Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולהוסיף עוד גורם שלא נלקח בחשבון - רוחות צד. כולנו רואים סרטונים של מטוסים שמטלטלים בנחיתה, אבל אותו אפקט קיים גם על מכוניות, אפילו קטנות ונמוכות, בלי "מפרש" גדול. השבוע בכביש 22 היתה לי תחושה של משיכה לימין, אבל רק בקטעים מסויימים, אלה שבהם רוח הצד חזקה (למשל אזור מחלף אתא-צפון). כמובן שאפקט זה בולט בעקר במהירויות גבוהות, אבל מצריך תשומת לב ותיקון גם בכבישים טובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מבלי להמעיט לרגע ממה שכתבתם(ועידן צודק, יש משום מה חוסר מודעות לעניין הזה אצל אנשים, זה מתבטא לא פעם ברכבים שיושבים לך על התחת בירידות), המהירות לדעתי הייתה נמוכה יחסית מכדי לתת לטופוגרפיה משקל משמעותי כאן, אבל אין ספק שיש לזה איזו שהיא תרומה. עיקר העניין הוא בהחלט סוג האספלט(גם כאן חוסר המודעות הוא חמור, אולי אפילו יותר מהנושא הנ"ל), שכן בעשר הק"מ שלפני הייתי במהירות גבוהה יותר בסיבובים משמעותיים יותר (כביש הצפון הישן ובירנית אלקוש). השילוב של תשתית לא מנקזת עם צמיג לא מנקז גורם לציפה גם במהירויות נמוכות יחסית, אם נוסיף לזה את הירידה והסיבוב נקבל החלקה. בעניין הצמיג, עד אותו מקרה הוא הפתיע לטובה בחורף, וזה למרות היעדר כל חירוץ לאורך (אני מניח שגם העובדה שעשיתי רוטציה בין הצמיגים לפני שבועיים לא עזרה פה):

Tire_Reflections_PXR1R_0.png

אגב, חן - ככה"נ אתה צודק, והוספת גז בהיגוי נגדי הייתה מרחיבה לי קצת את קו ההחלקה ומיישרת את הרכב - לצערי לא הייתי בדריכות מתאימה שכן בדיוק הורדתי את הקצב ולכן הגבתי באופן יותר רפלקסיבי (אגב לא בלמתי, נשארתי עם גז קבוע), בנוסף הייתי לגמרי מחוץ לרצועת הכח של הרכב (2000 סל"ד בערך ברביעי).

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

אגב, חן - ככל הנראה אתה צודק, והוספת גז בהיגוי נגדי היתה מרחיבה לי קצת את קו ההחלקה ומיישרת את הרכב - לצערי לא הייתי בדריכות מתאימה שכן בדיוק הורדתי את הקצב ולכן הגבתי באופן יותר רפלקסיבי (אגב לא בלמתי, נשארתי עם גז קבוע), בנוסף הייתי לגמרי מחוץ לרצועת הכח של הרכב (2000 סל"ד בערך ברביעי)

לא דיברתי על היגוי הפוך אלא על מצב המצערת בעיקול לפני ההחלקה.

בעיקולים קצרים, האצה קלילה טובה יותר ממהירות קבועה גם "גז קבוע" כי היא דורשת פחות הגה. בגלל שההאצה עדינה, הרכב לא ממש צובר מהירות עד ליציאה ששם אתה בלאו הכי רוצה להאיץ.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יצא לכם להתקל בפנינה הזאת? מה דעתכם?

למען האמת (באמת באמת?) - סתם אזרח עם מצלמה שמחפש צרות (וככל הנראה גם כותרות). אם כ"כ חשוב לו להציל את העולם, הוא מוזמן עם המצלמה שלו לרחוב בן יהודה ודיזנגוף בת"א, שם מוניות שירות ובעיקר מוניות ספיישל מבצעות את העבירה הזו בשוטף ת"כ שהם מסכנים את הסובבים, ואולי אף להתנדב לכוחות המשטרה.

פורסם

שהמטרה לא מקדשת את האמצעים, השוטר עשה עברה אחת, את העברות שעשה נהג האופנוע לא היה לי כוח לספור.

פורסם

במילה אחת, חוצפן!

ביצע אינספור עבירות בשביל "לרדוף" אחרי הניידת, ובנוסף מוצא את החוצפה להורות לשוטר לעצור בצד.

יש לו עבירה מצולמת (מוצדקת או לא זה כבר לא בסמכותו להחליט), שיצרף מספר רכב, שעה ותאריך - ואם זה כל כך מטריד אותו אז שיפנה עם זה הלאה.

פורסם

שני דברים טובים מהסרטון הזה של הקטנוען:

1. אנחנו רואים מזווית הראייה שלו את העבירות שהוא עושה, כולל עלייה על המדרכה.

2. לפחות השוטרים עכשיו מודעים לעובדה שלפעמים הם והמעשים שלהם מצולמים, וגם שיש להם חובה להזדהות בפני אזרחים.

אמנם הקטנוען מתנהג כמו בהמה על הכביש, אבל הציפייה משוטר היא To know better.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין ספק שהעבירה של השוטר אינה תקינה ולא מתקבלת, אך מכאן ועד המרדף שהבחור עשה הדרך ארוכה מאוד.

לדעתי, בשנייה שהקטנוען חסם את הניידת ברמזור וירד אליו בדרישות, בשלב הזה הוא צריך היה להיות מעוכב לתחנה.

בתחנה היה נחקר על התנהגותו וגם הייתה מסופקת לו האפשרות להגיש תלונו על עבירת התנועה שביצע השוטר.

אגב, כל עוד השוטר לא פנה לאזרח וביקש להפעיל סמכות כלשהי אלא פשוט נסע בכביש - אני בספק גדול האם הוא חייב

להוציא תעודות לכל עובר ושב שחולף על פניו ומבקש לראות תעודות מזהות.

פורסם

1. כפי שאמרתי, יש מיליון וחצי דברים רעים מהסרטון הזה, רק שניים טובים.

2. העמדת הקטנוע אחרי קו העצירה ברמזור ועל מעבר חצייה זה רק עוד שתיים מהעבירות שלו בסרטון.

3. אין קשר להיותו שוטר, אין קשר לסמכות. כנהג ברגע שהוא טען בפניו שביצע עבירת תעבורה וביקש ממנו פרטים היה צריך לספק לו נקודה.

בתור נהג עליך להזדהות בפני כל אחד שטוען בפניך (גם הולך רגל) שביצעת עבירת תעבורה או תאונה אתה צריך להזדהות בפניו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
אין ספק שהעבירה של השוטר אינה תקינה ולא מתקבלת, אך מכאן ועד המרדף שהבחור עשה הדרך ארוכה מאוד.

לדעתי, בשנייה שהקטנוען חסם את הניידת ברמזור וירד אליו בדרישות, בשלב הזה הוא צריך היה להיות מעוכב לתחנה.

הוא לא בדיוק חסם את הניידת. עצר קצת לפניה, אבל משמאלה, באופן שמאפשר לה נסיעה. וירד מהאופנוע רק אחרי שהשוטר לא עמד בחובתו, בחר להתעלם מאזרח, וניסה לנפנף אותו. לא שזה נותן לגיטימציה לנטישת רכב ממונע באמצע הכביש, או לעצירה אחרי הקו.

בתחנה היה נחקר על התנהגותו וגם הייתה מסופקת לו האפשרות להגיש תלונו על עבירת התנועה שביצע השוטר.

אגב, כל עוד השוטר לא פנה לאזרח וביקש להפעיל סמכות כלשהי אלא פשוט נסע בכביש - אני בספק גדול האם הוא חייב

להוציא תעודות לכל עובר ושב שחולף על פניו ומבקש לראות תעודות מזהות.

האמת...

5א. (א) שוטר שהוא לבוש מדים יענוד תג זיהוי גלוי לעין הנושא את שמו ושם משפחתו.

...

(ד) שוטר ימסור את פרטי זהותו ואת מספרו האישי, לבקשת כל אדם בכל ענין הקשור

להיותו שוטר, בין אם הוא לבוש מדים ובין אם לאו.

מתוך "פקודת המשטרה [נוסח חדש] תשל"א-1971", סעיף 5א.

אין ספק שגם הבחור לא בדיוק נקי, החל מחניה על המדרכה דרך עקיפות מסוכנות, עד נטישת הרכב באמצע הכביש,

אבל פתחו שניה עיניים, נדירים הרוכבים שנוהגים אחרת. ובעיניי לפחות, שוטרים שחושבים שהמדים שמים אותם מעל החוק הם תופעה מכוערת שלא מפסיקה להתפשט.

ו... רק אני שמתי לב לקללה הנעימה שנפלטה לו בסיום הסרטון? (ברגע שעלה לרשת - בפעם האחרונה שבדקתי זו העלבת עובד ציבור)

עריכה אחרונה על ידי Tyto Diez
פורסם
אין ספק שגם הבחור לא בדיוק נקי, החל מחניה על המדרכה דרך עקיפות מסוכנות, עד נטישת הרכב באמצע הכביש,

יש בעברית שלל ביטויים שמתאימים למקרה הזה, החל מ"טול קורה מבין עיניך" ועד "הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו".

אבל פתחו שניה עיניים, נדירים הרוכבים שנוהגים אחרת.

שזה רע מאוד

--------------------------

במדינה מתוקנת היו מוציאים קנס לאותו שוטר על חציית קו הפרדה רצוף והפקעת הזכות לדרך.

ולרוכב הקטנוע היו מוציאים מהסרטון שלל עבירות תנועה שאנחנו רואים פה בסרטון הערוך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שים לב ל:"בכל ענין הקשור להיותו שוטר..." - למיטב הבנתי, הכוונה היא שאם השוטר פונה לאזרח כשוטר, מורה לו לעשות/לא לעשות משהו ויוצר איתו אינטראקציה כלשהי. יתכן שעצם כך שהוא נע ברכב משטרתי כבר מהווה עילה מספקת, אינני סבור לגבי זה.

כך או כך, מכיוון שאני לא סגור על העיניין ב 100% רשמתי שאני בספק ולא רשמתי שאני בטוח בצורה חד משמעית בדבר חובת השוטר להציג את מסמכיו במקרה הספציפי הזה.

בכל מקרה, חסימת דרך לניידת משטרה אינה חלק מזכויותיו כלפי השוטר.

עיע

פורסם (נערך)
יש בעברית שלל ביטויים שמתאימים למקרה הזה, החל מ"טול קורה מבין עיניך" ועד "הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו".

שזה רע מאוד

--------------------------

במדינה מתוקנת היו מוציאים קנס לאותו שוטר על חציית קו הפרדה רצוף והפקעת הזכות לדרך.

ולרוכב הקטנוע היו מוציאים מהסרטון שלל עבירות תנועה שאנחנו רואים פה בסרטון הערוך.

אני הראשון שיסכים איתך, חבל שהמתבקש כ"כ תלוש מהמציאות הישראלית.

תיארתי נורמה קיימת, ממש לא הצדקתי אותה.

שים לב ל:"בכל ענין הקשור להיותו שוטר..." - למיטב הבנתי, הכוונה היא שאם השוטר פונה לאזרח כשוטר, מורה לו לעשות/לא לעשות משהו ויוצר איתו אינטראקציה כלשהי. יתכן שעצם כך שהוא נע ברכב משטרתי כבר מהווה עילה מספקת, אינני סבור לגבי זה.עיע

בהיותי אזרח, העובדה שהוא שוטר מהווה, לפחות בעיניי, גורם מחמיר לכל עבירה שיבצע. בכל מקרה, הגשת התלונה והטיפול בה אחר ברגע שמדובר בשוטר. ולכן היותו שוטר רלוונטית כאן.

ברור שהחסימה לא במקום, שוב, כל ההתנהלות של האופנוען לא נכונה. גם אם המניע שלו יושב על רדיפת צדק או משהו בסגנון.

עריכה אחרונה על ידי Tyto Diez
פורסם
שים לב ל:"בכל ענין הקשור להיותו שוטר..." - למיטב הבנתי, הכוונה היא שאם השוטר פונה לאזרח כשוטר, מורה לו לעשות/לא לעשות משהו ויוצר איתו אינטראקציה כלשהי. יתכן שעצם כך שהוא נע ברכב משטרתי כבר מהווה עילה מספקת, אינני סבור לגבי זה.

כך או כך, מכיוון שאני לא סגור על העיניין ב 100% רשמתי שאני בספק ולא רשמתי שאני בטוח בצורה חד משמעית בדבר חובת השוטר להציג את מסמכיו במקרה הספציפי הזה.

בכל מקרה, חסימת דרך לניידת משטרה אינה חלק מזכויותיו כלפי השוטר.

חובת הזדהות היא על כל נהג, עצם זה שהוא נהג ברכב (כלשהו) ונטען בפניו שביצע עבירה זה מספיק.

קל וחומר אם הוא אכן ביצע את העבירה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...