Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהירות בה מתרחשת ציפה, לפחות במטוסים, מחושבת בקירוב לפי לחץ האוויר בגלגלים - שורש הלחץ ב-PSI כפול 9.

צמיגי חורף בדר"כ צרים יותר (גם בהקשר של להשאיר מספיק מקום לשרשראות שלג אם נדרש), ולחץ האוויר בהם גבוהה יותר. זוהי המלצה גם לשאר הצמיגים בחורף.

מעבר לכך, צמיגי חורף מיועדים לשימוש בטמפ' אוויר הפחותה מ-7 מעלות צלסיוס.

אגב, קרח מתחיל להיווצר מתחת ל-4 מעלות, ולכן נורת השלג נדלקת לך ברכב מתחת לטמפ' זו. קצת פחות רלוונטי בגשם שוטף.

פורסם

ברכב מותקנים 4 צמיגי פאלקן 912, לא מדובר בצמיגי חורף. יחד עם זאת, אני נוסע הרבה בטמפ' קרובות לאפס, והחלקות קטנטנות כמו בסרטון לא זרות לי, גם בתוך העיר על 10 קמ"ש בפניה בתוך רחוב צדדי ולכן כבר אני מורגל ואני יוצא מזה כל פעם מחדש.

מצ"ב פלט טמפ' מהתחנה המטאורולוגית שלי מתחילת החודש ועד היום. הטמפ' הימנית היא המינימום שנמדדה בלילה/בוקר של אותו יום, והשמאלית היא המקס'.

לוח עריכה01.jpg

פורסם (נערך)
1. ע"פ הסרטון אתם לא יכולים להבין אם המהירות התאימה לתנאי הדרך או שלא, אני יכול לכתוב שהמכוניות שנסעו לאט ממני נסעו במהירות נמוכה ממה שתנאי הדרך מאפשרים.

ההחלקה בוצעה במהירות אפסית, שכן כמו שרשמו פה כבר במהירות יותר גבוהה הייתי כבר על האי תנועה בתוך התמרור מזמן - כך שהמהירות התאימה לתנאי הדרך.

2. ע"פ בדיקה שלי לאחר ההחלקה (אם תשימו לב שעצרתי בצד) הכביש היה מלא בשכבת ברד, שכן אם היה מדובר בקרח הייתי פשוט עושה פרסה ולא ממשיך בנסיעה, מה גם שבקרח למשל ניתן להחליק בנסיעה גם ב- 1 קמ"ש (אתם מוזמנים לנסות). אני מסייג ואכתוב שלא יצאתי מהרכב כדי למשש את הכביש, לא חיפשתי למות.

3. מהירות הנסיעה כפי שבאה לידי ביטוי במצלמה גבוהה פי 2 לפחות ממה שבפועל במציאות, גם אני שראיתי את הסרטון הזה בפעם הראשונה על המחשב חשבתי לעצמי כאילו אני טס שם, אבל זה ממש לא ככה. להפך.

4. בפניה ימינה בהחלקה הייתי על 20 קמ"ש.

כל הנסיעה בקטע החל מ- 2:15 היתה על 40 קמ"ש, 45 קמ"ש גג! נכון שזה נראה כאילו אני נוסע מינימום 80?

5. אני מבין את הדברים לפיהם צריך להתאים את המהירות לתנאי הדרך וגם מסכים איתם - אתם צודקים, רק שבמקרה הזה המהירות התאימה מעולה לתנאי הדרך. אם היא לא היתה מתאימה אז הייתם רואים תאונה עם תמרור, ולא החלקה קטנטנה.

6. הסרטון עלה בפורמי מזג אוויר, עותק ממנו עלה גם לכאן כדי שתראו איך מחליקים במהירות אפסית.

טוב אני אגיב רק פעם אחת ומעבר לזה אשתוק כי זה לא נושא השירשור וסתם אנחנו מורחים...

לגבי מה שכתבת, אז

1 - אנחנו באמת לא יודעים להגיד מה תנאי הדרך איפשרו. עובדתית, החלקת. משמע איבדת שליטה על הרכב. משמע יצאת ממעטפת מסויימת שאמורה לשמור על הרכב בכיוון הנסיעה הרצוי. שורה תחתונה, המהירות בה נסעת כאשר הפנת את הגלגלים לצורך פניה הייתה גבוהה ממה שתנאי הדרך (רמת האחיזה הנוכחית) איפשרו. זה עובדה, אין ויכוח.

3,4 - האמת שהמהירות בכלל לא נראית 80. אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר באמת 30-40. עדיין.. מהיר מדי ע"פ תוצאה סופית אפילו שזה נשמע לך כלום.

5 - שוב, עובדתית אתה טועה כי החלקת. זה שלא נכנסת בתמרור זה כי יש לך ESP, אולי קצת מזל, קצת תנועות הגה מתאימות ובאמת לא נסעת יותר מדי מהר. עדיין, לא נסעת ע"פ תנאי הדרך.

שמע אחי, לא מנסה להיכנס בך או לרדת עליך או משהו בסגנון... אני שופט נטו ע"פ הסרט וע"פ מה שקרה בשטח.

גם 30 קמש שהם כלום בעינייך, יכולים לגרום לך במצבים מסויימים להשתין במכנסיים. תיסע קצת על שלג תראה...

פשוט תכייל מחדש את המד מהירות שיש לך בתחת/באצבעות כדי להעריך נכון יותר בפעם הבאה.

עריכה אחרונה על ידי elirazb
פורסם

כבר כמה פעמים קראתי, שאתה רושם שיש לך תחנה מטאורולוגית בבית, מקצועית, מגן קרינה וכ'ו...

השאלה שלי היא, למה בנאדם צריך דבר כזה בבית? אם הוא לא עובד בזה, איזה צורך הגיוני וממשי יש לזה?

פורסם

ולגבי ציפת גלגלים, אני לא מכיר בדיוק את החישוב וזה גם ממש לא רלוונטי.

פשוט צריך להכיר את זה. הצמיגים בנויים לנקז נוזלים החוצה. מתישהו, כשיש מספיק מים, זה לא עובד. כשזה קורה, בדיוק כמו בסרטון שBarney צירף, מאבדים שליטה. כשזה לאט, סבבה. כשזה מהר, תרים טלפון לסוכן ביטוח.

לפי הסירטון, נראה שיש המון מים על הכביש. משמע במהירות נמוכה זה יקרה לך. תוסיף לזה קצת ברד ומהר מאוד מחליקים.

פורסם
חמסה תווים.

אני החלקתי בשבוע שעבר החלקה 'קצת' יותר דרמטית (לקליאו שלום), אף אחד לא אשם בה חוץ ממני. (גשם, אספלט חרא וR1R - לא הולך ביחד).

מה זאת אומרת "קצת" יותר דרמטית, אתה יכול לפרט קצת יותר? איפה זה היה, מה עשית לא בסדר, מה סדר הגודל של ההחלקה וכ'.

כבר כמה פעמים קראתי, שאתה רושם שיש לך תחנה מטאורולוגית בבית, מקצועית, מגן קרינה וכ'ו...

השאלה שלי היא, למה בנאדם צריך דבר כזה בבית? אם הוא לא עובד בזה, איזה צורך הגיוני וממשי יש לזה?

תחביב מאז גיל בית ספר תיכון. יש לי 2 תחביבים עיקריים: מכוניות ומזג אוויר.

תחנת מזג אוויר מקצועית כבר יש לי, רכב "מקצועי" אתם תראו בקרוב (בתקווה).

פורסם (נערך)

2. ע"פ בדיקה שלי לאחר ההחלקה (אם תשימו לב שעצרתי בצד) הכביש היה מלא בשכבת ברד, שכן אם היה מדובר בקרח הייתי פשוט עושה פרסה ולא ממשיך בנסיעה, מה גם שבקרח למשל ניתן להחליק בנסיעה גם ב- 1 קמ"ש (אתם מוזמנים לנסות). אני מסייג ואכתוב שלא יצאתי מהרכב כדי למשש את הכביש, לא חיפשתי למות.

את הבדיקה הזו אתה צריך לעשות לפני ההחלקה ולא אחריה. המבט קדימה צריך לשמש גם ל"קריאת" הכביש ולזיהוי משטחים חלקים במיוחד כמו קרח, בוץ, שמן וכדומה. זיהית משטח כזה? האט ונסה לעקוף אותו. אם אתה חייב לנהוג עליו, עשה זאת לאט ככל הניתן, ישר ככל הניתן ובהאצה קלילה.

אם אתה חייב לעבור על המשטח בסיבוב אז התיישר ככל הניתן, האץ במתינות ונסה לעבור על המשטח עם הגלגלים בצד הפנימי של הסיבוב. היה מוכן להחלקה בכניסה למשטח החלק וביציאה ממנו.

אגב, יעילות מערכת בקרת היציבות פוחתת במצב של החלקה קלה כשמקדם החיכוך מאוד נמוך. המערכת מסתמכת על שני פרמטרים מרכזיים: הפרשי מהירויות בין גלגלים, והפרש בין זווית ההגה לזוית סבסוב הרכב ביחס למהירות. כשההחלקה ראשונית מאוד והמהירות אטית על משטח חלק במיוחד, כל הפרמטרים האלו מאוד גבוליים.

עריכה: אם החלקת לתוך הפניה, סימן שההאטת בכניסה לסיבוב ואתה לא רוצה לעשות את זה ובפרט כשהדרך חלקה. אתה סתם מפעיל על המכונית עוד כוח מלבד הפניה. שמירה על מהירות קבועה עם המצערת לאורך כל הפניה ולפעמים אף האצה קלילה - היו משפרים את יציבות הרכב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה מה שמוזר פה, לא האטתי לתוך הפניה אלא לפני הפניה. מה היה קורה אילו הייתי נועל את הגיר על הילוך ראשון ובמקביל לוחץ על הגז במתינות תוך כדי הפניה?

יכול להיות שבגלל שזו היתה ירידה תוך כדי הפניה הרכב האיץ מעצמו מעבר למה שהיה צריך, ובשילוב שכבת הברד על הכביש זה הסתיים בהחלקה קלילה?

פורסם (נערך)

בירידה כוח המשיכה מעביר משקל לחרטום ולכן ייתכן המצב שקרה. אפשר לנסות לשלב הילוך שיאפשר שימוש במצערת, אבל לעתים נאלצים לבלום בעדינות כדי למנוע צבירת מהירות. בכל אופן, בירידה כוח המשיכה מגביר את הכוח הצנטריפטלי והנטיה להחליק גדלה.

מה היה קורה אילו לחצת על המצערת? היית מבקש מהרכב רק לפנות (ולא גם להאט) ולכן היית מקבל יותר אחיזה וגם היית נדרש לסובב פחות את ההגה. היתרון בכניסה בהאטה הוא בחדות ההיגוי, ביכולת להוריד מהירות עודפת ובזירוז שינוי הכיוון.

מאידך, בסיבוב כזה דווקא פתיחת המצערת למצב של האצה קלילה היתה מקטינה עוד יותר את זווית ההגה הנדרשת ובסך הכל משפרת את היציבות ומכל מקום מונעת החלקה בירכתיים.

פורסם
זה מה שמוזר פה, לא האטתי לתוך הפניה אלא לפני הפניה. מה היה קורה אילו הייתי נועל את הגיר על הילוך ראשון ובמקביל לוחץ על הגז במתינות תוך כדי הפניה?

יכול להיות שבגלל שזו היתה ירידה תוך כדי הפניה הרכב האיץ מעצמו מעבר למה שהיה צריך, ובשילוב שכבת הברד על הכביש זה הסתיים בהחלקה קלילה?

על כביש רטוב וחלק מומלץ לנעול את הגיר בהילוך 2 ולא 1 מאחר ובהילוך ראשון אתה רק תפרפר ובהילוך שני כבר המצערת תהיה רגישה הרבה פחות ותוכל לדייק יותר במתן הגז ביניים.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם (נערך)

נכון, בכביש יבש עדיף הילוך נמוך שמאפשר היגוי בעזרת המצערת שהוא חלק יותר משינויים באמצע העיקול עם ההגה. בכביש רטוב - הילוך אחד יותר כדי לרסן את העברת הכוח.

רק תיקון: אני דיברתי על האצה שמטרתה איזון הרכב בסיבוב ולא "גז ביניים" שמטרתו התאמת מהירות המנוע בזמן שילוב ההילוך המתאים לפני העיקול. זה יתרון נוסף של כניסה לעיקול עם מצערת פתוחה: כך אתה מתאים את ההילוך ואת מהירות המנוע לפני העיקול.

פורסם
מה זאת אומרת "קצת" יותר דרמטית, אתה יכול לפרט קצת יותר? איפה זה היה, מה עשית לא בסדר, מה סדר הגודל של ההחלקה וכ'.

אין הרבה מה לפרט, כביש הצפון הישן, שבת לפני 10 ימים, גשם זלעפות, אספלט שמתחלף לאספלט "בהיר" - כלומר ישן ולא מנקז, פניה שמאלה.

אני אמנם זיהיתי שהאספלט פח והאטתי, אבל כנראה לא מספיק, התחת ברח, אני תפסתי, קצת מזל - לא היה רכב בנתיב הנגדי כי אחרת הייתי נאלץ לחשוב במצב שאין בו זמן לחשוב.

יש גם סרטון (כיאה לשרשור סרטונים):

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

זה לא רק עניין של איכות האספלט: שים לב שהתחלת להחליק מיד במעבר מעליה לירידה. המעבר יוצר אפקט של ירכתיים קלים וגם מפעיל כוח על הרכב שעכשיו צריך להתגבר לא רק על כוח הצד אלא גם על כוח המשיכה. הנקודה הזו קריטית ואתה רוצה להגיע אליה ישר ככל הניתן ועם האצה שתייצב את הרכב.

גם כאן מדובר על סיבוב קצר ולכן האצה קלילה כבר משלב הכניסה לסיבוב היתה דורשת ממך לסובב את ההגה מעט ככל הניתן ולכן מקטינה את הכוחות הפועלים על הרכב.

פורסם (נערך)
1. ע"פ הסרטון אתם לא יכולים להבין אם המהירות התאימה לתנאי הדרך או שלא, אני יכול לכתוב שהמכוניות שנסעו לאט ממני נסעו במהירות נמוכה ממה שתנאי הדרך מאפשרים.

טיעון מאוד מוזר גיא, פעם ראשונה כי כפי שציינתי שהודעה הקודמת, זו הפעם השניה בתוך זמן קצר שתנאי נהיגה לא אופטימליים יוצרים לך סיטואציות לא רצויות (פעם אחת ערפל והפעם גשם), ובשורה התחתונה, אתה זה שהחלקת ולא אלה שנסעו במהירות נמוכה יותר ממה שתנאי הדרך מאפשרים.

כל הנסיעה בקטע החל מ- 2:15 היתה על 40 קמ"ש, 45 קמ"ש גג! נכון שזה נראה כאילו אני נוסע מינימום 80?

מסכים עם הטיעון שלעיתים מצלמות רכב גורמות לתחושה שמהירות הנסיעה המצולמת גבוהה מזו בפועל.

5. אני מבין את הדברים לפיהם צריך להתאים את המהירות לתנאי הדרך וגם מסכים איתם - אתם צודקים, רק שבמקרה הזה המהירות התאימה מעולה לתנאי הדרך.

איך התאימה מעולה אם החלקת?...

שוב אומר, קבל את דבריי כביקורת בונה, לעיתים עדיף להבין שטעית ואיפה טעית מאשר לנסות ולשכנע את עצמך שאתה "פיקס".

למזלך זה הסתיים רק בהחלקה קטנה כי לא חרגת בהרבה מהמהירות שמתאימה לתנאי הדרך.

כשהכביש מוצף כמו בסרטון שהעלת, אין מה לחפש להיות הכי מהיר, עדיף להתנהל במהירות שתואמת את יתר משתמשי הדרך, כך תגדיל את הסיכון שבלהיות מופתע ממצבים כאלה ואחרים.

לגבי ההחלקה של שלקייס,

יכול להיות שמה שהתחיל אותה זה השינוי באיכות האספלט, מה שהחריף אותה זה השינוי בטופוגרפיה של הכביש, אותו מעבר שחן ציין משיפוע של עליה לשיפוע של ירידה גורם לכך שהרכב הופך להיות "קל משקל" ומשם הדרך להחרפת ההחלקה מהירה.

בלי קשר לסרטון הזה ומבלי להתייחס ליכולות הנהיגה של שלקייס, אני חושב שלא מעט נהגים מקלים ראש בעניין הזה של טופוגרפיית כביש, שלא לומר לא מבינים בכלל איך זה משפיע על הרכב.

יצא לי לנסוע עם אנשים שממש לא הבינו למה בנסיעה בכביש ישר ההגה פתאום משך להם לצד אחד (שיפוע צד מתון) ואחר שלא הבין למה במקום לבלום כראוי הרכב סיים את הבלימה על כיכר (כביש עם ירידה די חריפה ואספלט לח לאחר גשם).

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...