Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למעט אותם מעברים באדום, בשאר הסרטונים גם אין שום בעיה.

בסרטון שאתה לכאורה נחתך בגסות - זה לא המצב ואתה גם לא מבצע עבירה. האוטובוס בדרכו לפנות שמאלה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

תשמע, כשאני רוצה לעבור נתיב אני מאותת ומסתכל במראות - אם יש רכב באופק שאני עלול להפריע לו, אני פשוט לא עובר. החוק מאפשר לי לעבור נתיב רק בתנאי שאני לא אפריע לאף אחד. שאף אחד לא יבלום בגללי, ולא יסטה בגללי. אבל: אם אני כבר נוסע בנתיב, זכות הקדימה היא שלי, ועליו לחכות.

בשני הסרטונים גם בכיכר הדו נתיבית וגם בעליה, נהג האוטובוס נדחף ולא נתן זכות קדימה. פחות בבוטות, יותר בבוטות, זה לא משנה. בכיכר היתה בלימה חלשה, בעליה הורדת הרגל מהגז (עריכה: הוא פנה שמאלה אחרי חצי ק"מ, ועדיין מצידי שימתין בתחנה עד פינוי הנתיב). מעבר לזה, בסרטון של העליה הוא התחיל נסיעה במהירות אפסית מהתחנה ועבר ישירות לשמאלי, ומכיוון שזה רכב כבד (MAN עירוני) אז קשה לו להאיץ, ולכן תקע שם את כל הנתיב.

לגבי האדומים - אין מחלוקת.

עריכה:

בינתיים, חזרתי היום הביתה ונהג אוטובוס של החברה הנ"ל התעצל להיצמד לתחנת אוטובוס, ותקע נתיב שלם במשך 4 דקות (הזמן שלקח לנוסעים לעלות). פשוט עמדנו מספר דקות.

מלבד העובדה שהנוסעים ירדו לכביש כדי לעלות לאוטובוס, הוא יצר פקק ענקי. אם יהיה לי כוח אולי אני אעלה, שתראו איך נראית חוצפה מסוג חדש.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

יותר מידי אדיוטים היו היום בדרך הביתה.

1. בחורה פשוט חותכת לפני במעבר נתיב כאילו אין מכוניות שנוסעות לידה.

2. רכב שיוצא מתחנת הדלק חותך 3 נתיבים כדי להמשיך ישר ועובר על פס הפרדה (לרוב יש שם ניידת שעוצרת אנשים בדיוק על הדבר הזה, היום היה לו מזל).

3. בלי אורות... כנראה לא צריך.

4. פשוט לא ברור, ניסיתי לעזור לו (רוב האנשים שיוצאים מנתיב ההשתלבות צריכים שמאלה ברמזור בצומת הבאה) בלתת לו לעבור לשם אבל לא הבנתי מה הוא עושה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם
שוב, כל מה שאינך חייב זה פריבילגיה, זה הדובדבן שעל הקצפת שעל העוגה שנקראת נסיעה לפי החוק.

מה כל זה שווה אם החוק הוא מילה מתה? זה לא שווה כלום, עד שהרוב המוחלט לא ינהג לפי החוק אין טעם בלדבר בכלל על פריבילגיות.

זה מה שהבטחתי לך:

2 קטעים בסירטון:

1. חלק ראשון: אתה יכול לראות בבירור שלט המראה השתלבות של מכוניות משמאל.

אתה באמת מאמין שהם יעמדו שם עד מחר (כמו שאמרת) לזכות קדימה או שאני פשוט אאט קצת ואתן להם להשתלב?

2. נהג משאית מאותת ורוצה להיכנס לנתיב.

להיות שמוק כמו שאתה מציע כי זכות הקדימה שלי או להפעיל שיקול דעת והגיון ולאפשר לו להיכנס?

השטות שכתבת לגבי "הדובדבן שעל קצפת העוגה" פשוט הצליח להצחיק אותי.

מה אמרת? "בניית וילה על יסודות רקובים"?

בניגוד לבניית בניינים, אפשר לשפר את הבסיס יחד עם התחשבות ושיפור המצב הקיים.

אני לא רוצה אפילו לדמיין את העולם על פי m3x7r3m3, כי אז כולם יהיו עסוקים ב"זכות הקדימה היא שלי ואתה תחכה עד מחר".

בעצם, ככה נראה הכביש היום.

תרבות נהיגה אמרת..?

הדבר היחידי שנותר לומר לך הוא נשאר בדיוק כמו קודם:

אתה אוהב להיות צודק.

אתה חייב להיות צודק.

אז כמו בכביש, אני מעניק לך את זכות הקדימה כי אין טעם להמשיך בוויכוח חסר התועלת הזה.

תנחת חזרה לעולם האמיתי שמורכב מאנשים ולא רק מהחוק היבש.

שיהיו לך חיים נפלאים.

פורסם

יש לי בקשה בשם כל חברי הפורום - אם יש כאן ויכוח רציני על סרטון מסויים, יהיה נחמד אם תפתחו גיבוב נפרד לזה, כדי שכאן נוכל לרכז את הסרטונים מבלי לנפח את השרשור בחפירות.

בברכה, ועדת קישוט.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ציבור המשתמשים, שימו לב!

tagu7e3a.jpg

בתודה, ההנהלה וצוות העובדים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כשמישהו בנתיב לידי מדליק איתות כי הוא רוצה לעבור נתיב, אני אוטומטית - כמעט אינסטינקטיבית - מוריד את הרגל מהגז.

זה אדיב, כי הוא רוצה להשתלב ואני נותן לו.

זה בטיחותי, כי אני לא יודע אם הוא רואה אותי או לא, ואני לא יודע עד כמה הוא לחוץ, ולכן אני זה זה ששולט במעבר הנתיב שלו, ולא ההיפך.

M3X וכו', בטח יקפוץ ויגיד שזה לא חוקי, כי ע"פ תקנה 82 סעיף קטן נ', לרכב בנתיב (כלומר לי) יש זכות קדימה ובעצם כך שאני מאט אני מעכב את הרכבים מאחורי, ולכן אני עבריין מועד שיש לשלול את רשיונו לאלתר.

אבל שוב, עם כל הכבוד לחוק (ויש הרבה כבוד לחוק. הבעתי את דעתי לא אחת בשרשורי מהירות ומשטרה שונים) אני מעדיף להיות אדם טוב וחי.

פורסם

GoRide ההתנהגות שלך נכונה ובסופו של דבר היא גורמת דווקא לפחות האטה בתנועה.

בגלל שאם לא נותנים לרכב שמאותת להשתלב הוא ייאלץ להוריד את מהירות נסיעתו כדי להצליח להשתלב בתנועה לפני הפנייה שבא הוא אמור לצאת ואז הוא לבטח מעקב את מי שמאחוריו, ואז בשלב כל שהוא הוא גם יצטרך להדחף בכוח לנתיב ליד, הרי זה מה שהוא צריך, ואת זה כאמור הוא עושה במהירות איטית ואז הוא מעקב גם את הנתיב שאליו הוא נדחף.

לעומת זאת, אם כפי שתארת מספיק שאתה רק מוריד רגל מהגז, אפילו אין צורך לבלום, נפתח לו מקום שאליו הוא יכול להכנס בבטחה, הוא מתחיל להאיץ אתה אחריו ובא לציון גואל.

פורסם
כשמישהו בנתיב לידי מדליק איתות כי הוא רוצה לעבור נתיב, אני אוטומטית - כמעט אינסטינקטיבית - מוריד את הרגל מהגז.

זה אדיב, כי הוא רוצה להשתלב ואני נותן לו.

זה בטיחותי, כי אני לא יודע אם הוא רואה אותי או לא, ואני לא יודע עד כמה הוא לחוץ, ולכן אני זה זה ששולט במעבר הנתיב שלו, ולא ההיפך.

אחלה, גם אני עושה אותו דבר. אבל מה קורה אם מישהו לא מאותת ורוצה לעבור נתיב? או עובר נתיב בכוח? אתה תאט מראש רק אם יש לך חוש שישי (ואם כן, מחפשים במוסד אנשים מוכשרים כאלה, חברי הפורום המתאימים יכולים להגיש מועמדות).

יש לי במצלמה לפחות 50 מקרים של האטה יזומה כדי לתת לרכב מלפניי להשתלב, אם אתם רוצים לקט אז אין בעיה... מעניין דווקא כשאני מדליק איתות חייבים פתאום להאיץ 30 קמ"ש כדי שאני לא אכנס - ועדיין זו זכותם. חוסר אדיבות, אבל זכותם.

פורסם

לרוב, את המקרים של אלו שעוברים נתיב מבלי לאותת, אפשר לחזות דיי בקלות.

למשל, אתה רואה שהרכב נצמד לקצה הנתיב שבו הוא נוסע. או אם הוא השתלב עכשיו מכביש צידי מימין ואתה רואה שהוא מאיץ יותר כי הוא בעצם מתכוון לעבור לנתיב החיצוני ביותר עכשיו. או אם זהו צומת שאתה פוקד על בסיס קבוע ושם יש הרבה רכבים שמגיעים מימין ומיד צריכים לפנות שמאלה.

!AWDSOME

פורסם
אחלה, גם אני עושה אותו דבר. אבל מה קורה אם מישהו לא מאותת ורוצה לעבור נתיב? או עובר נתיב בכוח? אתה תאט מראש רק אם יש לך חוש שישי (ואם כן, מחפשים במוסד אנשים מוכשרים כאלה, חברי הפורום המתאימים יכולים להגיש מועמדות).

יש לי במצלמה לפחות 50 מקרים של האטה יזומה כדי לתת לרכב מלפניי להשתלב, אם אתם רוצים לקט אז אין בעיה... מעניין דווקא כשאני מדליק איתות חייבים פתאום להאיץ 30 קמ"ש כדי שאני לא אכנס - ועדיין זו זכותם. חוסר אדיבות, אבל זכותם.

בנהיגה אני יוצא מנקודת הנחה קבועה שכל רכב שנוסע לידי או מסביבי, הוא בעל פוטנציאל סביר לעשות פעולה בלתי צפויה בלי לאותת או להתריע.

ההבנה הזו היא חלק משמעותי מהפתרון לבעיה שהעלת.

מאחר ולי לפחות, אין חוש שישי, אני נדרש לשמור לעצמי מרווח פעולה.

לכן אני משתדל מאוד לא לנהוג במרכז הנתיב שלי, אלא רחוק ככל האפשר מהסכנה שאיתרתי (המקרה הזה הרכב בנתיב לידי). קרי, אם אני בימני אני צמוד לשול הימני, אם אני בשמאלי אני צמוד לשול השמאלי.

אני יודע, זה לא חוקי וגובל באונס קטינות. אבל זה מאפשר לי לשמור מרחק מהרכב שלידי, ולתת לי עוד רבע שניה של מרחק להגיב.

הרכבים סביבי מדורגים לפי רמת הסכנה שהם מהוים עבורי. רכב שנמצא בנתיב השני 30 מ' לפני מסוכן פחות מרכב הסעות שנוסע מאחורי. רכב שנוסע לידי ובו נהג שמנסה לקרוא הודעות SMS מסוכן יותר ממשאית שנוסעת 100 מ' מאחורי.

אני מתרחק מסכנות, ומתרחק מרכבים שאותרו כמסוכנים.

כאמור, כל רכב סביבי הוא בעל סבירות גבוהה לעבור נתיב בלי לאותת. אני מנסה לאבחן את זה ע"פ "ההיסטוריה" של הנהיגה שלו (בדר"כ יוצא לנו לנהוג לצד רכב מסוים מספר דקות ואנחנו כבר מבינים מה אופי הנהיגה שלו) ולפי מיקומו בנתיב.

בדר"כ רכבים שעוברים נתיב ללא איתות קודם "יגששו" ויתקרבו לאט לאט לנתיב השני.

כמובן שאני מודע גם לדרך עצמה. אם הרכב השני נמצא בנתיב שהולך ונגמר, בהכרח הוא ימצא את עצמו בסופו של דבר משתלב לתוך הנתיב שלי.

אני מנסה להיות מודע למצב כזה לפניו.

פורסם

אחרי שריתי את הסרטים של stio הגעתי למסקנה שאני צריך לקנות לאשתי זלדה, הרי היא נוהגת באותן דרכים (חיפה-יקנעם) מדי יום.

לגבי אומני-אקספרס - עד כמה שהבנתי הם היו אמורים להיות מוחלפים על ידי חברה אחרת ב-1.1.14, לאחר שלא זכו במכרז המשך לאיזור. ובכל זאת עדיין פועלים שם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...