוחר ההתרשמות היתה שונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טסתי עם טרנסאביה פעם אחת לפני כ-14 שנה מאמסטרדם. היה בסדר גמור, אבל זה לא רלוונטי להיום. הזכרון העקרי שלי מהטיסה היתה דיילת יהודיה הולנדית (שמשפחתה מתגוררת בישראל), שתרגלה את העברית המעטה שבפיה, וכל הנוסעים שיתפו פעולה.

מכל מקום, אאל"ט מדובר בחברת בת של AF/KLM.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
טסתי עם טרנסאביה פעם אחת לפני כ-14 שנה מאמסטרדם. היה בסדר גמור, אבל זה לא רלוונטי להיום. הזכרון העקרי שלי מהטיסה היתה דיילת יהודיה הולנדית (שמשפחתה מתגוררת בישראל), שתרגלה את העברית המעטה שבפיה, וכל הנוסעים שיתפו פעולה.

מכל מקום, אאל"ט מדובר בחברת בת של AF/KLM.

אכן לא רלוונטי. טרנסוויה לצורך העניין היא חברה חדשה לחלוטין מהשנים האחרונות (היא בעצם "נולדה מחדש" לאחר האיחוד בין איר-פראנס לKLM). אני טסתי איתם כמה פעמים והחוויה בטיסות היתה תמיד חיובית. צריך כמובן לדעת למה לצפות - מדובר בטיסות לואו קוסט, על כל המשתמשע מהדבר, אז אם צריך תוספות (בחירת מקום / תוספת מזוודה וכו') כדאי מאוד להזמין מראש, כי המחיר בשדה גבוה משמעותית. יחד עם זאת, ביחס לחברת לואו קוסט אני חושב שהם יחסית מהטובות. בעיקר זה מתבטא במרווח בין המושבים, שהם השיגו על ידי משענות דקות מאוד (אבל נוחות, לפחות לי) והמחיר הסביר של אוכל בטיסה ובעיקר של תוספת למושב ביציאת חירום (תלוי באורך הטיסה, אני על טיסה מפריז לברצלונה שילמתי 6 יורו למושב שם).

ביקורת אחת שיש לי עליהם היא בשירותי הקרקע. בנמלי הבית שלהם (פריז/סכיפהול) בסדר גמור, אבל עושה רושם שהם חוסכים ברכישת עמדות בשדות זרים. גם בת"א וגם בברצלונה המתנתי הרבה על מנת למסור את המזוודה. הבעיה אפילו חמורה יותר כשלוקחים בחשבון את העובדה שבתל אביב גם אם אין מזוודה חייבים לעבור דרך הדוכן (אין צ'ק אין אונליין לדעתי, אבל אולי זה השתנה). חוץ מהביקורת היחידה הזאת אני מרוצה מהם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

החוויה עם טרנסאביה חזרה על עצמה היום - הטיסה עצמה בסדר גמור, שירות הקרקע בכל שזה שהוא לא שדה הבית מתחת לכל ביקורת (במקרה הזה, בשדה של פיזה)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ עם חוויה טריה (של אחותי, למעשה) על יקירי ליבנו אל על

טיסה LY328, מ CDG ל TLV (פריז-ת"א)

שעה מתכוננת- 18:40

הטיסה בוטלה בלי אזהרה ובלי לתת סיבה. חשבתי שיאחדו אותם עם 326 שיוצאת ב 22:40, ואכן זו השעה החדשה שהם קיבלו. חלפו השעות, טיסה 326 יצאה- שהם לא עליה. 328 נדחתה ל 23:55

כעבור עוד חצי שעה, הטיסה נדחתה שוב ל 00:45. אף הסבר או סיבה לא סופקו למסכנים בטרמינל, וגם לא הכנה לקראת ההפתעה הבאה-

נכנסתי לפשפש ב flight radar וראיתי שהמטוס היחיד שמשויך לאל על בדרכו להפגין נוכחות בפריז הוא A340 של.... Hi fly. אל על חוכרים מהם טיסות, מסתבר. הודעתי לאחותי שהם לא טסים אל על. ואכן, המטוס היה אותו A340 במצב תחזוקה די רעוע, הצוות פורטוגזי, מערכת בידור- מקולקלת, ואם מישהו מהנוסעים חשב על צוות דובר עברית או לקבל משהו לשתות פה ושם, הכל נמוג בערפל.

איזו מין חוצפה זו שחברת תעופה דוחפת אותך לטיסה לא שלהם, בלי להודיע אפילו? רוב הנוסעים לא ידעו מה קורה עד הרגע שעלו למטוס.

פורסם

כל שלוש החברות הישאליות סובלות בימים אלה ממחסור במטוסים וצותים, ועל כן חוכרות מטוסים ממקורות שונים - ספרד, פורטוגל, צכיה ועוד.

החלפת ציוד (לנשל דגם מטוס) היא ענין שגרתי בכל חברת תעופה.

כל זה לא מצדיק התעלמות מהנוסעים, ובכל מקרה מגעע פיצוי לא קטן לפי חוק טיבי או לפי חוקי האיחוד האירופי.

פורסם

מעל 5 שעות בהחלט מגיע לו פיצוי

החלפת מטוס אינו דבר שבשגרה חוץ מאל על, לחברות הזרות זה יכול לקרות אבל באופן נמוך ביותר.

אל על הינה חברה בעייתי גם אחרי שהגיעו להפסקת אש עם הטייסים.

ממליץ בחום לייצור קשר עם אל על, יש מצב ייקבלו פיצוי בטיסה חזרה ובנוסף מגיע להם פיצוי בעתיד.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

הטיסה הייתה הטיסה חזרה.

החלפת דגם מטוס זה בסדר גמור- הטיסה עצמה לא הייתה אל על, אלא של Hi fly, צוות פורטוגזי, טייסים פורטוגזים, וכו'.

אבל זה לא שורש הבעיה. לא עידכנו את הנוסעים בכלום, פשוט השאירו אותם לבהות בלוח הטיסות שמתעדכן מעיכוב לעיכוב, בלי הודעה, ובלי להודיע אפילו שהמטוס המוזר הזה שחונה שם עם סמל אחר על הזנב זו אכן הטיסה שאליה הם צריכים לעלות.

אל על ישמעו מאיתנו מחר כמובן

פורסם (נערך)

aka77 - החלפת ציוד היא עניין שגרתי לחלוטין בכל חברה - מספיק שתהיה תקלה במטוס אחד כדי שיהיה אפקט דומינו. אתה פשוט לא מודע לכך. זה מגיע לכך שמאריכים שירות של מטוסים ישנים, גם בחברות הגדולות ביותר.

בחברות גדולות יש מספיק כלים רזרביים, וגם בהן לא פעם מוחלף דגם. לפני מספר שבועות וטסתי עם TK (חויה לא סימפטית לכשעצמה) ו-A321 הוחלף ל-A320, כנראה שלא היתה בעית חוסר מושבים ורוב הקהל בכלל לא שם לב.

אל על חברה יחסית קטנה והצי שלה מגוון מאוד, מה שמגביל אפשיויות החלפה בתקרה של תקלה בכלי אחד. שעם חידוש הצי לטווח הארוך תהיה יותר אחידות ושינויים יבלטו פחות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה היה רע לך עם TK? אני טסתי איתם השבוע על 4 מטוסים (קונקשן הלוך וחזור) והיה טוב מאוד, המטוסים יצאו על הדקה והגיעו על הדקה, האוכל היה אחד מהטובים שאכלתי על מטוס (בלג הארוך יותר, מהארץ לטורקיה הייתה ארוחה קלה) והמקום היה די מרווח (נראה לי שבטיסות הקצרות היה טיפה פחות מקום לרגלים אבל עדיין סביר)

פורסם

אני לא יודע מה אומר חוק טיבי, אבל אם הוא לא תקף למקרה שלכם חוקי האיחוד האירופי תופסים לכל טיסה שלפחות אחת ה"קצוות" שלה באיחוד (לדעתי סכומי הפיצוי נמוכים יותר עבור טיסה שרק ממריאה או רק נוחתת באיחוד, בהשוואה לפיצוי במקרה של טיסה בתוך האיחוד, אבל עדיין יש פיצוי). החוקים האירופים מתחילים לפצות את הנוסעים החל משלוש שעות איחור (שים לב שהאיחור נמדד בזמן ההגעה ולא בזמן ההמראה), אז שווה לבדוק את זה

• תוכן חדש...