Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך נהג המונית הגיע למצב כזה? וגם אחרי ההחלקה, איך הוא הגיע למצב שהוא מחליק לרוחב 3 נתיבים? יש לו ESP?

בכל אופן תכף אני אעלה סרטון שלי שהחלקתי בסופה האחרונה שלא באשמתי (היו ערימות של ברד וקרח על הכביש) ויצאתי מזה יפה מאוד...

בכל מקרה הוא לא הדביק רגל לבלם, כנראה ניסה לתמרן. אם הראייה אינה מטעה אותי באיזשהוא שלב גם עזב את הבלמים לחלוטין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הנה סרטון הסופה שעתיד לעלות עוד מעט בפורמי מזג האוויר, מה שרלוונטי לפה הוא החלק החל מדקה 1:53 (תפעילו רמקולים ותוכלו לשמוע גם את הרכב מחליק). היתה סופת ברד וגם כנראה קצת קרח על הכביש (לפי הלוח שעונים 3 מעלות בחוץ עם סמל פתית שלג), בקיצור פניתי ימינה על כ- 20 קמ"ש והרכב החליט להחליק קצת לכיוון התמרור.

נורת ESP הבהבה בהיסטריה, אבל לפי ההרגשה שלי במושב הנהג המערכת הזאת לא יעילה בתנאי כפור וקרח. נאלצתי לתמרן לבד ועם קצת מזל יצאתי מזה יפה. אח"כ עצרתי בצד ליד הפונטו כדי לנסות להעריך מה גובה משקעי הקרח שעל הכביש.

התמונה המוצגת כתמונה הראשונית לפני שאתם מפעילים את הסרטון, צולמה מיד לאחר ההחלקה. שימו לב איך נראה הכביש - סכנת נפשות.

פורסם

במצב כזה הדבר האחרון שאתה עושה זה לעצור בצד הכביש - אם אין לך תקלה חמורה או לעזור למישהו אחר במצוקה מיידית - אלא אם יש לך שאיפות לבדוק אם יש חיים בצד האחר.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
המערכת הזאת יעילה בלתת לך לתמרן לבד.

מוזמן לנסות שוב עם ESP מכובה- בלי לזלזל ביכולות הנהיגה שלך.

אני מוותר, עברתי מספיק בסופה הזאת כדי לוותר על התענוג לכל השנה כולה...

אבל יכול להיות שהיא עזרה קצת, פשוט ההרגשה שלי שהיא לא עזרה. המערכת עבדה כ"כ הרבה זמן (באופן יחסי להחלקה), וציפיתי לראות בלימה של ההחלקה בשטח. היא אמורה לבלום את הגלגל המחליק (תקנו אותי אם אני טועה), מה קורה אם אני מחליק עם כל הארבע? כי אני כמעט בטוח שזה מה שקרה שם.

במצב כזה הדבר האחרון שאתה עושה זה לעצור בצד הכביש - אם אין לך תקלה חמורה או לעזור למישהו אחר במצוקה מיידית - אלא אם יש לך שאיפות לבדוק אם יש חיים בצד האחר.

אני מבין את מה שאתה כותב, אבל מצד שני להמשיך נסיעה במצב כזה בלי לכל הפחות לבדוק מה יש על הכביש זה גם לא מעשה כ"כ חכם. הייתי יכול בקלות להחליק שוב והאמת שבאותה נקודה התלבטתי אם לעשות פרסה ולחזור הביתה ולא להגיע עד מזרע.

פורסם (נערך)

סטיו, זה לחלוטין באשמתך, זה בדיוק מה שנקרא להתאים את המהירות לתנאי הדרך, עשית טעות שנובעת מחוסר נסיון בנהיגה בתנאים כאלו, אבל לא לקחת בחשבון את חוסר הנסיון הזה כאשר הנעת את הרכב באותו יום, ופה הטעות.

בכל אופן, אם מתת ההיגוי הקטנטן הזה אתה מתרגש, מצבך טוב.

באשר לסרטון המונית, תסתכלו שוב על סוף הקטע, הגלגל הימיני שלו קרס (כנראה נשברה זרוע היגוי, אולי נכנס לבור), ואחרי שהוא נכנס בקיר הוא נשאר נעול שמאלה, מפה לשם - חוסר ההבנה גרם לנהג לנסות לתקן בהיגוי מבלי לנצל את מלוא יכולת הבלימה של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
סטיו, זה לחלוטין באשמתך, זה בדיוק מה שנקרא להתאים את המהירות לתנאי הדרך, עשית טעות שנובעת מחוסר נסיון בנהיגה בתנאים כאלו, אבל לא לקחת בחשבון את חוסר הנסיון הזה כאשר הנעת את הרכב באותו יום, ופה הטעות.

בכל אופן, אם מתת ההיגוי הקטנטן הזה אתה מתרגש, מצבך טוב.

משעשע לראות אנשים חיצוניים שמגיעים למסקנות מבלי להכיר אותי לעומק, מבלי להכיר את הניסיון שלי, או מבלי לנסוע בכביש הנ"ל בשעה הנ"ל ולהרגיש איך זה היה נראה.

1. מאיפה אתה יודע שהמהירות בה נסעתי אינה תואמת לתנאי הדרך? האם אתה רואה את מד המהירות ברכב, או נסעת בכביש הזה בשעה הנ"ל במהירות נמוכה משלי לצורך קנה מידה להשוואה? (ואל תגיד לי שעקפתי רכב ב- 5 קמ"ש יותר).

2. מאיפה אתה יודע שאין לי ניסיון בנהיגה בתנאים כאלו? התגובה שלך מראה שיכול להיות שלך אין ניסיון בנהיגה בתנאים כאלה, על קרח מחליקים גם בקמ"ש אחד. יש לך אחיזה של 0!

3. למה נראה לך שאני מתרגש מההחלקה הקטנה הזאת?

פורסם

עובדתית - החלקת, איבדת שליטה, גם אם לא נכנסת באי תנועה/תמרור.

האם יש לך צמיגי חורף מותקנים על הרכב?

מהירות שתואמת את תנאי הדרך יכולה להיות גם 0.

פורסם (נערך)

1. מאיפה אתה יודע שהמהירות בה נסעתי אינה תואמת לתנאי הדרך? האם אתה רואה את מד המהירות ברכב, או נסעת בכביש הזה בשעה הנ"ל במהירות נמוכה משלי לצורך קנה מידה להשוואה? (ואל תגיד לי שעקפתי רכב ב- 5 קמ"ש יותר).

אם המהירות שלך הייתה תואמת את תנאי הדרך, לא היית מחליק.

2. מאיפה אתה יודע שאין לי ניסיון בנהיגה בתנאים כאלו? התגובה שלך מראה שיכול להיות שלך אין ניסיון בנהיגה בתנאים כאלה, על קרח מחליקים גם בקמ"ש אחד. יש לך אחיזה של 0!

אם היה לך מספיק נסיון בנהיגה בתנאים אלו - סעיף אחד היה מתקיים. פה אני לא מאשים אותך - זה לא שאפשר לקפוץ רגע לשוודיה לקורס ראלי שלג ולחזור, אבל כן צריך לקחת את זה בחשבון כשיוצאים לכביש במז"א כזה.

3. למה נראה לך שאני מתרגש מההחלקה הקטנה הזאת?

אם טרחת והעלית לפה סרטון, סימן ש'התרגשת' מזה - או שאתה סתם מעלה לפה כל שטות קטנה כאילו זה בלוג?

חמסה תווים.

אני החלקתי בשבוע שעבר החלקה 'קצת' יותר דרמטית (לקליאו שלום), אף אחד לא אשם בה חוץ ממני. (גשם, אספלט חרא וR1R - לא הולך ביחד).

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

STIO,

קח את דבריי בתור ביקורת בונה ומבלי להתייחס לכישורי הנהיגה שלך אלא נטו לעובדות.

בכל רגע נתון בסרט ניתן לראות בקלות שהכביש מוצף מים, בכל רגע נתון ניתן לראות שאתה משמעותית מהיר יותר מיתר התנועה (אלא אם רכב אחר חוסם את דרכך).

אני לא הסתכלתי על תיעוד משך הסרט (מונה הזמן שלו) ועדיין היה לי די ברור איפה הולכת להגיע ההחלקה, גם מהיכרות עם הכביש והטופוגרפיה שלו וגם כי זה פשוט מרגיש מהיר מדי.

הכביש בטרם הפנייה עם שיפוע של ירידה מתונה שמצריכה בלימה מוקדמת ומהירות נמוכה יותר על כביש יבש, על אחת כמה וכמה בכביש רטוב עם המון מים ולכלוך.

אני נוטה להאמין שגם ללא ESP זה היה מסתיים באופן דומה עם החלקה עד בלימה וללא נזק כי לא היתה שם מספיק מהירות כדי להגיע לאי תנועה אבל במקביל אני מאמין שמהירות טיפל'ה גבוהה יותר היתה גורמת להחלקה הזאת להסתיים על אי התנועה, עם ובמיוחד בלי ESP.

אני לא מנסה להצטדק פה, נהיגה מהירה מאוד על כביש לאחר\במהלך גשם חזק אינה זרה לי ויש כאן אפילו חבר פורום שהתלווה אלי לנהיגה כזאת שבה ממש קשה לשמור על התחת של הרכב שלי בנתיב, יחד עם זאת בתנאים כאלה משתנה לחלוטין הדרך בה אני בולם את הרכב, בניגוד לבלימות חזקות ומאוחרות בכביש יבש הבלימות על רטוב הופכות להיות מתונות יותר ומוקדמות הרבה יותר כך שהרכב יכנס לתוך הפניה בצורה כמה שיותר נייטרלית מבלי שאיפה של האף או התחת לצאת החוצה.

חשוב מזה- זה יכול להתבצע על כביש רטוב, לא על כביש מוצף ששם יש סכנה גדולה מאוד להכנס לציפה ולאבד כל שליטה על הרכב ואז לא משנה כמה אתה מוכשר יותר או פחות בתור נהג.

ברשותך בכל זאת ביקורת בונה קטנה ספציפית אלייך, הסרטון הזה מתחבר בצורה מצויינת לפוסט שלך מלפני שבוע על טנדר ש"פתאום" מופיע לך מתוך הערפל ומבהיל אותך.

כבר אז כתבו לך שאם תתאים את מהירות הנסיעה שלך לתנאי הראות\אספלט אתה תתקל פחות במצבי "פתאום" וכנראה שגם פחות תבהל.

אישית אני חושב שבמקום להטיל ספק ב-ESP והיכולת שלך להתמודד בלעדיו רצוי שתשנה קצת את הרגלי הנהיגה שלך ותדאג להתאים את המהירות בצורה טובה יותר לתנאי הדרך.

סע בזהירות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש משהו שנקרא ציפת גלגלים. מסוכן מאוד לרכבים, למטוסים ולכל דבר שנע על אספלט. במיוחד במהירות גבוהה, וזה לא קשור לקרח, החלקות וכו'.

קרה לי בשבוע שעבר באזור יקנעם כי הניקוז לא הספיק לעמוד בקצב וזה לא היה קורה אם הייתי מוריד קצת את מהירות הנסיעה. גם אצלי הESP עשתה דיסקו וחגגה.

אם באמת היה קרח על הכביש, אז דע לך שע"פ הסירטון מהירות הנסיעה שלך היא פשע. ולא משנה המספר המדויק.

אחד החוקים הראשונים בנהיגה הוא התאמת הנהיגה לתנאים הנוכחיים בתוספת לחוקים שמסביב. ככה זה גם בטיסה, בשיט ובעוד אינספור תחומים. מי שחורג מזה, יומו יגיע...

בקיצור, צא מנק' הנחה שהאוטו והמערכות יודעות מה לעשות עובדתית פי 1000 טוב יותר מאיתנו ובמהירות תגובה מהירה יותר.

כנראה שהנהג/טייס/שייט/אחר ברוב המקרים יהיה אשם כשמשהו משתבש.

* לא מנסה לפגוע בשום אופן, אני גם לא מכיר אותך/יכולתיך בכלל וזו לא הנקודה... זו תגובה כללית בנושא.

פורסם
יש משהו שנקרא ציפת גלגלים. מסוכן מאוד לרכבים, למטוסים ולכל דבר שנע על אספלט. במיוחד במהירות גבוהה, וזה לא קשור לקרח, החלקות וכו'.

הנה דוגמא מעולה למה שתיארת, תריצו ל 3:10

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

1. ע"פ הסרטון אתם לא יכולים להבין אם המהירות התאימה לתנאי הדרך או שלא, אני יכול לכתוב שהמכוניות שנסעו לאט ממני נסעו במהירות נמוכה ממה שתנאי הדרך מאפשרים.

ההחלקה בוצעה במהירות אפסית, שכן כמו שרשמו פה כבר במהירות יותר גבוהה הייתי כבר על האי תנועה בתוך התמרור מזמן - כך שהמהירות התאימה לתנאי הדרך.

2. ע"פ בדיקה שלי לאחר ההחלקה (אם תשימו לב שעצרתי בצד) הכביש היה מלא בשכבת ברד, שכן אם היה מדובר בקרח הייתי פשוט עושה פרסה ולא ממשיך בנסיעה, מה גם שבקרח למשל ניתן להחליק בנסיעה גם ב- 1 קמ"ש (אתם מוזמנים לנסות). אני מסייג ואכתוב שלא יצאתי מהרכב כדי למשש את הכביש, לא חיפשתי למות.

3. מהירות הנסיעה כפי שבאה לידי ביטוי במצלמה גבוהה פי 2 לפחות ממה שבפועל במציאות, גם אני שראיתי את הסרטון הזה בפעם הראשונה על המחשב חשבתי לעצמי כאילו אני טס שם, אבל זה ממש לא ככה. להפך.

4. בפניה ימינה בהחלקה הייתי על 20 קמ"ש.

כל הנסיעה בקטע החל מ- 2:15 היתה על 40 קמ"ש, 45 קמ"ש גג! נכון שזה נראה כאילו אני נוסע מינימום 80?

5. אני מבין את הדברים לפיהם צריך להתאים את המהירות לתנאי הדרך וגם מסכים איתם - אתם צודקים, רק שבמקרה הזה המהירות התאימה מעולה לתנאי הדרך. אם היא לא היתה מתאימה אז הייתם רואים תאונה עם תמרור, ולא החלקה קטנטנה.

6. הסרטון עלה בפורמי מזג אוויר, עותק ממנו עלה גם לכאן כדי שתראו איך מחליקים במהירות אפסית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...