Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האוטו ברשותינו קצת יותר מ 4 חודשים.

אחרי הקניה לקחתי קצת זמן למחשבה, האם להמשיך באותו הקו (מהפונטו) או להיכנע לשטיפות חיצוניות, קצת קוויק וקס פה ושם ומעבר עצמאי על הגלגלים (כי בחוץ אף אחד לא באמת משקיע בהם כמו שצריך :evil:), די מהר הבנתי שקשה לחזור אחורה והאוטו הולך לקבל יחס כמו של קודמו בתפקיד, נשאר רק להחליט על דרך פעולה.

התקבלה החלטה: פוליש ולא סתם אוטם, אלא משהו קצת יותר רציני, הוחלט על ציפוי והפעם לבד!

אחרי מספר דחיות של התאריך, אתמול התוכנית יצאה לפועל.

להלן התוכנית:

האוטו: פיאט בראבו לבנה

מטונף ברמות קשות:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

שטיפה: סבון כלים פיירי כדי להוריד מקסימום לכלוך מהפח+ הוט רימס של מגווירס שכרגיל לא מאכזב אותי בשילוב עם המברשת הפשוטה ביותר שבמקרה מתאימה בצורה מושלמת לצורת החישוק.

פלטסלינה: הספוג המעולה של נאנוסקין ומטלית שהוכיחה את עצמה כמשמעותית פחות מוצלחת (וגם פחות נוחה לעבודה)

20150509_143221.jpg

אחרי שסיימנו עם רוב הג'ינג'יים שהיו על הרכב ועוד כמה פגמים קלים, ביצענו שטיפה נוספת, ייבוש יסודי עם הUBER המכורת לכולם וה1100SGM של הקריאני (שבעיניי, לא נופלת מהUBER). העבודה בוצעה עם שתי המגבות על מנת לזרז את התהליך.

אחרי השלב הזה ראינו באמת את מספר הפגמים בפח כמו השפשופים בשקעים של הידיות:

7.jpg

סימנים מפתיחות של דלתות (תודה רבה עמישראל) ועוד שלל פגיעות קטנות ומעצבנות למינהן.

קצת (על מי אני עובדת) סווירלים:

61.jpg

בשלב הזה עטפנו את כל הגומיות וחלק מהפלסטיקים במסקנטייפ רחב:

63.jpg

64.jpg

וניגשנו לחלק הקשה.

המכונה: של דני (rupes)

הפדים: היו מלא, בסוף בחרנו להשתמש בעיקר בפדים "יהלום" של shinemate.

הפוליש: FG400 של מנזרנה.

עמדו לרשותינו גם 2300 וגם 4000, בהתחלה שקלנו אולי לעשות מעבר נוסף בשביל ה"פיניש" אבל במהלך העבודה ראינו שהתהליך אינו פשוט בכלל בין היתר פיזית וגם לוקח זמן (בכל זאת פעם ראשונה שמחזיקים את המכונה בידיים ואין לנו את המיומנות לעבוד איתה באופן מקצועי ולהתאים את הפדים כמו שצריך לתהליך יעיל ומהיר) ככה שהחלטנו להישאר עם עוד קצת סימני סווירלס אבל להסתפק בפוליש חד שלבי.

:!: בנות יקרות, המכונה הזאת נראית מאוד נחמדה, אבל לידיים הנשיות לא קל בכלל להשתלט עליה, אומנם שרדתי איתה את רוב מכסה המנוע אבל אוטו שלם הרבה מעבר ליכולת האישית שלי לפחות.

חייבת לציין שאהבנו במיוחד את הביצועים של הפד הזה (מיועד לפוליש חד שלבי):

11210165_10153188218583654_619058226_n.jpg

Orange Medium-Cut (One-Step) Foam Pad

כיף לראות את הגג מוכן במהלך העבודה:

20150508_155914.jpg

סיימנו את הפוליש, ניקינו את מה שנשאר עם IPA ומטליות מיקרופייבר וניגשנו לחלק האומנותי של היום (בעצם כבר ערב)

הציפוי: Opti-coat 2.0, שנקנה מ-oryo אחרי שבדיוק מחצית מהכמות הספיקה לכסות את רכבו פעמיים.

לקח לי קצת זמן להבין מה קורה עם החומר הזה, צורת היישום שלו בתנועות מעגליות מרגישה מוזרה, בקושי רואים את החומר על הפח אחרי מעבר אחד. באמת שהיו רגעים שרציתי לזרוק את המזרק בחזרה לארגז ולשלוף משם את האוטם הטוב והמוכר של מנזרנה ורק לגמור עם כל זה, אבל לא ויתרנו. התאפסנו וסיימנו ליישם את החומר על כל האוטו (חוץ מהפגוש האחורי, פרטים בהמשך), ראינו שנשאר עוד 5 מ"ל מהחומר שהספיקו לעוד מעבר שלם על הרכב ונשאר קצת עודף.

תוצאות:

81.jpg

הפוליש הצליח להתגבר על הרבה מהפגמים הקטנים שהיו על האוטו (גם על הסימנים של רוב פתיחות הדלת :twisted:), נשארו קצת סווירלים שהחלטנו לחיות איתם בשלום (בתקווה שלא יקראו לעוד חברים בזמן הקרוב) ולהנות מההשתקפות והברק של האוטו.

8.jpg

82.jpg

83.jpg

84.jpg

לגבי הפגוש האחורי, לא קשה לשים לב להבדלי הצבע הבולטים לעין.

איש טוב שפשף קלות את הפגוש האחורי ונדרשה צביעה על מנת לתקן את המצב, ככה שמדובר בצבע טרי מהשבוע האחרון, נמנענו מלעשות עליו פוליש או לשים ציפוי באופן זמני. יתכן ונשלים את הציפוי מהעודף שנשאר בעוד מספר שבועות.

לסיכום:

חשוב לנו מאוד ( לי ולGhostBuster)

להגיד

תודה רבה לדני על הציוד שהעמיד לרשותינו ועל כל העזרה, הקישורים וההסברים, ליערי על האירוח באחת החניות השוות בארץ.

העבודה הייתה קשה ולקחה המון זמן, התוצאות אינן מושלמות אבל בהחלט משביעות את רצונינו.

כיף לנסות ולהתנסות עם החומרים,עוד יותר כיף לראות את התוצאה ולדעת שזה מעשה ידינו. באמת שזאת חוויה שכדאי לכל חובב דיטיילינג לעבור לבד, ולו רק כדי להעריך את עבודתם הקשה של הדיטיילרים המקצועים באמת :lol:.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האוטו נראה חדש, עבודה יפה מאד!!!

לגבי השארת הסווירלים קלים - בעיניי זה קו המחשבה הכי נכון כשמדובר על רכב בשימוש יומיומי (Daily Driver). ולצערי, נדיר למצוא דיטיילרים חובבים ומקצועיים כאחד שחושבים כך. כל עוד הצבע נראה חי, מבריק, אין שום טעם לגרד ממנו עוד לכה ולסכן את הצבע. אם נותרו סווירלים קלים-קלים מאד, סבירות של כמעט 100% שהם לא משפיעים על מראה הצבע ואם היית מתעקשת על להוריד גם אותם, זה לא היה תורם למראה של הרכב.

פורסם

מי לעזאזל עושה דיטיילינג לפאקין פיאט !?

;)

ראיתי את הרכב היום בבוקר, יצא סוף הדרך. הרכב מחזיק צבע לבן מאוד יפה לטעמי, ובמצב שלו עכשיו בכלל...

חיפשתי סווירלים, פייר? רק במבט מקרוב, בזווית נכונה, אפשר לראות את השאריות. לצערי ברכב שלי הרבה יותר קל למצוא אותם. אני חושב שהצבע הלבן 'מסתיר' סווירלים ושאר מרעין בישין הרבה יותר טוב.

לגבי הסכמי הצבע בפגוש נסכים שלא להסכים, עבור עין בלתי מזויינת (בעיקר בלי זיוני שכל XD ) זה בלתי נראה.

קיצר יצא לכם :onfire:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יפה מאוד,עבודה לא קלה עשיתם.

תעדכנו בקשר לציפוי מבחינת עמידותו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל הכבוד על העבודה הקשה. התמונה של הגג כשחציו אחרי וחציו לפני, ממחישה מצויין את תוצאות העבודה.

פורסם

הייתי קונה לה ג'אנטים מושחרים .

יצא יפה ולפעם ראשונה , יש עתיד :) ואני מופתע לטובה שוב מבחורה שמתעסקת במכוניות .

כל הכבוד יישר כוח .

את השרשור הזה חייב להראות לחברה שלי :)

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

ואו באמת יצא מעולה, גם העובדה שעשיתם זאת לבד מעלה את זה כמה רמות.

כמה שאלות אם אפשר:

-לפי מה שרשמת היישום היה בתנועות מעגליות, למרות שראיתי בהרבה סרטונים תנועות ישרות לאורך ואז לרוחב, האם יש הבדל?

-הכמות של החומר גם ככה קטנה האם האפליקטור פשוט לא סופג את החומר וכך גורם ליותר בזבוז?

-יישמתם גם על החלונות?

תודה!

• אחראי פורום
פורסם
עבודה יפה. בואי נתערב שעל בראבו בצבע בורדו תשיגי תוצאות טובות יותר?

שחורה זה אפילו יותר אתגר.

כל הכבוד לכם, נראה מצויין.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מוריד את הכובע, אחלה עבודה ועוד בשביל בחורה זה בכלל חלום 8).

שאלה קשר לפד

Orange Medium-Cut (One-Step) Foam Pad, באיביי כתוב שהוא לא מיועד למכונות DA. האם המכונה שהשתמשת בה היא DA?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

כל פעם מחדש אני מתפעל מאהבה שלך לתחום.

עבודה מצוינת.

לגבי המטליות של הקוריאני. כתבתי את זה כמה פעמים, חבל שהוא לא מייצר

מטליות מעט יותר גדולות - כי אין לי ספק (לאחר שימוש ברוב המוצרים שלו) שאם היו לו כאלו?

הם היו מתחרים יותר מראויים לאובר המצוינת בפני עצמה.

כבר הרבה זמן שאני שם עין על 1100SGM - נשברתי עכשיו והזמנתי אותם.

פורסם

תודה רבה לכולם על המחמאות! :-)

הצעד הבא זה לצבוע את הגריל בצבע שחור [emoji6]

תזהר ממני:evil:

עבודה יפה. בואי נתערב שעל בראבו בצבע בורדו תשיגי תוצאות טובות יותר?

שחורה זה אפילו יותר אתגר.

כל הכבוד לכם, נראה מצויין.

אין ספק שעל צבעים כמו בורדו או שחור התוצאה תהיה בולטת יותר ומספקת יותר. אשמח לתת לכם מספר טלפון של בחור שיהיה מוכן להדגים לכם תמורת מחיר הוגן ;), אני פרשתי לפנסיה מוקדמת.

כל הכבוד על העבודה הקשה. התמונה של הגג כשחציו אחרי וחציו לפני, ממחישה מצויין את תוצאות העבודה.

כנראה שהייתה פה אי הבנה, הגג גמור כולו, אבל מדובר בהשתקפות של הכניסה לחניה שמגיעה רק לחלק הקידמי של הגג.

הייתי קונה לה ג'אנטים מושחרים .

את השרשור הזה חייב להראות לחברה שלי :)

מדובר בג'אנטים מקוריים לכן אנחנו לא ממהרים להחליפם וגם לא אוהבים צבע שחור.

יתכן בעתיד יקבלו גוון מעניין יותר ממה שיש עכשיו או שיוחלפו לטובת מידה גדולה יותר.

ובהצלחה עם החברה!

ואו באמת יצא מעולה, גם העובדה שעשיתם זאת לבד מעלה את זה כמה רמות.

כמה שאלות אם אפשר:

-לפי מה שרשמת היישום היה בתנועות מעגליות, למרות שראיתי בהרבה סרטונים תנועות ישרות לאורך ואז לרוחב, האם יש הבדל?

-הכמות של החומר גם ככה קטנה האם האפליקטור פשוט לא סופג את החומר וכך גורם ליותר בזבוז?

-יישמתם גם על החלונות?

תודה!

הלכנו לפי ההוראות שקיבלנו מoryo אחרי שבעל מקצוע יישם את החומר על האוטו שלו.

בהתחלה ניסיתי ליישם בתנועות ישרות, אבל זה לא הלך ממש טוב, הוציא קולות נוראיים וגם עשה רושם שיש הרבה פספוסים, בתנועות מעגליות לעומת זאת, היישום זרם בצורה חלקה יותר.

באמת מדובר בכמות מאוד קטנה של חומר, אבל הוא מגיע במקור עם אותם פדים צהובים ונראה ש10 מ"ל מספיקים לשני מעברים על אוטו לא קטן במיוחד.

במקור תיכננתי להזמין מהרקולס את המזרק שנמכר ב250 ש"ח, אבל פספסתי את המומנטום והמלאי נגמר. אז החלטנו יחד עם אוריו ללכת על החומר החדש יותר (והיקר יותר) שנמכר באוטוסטור ופשוט להתחלק, הכמות אומנם קטנה אבל בפועל מספיקה ל4 מעברים על אוטו לא קטן (שתי שכבות על הבראבו שלו ועוד שתיים על שלנו).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

עד שהגבתי להודעות הקודמות, הפתעתם אותי עם עוד כמה, מתנצלת על הדאבל.

כל פעם מחדש אני מתפעל מאהבה שלך לתחום.

עבודה מצוינת.

לגבי המטליות של הקוריאני. כתבתי את זה כמה פעמים, חבל שהוא לא מייצר

מטליות מעט יותר גדולות - כי אין לי ספק (לאחר שימוש ברוב המוצרים שלו) שאם היו לו כאלו?

הם היו מתחרים יותר מראויים לאובר המצוינת בפני עצמה.

כבר הרבה זמן שאני שם עין על 1100SGM - נשברתי עכשיו והזמנתי אותם.

תודה רבה על ההתייחסות האישית :)

בקשר למגבות של הקוריאני, לדעתי הן אפילו עדיפות על הUBER. שתיים קטנות מספיקות מעל ומעבר כדי לייבש אוטו שלם בגודל מלא, הן יותר נוחות לעבודה והמחיר של שתיים זהה או אף נמוך מעט ממחיר של אובר אחת.

הן בעות בסט של ארבע, אז גם ההזמנה שלהן כוללת הרבה פחות כאב ראש מאשר ההזמנות הקבוצתיות של UBER, מספיק שני חברים והמתנה של +\- שבועיים ארוכה יותר.

תתחדש על המגבות, בטוחה שתמצא מהר מאוד בית חם לשתיים הנוספות אם תראה לנכון למכור.

מוריד את הכובע, אחלה עבודה ועוד בשביל בחורה זה בכלל חלום 8).

שאלה קשר לפד

Orange Medium-Cut (One-Step) Foam Pad, באיביי כתוב שהוא לא מיועד למכונות DA. האם המכונה שהשתמשת בה היא DA?

תודה, אל תשכח שהרוב המוחלט של העבודה הפיזית הקשה באמת (מכונה) בוצעה ע"י ידיים גבריות (למזלי, הצלחתי לגרום לו להדבק בחיידק הדיטיילינג והוא זורם עם השטויות שלי).

לגבי הפד, המכונה הייתה DA, האמת, שלא בדקתי יותר מידי מידע על הפדים באינטרנט מעבר לרמות החיתוך שלהם כדי שאדע ממה להתחיל. בפועל הייתי מאוד מרוצה מרמת החיתוך שלו וגם עבודה נקייה יחסית.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...