Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה שעלתה לי בראש היום

אם אתם מתדלקים ומישהו בא לנקות לכם את החלונות ברכב בלי שביקשתם אבל החלונות באמת היו מצריכים ניקיון, אתם משאירים טיפ?

לתדלקנים אתם משאירים טיפ? אשמח לשמוע את האג'נדה שלכם בעניין.

*אלו שמתדלקים בתדלוק עצמי, אין טעם שתענו "אני מתדלק עצמי"

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מישהו היה מנקה לי משהו ברכב בלי שאני מבקש אני אתעצבן.

בנוסף אני אנטי טיפים בכללי,אתם עובדים בשביל משכורת, אין סיבה שאני אשלם לכם.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

למיטב זכרוני בהנחיות השרות המלא של סונול למשל, על הנציג להציע לבדוק שמן מים + לבצע ניקוי שמשות. בכל מקרה כך אמר לי מנהל תחנה גדולה לפני כשנתיים. מעולם, אבל מעולם לא הוצע לי שרות כזה במלואו ב5 שנים האחרונות שבהן אני מתדלק כשלוש פעמים בשבוע רק בשרות מלא. אז על מה בדיוק טיפ?

פורסם
למיטב זכרוני בהנחיות השרות המלא של סונול למשל, על הנציג להציע לבדוק שמן מים + לבצע ניקוי שמשות. בכל מקרה כך אמר לי מנהל תחנה גדולה לפני כשנתיים. מעולם, אבל מעולם לא הוצע לי שרות כזה במלואו ב5 שנים האחרונות שבהן אני מתדלק כשלוש פעמים בשבוע רק בשרות מלא. אז על מה בדיוק טיפ?

אבוי אם מישהו שם יבדוק לי שמן מים, בתור אחד שעבד תקופה קצרה אחרי הצבא בתחנת דלק אין סיכוי שמישהו מהעובדים יגע לי ברכב.

היו מקרים שמתדלקים מילאו יותר מדי שמן ואז זה פשוט פרץ מהפתח של המדיד ועוד מקרים רבים ומגוונים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בתחנות פז מחויבים לפחות שמשה ובמידה והלקוח לא מעוניין מרימים את המגב בשביל הבקרה, שם הנהלים הכי נוקשים לעומת סונול, סונול זה הכי חפיף שקיים.

אני הייתי עובד בפז ואני מכיר הרבה אנשים שעבדו ועובדים בסונול וזה שמיים וארץ.

בנוגע לטיפים, זה כיף ונחמד כל עוד אותו עובד משקיע כמו שצריך אבל הרוב לא ובמיוחד אחרי שראיתי מקרים, אני אך ורק בשירות עצמי וכשבאים לעזור לי אני מסרב בנימוס ומתדלק לבד העיקר שלא יגעו לי ברכב.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

בדור אלון לפני עשור זה היה בנוהל לשאול "שמן מים שמשות?" בכל תדלוק בשירות מלא

רוב האנשים שביקשו ניקוי שמשה השאירו 5-10 שקלים

הבקרה היחידה הייתה לקוח סמוי פעם בחודש-חודשיים, מי שהיה "נופל" עליו ושוכח להציע מקבל מכתב פיטורין

לא מסובך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הכוונה במרימים את המגב בשביל בקרה זה שיש מצלמות בתחנה, יש בקרות יזומות שמישהו יושב ופשוט מסתכל עלייך ועל ההתנהלות שלך ועל החזות הייצוגית של התחנה. אחד הנוהלים בפז למתדלקים שחייבים לנקות לפחות שמשה אחת לכל מכונית, במידה ולקוח לא מעוניין שינקו לו את השמשה אתה מראה במצלמה שהצעת ללקוח בכך שאתה מרים את המגב ועשית את תפקידך.

על הבקרות האלו נותנים ציונים לתחנות, זה בעצם שדרוג של לקוח סמוי.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם
אם מישהו היה מנקה לי משהו ברכב בלי שאני מבקש אני אתעצבן.

בנוסף אני אנטי טיפים בכללי,אתם עובדים בשביל משכורת, אין סיבה שאני אשלם לכם.

+1...

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

לא נכון עצם שמתדלק מציע לך את כל זה זה רק מהפחד ללקוח סמויי זה שאתה מסכים לכך ומאשר לעשות,בזמן שאתה לא לקוח סמוי מהווה סוג של מוסכמות חברתית שאתה תביא לו טיפ.

אתם מסכימים איתי שמינימום שעתי זה סוג של עבדות?

עקב שזה אחד העבודות הנוחות לעבודה על מנת לקבל מענק נוסף מטעם המדינה שלא לדבר על מעסיק שמבקש ממך לעבוד כפולות(ברמז עבה שכדאי לך להישאר),מעלים שכר ולקוחות שבמידה והם מקבלים עודף מיותר לא יחזירו(רובם לפחות) כי ביבי דפק אותם.

מחייב ממך כנורמה חברתית להשאיר לו טיפ אם ביקשת ממנו לנקות לך החלון.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

אתה מתבלבל לחלוטין ואתה הוא זה שלא מבין את יסוד הדברים. mark_Avn

בוא ואנסה להסביר לך, בצורה יחסית בסיסית:

1. אתה. מגיע. לעבוד. בשכר.

את מי זה מעניין שזה מינימום או 50 שקלים לשעה? אותי? הלקוח שמגיע לקבל שירות?

אתה יודע שלעבוד בחנות, מכירות או כל עבודה "בסיסית ופשוטה" כזאת או אחרת זה גם במינימום לרוב? ומה, לא תמכור לא תעבוד? רק כי לא נותנים טיפ?

2. אתה. מגיע. לעבוד. במפעל/מוסך לא יודע מה, שכר מינימום.

את מי זה מעניין מי נגד מי? אתה מופיע לעבודה? מסכים לעבוד בחוזה? ואז מגיע לקוח למפעל, יורד לפס הייצור ושואל משהו או מבקש משהו, הוא צריך לתת לך טיפ על זה אחר כך? אני לא כל כך מבין.

3. נכון, יש "נורמה" חברתית ומוסכמות חברתית לצ'פר או לתת טיפים, אבל שים לב... לאנשים העושים אקסטרה ! מרצון בנוסף ומעבר למוטל עליהם בעבודה, כנראה שאתה זה אתה שכחת או מפספס לצערי.

ממתי אני אמור לחלק כספים או טיפים לאנשים שחלק מהעבודה שלהם זה לתת שירות? לתדלק, לבדוק את מצב הרכב וכו', הרי ברור לך שבדיקת שמן, מים או תקינות הרכב = תחנת הדלק הלקוחות שלה הם.. ובכן... הרכבים! לכן, רכב תקין ולקוח מרוצה = לקוח שחוזר לתדלק שנית, מה הקשר פה בין טיפים או למשהו אחר?

4. במידה והמתדלק, החליף לי פנצ'ר, החליף איתי מצבר, עשה לי החלפת שמשות בזמן התדלוק, השחיר לי חלונות, עשה פוליש ווקס או רוקן לי את הבי**ם בין היתר, פה כן, אני מסכים שיש לצ'פר את העובד בהתאם למה שאני אחליט ואראה לראות עיניי ובהתאם ליכולות שלי ולשביעות הרצון שלי. קאפיש?

אתה פשוט לוקח הכל לכיוון הלא נכון, כולם עובדים, חלק מהעבודות קשות, חלקן פחות.

חלק עושים כסף מיחסי מין, גם שם אתה נותן טיפ?

כולם עובדים קשה, העבודות מגוונות, אבל אל, בחיים שלך אל תחשוב כי עצם זה שבחרת לעבוד בעבודה X, מזכה אותך אוטומטית בטיפ או נתינת כספים על החיוך היפה או רק כי הרמת את הטוסיק הצעיר שלך שרק סיים צבא ויש לו עוד לעבוד 50 שנים, לעבודה באותו הבוקר וחייכת במקרה הטוב.

טיפים (גם טיפים לחיים) מרוויחים ביושר ובמעשה אקסטרה, לא כשזה נמצא כחלק מהתפקיד שלך, כפי שנאמר כאן קודם לכן, חלק ממשמרת העבודה.

בארה"ב, הנורמה של הטיפים שונה, כי שם חיים שונה ידידי.

אני אוהב את כל מי שאומר לי על מדינות אחרות... ובכן... כשאני ארוויח כאן 40 שקלים כמינימום, אשלם 2 שקלים על דלק ואקנה רכב בשליש מחיר, דירה בשליש מחיר ויוקר מחייה בשליש מחיר, אני אשאיר מכל הבא ליד שלי, טיפים בארה"ב לכל אחד ולכל נותן שירות, כמו שמקובל שם.

א... הרבה שוכחים שכאן אנשים קורעים את התחת ובקושי גומרים את החודש.

שוכחים שאנשים שבאים לתדלק, חלקם מרוויחים 25 שקלים לשעה ולתת טיפ של 5-10 שקלים או שטר של 20, זה כאילו שהם עבדו שעה אחת פחות ביום שלהם.

נראה אותכם מגיעים לעבודה ומחלקים כספים או מחתימים שעה פחות רק כי זאת "הנורמה".

תתעורר חביבי, זה לא ביבי. זה אתה. (וואלה המצאתי משפט וחרוז, קרדיט).

פורסם (נערך)

למה מישהו אמר כמה להשאיר סכום תשאיר מה שיכולתך,

במקרה ובחרתך להשתמש בשירות מעבר לתדלוק ראוי שתשאיר טיפ ולא טיפ לחיים.

ולגבי אלו שעוסקים ביחסי מין למחייתם כשאתה מבקש משהו מעל הרגיל אתה צריך להוסיף,לא נכון?

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

אני אתן טיפ כי אני רגיל, אבל אני מבין גם את Automatic ושות׳.

ידעת שחלק מהעבודה שלך זה להציע ולנקות את השמשה למי שיסכים ואתה כבר מקבל על זה משכורת אז לדעתו הוא לא צריך לתת לך מעבר כמו שלא תתן טיפ לנציג שירות לקוחות שיציע לך לעבור לתוכנית זולה יותר ותסכים

פורסם

זה שרשור שיותר מתאים לאוף טופיק כי הוא לא נוגע רק לתחנות דלק ונדמה לי שכבר קיים שרשור כזה בעל נפח של כמה מאות תגובות, אבל אוטומטיק סיכם את זה בצורה מאוד יפה.

כל אחד בוחר את מקום עבודתו מרצון, אני השתחררתי מהצבא וויתרתי על המענק הנוסף כי בחרתי שלא לעבוד בתחנות דלק או בתי מלון. כשמתקבלים לעבודה מסכימים לתנאי העבודה והדרישות שלה. אם חלק מתפקיד המתדלק הוא גם לנקות שמשות אז זאת דרישת התפקיד ועליו לבצע אותו לא כי יתכן וזה לקוח סמוי, אלא כי זה לקוח.

אני מניחה שכל אחד קונה בגדים מתישהו, קורה שהוא מגיע לחנות בגדים, מתרשם ממספר דגמים, מודד כמה ולא קונה כלום כי שום דבר לא היה לטעמו או לחילופין קונה חלק קטן ממה שמדד. הבגדים לא חוזרים למקומם לבד להמתין ללקוח הבא, אלא יש עובדים בחנות שמרוויחים את אותה משכורת מינימום, יחייכו, יעזרו, יתנו את המידה הנכונה, יבלו משמרת של שעות רבות על הרגליים, ישקיעו זמן ומאמץ ובסוף ישארו גם לסדר אחריכם. בלי לצפות לטיפים מאף אחד, כי זאת העבודה ועל זה משלמים להם. רגע לפני שתשלפו את נושא עמלות המכירה, אם הלקוח לא רכש אין עמלה, אם רכש יתכן (לא תמיד) המוכרן יקבלה עמלה אבל זניחה (בממוצע 1%) לעומת סדרי הגודל של הטיפים המקובלים.

לאחרונה יצא לי לראות מקרה שבו מוכרנית בחנות נכשלה בבקרת לקוח סמוי כי לא עמדה בדרישות מקום העבודה והיא תפוטר. העמלה שהיא הייתה אמורה לקבל עבור העיסקה של הלקוח הסמוי נעה סביב 60 אגורות ואם טעתה בעודף אז גם תשלים את זה מהארנק האישי שלה.

אז למה אותה המוכרנית בסוף המשמרת שלה צריכה להשאיר טיפ בתחנק דלק על זה שהעובד התנתק מהטלפון שלו ועשה את מה שהתפקיד דורש ממנו?

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...