Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Nissan Skyline GTR - לא הייתי במצב חירום אבל כן הייתי נהג משאית. הרבה נהגים פשוט מצפצפים על משאיות.

אם זה לחתוך אותן בצורה כזו, אם הנהג רואה שרמזור אדום ובנתיב הימני ריק והוא חותך משאית ואז הנהג משאית צריך לשים ברקס יותר מהרגיל...העיקר הוא ראשון ברמזור.

בקיצור, לא מעט אנשים שפשוט מזלזלים במשאיות. הקטע המבאס לנהגים, כשהם יפגעו ממשאית הם לא יוכלו ללמוד מזה לקח.. ברוב המקרים.

הם כבר לא יהיו איתנו.

ולא משנה מה מקרה חירום, לעולם לא הייתי חותך ככה משאית. במקום ילד יהיה להם קבר משותף.

לי זה לא נשמע הגיוני לנהוג ככה.

מי שלמד נהיגה עם מורה נורמלי ומי שיש לו מספיק שכל וניסיון בכביש, לא יכנס לפני משאית או רכב כבד.

שכן נהגי משאית מכוונים את הבלימה שלהם לפי השטח שנשאר להם. תידחף לפני - רק תתרסק במקרה הטוב.

המעשים שלו היו למטרה מסוימת, התוצאה: הוא במקרה יצא ללא פגיעות נוכח הסיכון שלקח.

שוב אני כותב: עד שלא נדע מה היה מצב החירום של אותו נהג, לא נוכל לשפוט אותו.

פורסם

מקרה חירום או לא, אין שום סיבה מוצדקת לחתוך ככה את המשאית בכזאת מהירות. היה יכול לחכות בדיוק שנייה אחת יותר ולפנות אחריה ולא מלפניה.

פורסם

לא צריך לשפוט אותו, צריך ללמוד מהטעויות שלו וללמד אחרים מהטעויות שלו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מי שלמד נהיגה עם מורה נורמלי ומי שיש לו מספיק שכל וניסיון בכביש, לא יכנס לפני משאית או רכב כבד.

שכן נהגי משאית מכוונים את הבלימה שלהם לפי השטח שנשאר להם. תידחף לפני - רק תתרסק במקרה הטוב.

המעשים שלו היו למטרה מסוימת, התוצאה: הוא במקרה יצא ללא פגיעות נוכח הסיכון שלקח.

גם אם זו סכנת חיים הכי ממשית שיש, מה שהוא עשה מטומטם. אסביר:

במקרה חירום יש פונקציה של סיכון אל מול תועלת. למשל, מסוק לא ינחת לפנות חייל פצוע כשעפים עליו טילי נ"מ. הסיכון של לפנות חייל פצוע אחד, לעומת מספר רב של הרוגים לא כדאי. בצורה דומה, להרוויח 10 שניות בהגעה אל בית חולים [10 שניות זה בערך ההבדל בין לבלום ולפנות אחרי המשאית לבין לחתוך אותה] אל מול הסיכון המאוד ממשי של להרוג את האדם שאתה מנסה להציל ולהיהרג בעצמך גם לא כדאי במיוחד.

אז מה שהנהג המצולם עשה מטומטם בין אם אשתו יולדת או בין אם יש לו מלאך גוסס במושב האחורי. יחד עם זאת, אפשר להבין את העובדה שלא כולם יודעים לתפקד במצבי לחץ [בהנחה והוא היה בכזה]. הרבה אנשים נהרגו בגלל עובדה זו. הפעם היה מזל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לכל ההערות וההטפות: ברגע שאדם נמצא במצב חירום, המחשבה והמעשים שלו משתנים מאשר במצב רגוע ונורמלי.

כשאני הייתי בסכנת חיים ובמצבי חירום, בשירות הצבאי וגם בחיי הפרטיים, פעלתי אינסטינקטיבית וכמעט ללא מחשבה.

אני יכול כבר לנחש איך הפעולות שלי יהיו במצבים עתידיים דומים.

אני משער שגם אני הייתי נוהג כמעט כמו "מטורף" אם אחד מבני המשפחה שלי היה גוסס לי ברכב ואני נמצא במרחק אפשרי מבית החולים.

כמובן שמנסה לחשוב מאיפה אני יכול לחסוך זמן בהתחשב בסיכון שאני לוקח, עד רמה מסוימת.

אני מקווה שאף אחד פה לא יתקע במצב שכזה.

ברור לי שהנהג פעל ללא מחשבה, אבל ככה אנחנו (בני האדם) "מתוכנתים".

צריך שנים של אימונים מיוחדים ע"מ לנסות ולעקוף את האינסטינקטים הקדמוניים שנשארו לנו - בואו לא נכנס לזה, זה שרשור סרטונים.

מסכים עם מה שכתבת.

בנושא השרשור: יש לי סרטון חם מאתמול שאני יכול להעלות לפה אבל יש לי בעיה עם חיתוך קבצי MOV.

מישהו יכול לעזור לי עם תוכנה חינמית שלא משאירה water marks ושתחתוך לי קטע נבחר מהסרטון?

live movie maker שהומלץ בעבר לא עובד אצלי כי אני עם winxp.

עריכה:

ניקו, לאחר ש"הדבקתי" את הפוסט ראיתי את ההודעה שלך.

מה שאתה אומר נכון אבל מנקודת מבטו של המנהל המבצעי על אותו אירוע, שלא נמצא באותה רמת חרדה\הלם וכו' כמו החייל או האדם הקרוב ביותר.

ברוב המקרים, אותו אדם נמצא בראיית צינור והוא מכוון מטרה וסוג של "לא רואה לצדדים".

החלק האחרון של ההודעה שלך, מסכים בהחלט.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם (נערך)

בבקשה, Free Video Editor לבית DVDVideoSoft, חינמית, מהירה, ולא יודעת לעשות הרבה מעבר לחיתוכים.

החסרון:

לא אינטואיטיבית במיוחד, למעשה אתה בוחר קטעים להוציא החוצה ולא קטעים לשמור.

איך עובדים איתה? אתה מסמן קטעים ע"י המקש M או ע"י הכפתורים עם המספריים, לכל קטע אתה עושה נקודת התחלה וסיום (ע"י M או ע"י המספריים), אחרי שסיימת לסמן קטעים אתה לוחץ על הכפתור המדהים של Invert Selection (סימן של קטע ומעליו חץ אדום ימינה וכחול שמאלה או האות Z במקלדת).

ואז אתה מסמן Split by selections למטה ו-Save Video.

ב-Options אצלי מסומנות האופציות של שמירה לתיקיית מקור (ככה בתיקיית המקור פתאום מופיע לך במקום שם סרטון X שחולק ל-4 קטעים יהיו X_cut1, X_Cut2 וכו').

חשוב חשוב חשוב!

בהתקנה אל תשאיר את האופציות בברירת מחדל, הוא רוצה להתקין איתו כל מיני דברים אחרים, רק לבחור Custom ו-Advanced ולהוריד סימונים מדברים אחרים.

לנושא נהיגה במקרי חירום, השנקל שלי:

* במקרה חירום אמיתי שבו הזמן הוא סופר-קריטי, עדיף לעשות את הדרך לבית החולים בתוך ניידת טיפול נמרץ, כי שם מתחיל באמת הטיפול הנמרץ, שם יש מכשור מתאים, לפעמים עדיף לחכות עוד 2-3 דקות לנט"ן שמצויד בכלים כדי להציל חיים כבר בדרך.

* במקרים אחרים עדיף לנסוע בצורה נמרצת אבל לא מסוכנת, כי נהג שלא מיומן בנהיגת חירום יוצר יותר סיכון לעצמו ולאחרים מאשר ה"רווח" בזמן שהוא מצמצם.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמעט ונכנס ה-ABS לפעולה וגם זזתי טיפלה ימינה.

M3x... שוב תודה על התוכנה.

באמת ה-installer רצה להתקין יותר מדי זבל ועוד בכל מסך שאחרי ה-next.

והעלאה ליו-טיוב ממש הורסת את האיכות של הסרטון, חשבתי שקצת פחות.

פורסם
תודה רבה על התוכנה.

לנושא שדיברת עליו על ניידת טיפול נמרץ גם אני חשבתי ככה עד ש... אז ככה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4597193,00.html

גם בכותרת: "מפתיע"

אני לא רופא, ככה שיכול להיות שזו טעות, אבל אני לא האדם שיקבע זאת.

מעניין לבדוק באופן יותר סטרילי מה עדיף, ע"י בובות או שחקנים כדי שאותו מצב יהיה גם בנט"ן וגם באמבולנס הרגיל.

M3x... שוב תודה על התוכנה.

באמת ה-installer רצה להתקין יותר מדי זבל ועוד בכל מסך שאחרי ה-next.

והעלאה ליו-טיוב ממש הורסת את האיכות של הסרטון, חשבתי שקצת פחות.

אין על מה :), ב-1080p ועל Full Screen נראה דווקא בסדר גמור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם במקומך הייתה עוד נהגת כמוה, זה היה נגמר לא טוב (נתת בלימה שם, נכון?).

נכון, דחפתי די חזק אבל מתון כדי לא להבהיל מאחורה, זכרתי שנסע מאחוריי רכב כסוף כלשהו.

בכלל אני ממליץ להגניב מבט כל כמה שניות בכל המראות.

אני לא רופא, ככה שיכול להיות שזו טעות, אבל אני לא האדם שיקבע זאת.

מעניין לבדוק באופן יותר סטרילי מה עדיף, ע"י בובות או שחקנים כדי שאותו מצב יהיה גם בנט"ן וגם באמבולנס הרגיל.

אין על מה :), ב-1080p ועל Full Screen נראה דווקא בסדר גמור.

לא צריך לבדוק עם בובות. בדקו עם אנשים חיים אמיתיים! הכל סטטיסטיקה אמיתית ולא מדגמים מומצאים.

זה תלוי בפציעה עצמה. ככל שהטראומה\מיון דחופה יותר, רצוי שזה יהיה באמבולנסים הפשוטים הלבנים. מהירות היא שם המשחק שם כדי להכניס לחדר ניתוח ולא להתעכב בשטח.

זה מה שאני הבנתי לפחות.

ולגבי האיכות, כשאני רואה את זה ביוטיוב עכשיו ורואה את הקובץ המקורי, שמים וארץ.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...