Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לחברה שלי קיה פרייד שנת 96 ידני כמתנת יום הולדת.

רכב סבבה ויש קצת תיקונים לעשות. :oops:

במוסך אמרו שצריך לבדוק רצועת טיימינג מה זה אומר וכמה זה יכול לעלות?

לפעמים יש עשן לבן מהאגזוז כשנותנים גז,אני מבין שזה נזילה של שמן לדלק ובגלל זה המנוע מעשן. כמה הטיפול יכול לעלות ?

המוסכניק אמר שאני אסע עם הרכב כ 1000ק"מ כדי לדעת יותר מה התקלות ברכב, כי המוכר כמובן לא אמר כלום:evil:

רצית לשאול גם איפה אני יכול להשיג חלקי חילוף כמו : פנסים, איתותים. חדש\משומש באזור חיפה.

וגם יש קילופים על הגג של לק, ככה זה נראה, האם אפשר לעשות עם הקילופים האלה משהו ?

תודה.:roll:

KIA PRIDE 1.3L 96' MANUAL

MAZDA 323 LANTIS 1.6L 04' AUTOMATIC

TOYOTA COROLLA SUN 1.6L 13' AUTOMATIC

פורסם

טיימינג - רצועה שמתזמנת את פעולת המנוע, אם היא נקרעת ברוב הרכבים יהיה מפגש בין הבוכנה לשסתום ובגדול המשמעות היא שיפוץ או מנוע חדש. לכן מחליפים לפי הוראות היצרן, כי אי אפשר לדעת מתי הרצועה תקרע.

עשן לבן יכול להיות הרבה דברים, המתן לתשובות מפורטות יותר ואתה גם יכול לחפש בפורום.

הקל שבניהם זה מפלס השמן, אם מילאו יותר מדי שמן תקבל עשן לבן, לכן בדוק מה יש כרגע.

דבר נוסף שתבדוק זה מים ברדיאטור, גם מפלס וגם האם יש מי ברז (גרוע מאוד) או נוזל אנטיפריז יעודי לרכב. כמובן לבדוק כשהמנוע קר לחלוטין, אחרת אתה עלול למצוא את עצמך עם כוויות.

קילופים/צבע שרוף = צביעה מחדש, זה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך כרגע.

בהצלחה.

פורסם

מנצל שרשור זה: מחפש חלקים קטנים לקיה פרייד אז אם מישהו יודע על קיה פרייד לחלקים או פגר באיזור המרכז, אשמח לקבל ה"פ.

פורסם

יש קיה פרייד בפירוקיה בקרית אתא, 'מעצמת חלקים', מכיוון חיפה פונים ימינה בצומת ק.אתא וכעבור כמה דקות רואים אותה בצד שמאל.

בעבר הייתה גם באלרון חלפים בצומת ק.אתא עצמה, אני לא בטוח אם היא עדיין שם.

בכל מקרה, ב'קיה צפון אילן נחימוב' מצפון לחוצות המפרץ יש את רוב החלפים החדשים לקיה פרייד (למרות שזה רכב ישן), חלקם במחירים מאד נמוכים (קניתי טסה מקורית ב-50 ש"ח..)

בברכה.

פורסם
קניתי לחברה שלי קיה פרייד שנת 96 ידני כמתנת יום הולדת.

רכב סבבה ויש קצת תיקונים לעשות. :oops:

במוסך אמרו שצריך לבדוק רצועת טיימינג מה זה אומר וכמה זה יכול לעלות?

לפעמים יש עשן לבן מהאגזוז כשנותנים גז,אני מבין שזה נזילה של שמן לדלק ובגלל זה המנוע מעשן. כמה הטיפול יכול לעלות ?

המוסכניק אמר שאני אסע עם הרכב כ 1000ק"מ כדי לדעת יותר מה התקלות ברכב, כי המוכר כמובן לא אמר כלום:evil:

רצית לשאול גם איפה אני יכול להשיג חלקי חילוף כמו : פנסים, איתותים. חדש\משומש באזור חיפה.

וגם יש קילופים על הגג של לק, ככה זה נראה, האם אפשר לעשות עם הקילופים האלה משהו ?

תודה.:roll:

רצועת טיימינג כמו שצויין חשוב לבדוק ואם אינך יודע מתי הוחלפה החלף אותה למען הסר ספק. סט טיימינג לפרייד עולה לא יותר מ 200 ש"ח. העסק היקר זה העבודה שיכולה להגיע גם ל700 ש"ח. אם אתה מאיזור חדרה ותירצה אעשה איתך ביחד, זה ממש פשוט.

לגבי עשן לבן בלחיצה על גז צריך לבצע בדיקת לחץ הפוך כדי לזהות מהיכן עובר השמן אל תאי השריפה. גם לבדיקה זו יש ברשותי את הציוד המתאים אם תצטרך אעזור לך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קודם כל רציתי להגיד תודה ל מאור30 שמציע את עזרתו :-)

ותודה cocus צריך לעבור שם בפירוקיה לראות מה יש שם :wink:

טוב אז ככה אחרי שהמוסכניק אמר לי לנסוע עליה כ 1000ק"מ עשינו עליה סיבובים ולבסוף משו נשבר כנרה זה היה הדפרנציאל ...

למחרת בבוקר הזמנתי גגר כי לא יכולתי להכניס להילוכים.

1zgdqv9.jpg

וזה מה שקרה...

30jlm4i.jpg 34g9j5t.jpg

המוסכניק אמר לי שהעשן הלבן אפשר לפתור או החלפת גומיות או רינגים והוא הציע לעשות קודם גומיות כי זה יותר זול ולראות האם זה עוזר כי זה 50\50.

בקיצור היה לרכב הרבה בעיות אבל הן טופלו (אני מקווה), הבעיה העיקרית שהדאיגה אותי זה העשן הלבן שיצא מהאגזוז במשך כחצי דקה לאחר ההתנעה הראשונה בבוקר של המנוע. הגומיות הוחלפו הטיפול, התפללתי שהבעיה נפתרה אבל כמה ימים לאחר שהרכב יצא מהמוסך, אני מניע את הרכב והתחיל לצאת המון עשן לבן, אפילו יותר ממה שהיה לפני הטיפול ואז הרכב עמד עוד כמה ימים והנעתי את הרכב ושוב יצא המון עשן לבן, בדקתי את השמן וכמעט ולא היה שמן במנוע. נסעתי למוסך וסיפרתי לו שיהיה המון עשן לבן והרכב שותה שמן אז הוא אמר שלא כדאי להמשיך לטפל ולנסות לתקן את הבעיה והוא מציע שאני אמכור את הרכב, הוא אמר לי שאני אקנה את השמן הכי זול 10W40 באוטודיפו ואמשיך לנסוע ומדי פעם להוסיף שמן ונראה מה יהיה. בגלל שאני עובד 12 שעות במשמרת לא יוצא לי לנסוע ברכב כל יום אלה רק בסופי שבוע. אז סוף שבוע שעבר בדקתי את מד השמן ולא היה חסר, הנעתי את הרכב ועמדתי ליד האגזוז בערך דקה או שתיים ולא יצא טיפה של עשן לבן .

וגם עכשיו כשחזרתי מהעבודה, בדקתי שמן, מים הנעתי את הרכב והכול בסדר.

למה זה יכול להיות ?

אתם חושבים שזה עבר ?

זה הגיוני ?

וגם כשיצאתי אחרי הטיפול המוסכניק הציע לי לקנות תוסף דלק כולשהו כדי לנקות את בפיח המנוע.... קניתי 44K באוטודיפו שמתי 10 ליטר דלק ואז תופס 44K ואז מילאתי עד הסוף דלק, המוכר באוטודיפו אמר לי "כדי לנצל היכולות של התוסף, צריך למלא את התוסף לפני נסיעה ארוכה" אז החלטתי לנסוע מחיפה לתל אביב  בנסיעה של 90-110 קמ"ש הלוך וחזור שרפתי קצת יותר מרבע מיכל דלק, לאחר הנסיעה הזאת בדקתי בבוקר שמן ולא היה חוסר.

מה אתם אומרים על זה שעשיתי נסיעה כזאת עם כזה רכב ?

סליחה על החפירה וסליחה על החוסר ידע במכונאות :oops:

KIA PRIDE 1.3L 96' MANUAL

MAZDA 323 LANTIS 1.6L 04' AUTOMATIC

TOYOTA COROLLA SUN 1.6L 13' AUTOMATIC

• תוכן חדש...