Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי ארבע שנים בהם הייתי הבעלים של אייפון 4, S4, ו-5 הגיע הזמן לשדרג את המכשיר. לומר את האמת, קצת נמאס לי מהמוצרים של סטיב ג'ובס. נמאס לי לרדוף אחרי הפריצות ולא בכדי "לגנוב" אלא בכדי לקסטם את המכשיר שלי, נמאס לי מהאייטיונז המחורבן ומהמורכבות של העברת המדיה לתוכו. נמאס לי שמחליטים בשבילי איזה כבל טעינה "כשר" ואיזה לא, נמאס לשלם מחיר מופקע על ציוד היקפי, נמאס לי שלא נותן להוסיף כרטיס זיכרון חיצוני וחוץ מזה שאחרי גיל 40 העיניים שלנו זקוקות לצג קצת יותר גדול ממש שיש כרגע לאפל בארסנל.

ההתלבטות היתה בין הגלאקסי 5S החדש, ה HTC והאקספיריה 2Z של סוני. לכולם יש חומרה פחות או יותר זהה, ביצועים טובים ושלושתם נחשבים לעילית הטכנולוגית בנקודת הזמן הנוכחית.

ה HTC זוכה להמון שבחים אך יש לו 2 חולשות עיקריות. 1. כמעט ואין בנמצא ציוד היקפי זמין בחנויות עבורו (מגני מסך, מגן רגיל וכד) נכון הכל יש באיביי, אבל לפעמים אני צריך כאן ועכשיו. 2. הוא לא חסין מים.

לכן ההתלבטות עברה לשלב הסמסונג-סוני. לבסוף בחרתי בסוני מבלי להחליט איזה טוב יותר. אני אנסה לסכם עבורכם את ההתרשמות שלי מהסוני אחרי כמעט חודשים ביחד.

עיצוב – מבין השלושה ללא ספק שהסוני המכוער ביותר, אין בו טיפת חן, הוא נראה כמו טלפון סיני זול. בסעיף העיצוב ה HTC לוקח ובגדול.

גודל – גם כאן מדובר במכשיר הגדול ביותר פיזית. יש לו מסגרת רחבה שמגדילה אותו שלא לצורך בניגוד לסמסונג שמציג ממדים יותר נוחים. לגבי המשקל, שלושתם שוקלים כמעט אותו הדבר.

מערכת הפעלה – מדובר באנדרואיד בגרסה האחרונה 4.4.2 (קיט-קט), המערכת עובדת מעולה, יציבה כמו השלטון של פוטין, בלי תקיעות ואיטיות כמו הממשק של סמסונג, עם מעבד מרובע ליבות ושלושה גיגה ראם, המכשיר עף. אגב זה המכשיר היחיד עם 3 גיגה ראם!

קישוריות – המכשיר עובד בדור 4, איכות הקול סבירה לא טובה יותר או פחות מכל טלפון אחר, הספיקר חלש מאוד ביחס לאייפון. גם איכות השמע עם האוזניות המקורית הרבה פחות איכותית מהמצופה. אז בסעיף הנגן 3MP הוא אפילו לא מקבל סעיף עובר. מצד שני יש אופציה בתשלום לאוזניות מבטלות רעש אני מתכוון לרכוש בקרוב. אופציה מצוינת וזולה לטיסות!

ל WIFI רגישות מעט גבוהה מהאיפון. פונקציית ה THROW שאמורה לאפשר "לשגר" תמונות ווידאו למכשירים תומכים לא עובדת כמו שצריך. לא אצלי בבית (לאקסטרימר ומגבר של אונקיו) ולא באולם התצוגה של סוני מול הציוד המקורי של סוני. המכשיר לא תמיד מזהה מכשירים תומכים וגם אם זיהה, לא תמיד מצליח להציג את התוכן, מצד שני ה DLNA עובד מצוין רק שהוא פחות נוח לתפעול. אז יש אפשרות להזרמת תוכן אבל בעיקר דרך ה DLNA.

מצלמה – לדעתי הנקודה הכי חלשה במכשיר היא המצלמה. סוני מתהדרים בחיישן מתוצרת מקומית בגודל 1/2.3'' עם כמעט 21 מגה פיקסל, ווידאו של UHD משמע K4! בפועל מדובר במצלמה ממש בעייתית. קודם כל היא מתחממת בטירוף, אח"כ היא מכבה את עצמה, האיכות של התמונות....לא טובה יותר משל האיפון, אבל כן טובה יותר משל ה HTC. יש המון פילטרים בזמן אמת לוידאו וסטילס שזה נחמד, אבל לא ממש שימושי. כרגע אין פתרון לבעיית ההתחממות של המצלמה ולא נראה לי שצפוי להיות. מבחינתי זה בלתי נסבל שהמצלמה כל שלוש דקות מכבה את עצמה.

וידאו – הוידאו איכותי למדי והחיישן למרות שהוא מתחמם לא מכבה את עצמו כל-עוד מקליטים וידאו, אבל כן מתכבה בשניה שמפסיקים לצלם. ב K4 יש הגבלה של 5 דקות לצילום. הפוקוס האוטומטי כל הזמן משתולל ופוגם מאוד באיכות הכוללת, תופעה שבכלל לא מוכרת לי מהאייפון. לדעתי מדובר בתיקון תוכנתי פשוט שטרם בוצע.

חסינות למים – לא להאמין אבל כן.... נכנסתי עם המכשיר למים. עובד! זה ממש מגניב! המכשיר לא עמיד במים מלוחים אלא רק בבריכה וכשכל המכסים שלו סגורים.

סוללה – זה השוס האמיתי של המכשיר. אם באפל הייתי חוזר מיום עבודה עם 5% סוללה בקושי, פה אני מגיע הביתה באותם התנאים עם 70% סוללה. למכשיר יש מוד לחיסכון בחשמל שעובד מדהים. הוא מפעיל את ה WIFI רק במקומות שבהם התחברת לרשת בעבר (זיהוי מיקום) כך שברגע שאני ויצא מהבית הוא מכבה לבד את ה WIFI, כמו כן מנהל בצורה חכמה את שרותי המיקום והאפליקציות בזמן שהמכשיר לא פעיל. הניהול הזה הוא לא פחות ממושלם, עובד כמו שעון ומאפשר זמן עבודה חסר תקדים בלי לפגוע בצרכים של המשתמש.

צג – לדעתי הוא הכי פחות מוצלח מבין כולם כולל אפל, הוא בסדר, אפילו בסדר גמור, אבל הוא לא מדהים כמו הרטינה, אפילו הצג של סמסונג, נראה חי יותר, אבל אל תטעו, עדיין מדובר בפנל איכותי מאוד.

חבילת תוכנות – המכשיר מגיע עם מבחר מרשים של תוכנות עזר שעובדות מצוין. יש מערכת חכמה לניהול התקנים לדוגמא זיהוי שינוי מצב חומרה, שמאפשר למשתמש לקבוע סט פעולות. כשהמכשיר נכנס להטענה בלילה הוא עובר מיד למצב שקט עד שיוצא מהטענה או השעה היא אחרי 07:30 בימי עבודה או 10:00 בסופ"ש. שזה מגניב שלא צריך להשקיט את המכשיר בלילה. אפשר לקבוע תוכניות גם לאוזניות, לדיבורית וכד...

תמיכה בעברית – יש מקלדת עברית מובנית, התמיכה בימין-שמאל עובדת מצוין. המילון ומנגנון ההשלמה מעולים, ניתן להקליד גם במשיכת אצבע. היות והמכשיר לא נרכש בארץ אין לי אפשרות לתפריטים בעברית, אבל למען האמת מעולם לא השתמשתי בממשק עברי, מבחינתי ממשק עברי מיותר לחלוטין.

סיכום – כחבילה המכשיר מוצלח מאוד, נקודת החולשה העיקרית שלו היא המצלמה וחוזקו בזמן הסוללה. הוא לא טוב יותר או פחות מהמתחרים שלו שלכל אחד מהם בעיות משלו. אם נושא המצלמה וההתחממות יטופלו אז החבילה תהיה כמעט מושלמת.

1957629_10152498505723734_8791440187775710568_o.jpg

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה רבה על הסקירה,

לגבי המצלמה וההתחממות- לא מבין איך מוציאים מוצר כזה לשוק, טוב זה בעצם סוני והמתכנתים החכמים שלה שמשאירים המון עבודה לחברי XDA.

קראתי עכשיו על בעיית ההתחממות ואכן זו בעיה נפוצה, חלק מהחברים אפילו צוחקים שאומרים שסוני עשתה אותו מוגן מים- אז תכניסו אותו למי קרח לפני השימוש במצלמה ואז הוא יצלם יותר חח.בנוסף מצאתי את זה:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2776605

בנוסף תנסה לכבות את הSTEADY SHOT- הוא קורע את המעבד ומחמם את המכשיר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

הבעיה של המצלמה קיימת אצל כל בעלי הסנאפדראגון 801. העניין הוא ששאר המכשירים לא מוגני מים ולכן יש פתחי אוורור שעוזרים אבל גם ב S5 צילום ב 4K מעבר ל 5 דקות מכבה את המצלמה. בסוני הכל אטום וגם סגור בזכוכית משתי הכוונים. נחמד לעיצוב אבל רע לקירור.

לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות כי יש גבול כמה אפשר לקרוע מעבד שלא מגיע עם משטח קירור נורמאלי.

אגב, רוב התקלות בחימום קרו בסדרות הראשונות של החברה וסוני אמרה שתחליף מכשירים למי שיתלונן. מסדרה 14 או 15 העניין אמור להיות יותר טוב. זאת הסיבה שיש כאלו שמתלוננים וכאלו שלא מבינים על מה מדברים.

יש גם זיהוי חיצוני, מעין מגרעת בזכוכית הקדמית בצד הימני למעלה - שלא מגיעה עד לסוף המסגרת.

http://www.xperiablog.net/2014/04/08/xperia-z2-owners-reporting-issues-with-gaps-in-chassis-and-overheating-with-4k-video/

אפשר גם לחכות ל Z3 שיוצג בספטמבר וכנראה יראה שונה..

זאת תמונה של המכשירים הבעייתיים.

Xperia-Z2-gap_1.jpg

וזאת התגובה של סוני לעניין,

Sony Mobile Singapore’s official statement on Xperia Z2 overheating issue:

We are aware of some users encountering issues when shooting 4K video for extended periods. Shooting movies in high quality 4K resolution can make significant demands on your phone’s processor and battery life, as well as phone memory. Therefore for the best experience, we recommend you install a high capacity SD card (Xperia Z2 can take a card up to 128GB) and shoot 4K video in short bursts of no longer than a few minutes at a time.

Sony Mobile Singapore’s official statement on Xperia Z2 gap issue:

We are aware of some users’ concern on the waterproofing capability of the Xperia Z2 due to the presence of gap(s) and are currently looking into this issue. In the meantime, users who wish to [sic] may bring their Xperia Z2 to any service center to have our staff conduct a water resistant test.

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

ceyal קראת את הדיון בXDA?

הם מצאו שאם עושים Undervolting שמוריד את פליטת החום הם הצליחו להקליט מעל 40 דקות של 4K עם 402 firmware.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

האמת שלא. כולם שם די חפרנים :-D

הבעיה היא שכרגע אתה חייב לפתוח את המכשיר ולאבד את האחריות כדי לשחק עם הקרנל. אולי סוני יוציאו קרנל אחר אבל בספק.

פורסם

בזה אתה צודק, אפילו שיציאו את הפיתרון לבעיה על המגש סוני לא תיקח, הם ממש אטומים בקטע הזה.

רואים שיש פיתרון פשוט בתחום התוכנה- שיקחו ויוציאו עידכון ויתגעו בזה שהמכשיר שלהם מסוגל להקליט מעל 40 דקות וידאו 4K- אבל לא -הם בשלהם :shock:.

פורסם

אני דווקא חושב שהם מצאו פתרון חלקי אבל שוב,בסדרות היצור האחרונות. כל המכשירים הבעייתיים הם בסדרה הסינגפורית הראשונה שאני כמעט בטוח שיש אותה לפותח השרשור.

אני אמור לקבל את שלי ביום שני/שלישי. אני מבטיח לבדוק

פורסם
לגבי הספיקר, יש אפשרות להגביר אותו בהגדרות שמע (נקרא xLoud אם אני זוכר נכון), ואז העוצמה שלו יותר ממספקת.

לא קיים... או שלא מצאתי

אני דווקא חושב שהם מצאו פתרון חלקי אבל שוב,בסדרות היצור האחרונות. כל המכשירים הבעייתיים הם בסדרה הסינגפורית הראשונה שאני כמעט בטוח שיש אותה לפותח השרשור.

אני אמור לקבל את שלי ביום שני/שלישי. אני מבטיח לבדוק

בהתאם לדבריך אני אקח את המכשיר למרכז השרות לבדיקה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אישית, אני לא מבין איך אנשים משחקים עם הרולטה הרוסית הזאת שקוראים לה סוני.

הטלפונים הפשוטים שלהם הם בזיון, בדומה למוטורולה לפני עידן גוגל. נתוני מערכת סבירים, אבל ביצועים בפועל- מתחת לכול ביקורת.

הטלפונים היקרים שלהם, סובלים מבעיות, ומההחלטות תמוהות. מזכירים לי התנהלות של מכשירים סיניים, שהעיקר זה לקחת חלקים ולהרכיב, אבל אין שום QA שאשכרה לוקח את המכשיר ומנסה להשתמש בו טרום השיווק.

מההתנהלות השיווקית של סוני בשנים האחרונות, מבינים בדיוק את הסיבה. הם מוציאים מכשיר דגל כול חצי שנה, זאת אומרת שעוד לפני שהמכשיר הדגל הנוכחי כבר בחצי שלב היצור, הם כבר מתחילים לעבוד על הדגם הבא. אז בשביל מה להשקיע?

פורסם

לא הגזמנו?

מכשיר סיני?

פורסם

רגע, רגע!

למה להעליב את המכשירים הסיניים??

תדייקו קצת שהכוונה היא למכשירים סיניים זולים חסרי שם :-), הרי המכשירי דגל הסיניים באותה הקטגוריה לא רואים ממטר את הסוני .

פורסם

אל תתלה את יהבך בברס. הם לא יתנו לך שירות גם אם תרצה לשלם להם. הם לא נותנים שירות למכשיר שנרכש בחו"ל.

פורסם
אישית, אני לא מבין איך אנשים משחקים עם הרולטה הרוסית הזאת שקוראים לה סוני.

הטלפונים הפשוטים שלהם הם בזיון, בדומה למוטורולה לפני עידן גוגל. נתוני מערכת סבירים, אבל ביצועים בפועל- מתחת לכול ביקורת..........

אהה

בגלל זה כ-ל אתר בחינה ברשת מציב את המכשיר במקום ראשון.

כנראה הם לא מבינים כלום.

או שאולי סוני משחדים את כולם.

זה שמציגים מכשיר כל חצי שנה אומר רק שכל אחד יכול להנות מהטכנולוגיה העכשיות בכל זמן נתון. לא רואה כאן חיסרון חוץ מאולי אותם גיקים שחייבים אבל חייבים להיות בחזית הטכנולוגיה כי אין להם משהו אחר לעשות בחיים.

• תוכן חדש...