Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל - לא הבנתי.

אתה שוטר? אתה מרשה לעצמך לנסוע מהר מהמהירות המותרת כי לדעתך זו עבירה "לא חמורה" ומתוקף היותך שוטר? חוק זה חוק והוא תקף לכולם.

בבירור נסעת מהר שם. תגיד מה שתגיד וסליחה אם זה נשמע תוקפני (אני לא בא לתקוף אותך) אבל בשורה התחתונה, לא הספקת להגיב למתרחש אפילו שרואים בסרטון שיש מספיק זמן.

למה נסעת כל הדרך בנתיב השמאלי?

ושאלתי קודם ולא ענית, למה היית חייב לחלוף 30 ס"מ ממנה במהירות גבוהה? להפחיד, לעשות דווקא? גם אם לא, אתה סתם מסכן את עצמך! ואחרי זה עוד חתכת אותה חזרה לנתיב שהיא הייתה בו תוך כדי שאתה בולם. באמת יופי...

בדר"כ אני מקבל את ההערות שאתה כותב פה לסירטונים שלך ושל אחרים אבל הפעם לדעתי אתה שוגה גם בהערות וגם בצורת נהיגה באירוע הספציפי (אפילו שהיא ביצעה 2 עבירות).

פורסם (נערך)

הנה אב שמסיע את בנו בן ה3-4 לגן, בלי קסדות או כל אמצעי הגנה. מדהים.

בהמשך לשיחה שהיתה כאן נדמה לי בקשר להסעת ילד ברכב על ברכי ההורה בתוך מושב או קיבוץ ...

צולם קצת מרחוק אז שימו על איכות מקסימלית ותגדילו אם הנגן מאפשר לכם (BS PLAYER מאפשר)

[video=youtube_share;9zZfIXg-Jbs]

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

מה זאת אומרת בלי קסדה? אין קסדה לדו גלגלי שמתאימה לראש של ילד!

לא מרכיבים ילדים על רכב דו גלגלי!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

חן, מהתגובה על הרוכב מהר מדי עוד יכולתי להתעלם, אבל - מהבורות בתגובה האחרונה, לא יכול ולא רוצה - אם אתה לא יודע, עדיף לא לכתוב, את הדו"ג המציאו קצת לפני שהמציאו את הסבים של הסבים שלנו, אבל במדינה שבה אפשר למצוא תרופה לסרטן קצת מביך לשמוע תגובות כנ"ל.אני אדגים:https://www.youtube.com/watch?v=ykcuZrI4ycs

הנה לך קישור לקסדת ילדים של אחד היצרנים המובילים בעולם

ignorance is bliss אמר תומס גריי מתישהו בסוף המאה ה18... צדק אז - וצודק עד היום.

עריכה:

וספיקינג אוף מהר מדי, לא מבין מה אתם רוצים מאייל? הוא רכב על 60-70 קמ"ש, די סביר בעיני לשעה ולמקום, ואני לא מבין איך מישהו פה מעז בכלל להטיף על מהירות מותרת כאשר עובדתית 99% מאזרחי ישראל מצפצפים עליה.

הפאק היחיד מבחינתו של אייל הוא שהתמרון שלו לא היה חד מספיק ולדעתי הייתה פה נעילת מבט, פאנק צודק מאד במה שהוא כותב, אייל אתה חייב לעבוד על לחפש במבט את נקודת המילוט ולא נקודת הפגיעה.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

קודם כל לגבי הקסדה אתה צודק ומבירור קצר שערכתי יש קסדות טובות גם לילדים קטנים מאוד.

ולגבי המהירות: המדד שלי למהירות אינו מספר. אני בכלל לא חושב שכנהגים או רוכבים אנחנו צריכים לדבר על מהירות אלא על קצב. 130 קילומטרים לשעה בדרך מהירה הם קצב דומה ל-40 בנהיגה עירונית. באותה דרך בתנועה ערה גם 20 הם קצב דומה.

אבל כן יש לי מדד לקצב בטוח והוא - קצב שבו הפתעות מהסוג הזה לא יוצרות בכלל דרמה. בסך הכל לא מדובר כאן על ילד שקופץ בין מכוניות עומדות בטווח אפס אלא על משהו שהרוכב ראה כבר ממרחק מכובד.

אם עצירה לטובת ההפרעה הזו היתה כרוכה במיומנות ודרמה - זה אומר שהמהירות היתה גבוהה מדי. אם היה רכב קרוב מאחור כפי שהוא אומר - המהירות היתה צריכה להיות נמוכה עוד יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מעניין אם החוק אומר באמת משהו על הרכבת ילדים על אופנועים. הרי ברכב אסור לתת להם לשבת במושב הקדמי עד שהם מגיעים לגיל 14, (לא זוכר במדוייק).

וכבר ראיתי תאונה של מישהו במהירות 0 עם קסדה שהגיע למיון אחרי שהצליח לשבור את הלסת התחתונה (קסדה חצי) כשמעד ונפל מעמידה עם האופנוע ברמזור.

לגבי אייל והאופנוע, כשאני רואה את הסרטון הזה, ממש מפחיד, הגברת מתפרצת לכביש בלי שהיא רואה אם הוא פנוי, וישר לנתיב השמאלי, וזה עוד כביש בין עירוני, לפי הערכה שלי. מה היא חשבה לעצמה, החלון מכוסה אדים, אי אפשר לראות ? מה זה משנה ... יהיה בסדר. כמו שהיא לא ראתה את האור של האופנוע היא גם לא הייתה רואה משאית.

פורסם

^

החוק דווקא מאד ברור במקרה של הרכבה על דו"גים, ובמידה מסויימת מתקדם יותר מהסעה במושב הקדמי של מכונית; אין התייחסות לגיל המורכב אלא לכך שרגליו צריכות להגיע עד לרגליות ולהשען עליהן, שלא יטלטלו באוויר*. לדעתי כך היה צריך להגדיר ישיבה במושב קדמי, ולא לפי גיל שרירותי שלא כולם מתאימים אליו פיזית.

כמובן שזה לא אומר שרצוי להרכיב ילד על קטנוע\אופנוע באופן כללי, גם אם הוא פיזית גדול מספיק ואפילו אם הוא ממוגן מכף רגל ועד ראש. זו כבר החלטה אחרת.

*סורי שאין לי זמן לחפש את הנוסח הכתוב, תצטרכו להאמין לי.

פורסם
מעניין אם החוק אומר באמת משהו על הרכבת ילדים על אופנועים. הרי ברכב אסור לתת להם לשבת במושב הקדמי עד שהם מגיעים לגיל 14, (לא זוכר במדוייק).

וכבר ראיתי תאונה של מישהו במהירות 0 עם קסדה שהגיע למיון אחרי שהצליח לשבור את הלסת התחתונה (קסדה חצי) כשמעד ונפל מעמידה עם האופנוע ברמזור.

החוק אומר שמותר לך להרכב כל עוד המורכב מגיע עם הרגלים לרגליות המורכב ויש על ראשו קסדה תיקנית

עריכה: אני רואה שיוחאי הקדים אותי, מנהל בפולגז אחרי הכול...

פורסם (נערך)
אייל - לא הבנתי.

אתה שוטר?

בעוונותיי.

ושאלתי קודם ולא ענית, למה היית חייב לחלוף 30 ס"מ ממנה במהירות גבוהה? להפחיד, לעשות דווקא? גם אם לא, אתה סתם מסכן את עצמך! ואחרי זה עוד חתכת אותה חזרה לנתיב שהיא הייתה בו תוך כדי שאתה בולם. באמת יופי...

דווקא עניתי לך. אמרתי שהיה רכב מאחור ולכן לא סטיתי חזק ימינה. לעיתים עדיף להיות קרוב לרכב העבריין מאשר לסטות ימינה וללכת אל הלא נודע.

בבירור נסעת מהר שם. תגיד מה שתגיד וסליחה אם זה נשמע תוקפני (אני לא בא לתקוף אותך) אבל בשורה התחתונה, לא הספקת להגיב למתרחש אפילו שרואים בסרטון שיש מספיק זמן.

נסעתי מהר? נכון. נסעתי מהר יותר ממה שמותר שם (נסעתי כ-70 קמ"ש לעומת 50 מותרים - בכביש כביכול עירוני עם שני נתיבים לכל כיוון - ההגיון לשים שם תמרור של 50 נשגב מבינתי).

לא יודע אם רכבת בעברך על אופנוע אבל אופנוע לא מתנהג כמו רכב בזמן בלימת חירום. אין לי ABS, אין לי ESP לכן הבלימה היא שונה במהותה.

כמו כן, שים לב שמדובר על יציאה מעיקול כך שהאופנוע בשיפוע דבר שמשפיע עוד יותר על התנהגותו. אם אעשה בלימה חריפה כאשר האופנוע בשיפוע, אני אמצא את עצמי על האספלט.

למה נסעת כל הדרך בנתיב השמאלי?

איך הגעת שנסעת כל הדרך בשמאלי? אתה רואה 10 שניות של נסיעה בשמאל ומחליט שכל הדרך אני נוסע בשמאל? שים לב שממש בתחילת הסרטון אני עובר לשמאל.

הסיבה לכך היא מכיוון שאני יודע שיש רכבים שיוצאים מהיציאה מימין (לימין!) ומעדיף לתת להם להשתלב ולא לסכן אותי. כמו כן, בכיכר אני תמיד פונה שמאלה (מה לעשות, גר שם).

נסיעה בשמאל היא אחת העבירות השנואות עלי והיא פשוט בריונות כביש ולכן אני נמנע לעשות אותה ומתעצבן מאוד כשאני נתקל בשמאלנים.

את מצלמת הקסדה רכשתי ממגוון סיבות, אחת מהן היא למידה ממקרים ומטעויות שלי ושל אחרים.

אין לי כל ספק שהעבירה החמורה ומסכנת החיים היתה אי מתן זכות קדימה של נהגת הרכב ולא זה שרכבתי 70 קמ"ש במקום 50 בכביש עם שני נתיבים סלול היטב, מואר וללא נפש חיה.

יחד עם זאת, אני משוכנע שיכולתי למנוע את המצב אם הייתי צופה את הסיטואציה מוקדם יותר ומוריד מהירות מראש.

עליתי על אופנוע לפני ארבע שנים בסך הכל אך הבנתי מהר מאוד את ההבדל בין נהיגה ברכב לרכיבה על אופנוע וסיגלתי לעצמי סגנון רכיבה דפנסיבי שאני מאמין שרוכב אופנוע חייב לרכב כך ולצפות שהדבר הכי בלתי צפוי יקרה אחרת ימיו על הכביש ספורים.

זאת גם הסיבה מדוע לדעתי, רוכבי אופנוע מנוסים הם רוכבים ונהגים הרבה יותר טובים מרוב משתמשי הדרך.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם
אין לי כל ספק שהעבירה החמורה ומסכנת החיים היתה אי מתן זכות קדימה של נהגת הרכב ולא זה שרכבתי 70 קמ"ש במקום 50 בכביש עם שני נתיבים סלול היטב, מואר וללא נפש חיה.

צודק 100% שעברת אי מתן זכות קדימה חמורה יותר. אך נהג שעומד להכנס לצומת מתכנן את מהלכיו בהתאם להתנהגות כביש צפויה, ז"א שאם הוא רואה כלי רכב שמתקרב אליו בכביש החוצה הוא מצפה למהירות מסויימת ובהתאם לכך צופה בעוד כמה זמן כלי הרכב יגיע אליו, אם כלי הרכב מתקרב במהירות גדולה יותר ב 50% כל חישוביו שגויים.

במקרה הנ"ל הנהגת גם נכנסה לנתיב השמאלי, כך שכל התנהגותה הייתה שגויה ולא חוקית.

פורסם

יפה. מקבל הכל.

אבל אמרת בעצמך, אתה מכיר את המקום (אפילו גר שם) אז בטוח אתה יודע שיוצאים שם רכבים ולא נותנים זכות קדימה (מה לעשות, נהגים ישראלים...).

יכלת לנסוע לאט יותר. בעצם לא יכלת, היית חייב. עובדתית המהירות שנסעת בה לא איפשרה לך להגיב בזמן.

ברור לי שהיא עשתה עבירה (ועזוב רגע מה חמור יותר או פחות) אבל תפקידך, על אחת כמה וכמה כשאתה נוסע על אופנוע, הוא לנסות לצפות את זה ולהיות ערוך מראש... הרי ברור לך מי יפגע יותר נכון?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...