Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך לבחור בליסינג בין טויוטה קורולה סאן לבין ראפיד 1.2.

היום אני עם פאביה 1.2TSI, סה"כ מרוצה משילוב המנוע-גיר, פחות מהאיבזור (בעיקר מחסור ב-BT) והגודל - יש ילדה בת 3 חודשים וכידוע ילדים דורשים ציוד ביחס הפוך לגודלם (סלקל, עגלה, אמבטיה וציוד נוסף, כתלות בסוג הנסיעה)..

מבחינת השוואה בין הדגמים נראה שיש יתרון לטויוטה מבחינת הגודל, פרט לתא המטען אך שווי המס על הטויוטה מעט גבוה יותר (כ-200ש"ח בנטו).

בכל מקרה, סביר שהטויוטה תהיה יותר "רכב" מאשר הראפיד, גם מעצם היותר בקבוצה בכירה יותר.

חוץ מזה, כיוון שהפאביה, שהיא רכב לא נוח בעליל, מספקת את הסחורה, לא חושב שאחת הבחירות תהווה "ירידה" ברמה.

עשיתי נסיעת מבחן קצרה בשתיהן, נראה שיש יתרון לטויוטה (שוב, פרט לבגאז' ושווי המס) אך קשה לי להחליט.

פרמטרים שלא חשובים לי: אחזקה, צריכת דלק, מראה.

פרמטרים שיכולים להוות משקל: נוחות, איבזור, רכב לא עגלתי מידי.

אשמח לעוד נקודות מבעלי נסיון, שאולי לא חשבתי עליהן.

תודה.

פורסם

היתרון הגדול של הראפיד הוא באמת תא המטען המאוד גדול (ונוח לשימוש ) עקב מבנה הדלת, היא גם חסכונית יותר מהטויוטה (לא שזה משנה לך מעבר לתדלק טיפה פחות או לנסוע יותר על אותו מיכל).

אמנם לא נסעתי עדיין בקורולה, אבל תבדוק את עניין הרעש שנובע מהיותה מצוידת בגיר רציף, והיא גם צריכה להיות מרווחת יותר מבפנים.

הקורולה גם מאיצה מהר יותר מהראפיד 1.2. (הופתעתי).

השאלה אם זה שווה לך את תוספת המחיר.

נוחות אתה צריך לבדוק בעצמך בסופו של יום ,אבל הראפיד יחסית נוקשה.

פורסם

כשעשיתי נסיעת מבחן בראפיד 1.4 אולי בפעם הראשונה הרגשתי שרכב חזק מדי ליכולות שלו. בכביש משובש הוא פשוט קפץ מצד לצד והרגיש לא יציב ופחוט נשלט. כרכב משפחתי קורולה עדיפה בכל פרמטר אפשרי.

פורסם

גם לי היה נוח יותר בקורולה, תא הנוסעים שלה נעים יותר לשהיה והכסאות היו לי נוחים.

אם בראפיד אין מערכת מולטימדיה מקורית אז זו של הטויוטה עדיפה בהרבה מבחינת נוחות שימוש.

אתה מגיע מרכב עם מנוע טורבו וגיר דו מצמדי לרכב אטמוספרי עם גיר רציף. תחילת הנסיעה מהוססת ופחות זריזה ויש הבדל מהותי גם בתאוצות הביניים.

הגיר הרציף בקורולה לא רע בכלל ולמעט עליות ארוכות במיוחד הוא שומר על רמת רעש סבירה.

• תוכן חדש...