Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא עלה (שוב פעם) במקביל לשרשור הבראבו החדשה.

עולם הרכב, כמו תחומים רבים אחרים, מלא בססמאות שיווקיות. רוכשי מכוניות לפעמים לוקחים את הססמאות האלו ואת המיתוסים השיווקיים יותר מדי ללב.

"זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי", באנגלית זה Without heart we would be mere machines --

אני מסכים (מדעית) עם אלפא רומיאו לפחות בגרסה הראשונה, יש מצבים מאוד מסוימים בהם אדם יכול לבצע פעולת נשימה ולהיות מת בו זמנית ("מוות מוחי"). אני לא מסכים עם המשפט באנגלית, שנראה לי שהם גנבו מהסרט מטרופוליס, אבל זאת כבר קטנוניות.

אלפא בכלל חזקים בנושא הלב - ע"ע הסלוגן Cuore Sportivo. אבל זה רק צפוי אצל האיטלקים שגם הביאו לנו את הספר "הלב" (Cuore) ואת מרקו (קופיפו הוא המצאה יפנית ונוהג בכלל בהונדה).

באמת? רק לאיטלקים יש לב? האחרים טכנוקרטים קרי מזג? פורשה טורבו המקורית ששלחה הרבה ברוקרים לתרומת לב (בתור התורמים) היא מכונית "הגיונית"? ה-106/205/306/309, פסגת המתלים וההגה האירופאית בשנות ה-80 וה-90, מכוניות חסרות לב לפקידים חסרי חיים? ומה עם סיטרואן שמרוב לב הגיעו לעברי פי פחת?

Vorsprung durch Technik - המשפט הזה מפחיד אותי. באמת. תנסו לעמוד מול המראה ולהגיד אותו בקול. נשמע כמו ססמא מתקופות לא נעימות באירופה.

אבל נעזוב את זה - איזה חברת רכב מובילה לא מתקדמת דרך קדמה וטכנולוגיה? אפילו היפנים חתומים על המון הישגים ופיתוחים. המשפט הזה הוא חלק מנכוס כל עניין החדשנות המוטורית על ידי הגרמנים בכלל ו-VAG בפרט. מבחינה שיווקית זה הצליח להם, אני חושש שיש חובבי VAG שמאמינים שהקונצרן האהוב עליהם המציא את הגלגל.

האמנם?

אז נכון שהגרמנים חתומים על המון השגים בתחום הרכב. לדוגמא מנוע בעירה פנימי קל משקל. אבל מה הדברים שבאמת חשובים לישראלי שבא לקנות מכונית?

הרי את מר ישראל ישראלי לא מעניין עיצוב אירודינמי פורץ דרך (אאודי 100), מערכת בטיחות גאונית (procon-ten) או הנעה כפולה מחוכמת (quatro).

חשוב לו שיהיה לו הגה לסובב, פול-אוטומט בשביל שמירת הערך, מזגן לצנן, חלונות חשמל לפתוח ולעשות תנועה מגונה, סטריאו בשביל לשמוע עומר אדם ומערכת ניווט בשביל לדעת כמה זמן הוא יעמוד בפקק. הדברים האלו הומצאו בצרפת, ארה"ב, ארה"ב, ארה"ב, ארה"ב/יפאן ויפאן בהתאמה.

מעניין מאוד שהסלוגן של טויוטה בארה"ב היה עד לאחרונה "Moving Forward" שהוא עם רוח דומה לנוכחי של אאודי. הסלוגן העכשווי שלהם הוא "Let's go places" שזה בסדר. רוב האנשים קונים טויוטה בשביל להגיע למקומות ולא בשל חווית הנהיגה עצמה.

ועוד ססמה שדווקא יצגה את היצרן, לפחות בתקופה מסוימת -- "there is a rocket to fit your pocket". לא, זאת לא סיסמה למתקן חשמלי קטן ומוארך. מדובר בססמה של יצרן שבנה מכוניות חזקות מאוד ביחס למחיר שלהן ואף היה חלוץ בתחום הטורבו. אני לא מדבר על סאאב, פורשה או פולקסווגן. היצרן הוא אולדסמוביל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עכשיו פולקסווגן יוצאת בססמא חדשה - "the car". חבל שהם לא יודעים שזה גם שם של סרט אימה סוג ב' על מכונית שדורסת אנשים על דעת עצמה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש גם the car? ואני חשבתי שהפרנצ'ייז יעצור בסרט המופת rubber.

אין ספק שהסיסמאות הללו עובדות. כשאומרים לך לך מראש שלרכב X יש הנאה אחרת, סובייקטיבית, כזו שאי אפשר לכמת, אז הסיכוי שלך להרגיש אותה בנהיגה ברכב גובר. אתה כבר מגיע עם הציפייה ל"משהו מיוחד הזה", והיות והמוח של כולנו נוטה להזדהות, אז באופן טבעי יש יותר סיכוי שגם אתה תרגיש את התחושה הסובייקטיבית המהנה. אגב, אני לא מתכוון רק לסיסמאות של יצרני הרכב. גם [לא גם, בעיקר] לביקורות וכתבות יש השפעה כזו. כשנפתח פה שרשור על רכב X שמקבל את מחמאות הלב או הנשמה, אתה כקורא נחשף לביקורת וסביר שתפתח ציפייה. ככה זה עובד. זה לא בהכרח דבר רע אגב. להפך, אם זה עוזר למישהו למצוא עוד קצת הנאה ברכב, מעולה. אני יודע שהתחושות הללו תורמות לי גם, אם כי לא בקטע של רכבים עם לב ספורטיבי, אלא יותר בתחושות סובייקטיביות אחרות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

DAS AUTO -- יותר כמו סרט מלחמה ישן (ע"ע das boot).

פולקסווגן היא יצרנית יחסית צעירה וקיימת כיצרנית עצמאית (לא כמפעל ממשלתי) רק משנות ה-40. המנהל הראשון של המפעל לאחר כניעת גרמניה הנאצית היה קצין צבא אנגלי, הוא זה שחידש את יצור החיפושיות.

הזיהוי של החיפושית (ובהמשך הגולף) כה-מכונית המשפחתית קיים רק באירופה (וספציפית יותר - בעיקר בגרמניה ובבריטניה). הקמפיין הסלוגן הם בינ"ל.

פורסם

גם בארץ היו סיסמאות שיווקיות שנמשכו שנים ארוכות;

בכל דרך ושביל - פיאט מוביל.

אנשים חכמים, סובארו קונים.

סע כמו לורד - סע בפורד.

פעם וולבו - תמיד וולבו.

רנו - לכל המשפחה.

מיצובישי, ויש בה הכל.

סיאט, המכונית הנותנת ביותר באירופה.

אתה יכול 88' - דאצ'יה כמובן, בגלגולה האחרון והבלתי נשכח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שכחת את הפג'ו - הארי שבתחבורה!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קצת חורג ממסגרת הכותרת והפתיח - אבל הפרסום האחרון של אלפא - עם תאוריית מאסלו - אהבתי!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הונדה-מציתה את הדמיון

הונדה-הלב שלך בנוי למנוע כזה? (הכי משעשע כשרואים את זה על אינסייט)

רנו-לא רואה מוסך

פיאט- לעולם יפה יותר (ואז רואים פנדה דור קודם :lol: )

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

http://www.vwcult.com/wp-content/uploads/2015/02/opel-kadett-das-auto-4.jpg

מתברר שפולקסווגן דואגים לאיכות הסביבה וממחזרים.

גם סלוגנים...

נהגתי מעט על אינסייט. אכן משעשע. המכונית הזאת לא תדאיג גם לב של בני 90 פלוס.

לגבי הססמה הראשונה - הונדה אכן הציתה את הדימיון של בני נוער ואז את העצבים של הרבה בעלי סובארו GT שגילו את הספויילר האבוד שלהם מושתל על איזו סיוויק של אותם בני נוער פנטזיונרים.

סיאט, המכונית הנותנת ביותר באירופה.

לא הכרתי את הסלוגן הזה, אבל כנראה שלא סתם הייתה להם רמת גימור "סטלה".

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תוכן חדש...