Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שבועיים הרכב שלי עבר טיפול במסגרתו הוחלף בית תרמוסטט קומפלט עקב נזילה קטנה ממנו. לאחר ההחלפה השעוני חום עולים רגיל לאמצע, אך כשנוסעים במהירות האוטו מתחיל להתקרר עד שהשעון חום נוזל קירור יורד לאפס וחום של השמן לרבע בערך! אם עומדים לתקופה בפקק או נוסעים בתוך העיר אז השעון חוזר לאמצע!

הוחלף הבית תרמוסטט שוב כי החשד היה טרמוסטט תקוע במצב פתוח, אך לא הועיל. התקע של היוניט חום הוחלף כי המגעים נראו כביכול רופפים וגם לא עזר.

יש לציין שבבדיקת מחשב( מקורי של היצרן) אין שום תקלות באוטו, ובבדיקת פרמטרים בעמידה רואים שהתרמוסטט סגור ובטמפ 104 בערך מתחיל להיפתח כ 4%, אם אני זוכר נכון.

שכחתי לציין שמדובר ב C5, מנוע 1.6 טורבו עם 69k ק״מ. האוטו מטופל במוסך ידוע מאוד ומקצוען ביותר שידוע כאן בפורום.

אנא מכם רק אנשים שמבינים בנושא להגיב.

פורסם

פשוט מאד - התרמוסטט נשאר פתוח כל הזמן.

הסימפטומים שציית תואמים בדיוק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אמרתי שהטרמוסטט המקורי הראשון שהורכב הוחלף עוד פעם עם כל הבית שלו בחדש מקורי כמובן. אך לא עזר!

פורסם

או שלא הוחלף או שישבcעיה בחיווט או שהטרמוסטט החדש תקול.

הסימפטומים כמו שכתב חן הם של טרמוסטט - If it walks like a duck, and quacks like a duck, its a...

פורסם

גם אני כמו הדעה של ידידי .הדבר היחיד! ששומר את הטמפרטורה במצב קבוע הוא הטרמוסטט וכמו שאמרת מהרגע שהוחלף הנוזל באה התקלה. כניראה שאולי הטרמוסטט ששמו לא מתאים לדגם או תקול .זה שהוא בבדיקה נפתח וכו לא מציין את זה שהוא תקין יכול להיות שהוא לא אוטם כמו שצריך .לא מכיר את הרכב מקרוב שאני ידע את צורת הבית שלו ויוכל לחשוב איפה יכול להיות התקלה .

היה גולף..

וככה ישאר!

פורסם

המנוע שלך הוא מנוע THP, האהוב (תלוי את מי שואלים) והמוכר.

זה טרמוסטט חשמלי, הוא מכיל בתוכו גם את הצינורות\מעברי מים לטורבו.

בדר''כ שיש בעיה איתו הוא מדליק נורת אזהרה, ולפעמים מגביל\''מסרס'' את הרכב מאוד.

שוב למוסך שיפתרו את הבעיה, יכול להיות שבאמת לא החליפו, או החליפו לאחד 'יד שנייה'

והוא גם תקול, בכל מקרה אני יודע שהסכום ששילמת על התרמוסטט והעבודה הוא לא זול,

אז תחזיר את הרכב למוסך להמשך בדיקה.

רועי

פורסם

אל תזניח משום שבימים קרים המנוע לא יתפקד נכון ואז תסבול מחניקות וחוסר סחיבה.

כמו כן לא יהיה חימום בתא נוסעים.

פורסם

חברה,

הטרמוסטט הוחלף בפעם הראשונה בחדש מהקרטון שנקנה אצל ג׳אן, אני עמדתי לי האוטו בזמן העבודה! בפעם השנייה גם כן השליח הביא אותו חדש סגור ופירקו את הראשון כדי שיחזירו לג׳אן.

המוסך לא מתנער מאחריות, פשוט כל הסמפטומים מכוונים לטרמוסטט, אך הוא הוחלף פעמיים בחדש כל פעם עם נוזל קירור חדש וניקוז אויר כמו שצריך ועדיין יש בעיה, אז מתחילים לחשוב שהבעיה היא אחרת, ולא מוצאים בינתיים מה היא! למה שיחשוב שפעמיים הטרמוסטט החדש שלו דפוק?! אני מבין אותו!

הרי הטרמוסטט נשלט ע״י מחשב כלשהו, גם נבדק מחשב מנוע והוא תקין. בוצע איפוס לפרמטרים שלו במצב מנוע קר ולא עזר!

פורסם

כדי לאמת בעיית טרמוסטט, תפעיל המנוע כשהרכב נייח.

לאחר שיגיע לטמפ' עבודה תפעיל המזגן ואז המאווררים פועלים.

במידה והחום ירד (תחכה כמה דקות) אז אכן הטרמוסטט לא נפתח/נסגר לסרוגין.

פורסם

בקש לצאת עם מישהו מהמוסך לנסיעת מבחן.

במצב אידיאלי שיתחבר עם ציוד דיאגנוזה לשקע ויעקוב אחרי טמפ נוזל קרור, וטמפ שמן מנוע תוך כדי נסיעה.

בנוסף-

כאשר הטמפ יורדת לאחר שיוט, שייצא בעל המקצוע מהרכב במקום בטוח ויבדוק טמפ בעזרת מכשיר חיצוני(אקדח טמפ' - לא סגור על שמו המקצועי בעברית) ייעודי שניתן לראות בו טמפ בנקודות שונות על המערכת.

המוסך שלך יודע את המלאכה לדבריך, אם כך תן להם לפתור את הבעיה. אם הם רוצים להמשיך להחליף טרמוסטטים על חשבונם אל תפריע להם, בשלב מסוים הם יתחילו להסתכל גם למקומות אחרים, במידה ויחשבו שיש בכך צורך.

פורסם
חברה,

הטרמוסטט הוחלף בפעם הראשונה בחדש מהקרטון שנקנה אצל ג׳אן, אני עמדתי לי האוטו בזמן העבודה! בפעם השנייה גם כן השליח הביא אותו חדש סגור ופירקו את הראשון כדי שיחזירו לג׳אן.

המוסך לא מתנער מאחריות, פשוט כל הסמפטומים מכוונים לטרמוסטט, אך הוא הוחלף פעמיים בחדש כל פעם עם נוזל קירור חדש וניקוז אויר כמו שצריך ועדיין יש בעיה, אז מתחילים לחשוב שהבעיה היא אחרת, ולא מוצאים בינתיים מה היא! למה שיחשוב שפעמיים הטרמוסטט החדש שלו דפוק?! אני מבין אותו!

הרי הטרמוסטט נשלט ע״י מחשב כלשהו, גם נבדק מחשב מנוע והוא תקין. בוצע איפוס לפרמטרים שלו במצב מנוע קר ולא עזר!

לא ספירת את הפרטים שרשמת בהודעה הנ''ל.

אם אתה אומר: ''שלמה שטרמוסטט חדש לא יהיה תקין'', למה הוחלף פעמיים?

בכל מקרה אין לנו דרך לעזור לך על גבי הפורום.

לדעתי תעשה מה שידידי 57MM כתב, גש למוסך ושהם ישברו את הראש.

רועי

• ספונסר פורום
פורסם

תקלה מוכרת. החליפו לטרמוסטט חדש עם מק"ט מחליף וצמה מקשרת.

יש צורך בעדכון תוכנה למחשב הזרקה.

פורסם

אורן, נא להסביר מה הכוונה בצמה מקשרת? לא היו שום חוטים מקשרים בין החוטים המקוריים של הרכב לטרמוסטט החדש! התקע התחבר ישירות אליו ואל היוניט חום!

פורסם

בטרמוסטט ישן היה שקע אחד, בטרמוסטט המשופר שקע של הינוט חום הוא בנפרד וצריך צמה מפצלת שתתחבר לשני השקעים.

• תוכן חדש...