Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני בשלבי פתיחת עסק קטן של הובלות קטנות.

קונספט שיפנה לאנשים בני גילי (סטודנטים) לצורכי הובלות של פריטים בודדים או עד חדר.

לצורך הרעיון אצטרך איזשהו רכב שישרת אותי.

הכיוון הוא כרגע רכב שייקח נגרר גדול.

כרגע הרכב שנראה הכי נכון לעבודה הוא הפיאג'ו פורטר, אך הבעיה היא שהוא כנראה לא כל כך יוכל לשמש אותי לצרכי היום יום.

שאלתי היא כזאת: איזה רכב יוכל לבצע את העבודה?

ז"א לגרור את הנגרר בלי לשחוט את הרכב.

התקציב הוא באיזור ה90,000 לכל היותר.

תודה מראש ואשמח גם לשמוע על כיוונים שעליהם לא חשבתי.

פורסם

אתה מדבר על עסק אז שיקולי מס זה דבר חשוב מאוד.

אני מנחש שאתה לא הולך לעשות 50,000 קילומטר בשנה ולכן לדעתי חפש דוקאטו או סוואנה כי בהם לא יהיה לך שווי רכב וההוצאות מוכרות במלואן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חפש דוקאטו או סוואנה

אם תקרא בין השורות תראה שהוא סטודנט שבעיקר מחפש רכב לעצמו, ושיוכל להשתמש בו כדי לעשות כמה גרושים על הדרך - דוקאטו או סוואנה לא מתאימים לדרישה הזו (אם הבנתי נכון).

אני חושב שטנדרון קטן + וו גרירה יכול לתת פתרון טוב למטרות האלו.

פורסם

לא בטוח שלא מתאים. דוקאטו די זול לאחזקה ומאוד שימושי לסטודנט שמחפש חלטורות. זה חוסך לו נגרר (ביטוח וטסט מעבר לקנייה) ואם הוא דבר על להיות עוסק חוקי הרכב משולם על כל הוצאותיו מהברוטו.

פורסם
לא בטוח שלא מתאים. דוקאטו די זול לאחזקה ומאוד שימושי לסטודנט שמחפש חלטורות. זה חוסך לו נגרר (ביטוח וטסט מעבר לקנייה) ואם הוא דבר על להיות עוסק חוקי הרכב משולם על כל הוצאותיו מהברוטו.

הנגרר זה סיפור לא יקר, בזמן החופשי יסע עם הטנדר ובזמן עבודה מחבר נגרר, ככה לא צריך להיסחב עם רכב גדול כול הזמן וחוסך חיפוש חנייה.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

פורד קונקט ארוך גבוה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
ומאוד שימושי לסטודנט שמחפש חלטורות.

רואים שכבר הרבה זמן לא היית סטודנט: אני רוצה לראות אותו בא לקחת בחורה לדייט עם דוקאטו, אני מוכן להתערב שלא יהיה דייט שני (מצד שני, אם כן יהיה דייט שני-שלישי, הדוקאטו עשוי להפוך להיות מאוד מאוד שימושי...) :-)

אין ספק שדוקאטו מאוד פראקטי לעסק כזה, השאלה היא אם הוא יוכל להסתדר איתו ביומיום.

פורסם

עגלה זה כאב ראש בהובלות.

אם אתה מתכנן בעיקר הובלות ממש קטנות, הייתי הולך על טנדר חד או דבל קבינה, עם קצת תושיה אפשר לנעמיס עליו הרבה מאוד.

בנוסף וו גרירה ודיל קבוע עם בעלים של עגלה גדולה למקרה שקיבלת הובלה גדולה.

סטודנטים גרים באזורים צפופים, לך תחנה שם רכב ועגלה.

עבדתי בהובלות עם אקונוליין ועגלה לפעמים במרחקים קצרים היינו עושים שתי נגלות עם הרכבב רק כדי לא לקחת עגלה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אתה מדבר על עסק אז שיקולי מס זה דבר חשוב מאוד.

אני מנחש שאתה לא הולך לעשות 50,000 קילומטר בשנה ולכן לדעתי חפש דוקאטו או סוואנה כי בהם לא יהיה לך שווי רכב וההוצאות מוכרות במלואן.

תודה רבה על התשובה!

Night Driver

אבל מה זה בדיוק אומר שההוצאות מוכרות במלואן?

חוץ מזה אלו הם רכבים קצת גדולים מידי עליי.

NIGHTDRIVER, רק שתדע שהמדינה לא ממש פראיירית. כן, מצד אחד היא מכירה ב 100 אחוז בהוצאות של המפלצות זוללות הסולר מבית GM אבל מצד שני, כאמור מדובר במפלצות זוללות דלק. במילים אחרות, מצד אחד יש לך 100% הכרה בהוצאות, מצד שני המכונות הללו זוללות דלק כך שזה לא ממש שיקול. אם אין לו את הכסף להוציא על כל הדלק שהן שותות מה זה משנה לו שזה מוכר 100% כהוצאות? במילים אחרות, מה עדיף לו? רכב ששותה בחודש 6,000 שקל ויותר בדלק אבל מוכר ב 100אחוז לצורך עבודה או רכב ששותה 3000 שקל ואולי פחות בחודש אבל מוכר לו רק ב 45 אחוזים לצורך עבודה? בסופו של דבר זה תלוי בכמה כסף יש לו בכיס להוציא בכל חודש.

פותח שירשור יקר, המדינה לא רוצה שיעבדו עלייה. ומיכוון שמבחינת המדינה עצמאי הוא גנב עד אשר לא יוכח אחרת היא לא מזכה ב 100 אחוז על הוצאות לרכב שמשמש לעבודה. המדינה יוצאת מתוך הנחה שרכב שמשמש לעבודה משמש את בעליו גם לעיסוקי התענוגות שלו. המדינה לא רוצה לצאת פראיירית בכך שהיא תכיר בהוצאות לרכב שמשמש את בעליו גם לעבודה וגם לטיולים בסופי שבוע. לכן, מבחינת המדינה, היא מכירה רק ב 45 אחוזים מתוך ההוצאות (דלק, תיקונים, צמיגים וכיוצא בזה) כהוצאה מוכרת לצורך קיום העסק. 55 אחוזים מההוצאות זה לצורך הכיף הפרטי שלך.

עוד דבר, ככל שאתה יכול להוכיח שהרכב משמש לעבודה נטו כך גם אחוז ההכרה בהוצאות עולה. למשל, אם יש לך רכב מסחרי כמו פורד טרנזיט או פיאט דוקאטו למשל שיש להם רק ארגז מאחורה, כלומר, יש רק את הספסל קדימה לנהג ולנוסעים שלו ומאחורה אין ספסלים רק חלל להובלת סחורה או ציוד אזי ההכרה במס תהיה גדולה יותר. כמו כן, רכב סגור שאין לו חלונות מאחורה מזכה את בעליו בהכרה יותר גבוהה מאשר רכב עם חלונות מאחורה.

לדוגמה, קנית פורד טרנזיט ששימש להובלות נוסעים כמו שאתה רואה במוניות השירות. הוצאת את הספסלים האחוריים מהרכב ועכשיו זה רכב להובלת משא, סחורה או ציוד. ההכרה במס תהיה פחותה מאשר אילו היית קונה רכב עם ארגז סגור ללא חלונות שמאפשר הובלת ציוד, סחורה או משא בלבד. אף אדם לא ייקח את המשפחה שלו לטיול בכזה רכב שהרי אין להם איך לשבת בצורה בטוחה לכן המדינה יוצאת בהנחה שהרכב הזה משמש לעבודה בלבד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מישהו יכול להסביר למה עגלה היא כלכך כאב ראש?

הרבה פעמים עוברת בי המחשב לרכוש אחת, אף פעם לא בחנתי את העניין לעומק.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
NIGHTDRIVER, רק שתדע שהמדינה לא ממש פראיירית. כן, מצד אחד היא מכירה ב 100 אחוז בהוצאות של המפלצות זוללות הסולר מבית GM אבל מצד שני, כאמור מדובר במפלצות זוללות דלק. במילים אחרות, מצד אחד יש לך 100% הכרה בהוצאות, מצד שני המכונות הללו זוללות דלק כך שזה לא ממש שיקול. אם אין לו את הכסף להוציא על כל הדלק שהן שותות מה זה משנה לו שזה מוכר 100% כהוצאות? במילים אחרות, מה עדיף לו? רכב ששותה בחודש 6,000 שקל ויותר בדלק אבל מוכר ב 100אחוז לצורך עבודה או רכב ששותה 3000 שקל ואולי פחות בחודש אבל מוכר לו רק ב 45 אחוזים לצורך עבודה? בסופו של דבר זה תלוי בכמה כסף יש לו בכיס להוציא בכל חודש.

דוקאטו צורכת כ 1:9 עד 1:10 תלוי בנהג ובהשימוש. סוואנה זה כבר בסביבות 1:5 עד 1:7 תלוי בנהג. הצריכה של הדוקאטו ועלויות האחזקה שלה הן בהחלט בגדר הסביר והיא מוכרת מלא.

פורסם

יש גם סיטרואן ג'מפי מסחרי במיכל דלק האחרון עשיתי איתה 1:13 {1000 ק"מ על מיכל 80 ליטר שנוצלו 75 ליטר מתוכו} בערך 600 ק"מ היה בין עירוני והשאר עירוני.

יש לציין שהאוטו תמיד היה מלא בכלים, ונוסע אחד ליד הנהג.

פורסם
דוקאטו צורכת כ 1:9 עד 1:10 תלוי בנהג ובהשימוש. סוואנה זה כבר בסביבות 1:5 עד 1:7 תלוי בנהג. הצריכה של הדוקאטו ועלויות האחזקה שלה הן בהחלט בגדר הסביר והיא מוכרת מלא.

בדרך כלל, כל האמריקאיות שותות דלק בלי רחמים. לגבי איזה רכב יותר חסכוני זה כבר משהו אחר.

יש גם סיטרואן ג'מפי מסחרי במיכל דלק האחרון עשיתי איתה 1:13 {1000 ק"מ על מיכל 80 ליטר שנוצלו 75 ליטר מתוכו} בערך 600 ק"מ היה בין עירוני והשאר עירוני.

יש לציין שהאוטו תמיד היה מלא בכלים, ונוסע אחד ליד הנהג.

כל עוד אף אחד לא אומר אחרת, אני ממליץ לך להתרחק מהרכב הזה. הוא לא אמין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...