Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסיבה שלא יכתבו היתר נסיעה על השול היא:

לאפשר מתן דו"ח תנועה ובדו"חות של תאונות שהתרחשו להאשים את אותו רוכב שנסע על השוליים.

לא, הסיבה שאין היתר היא כי הוראת אי האכיפה יצאה מבית מדרשו של מפקד מתנ"א, והוא פקיד (אמנם בכיר, אך פקיד) ובמשרד אחר, ולא משפיע על ההיתרים שיוצאים ממשרד התחבורה ולא ממשטרת התנועה הארצית! אין לו סמכות לתת היתר כזה, במסגרת סמכותו נתן מה שיכל - אי אכיפה.

לא אמרתי שאי אכיפה משמעותה שלא קיים איסור בחוק.

רק טענת שמותר לדו"ג לחנות על המדרכה, מה שעובדתית לא נכון, יש אי אכיפה על איסור קיים בחוק.

הסיבה לכך שלא מחלקים דו"חות לרוכבים שמעמידים את כלים שלהם ללא סיכון והפרעה להולכי הרגל היא:

תדמיין מצב שכל הדו"גים מחנים רק לפי הספר, רק כחוק.

אין יותר חניית דו"גים על מדרכות ואין "שטיקים" למיניהם, אתה תוכל למצוא חנייה במדינה הזאת? במיוחד במרכז.

אז נתנו הנחייה לאפשר את החנייה בתנאים שציינתי כבר בהודעות קודמות ואפילו אתה ציטטת את המרחק המינימלי שציינתי בהודעה הקודמת שלי בסטייה של 30 ס"מ מהמרחק שאמרתי.

ברור לי לחלוטין, ובכל זאת, זו אי אכיפה ולא היתר.

בפעם המי יודע כמה:

"שוב, חפשו את פסקי הדין והחידושים ולא בהכרח את החוק היבש."

הבא נא פסק דין כזה, שיהיה מנחה או מחייב בבקשה.

בינתיים הלינק היחיד שהבאת דווקא תומך בעמדתי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
קומפי, אני מקווה שאתה צוחק עכשיו, אתה די סותר את מה שאתה אומר כל הודעה נוספת.

אבל אשרוף 2 דקות ואזרום איתך כי אין לי כוח להיכנס לצייר ולשרטט לך את כל המצבים האפשריים.

אז נזרום עם המשפט שהבאת:

אלא אם הותר אחרת ע"י תמרור

או אפילו חנייה בבניין\מבנה המחייבת מעבר על המדרכה.

אז איך בדיוק נראה לך שהנהגים מחנים את רכבם? מזמינים מסוק\מנוף כשהם צריכים לרחף מעל המדרכה כי "אסור לנהוג על המדרכה" ?

אני מקווה שהבנת.

חוץ מזה, שכלי רכב דו גלגליים, יכולים לחנות על המדרכה גם אם לא הותר ספציפית ע"י תמרור המראה שמותר לחנות, עם איור או בלי, הפקחים די מעלימים עין, אלא אם כן הרוכב לא מתחשב באיסור על החנייה כאשר הוא מפריע למעבר במדרכה.

קח דוגמא טיפה מוקצנת: למשל מדרכה שהרוחב שלה הוא מטר אחד בלבד.

אז יהיה אסור גם מבחינה "מצפונית" להעמיד שם אופנוע, קטנוע, עגלה או כל דבר אחר שיחסום ויפריע להולכי הרגל (ופקחים\שוטרים רשאים להעניק דוחות לנבלות שיעשו כך).

דוגמא יותר ריאלית: מדרכה ברוחב של 3 מטרים.

אם אין תמרור האוסר על חניית כלי רכב דו גלגליים, אין מניעה להעמיד בצד (בצורה שלא מפריעה למשתמשים במדרכה) את הדו"ג שלך.

אם עדיין לא הבנת, אשמח להסביר לך בהודעות פרטיות, שכן זהו שרשור על סרטונים ולא על חנייה נכונה כחוק.

רק תזכורת מההודעות הקודמות שלי:

אל תחפש את החוק היבש בלבד, חפש את פסקי הדין, תקדימים והתוספות לחוק בעקבות אותם פסקי דין.

לגבי כל מה שכתבתי, התחשבתי בפסקי דין שקראתי בעבר, שכן גם אני הייתי רוכב דו"ג תקופה לא קצרה.

1. אין כל סתירה בהודעותי.

2. כניסה לחניה לבנין = הוראה החיקוק "כניסה לחצרים".

3. "אלא אם הותר אחרת ע"י תמרור" - מדובר אך ורק על חניה ע"ג מדרכה.

4. אסור לדו"ג לחנות ע"ג מדרכה, גם אם אינו מפריע לתנועת הו"ר(גם אם המדרכה באורך הגלות). עצם "העלמת עין של פקחים באזור מסוים, אינו מקים חזקת התר(נסה להחנות במטרופולין ת"א ותחזור עם 500 ש"ח פחות הביתה).

5. אל תנסה להסביר לי יותר ואל תשלח אותי ל"חיפוש", את החוק אני יודע וגם מכיר פס"ד(אתה הוא שצריך לעשות לביתך).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

פעם שניה באותו המקום.

הפעם הנהגת אמרה שלא ראתה אותי כי היו לה אדים על השמשה ושהיא נורא מצטערת שיצאה לשמאל ולא נצמדה לימין :brickwall:

[video=youtube;1-GPMNY9f6A]

מצטער על האיכות. שמתי לב שיוצר הסרטים של וינדוס פשוט מכהה את הוידאו בצילום לילי משום מה ובתוכנה אחרת (PINNACLE) זה לא קורה.

הבעיה היא שהתוכנה השניה התחילה לתקוע את המחשב...

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

וואו זה נראה ממש קרוב

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
פעם שניה באותו המקום.

הפעם הנהגת אמרה שלא ראתה אותי כי היו לה אדים על השמשה ושהיא נורא מצטערת שיצאה לשמאל ולא נצמדה לימין :brickwall:

מצטער על האיכות. שמתי לב שיוצר הסרטים של וינדוס פשוט מכהה את הוידאו בצילום לילי משום מה ובתוכנה אחרת (PINNACLE) זה לא קורה.

בתור רוכב אופנוע אתה צריך להיות הרבה יותר ערני

היית צריך לבלום הרבה יותר מוקדם ולסטות הרבה יותר חזק ימינה

פורסם

קצת קשה על דו גלגלי גם לבלום חזק וגם לסטות הצדה. הפתרון הוא אחר והוא לרכוב יותר לאט.

על כל רכב ממונע יש לנסוע במהירות בה תוכלו לעצור בבטחה במרחק הקצר מהמרחק הפנוי הנראה בבירור לעין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא רכבתי מעולם על אופנוע אבל נראה כאילו הגבת מאוחר מדי, נסעת מהר מאוד וכמו שאמרו, לא סטית מספיק.

ובלי קשר, למה היית חייב לעבור 30 ס"מ ממנו? רק את עצמך סיכנת ולא נראה לי שזה הפחיד או הרתיע אותו (כך נראה שהייתה הכוונה).

פורסם
פעם שניה באותו המקום.

אתה נוהג מהר מאוד והתגובה שלך הייתה איטית להפליא

מאיפה הצביעות לעצור את הרכב ההוא בצד כשבבירור אתה נוהג במהירות שהיא מעל המהירות המותרת

פורסם (נערך)

עמית, מהיכן אתה יודע מה היתה המהירות שלי?

מדדת אותי עם ממל"ז?

מאיפה יש לי את החוצפה לעצור נהג שעושה עבירה ומסכן את הסביבה שלו? כנראה מתוקף העבודה שלי.

בוא תחשוב איזו עבירה היא בוטה יותר ומסכנת חיים יותר... או שאולי אתה מאור ירוק שחושבים שנהיגה במהירות מופרזת קלות צריכה לזכות את העבריין בישיבה בכלא ולא סיפרת לנו?

דעתי על אכיפת מהירות במשטרת ישראל ידועה לכל ואני ממש לא חושב שנהיגה במהירות מופרזת (בגבול הסביר) היא עבירה קשה.

אם היית אומר שלא נהגתי בהתאם לתנאי הדרך, הייתי מקבל את זה בשמחה אבל לתלות במהירות את כלל האשמה על המקרה זו טפשות לשמה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם (נערך)

אייל - איפה ההמשך ?

אם אתה לא יכול או לא רוצה לשים וידאו אז אפשר אולי להעלות רק את חילופי הדברים?. בטח בתוכנה בווינדוס יש אפשרות כזו

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
עמית, מהיכן אתה יודע מה היתה המהירות שלי? מדדת אותי עם ממל"ז? בוא תחשוב איזו עבירה היא בוטה יותר ומסכנת חיים יותר... או שאולי אתה מאור ירוק שחושבים שנהיגה במהירות מופרזת קלות צריכה לזכות את העבריין בישיבה בכלא ולא סיפרת לנו?

דעתי על אכיפת מהירות במשטרת ישראל ידועה לכל ואני ממש לא חושב שנהיגה במהירות מופרזת (בגבול הסביר) היא עבירה קשה.

אם היית אומר שלא נהגתי בהתאם לתנאי הדרך, הייתי מקבל את זה בשמחה אבל לתלות במהירות את כלל האשמה על המקרה זו טפשות לשמה.

מהירות שלא בהתאם לתנאי הדרך (שהמדד שלה הוא פשוט - חוסר יכולת לעצור בזמן בלי דרמה) היא עבירה חמורה! מאוד!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
למה לא סטיתי יותר ימינה? כי היה שם רכב קצת מאחור.

אז היית צריך לבלום מוקדם יותר

אתה חייב לזכור שבשביל הנהגת שיצאה ולא נתנה לך זכות קדימה זאת מכה בפגוש

בשבילך זה לילה במיון במקרה הטוב, ואני לא רוצה לדבר על המקרים הרעים...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...