Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה, הוא נוסע ברינג?

חוק קודם להתמקמות בנתיב, או לכל אקט "נהיגתי" אחר.

האוטובוס הזה משייט בין הנתיבים כאילו היה ספינה, תוך שהוא מתעלם מקיומו של STIO בנתיב לידו.

מילא הבחילה שהוא גורם לנוסעים, אבל הוא בהחלט נהג מסוכן.

אני מתעלם מפעולותיו של STIO. לטעמי הוא נוהג מהר מדי עבור תנאי הדרך ובטח במצב של סכנה שיוצר האוטובוס, אבל אני מתעלם מזה משום שקשה לשפוט דרך המצלמה.

לא יודע אם יש לך מצלמה ברכב, אבל תמיד במצלמות רכב המהירות נסיעה נראית גבוה ממה שהיא באמת.

פורסם

האוטובוס יוצא מתחנה וצריך לעבור 4 נתיבים עמוסים תוך זמן קצר כדי להמשיך במסלול נסיעתו.

אם הוא ינסה לעשות את זה כאשר כל הנתיבים פנויים הוא יאלץ לחכות עד אמצע הלילה כדי להשלים את הפניה, לכן ההידחקות מובנת.

למרות מה שנאמר על ידי, חוסר האיתות מאוד לא לעניין.

פורסם
האוטובוס יוצא מתחנה וצריך לעבור 4 נתיבים עמוסים תוך זמן קצר כדי להמשיך במסלול נסיעתו.

אם הוא ינסה לעשות את זה כאשר כל הנתיבים פנויים הוא יאלץ לחכות עד אמצע הלילה כדי להשלים את הפניה, לכן ההידחקות מובנת.

ואם האוטובוס יסע לאט יותר?

הכביש פנוי, לא רואה סיבה להידחק.

הוא לא מבקש לעבור נתיב, הוא מחליט שהוא עובר נתיב ולא מעניין אותו מי נמצא מצידו.

זה לא נהיגה מתבקשת בגלל תנאי הכביש, זה פשוט נהיגה גסה.

פורסם (נערך)

אין כאן שום הידחקות, חיתוך או כל אקט אגרסיבי מצד האוטובוס (למעט העניין של חוסר האיתות). בבקשה, תפסיקו עם זה.

בקצב הזה אצטרך לשבת על השרשור עם קוצב לב ומל"ד כדרך קבע.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אם הוא צריך לחכות עד אמצע הלילה כדי לתת זכות קדימה כדין, אז יחכה עד אמצע הלילה נקודה.

זה בדיוק כמו התירוצים של אנשים שנוסעים רוורס בחד סטרי, נוסעים אחורה בצומת כי הם פתאום נזכרו שהם צריכים בכלל לפנות, כאלה שנדבקים לנתיב השמאלי כי "יש מכוניות בנתיב הימני" (ולא משנה שבין המכוניות האלה יש מרווחים) וכו' וכו'.

זה לא תירוץ נקודה.

צריך לתת זכות קדימה, וזה לא כתלות ברכב שבו הוא נוהג (לנהגי אוטובוסים ומשאיות אין פטור ממתן זכות קדימה) או בשעה שבה הם נוסעים.

לא רק זה אלא שהיחס לנהגי רכב ציבורי ו/או כבד הוא הרבה יותר מחמיר והציפייה היא שלאחר ביצוע לפחות שני מבחני תיאוריה (אחד לרכב פרטי ואחד לרכב ציבורי) הם לפחות יידעו מה זה זכות קדימה ומתי עליהם לתת.

אין כאן שום הידחקות, חיתוך או כל אקט אגרסיבי מצד האוטובוס (למעט העניין של חוסר האיתות). בבקשה, תפסיקו עם זה.

בקצב הזה אצטרך לשבת על השרשור עם קוצב לב ומל"ד כדרך קבע.

אשאל שוב - אתה יודע איך נמדד אי מתן זכות קדימה?

אם התשובה שלך לא - על מה אתה מתווכח בכלל?

אם התשובה שלך כן - לא היית מתווכח בכלל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בוצעה בלימה.

The defendant has been found guilty. Case Closed

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם הוא צריך לחכות עד אמצע הלילה כדי לתת זכות קדימה כדין, אז יחכה עד אמצע הלילה נקודה.

אתה משום מה תמיד מתעלם שהכביש מורכב מאנשים.

לצערינו אנשים לפעמים עושים דברים שאנו יודעים שהם יעשו אבל קשה לנו להתעלם ולהסתגל לתנאים משתנים שלא נראים לנו או לא כ"כ חוקיים.

The defendant has been found guilty. Case Closed

ושוב, STIO היה יכול להאט ולתת לאוטובוס להכנס כי כל המצב היה צפוי וידוע מראש בייחוד ל-STIO כבר מכיר (לצערו) את נהגי חברת האוטובוסים הזו.

אף אחד לא יחכה עד אמצע הלילה כדי לתת זכות קדימה, ואתה (וגם STIO) יכולים להיות טיפה יותר אדיבים ומבינים את המצב על הכביש כדי לא להגיע למצב של "אכלו לי! שתו לי!".

זו בחירה שלכם איך להתנהג במצבים האלו ומשום מה אתם תמיד (ב"חבורה") נגד כל העולם למרות שהרבה אנשים מנסים לומר לכם שיש לכם יד בדבר כי אתם בחרתם בצורת התנהגות מסויימת ש"רק החוק מדבר" ושוכחים שמדובר באנשים שלא תמיד עושים דווקא רק לכם.

פורסם
אתה משום מה תמיד מתעלם שהכביש מורכב מאנשים.

לצערינו אנשים לפעמים עושים דברים שאנו יודעים שהם יעשו אבל קשה לנו להתעלם ולהסתגל לתנאים משתנים שלא נראים לנו או לא כ"כ חוקיים.

ושוב, STIO היה יכול להאט ולתת לאוטובוס להכנס כי כל המצב היה צפוי וידוע מראש בייחוד ל-STIO כבר מכיר (לצערו) את נהגי חברת האוטובוסים הזו.

אף אחד לא יחכה עד אמצע הלילה כדי לתת זכות קדימה, ואתה (וגם STIO) יכולים להיות טיפה יותר אדיבים ומבינים את המצב על הכביש כדי לא להגיע למצב של "אכלו לי! שתו לי!".

זו בחירה שלכם איך להתנהג במצבים האלו ומשום מה אתם תמיד (ב"חבורה") נגד כל העולם למרות שהרבה אנשים מנסים לומר לכם שיש לכם יד בדבר כי אתם בחרתם בצורת התנהגות מסויימת ש"רק החוק מדבר" ושוכחים שמדובר באנשים שלא תמיד עושים דווקא רק לכם.

אתה רוצה להתייחס למצב החוקי או ל"היה אפשר" ו"היה יכול"?

ברצונו stio היה יכול גם לעצור בצד ולספור 3 אוטובוסים של החברה הזאת עוברים ורק אז להמשיך בנסיעה.

לסיכומו של עניין, מכיוון ש-stio נסע בנתיב לפני שעבר אליו נהג האוטובוס, על נהג האוטובוס היה לתת זכות קדימה, נקודה.

הוא לא עשה זאת, פעמיים. עוד נקודה.

אין שום חובה בחוק או תקנות על stio לתת לנהג האוטובוס להשתלב, והכל כאמור תלוי ברצונו, לא רוצה לא ייתן להשתלב.

ד"א לא אני קבעתי את עקרונות זכות הקדימה, אלה התקנות, התקנות לא אומרות שאחרי X דקות נהג האוטובוס פטור מלתת זכות קדימה ויכול להשתלב, לכן מבחינת התקנות הוא צריך לחכות, לא חיכה? עבריין, ואל לו לבוא בטענות "למה לא נותנים להשתלב?", זה ה"אכלו לי, שתו לי" האמיתי.

אם אתה לא מסכים עם זה אני מציע שתשלח מכתב מנומק היטב למר ישראל כץ ותביע בפניו את דעתך, עד אז אלה התקנות ומי שעובר עליהן עבריין.

כמו שאמרתי לך כבר לא פעם, דעתך ודעתי אינן רלוונטיות, התקנות ברורות, פסיקות בתי המשפט ברורות עוד יותר, ונהג האוטובוס עבריין שביצע ממוצע של עבירה כל 5 שניות בקטע הוידאו הזה.

בגלל שאנשים כל הזמן שוכחים מה אומרות התקנות במקרים כאלה, מרשים לעצמם אח"כ העבריינים לבוא בטענות לאחר שגרמו לתאונות, ולהגיד "אני אותתי, אתה לא נתת לי להשתלב וכו'". האשמת הקורבן במקום הפושע, כל הכבוד לכם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה צודק לחלוטין.

וככה הגענו למצב המחורבן בכבישים כיום.

איך אמרת?

אין שום חובה בחוק או תקנות על stio לתת לנהג האוטובוס להשתלב, והכל כאמור תלוי ברצונו, לא רוצה לא ייתן להשתלב.

אז זה התחיל בזה שכולם לא נותנים להשתלב כי "למה מה קרה? אני לא חייב".

ואז אותם חכמולוגים אומרים "אף אחד לא נותן? ניקח בכח".

ואז הנה אנחנו פה.

מרוצה?

אתה בוחר לא לתת להשתלב כי אתה רוצה שהכל יתנהל רק לפי החוקים הכתובים.

ברכותיי, אתה אחד האנשים הכי מרובעים שאני מכיר.

נסה פעם, במקום להיות מקס הלוחם בדרכים, לתת קצת מרחק ולהיות טיפה סלחן לאנשים ותראה לאן זה מוביל.

סתם מתוך סקרנות, אמא / אבא / אחים / אחיות / שאר המשפחה שלך נוהגים מושלם כמו שאתה מתאר ורואה את העולם?

דמיין בפעם הבאה שמישהו טיפה נדחף לך שמדובר בבן משפחה שלך.

אתה מסוגל לקצת חמלה?

תכניס לעצמך לראש - לא כל הנהגים שאתה נתקל בהם עושים לכם דווקא.

פורסם

מה רע בזה שכולם ייסעו לפי החוק? מבטיח לך ירידה של 40 אחוז בתאונות לפחות.

כמו שאמרתי מי שרחמן לאכזרים סופו שמתאכזר לרחמנים, תחשוב על זה לעומק, כותבי התקנות הגיעו למסקנה הזאת שנים לפניך.

לגבי המשפחה שלי תהיה בטוח שעל כל תקלה קטנה הם מקבלים שטיפה. וכן זה הופל אותם לנהגים הרבה יותר טובים.

הבסיס להכל זה התקנות, לאחר שכל הצדדים נוסעים כחוק יש מקום להגיד "תנו להשתלב". רק אחרי שכולם ייסעו כחוק לא לפני.

זה אגב מה שאומרות התקנות. כמו שאמרתי אם אתה לא מסכים עם זה תפנה לרשויות המוסמכות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ראית איפשהו שכתבתי שזה רע שאנשים ייסעו לפי החוק?

אבל זה בהחלט רע שאנשים דבקים בחוק בצורה כזו קנאית שאם מישהו, חס וחלילה, אפילו בטעות תמימה יעשה מעשה שלפי דעתך הוא לא בסדר, יקבל "שטיפה".

(אם זה מה שאתה עושה למשפחה שלך, אני רק יכול להגיד שהם מסכנים)

שטיפה לא הופכת אף אחד לנהג יותר טוב.

ביקורת עדינה שמוסברת טוב כן תעזור, אבל שטיפה תהפוך אותם לפרנואידים.

הם רק יחפשו איפה הם לא בסדר כי אז יגיע אדון m3x7r3m3 ויישטוף אותם...

כל הגישה הזו שלך ושל STIO הביאה את השירשור הזה ממקרים קיצוניים וסירטונים איכותיים לשירשור "אוי, אוי, אוי... חתכו אותי".

כמעט כל מה שהובא לכאן ע"י STIO (ומגובה בחירוף נפש מחשיד על ידך) אלו סירטונים ריקים מתוכן.

כולנו נתקלים בדברים האלה כ"כ הרבה שזה כבר נעשה משעמם להכנס לכאן.

אני בכוונה לא מעלה כל שטות (ויש הרבה דברים שצילמתי שהם הרבה יותר חמורים ממה שעולים לפה כרגע).

ואני גם מקווה שהרמה פה תעלה קצת (אתה מוזמן לבדוק סירטונים שאנשים העלו לפה וגם בערוץ שלי כדי להבין מהן עבירות אמיתיות ולא "אמא, חתכו אותי").

פורסם (נערך)

הייתי יכול להצדיק את הטענה שלך לגבי "תרבות נהיגה" אם הכלל היה שנוסעים לפי התקנות, ואז מי שנוסע שלא לפי התקנות הוא החריג, השונה, אולי טעה, אולי לא שם לב, מבחן האדם מן הישוב (אם זה אומר לך משהו).

כשהכלל הוא עבירה על התקנות ובאים בטענות (ואתה בא בטענות) דווקא לנהג שנסע בנתיב, שהיו צריכים לתת לו זכות קדימה, זה עולם עקום, זה לא מקובל עליי ואני אכן אגן על כל נהג כזה ב"חירוף נפש" כדבריך.

כמו שכתבתי לא פעם ולא פעמיים "תרבות נהיגה" היא רובד עליון שיושב על בסיס איתן של שמירה על התקנות ונסיעה לפיהן. כשהבסיס רקוב אל תצפה לבנות עליו וילה.

לגבי כל נהג שאני נוסע איתו (וזה כולל את המשפחה שלי), חלקם יכולים ללמד אותך ואותי את התקנות, אבל גם הם טועים לפעמים ותאמין לי שבמקרים כאלה לא צריך יותר מאשר לציין לפניהם, לחלק צריך להסביר יותר לעומק וזה מבחינתי נקרא שטיפה. וגם את זה אני עושה כשצריך.

ואם זה יגרום לאותם נהגים לא לבצע עבירות כאלה אני את שלי עשיתי.

אם אנחנו נתקלים במקרים כאלה יום יום זו תעודת עניות! זה לא מצב תקין ואני מקווה מאוד שאתה מבין את זה. ואם ע"י סרטונים כאלה זה ייצור שינוי אפילו אצל בנאדם אחד אני אהיה מאושר וזה שווה את כל המגות בשרתים של יוטיוב.

ובמעט ציניות, העובדה שקורות עבירות רצח מורידה מחומרתן של עבירות אונס או שוד?

מה חורה לך כל כך שמפרסמים סרטונים כאלה? זה בא על חשבון סרטונים של עבירות אחרות? יש כאן 191 עמודים בשרשור ויש מקום אצל עמוס השרת לעוד הרבה.

או שאולי מבחינתך זה בכלל לא עבירה? אולי מבחינתך זה מסתכם ב"איי איי איי", וזה מצב לא פחות חמור, זה בדיוק מה שחושב לעצמו נהג האוטובוס כשהוא עושה את העבירות האלה.

תעשה עם עצמך בדק בית, אני חושב שאתה צריך לעשות חושבים בנושא הזה. אולי אתה לא מבין עד כמה זכות הקדימה היא נושא בסיסי בתקנות התעבורה (בכל העולם) ועד כמה כמעט כל התקנות האחרות מתבססות עליה ומשלימות אותה.

ואסיים באנלוגיה קצרה, כמו שבחירות הן לב ליבה והיסוד של הדמוקרטיה, זכות קדימה היא לב ליבה והיסוד של תחבורה בטוחה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני בעבודה ולא אוכל לענות לך עכשיו בפירוט, אבל כן חשוב לי לציין שאני אעלה לפה לפחות 2 דוגמאות שקרו לי הבוקר בדרך לעבודה לגבי איך צריך להתנהג בכביש.

שתי דוגמאות שמראות בדיוק כמה כל מה שאמרת לא שווה כלום אם אתה לא מסוגל לראות את האחר ולתת גם שאינך חייב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...