Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי במוו 7, שנמצאת בשימוש מועט, בעלת מצבר AGM בעל קיבולת 80 אמפר. קורא לעיתים שרכב אינו בשימוש תקופות ארוכות של כמה שבועות.

עד לפני חצי שנה התקופה שרכב יכל לעמוד ללא התנעה הייתה שווה ל19 ימים. לאחר מכן הרכב מנתק את מירב צרכני החשמל ונכנס למצב שימור האנרגיה. לכן דאגתי לנסיעה מכובדת של שעה לפחות לפחות פעם בשבועיים, כדי לשמור על המצבר ולמנוע נזק לצמיגים ומנוע.

לאחרונה שמתי לב שגם כעבור שבועיים שהרכב עומד בלי תזוזה אני רואה הודעה על זה שהרכב ניתק את צרכני החשמל עקב פריקת המצבר.

יש לציין שלא קורא כלום והרכב מניע בלי בעיה, רק יש התראה על זה וגם ברשימת תקלות יש רשומה על כך.

השאלה שלי האם ניתן לעשות משהו כמו טעינה איטית או איזה טריק אחר כדי לשפר את הקיבולת של מצבר?

האם זה אומר שמותו של המצבר קרב ובא בטרם עת?

האם אפשר להחליף מצבר AGM במצבר ג'ל עם פריקה עמוקה? לדעתי זה ידרוש עידכון מפות טעינה. אבל אולי מישהו מבין יותר טוב ממני בדברים האלה.

פורסם

מחשב מנוע תמיד צורך חשמל ויגמור את המצבר לאחר זמן כלשהו..

שיטה ישנה היא להוריד את המינוס...

או כמו שאמרו פה לחבר למטען ואפשרי לסגור אותו...

פורסם (נערך)

במכוניות האלה הבעיה זה לא מחשב מנוע, אלא איתוראן, ועוד איתוראן ועוד מערכת אזעקה ועוד מערכת בקרה. ניתוק מצבר גורם נזק לא מבוטל, כי כל הכיולים והגדרות נמחקים. האטו גם חושב שניסו לגנוב אותו ומשבית לעצמו את הצורה.צריך לנסוע למוסך על גרר. וגרר לא יכול להכנס לחניון. בקיצור, חתיכת סרט. אל תמליץ כזה דבר אפילו בצחוק.

גם המצבר יושב בבגז'. לבגאז' יש סגירה חשמלית עם ואקום. הוא פשוט יקרע את הכבל של המטען. מאידך אני לא יכול להשאיר אותו פתוח.

בקיצור, אני לא יודע למה אני מספר לך את זה. כנראה כדי להמחיש שזה לא סובארו ליאונה ומושגים שאתה מכיר לא תופסים פה.

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony
פורסם
ניתוק מצבר גורם נזק לא מבוטל, כי כל הכיולים והגדרות נמחקים. האטו גם חושב שניסו לגנוב אותו ומשבית לעצמו את הצורה.צריך לנסוע למוסך על גרר. וגרר לא יכול להכנס לחניון. בקיצור, חתיכת סרט. אל תמליץ כזה דבר אפילו בצחוק.

אשמח אם תתיתן קישור אם מידע בנושא.

תודה.

פורסם

במצבך נראה כמו שעדיף לתת מפתח למישהו קרוב כדי להניע את האוטו פעם ביומיים ל10 דקות.....

ford focus 2009 trend - מת בתאונה

סיאט לאון - נמכר

סקודה אוקטביה 1.2 שנת 2012

פורסם

x-anton-x

תקנה F01, תתקין בה איתוראן כפול ונסה לנתק מצבר בלי לחבר בוסטר.

אחר כך תחזור לדווח לנו.

לצורך העניין, אתה יכול להשתמש בשרשור הזה כקישור עם מידע בנושא.

פורסם

אק תודה..

חברות ביטוח מכריחות להתקין איתורן קודנית ברכבי יוקרה אני לא רואה במערכות אלו שום אמצעי שיכל למנוע גניבה אלה רק להרווח עוד טיפה כסף.

כמו כן אין סיבה שכל שהאוטו לא יניע אם נותק מצבר והחזר אם לא התקנו בו תופסות שונות.. האם אני צודק?

פורסם

חברות ביטוח מכריחות להתקין איתורן קודנית ברכבי יוקרה אני לא רואה במערכות אלו שום אמצעי שיכל למנוע גניבה אלה רק להרווח עוד טיפה כסף.

כמו כן אין סיבה שכל שהאוטו לא יניע אם נותק מצבר והחזר אם לא התקנו בו תופסות שונות.. האם אני צודק?

האוטו לא יניע עד שטכנאי לא יתחבר למחשב ויעשה פעולת רישום לגבי מצבר. אם זה מצבר חדש או ישן או מה כאב לאמא שלו ולמה ניתקו חשמל.

מערכת I-DRIVE תדרוש אקטיבציה, מפתחות אלחוטיים ידרשו כיול פרופילים מחדש, זכרונות מושבים, מראות והגה ימחקו, נקודות ציון בGPS ימחקו,

ואני לא זוכר מה עוד. פשוט פעם יהודי לא חכם במיוחד שהתקין לי צ'יטה בהתקנה קבועה עשה את זה. האמת גם אני לא ידעתי שזה עד כדי כך מסובך במכוניות האלה. הטעינה של המצבר מתבצעת דרך בלמים, כמו בפריוס, למרות שזה אם אםא של מנוע בנזין. יש מלא תחכום ושכלול כיאה לספינת הדגל של יצרן פרימיום.

פורסם

קשה לי להאמין שלא ניתן למשוך זוג חוטים דרך חור שיקדח מתחת ללוחית הרישוי של הרכב וכדומה. לא יודע מה המשמעות של וואקום בבגאז' אבל אם צריך, תמיד אפשר לאטום עם סיליקון או באמצעות שימוש בכבל בחתך עגול וגרומט מתאים.

נסה לברר קודם כל עם המוסך האם טעינה איטית של המצבר באמצעות מטען יעודי או מאולתר (שנאי, גשר דיודות וקבל) 'מקובלת' על הפרימדונה, או שיש צורך בתנאים מיוחדים וכדומה.

האם ליצרן עצמו אין מטען יעודי למצבים כאלה?

יוסי

פורסם

זה פשוט עודף תחכום ללא גבולות!

אני מניח שבאולם תצוגה של הרכב כתוב: "הרכב מיועד לנסיעה יומיומית"

"ואם לא, מרוב טכנולוגיה ועודף הגנות נגד גניבה, הוא עלול לא לזוז מהמקום."

כמה זמן אחריות יש על המצבר? בכל אופן באם הוא יוחלף אי פעם יש אפשרות להתקין אחד עם קיבולת גדולה יותר?

פורסם

נסה לברר קודם כל עם המוסך האם טעינה איטית של המצבר באמצעות מטען יעודי או מאולתר (שנאי, גשר דיודות וקבל) 'מקובלת' על הפרימדונה, או שיש צורך בתנאים מיוחדים וכדומה.

האם ליצרן עצמו אין מטען יעודי למצבים כאלה?

יוסי

בדקתי את העניין.

ליצרן יש מטען יעודי שניתן לחבר לא רק למצבר בבגאז' אלא גם מתחת למכסה מנוע. אבל מטען הוא לא אופציה כי אין לי שקע בחניון תת קרקעי וחברת ניהול לא תסכים לכך. זה פתח לבלאגן.

כמו כן ניתן להזמין מצבר עם קיבולת 105AH אבל רק מקורי בטכנולוגיית AGM.

• תוכן חדש...