Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא צריך לבדוק עם בובות. בדקו עם אנשים חיים אמיתיים! הכל סטטיסטיקה אמיתית ולא מדגמים מומצאים.

זה תלוי בפציעה עצמה. ככל שהטראומה\מיון דחופה יותר, רצוי שזה יהיה באמבולנסים הפשוטים הלבנים. מהירות היא שם המשחק שם כדי להכניס לחדר ניתוח ולא להתעכב בשטח.

זה מה שאני הבנתי לפחות.

עם אנשים אמיתיים מקרה א' שהוזמן לו אמבולנס לבן לא זהה למקרה ב' שהוזמן לו נט"ן, לא הוזמן באותו זמן וכו' וכו'.

לא לדבר על שונות בין בני אדם, כאלה שיותר "עמידים" לאירועים קרדיולוגיים וכו'.

וכמובן אם לוקחים נתוני אמת, אז מראש במצב אופטימלי אמבולנס לבן מוזעק למקרים פחות קשים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמעט ונכנס ה-ABS לפעולה וגם זזתי טיפלה ימינה.

M3x... שוב תודה על התוכנה.

באמת ה-installer רצה להתקין יותר מדי זבל ועוד בכל מסך שאחרי ה-next.

והעלאה ליו-טיוב ממש הורסת את האיכות של הסרטון, חשבתי שקצת פחות.

הבעיה במקום הזה היא שאנשים שוכחים שיש להם צ'אנס נוסף לפנות ימינה, בין השני הרמזורים (זה של קרן היסוד וזה של חנקין). אבל הנהג בשברולט - כנראה גאה בה, ושוכח את כל כללי הנהיגה. גם לא מתכנן את המסלול, גם נוהג במהירות לא מתאימה לתנאי הדרך, וכמובן חותך וחוצה קו הפרדה רצוף. תקוותי שברמת ספיר חיכה לו הלייזריסט התורן, אבל אני פסימי.

לגבי האמבולנסים - לא קראתי את המחקר, אבל יש כמה שאלות חשובות: מהי פרישת האמבולנסים הלבנים לעומת פרישת הנט"נים באותן ערים (מה שקובע את זמן ההגעה), כמה מהחולים טופלו תחילה על ידי הלבן ובהמשך על ידי צוות נט"נ ואז השאלה היא כיצד חושבו התוצאות ועוד כהנה וכהנה. וכמובן, צריך להשוות עם ממצאי מחקרים נוספים, ומה שנכון לעיר מסויימת לא בכרח נכון לאחרת, בגלל מבנה העיר, פרישת הצוותים, מאפייני החולים וכו'.

אם אני מעלה משהו מנבכי הזכרון הרחוק זכור לי שבסיאטל, שהיוותה שנים רבות את המודל לפרישת צוותי רפואת חרום, התקן היה כיסוי על ידי "לבן" במרחק נסיעה 3 דקות, ונט"נ בטווח נסיעה 10 דקות בעיר, ובאזורים כפריים הזמנים גדולים פי 3.

ודבר אחרון שלא ברור לי מהכתבה - מה הכשרת צוותי האמבולנסים ומה הציוד שבידיהם כיום מקובל בהרבה מאד מקומות לצייד גם אמבולנסים לבנים ב-AED (דה-פברילטור חיצוני אוטומטי) ולאמן גם את החוגבשים בשימוש בהם, ואם זה המצב תוצאות המחקר לא מפתיעות, כיון שאם זמן ההגעה של האמבולנס הלבן קצר מזה של הנט"ן והטיפול בדה-פיברילציה ניתן על ידו הרי שהזמן עד הטיפול המוחלט בהפרעת קצב מתקצר והתוצאות טובות יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
עריכה:

ניקו, לאחר ש"הדבקתי" את הפוסט ראיתי את ההודעה שלך.

מה שאתה אומר נכון אבל מנקודת מבטו של המנהל המבצעי על אותו אירוע, שלא נמצא באותה רמת חרדה\הלם וכו' כמו החייל או האדם הקרוב ביותר.

ברוב המקרים, אותו אדם נמצא בראיית צינור והוא מכוון מטרה וסוג של "לא רואה לצדדים".

החלק האחרון של ההודעה שלך, מסכים בהחלט.

כתבנו לגמרי אותו דבר. רק הבהרתי. כאמור, מה שמלמדים באמניות לחימה [בין אם הגנה עצמית או לחימה צבאית] הוא הטמעת אינסטינקטים, ולא לחשוב תוך כדי. יש כמה מעטים, אנשים בעלי יכולות מדהימות, שגם במצב לחץ יצליחו לשים לב לאינסטינקט שגוי ולעשות בחירה רציונלית, אבל מדובר במקרים נדירים מאוד. אנשים יוצאי דופן בהחלט. זה נושא מרתק.

לרוב, במקרה שלעיל אנשים פועלים מאינסטינקט [ללא אימון כנראה יהיה אינסטינקט שגוי, כמו שביצע הנהג]. הפעם במזל זה נגמר ב"אישה ילדה בבית-חולים" ולא ב"משפחה נהרגה". במקרה אחר זה ייגמר אחרת. הדבר היחיד שאני יוכל לומר בגנות אותו נהג זה שלא הכיר במוגבלויות שלו כאדם בוגר [אני משער]. כמובן שאני יוצא מתוך נקודת הנחה שמדובר במקרה חירום ולא מירוץ וארוחת ערב בבורגוס.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
קראת את כל הכתבה?

תעבור על פסקאות ארבע וחמש שמדברות על המחקר - רק באירועי דום לב.

בוודאי שקראתי את כל הכתבה, לכן דיברתי רק על אירועי דום לב, התגובות (במיוחד לאירועי לב ומוח) הן סופר-אינדיבידואליות, מה שאחד יעבור בלי כפות חשמליות יכול להרוג את השני.

וזה נושא שאני מכיר קצת מקרוב בתור בן למישהו שעבר 3 אירועי לב.

סתם אנקדוטה, אבא שלי עובד עם קופת חולים, מבצע להם נסיעות וכו', יום אחד הגיע לקחת בדיקות דם למעבדה שנמצאת בעיר אחרת, קיבל התקף לב בתוך חדר האחות, במקרה הרופא משפחה שהיה שם מתמחה גם בקרדיולוגיה, עם טיפול נכון ומיידי (תוך פחות מדקה), הוא נשלח לאחר מכן באמבולנס לבית חולים (נסיעה של חצי שעה), כשהגיע עבר אק"ג והרופא בבית החולים לא האמין שהוא עבר כרגע התקף לב או אירוע קרדיולוגי כלשהו בכלל, אין שום סימן באק"ג.

ככה שאני יודע מה זה "עמידות" לאירועי לב שהיא משתנה מאדם לאדם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מקס, מה שכתבת לא נכון. דום לב הוא דום לב (יש כמה צורות), אבל מדובר במשהו שאינו הפיך בלי התערבות רפואית מהירה, וגם אם היא ניתנת נכון ובזריזות ההצלחה כלל לא מובטחת - אבל הסיכוי יותר טוב.

בכל מקרה - רכישת ידע מסודר בעזרה ראשונה והחייאה בסיסית מומלץ לכל אחד, במיוחד כאשר יש במשפחתו חולה לב. תגובה מהירה ונכונה של מי שנוכח בארוע אבדן הכרה עושה הבדל בין חיים תקינים לבין מוות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה לא נכון בזה?

בוודאי שדום לב לא הפיך ללא התערבות, אבל גם הסיכויים כשיש התערבות לא זהים בין אנשים שונים.

בלי התערבות א' וב' שניהם ימותו, עם התערבות יכול להיות שא' יחיה וב' לא, או הפוך, וכמובן שזה מתחדד ככל שמוסיפים עוד אנשים לסטטיסטיקה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
מה לא נכון בזה?

בוודאי שדום לב לא הפיך ללא התערבות, אבל גם הסיכויים כשיש התערבות לא זהים בין אנשים שונים.

בלי התערבות א' וב' שניהם ימותו, עם התערבות יכול להיות שא' יחיה וב' לא, או הפוך, וכמובן שזה מתחדד ככל שמוסיפים ע%

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מקס, אין שני חולים זהים, הבעיה היא שקשה מאד לתקנן סטטיסטית כיון שהנתונם החשובים בדרך כלל אינם עומדים לרזות הסטטיסטיקאי.

לגבי אביך - לא ברור לי מה קרה לו אבל צריך להיות בר מזל במיוחד להתמוטט מול עיניו של רופא מבין עניין שהציוד הדרוש נמצא בהישג ידו והוא מיומן בתפעול הדגם הספציפי. בלי זה זמן תגובה של דקה נשמע קצר מאד, חוץ מהטיפול הבסיסי והמיידי שאכן ניתן לתת תוך שניות.

פורסם
מה שמלמדים באמניות לחימה [בין אם הגנה עצמית או לחימה צבאית] הוא הטמעת אינסטינקטים, ולא לחשוב תוך כדי. יש כמה מעטים, אנשים בעלי יכולות מדהימות, שגם במצב לחץ יצליחו לשים לב לאינסטינקט שגוי ולעשות בחירה רציונלית, אבל מדובר במקרים נדירים מאוד. אנשים יוצאי דופן בהחלט. זה נושא מרתק.

לא חשבתי שזה משהו נדיר, האמת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה די נדיר. זה גם משהו שקשה לבדוק. צריך ליצור ניסוי שבו הנבדק תחת מצב חירום, ולא יודע שמדובר בניסוי.

במצבי חירום רוב האנשים פונים לאינסטינקט ולא לחשיבה שקולה או רציונלית, בין אם זה בגלל העובדה שהם מרגישים לחץ של זמן, או מרגשות אחרים המשתלטים על החשיבה. הרבה אנשים כושלים בביצוע בחירות רציונליות בתנאי יום יום וללא לחץ. מכך, שפשוט להבין איך בתנאי לחץ הבריחה מהרציונל ופניה לאינסטינקט תדירה פי כמה וכמה.

אבל עזוב,

מה אני מבין.

אנשים כמו פרופסור דניאל כהנמן ועמוס טברסקי בנו על זה קריירה שלמה [וגם פרס נובל].

ממליץ בחום למי שמחפש חומר קריאה בנושא. זה מרתק בצורה יוצאת דופן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
זה די נדיר. זה גם משהו שקשה לבדוק. צריך ליצור ניסוי שבו הנבדק תחת מצב חירום, ולא יודע שמדובר בניסוי.

לא הקדשתי לזה מעולם מחשבה, האמת.

אם יורשה לי להעיד על עצמי, אני מאלו שלא נלחצים גם במצבי חירום, ואכן העובדה שלמדתי אמנויות לחימה בהחלט תרמה לכך ועיצבה אותי מאד. אם הייתי לחיץ, היו לי ברקורד כבר כמה וכמה תאונות דרכים, אני משער.

לכן לא חשבתי שמדובר על משהו נדיר כל כך. היכולת לנתק את האינסטינקטים (ואפילו רפלקסים מסויימים) היא יכולת שניתן ללמוד, לכן הנחתי שאם אני מסוגל, רוב האוכלוסייה מסוגל או לפחות ניסה.

אז אתה אומר לי בעצם, שאני מיוחד? :sissies:

אויש, תמשיך...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

במצבי חירום רוב האנשים פונים לאינסטינקט ולא לחשיבה שקולה או רציונלית, בין אם זה בגלל העובדה שהם מרגישים לחץ של זמן, או מרגשות אחרים המשתלטים על החשיבה. הרבה אנשים כושלים בביצוע בחירות רציונליות בתנאי יום יום וללא לחץ. מכך, שפשוט להבין איך בתנאי לחץ הבריחה מהרציונל ופניה לאינסטינקט תדירה פי כמה וכמה.

אבל עזוב,

מה אני מבין.

אנשים כמו פרופסור דניאל כהנמן ועמוס טברסקי בנו על זה קריירה שלמה [וגם פרס נובל].

ממליץ בחום למי שמחפש חומר קריאה בנושא. זה מרתק בצורה יוצאת דופן.

thinking fast and slow

בדיוק!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...