Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי מאזדה לאנטיס והמזגן בה לא עובד טוב. לפני שבועיים מילאתי גז מזגנים באוטו במוסך שלי ובשבועיים האלה שמתי לב שלפעמים המזגן מקרר ולפעמים הוא מוציא רק אוויר בלי קור. היום כשהלכתי למוסך הוא הראה לי את המעבה של המזגן והראה לי עליו כתמים, ואמר לי שהוא נהרס והוא לא טוב ושצריך להחליף. עלות 800ש"ח. זה התיקון שצריך או שכדאי לי לבדוק עוד משהו?

הבנתי שיש היום מחשבים מיוחדים שאפשר לבדוק איתם אם יש דליפת גז או בוודאות מה הבעייה של המזגן. מישהו מכיר?

פורסם

הרדיאטור אכן חשוב אבל לחימום!

ככל הנראה יש בריחת גז ומדי פעם כאשר המדחס נכנס ללחצים גבוהים יש צורך לכבות את המזגן למספר דקות ולהפעיל שוב, על מנת לשחרר אותו.

נסה חוות דעת נוספת, ושלא יספרו לך שהרדיאטור קשור לזה...

פורסם

תשמע מיזוג ברכב זאת מערכת די מורכבת.

יכול להיות אם יש מכות על המעבדה, ככה שהצלעות שלו התעקמו והזרימה של הגז שלו לא טובה, המזגם מתנתק מדי פעם.

באופן כללי אני לא חושב שיש מחשבים שיודעים להגיד מאיפה יש בריחה, אלה להגיד באופן כללי אם יש בריחה או לא, אבל לא להצביע על נקודה ספציפית במערכת.

לצערנו הדרך הכי מקובלת היום לבדיקת בריחת גז היא למלא גז עם זרחן, ולתת למזגן לעבוד מספר ימים ואחר כך עוברים עם פנס אולטרא סגול ורואים איפה יש בריחה.

לדעתי אתה לא צריך להסכים להחליף את המעבדה או כל חלק אחר עד שלא יוכיחו לך מאיפה יש בריחה של גז.

בקיץ הקודם גם היה לי סיפור עם המזגן, החליפו לי מדחס ומעבה ועדיין לא עבד, בסוף הבעיה הייתה צינור גומי שהיה בו חור, שהעלות שלו בלחץ כולל עבודה 20 שח, דפקו אותי.

אם יש חשמלאי שאתה סומך עליו עדיף שתלך אליו. אין דבר כזה שמכונאי\חשמלאי שיודע מה הבעיה רק מלהסתכל על הרכב מבחוץ!!!

תבקש הוכחה, שיראו לך באמת את הזרחן שנוזל, רואים את זה ממש בבירור!! אני מדבר מניסיון. חבל על הכסף שסתם תבזבז ובסוף זאת לא תהיה הבעיה בכלל

פורסם

לא שיש לי ידע בנושא, אבל לדעתי אתה נותן תיאור לוקה בחסר.

מה זה כתמים? אנחנו אמורים לנחש? צלם את זה שנבין במה מדובר.

מעבר לכך, האם הוא עשה בדיקות נוספות? בדק גז?

פורסם

כבעל לנטיס אני יכול לומר שגם אצלי הייתה תופעה כזאת,הוחלף מעבה ועל הדרך הבקבוק שנמצא לידו.שילמתי 1000ש"ח.

אין לך ברירה 800 ש"ח זה זול,הכתמים הם כתמי שמן שבורחים עקב חורים קטנטנים ברדיאטור ששייך למזגן

פורסם

כתמים על המעבה הם כתמים על המעבה . יכול להיות שמן יכול להיות ליכלוך, או כל דבר אחר.

אולי באמת תוכל להעלות תמונה לפה .

אני לא אוהב את הצורה שבה מתייחסים לבעיות במוסכים פה, אי אפשר!! פשוט בלתי אפשרי להחליט מה התקלה ברכב רק מלהסתכל על החלק מבחוץ זה פשוט לא עובד ככה. אם לא עשו לךבדיקות במערכת קח את כל מה שהוא אומר בערבון מוגבל. יכול להיות שבורח גז ממקום אחר בכלל אבל הוא ראה שיש לך איזה ליכלוך על המעבה והוא מנסה "לדחוף" לך מעבדה חדש כי זה אחלה רווח בשבילו.

דרוש בדיקה יסודית, ואם הוא מנסה לחפף, גש למקום אחר אמין יותר ...

זאת מעערכת סגורה שעובדת בלחץ גבוה. אם הכל תקין שום דבר לא צריך לברוח החוצה משום מקום, כולל לא מהרדיאטור של המזגן, לא שמן לא מים ולא שום דבר אחר .

שבת שלום

פורסם

אני ינסה לצלם ולהעלות אבל מה שהוא הראה לי נראה כתמים ללא צבע כמו כתמי שמן. השאלה שלי אם בעקבות הכתמים אני חייב להחליף את המעבה או שהבעייה יכולה להיות דליפה מאיזה צינור והכתמים של המעבה לא משפיעים. איך המוסכים אמורים לבדוק דליפת גז? יש איזה מוסך שיש לו מכשיר שבודק מיידי אם יש דליפה או שחייב עם הזרחן?

פורסם

שלום

למה ללכת ישר להוצאות גדולות נסה לעשות קודם כל החלפת פילטר מזגן, במידה ויש.

במידה ואין כי ישנם דגמים מסוימים שאין להם פילטר אלא מאחורי תא כפפות מרכזייה כזו לסינון אוויר שמצטבר שם המון המון ליכלוך

לעיתים ניקוי המקום עושה פלאים.

איזה שנה הרכב? ומהו הדגם?

Feel.Think.Drive

My BimBa B4

פורסם

עד כמה שאני יודע בדיקה למערכת המיזוג עושים עם הגז הזה.

יכול להיות שקיים משהו אחר, גם אני אשמח לשמוע עליו, אם מישהו יודע..

יכול להיות שכתמים שהראה לך הם שמן, אבל יכול מאוד להיות גם שיש דליפה ממקום אחר...אין לדעת.

בכל מקרה אם יש חור או דליפה מהמעבה עצמו אני לא חושב שזה ניתן לתיקון וצריך אחד חדש.

פורסם

כתמים על המעבה אכן מבשרים דליפה של גז. יש לי מזגניסט מעוד מקצועי שאני עובד איתו ואחת הבדיקות הראשונות שלו שמגיעים אליו בגלל חוסר גז זה מבט עם מנורה לכיוון המעבה וזיהוי של כתמים מעין אלה. מה גם שהעלות כוללת את ההתחייבות שלו שאכן הבעיה תסודר.

• תוכן חדש...