Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
יותר מידי אדיוטים היו היום בדרך הביתה.

1. בחורה פשוט חותכת לפני במעבר נתיב כאילו אין מכוניות שנוסעות לידה.

2. רכב שיוצא מתחנת הדלק חותך 3 נתיבים כדי להמשיך ישר ועובר על פס הפרדה (לרוב יש שם ניידת שעוצרת אנשים בדיוק על הדבר הזה, היום היה לו מזל).

3. בלי אורות... כנראה לא צריך.

4. פשוט לא ברור, ניסיתי לעזור לו (רוב האנשים שיוצאים מנתיב ההשתלבות צריכים שמאלה ברמזור בצומת הבאה) בלתת לו לעבור לשם אבל לא הבנתי מה הוא עושה.

1. שזה בדיוק מה שאמרתי שקורה בדפים הקודמים, זה פרי הבאושים של אנשים שלא יודעים מה זה ז"ק.

3. נסעת קצת יותר מדי זמן על הנת"צ, היו רכבים מצד שמאל שלך?

4. וזה בדיוק מה שקורה לנהגים שמקשיבים לעצות אחיתופל כמו של GoRide, הכוונה טובה, התוצאה היא נהג חרדתי לחלוטין שלא מסוגל לבצע מעבר נתיב פשוט, גם כשבאים ונותנים לו לעבור.

זה מה שהבטחתי לך:

2 קטעים בסירטון:

1. חלק ראשון: אתה יכול לראות בבירור שלט המראה השתלבות של מכוניות משמאל.

אתה באמת מאמין שהם יעמדו שם עד מחר (כמו שאמרת) לזכות קדימה או שאני פשוט אאט קצת ואתן להם להשתלב?

2. נהג משאית מאותת ורוצה להיכנס לנתיב.

להיות שמוק כמו שאתה מציע כי זכות הקדימה שלי או להפעיל שיקול דעת והגיון ולאפשר לו להיכנס?

השטות שכתבת לגבי "הדובדבן שעל קצפת העוגה" פשוט הצליח להצחיק אותי.

מה אמרת? "בניית וילה על יסודות רקובים"?

בניגוד לבניית בניינים, אפשר לשפר את הבסיס יחד עם התחשבות ושיפור המצב הקיים.

אני לא רוצה אפילו לדמיין את העולם על פי m3x7r3m3, כי אז כולם יהיו עסוקים ב"זכות הקדימה היא שלי ואתה תחכה עד מחר".

בעצם, ככה נראה הכביש היום.

תרבות נהיגה אמרת..?

הדבר היחידי שנותר לומר לך הוא נשאר בדיוק כמו קודם:

אתה אוהב להיות צודק.

אתה חייב להיות צודק.

אז כמו בכביש, אני מעניק לך את זכות הקדימה כי אין טעם להמשיך בוויכוח חסר התועלת הזה.

תנחת חזרה לעולם האמיתי שמורכב מאנשים ולא רק מהחוק היבש.

שיהיו לך חיים נפלאים.

תעשה הפרדה בין שני דברים שהם לחלוטין לא קשורים:

1. החוק והתקנות, שבינינו, אבל אל תספר לאף אחד, במקרי תאונה, זה מה שקובע.

2. ראייה קדימה ותרבות נהיגה.

לגבי הקטעים, לפי התקנות והחוק, זה בדיוק מה שהם אמורים לעשות, שים לב בזמן 00:09 יש על הכביש על הנתיב השמאלי ביותר סימון שנקרא תמרור 814 שמשמעותו "נתיב נסיעה עומד להסתיים - חצים אלכסוניים בצבע לבן: עבור לנתיב הסמוך בכיוון החץ", בנוסף יש בסרטון ב-00:12 בצד ימין של הדרך תמרור 622.

אוסיף לכך את ציטוט תקנה 64 לתקנות התעבורה, סעיף ו:

(ו) נוהג רכב שנתיב נסיעתו מסתיים ועליו לסטות לנתיב סמוך, ייתן זכות קדימה לכלי רכב הנוסעים בנתיב שאליו הוא מבקש לסטות.

תקנות התעבורה גם מבארות בפתיחתן מה זה אומר"ייתן זכות קדימה" (תחת פרק א' - פרשנות):

"מתן זכות קדימה" - אי המשכת הנסיעה או התחלתה כאשר על ידי כך עלול הנוהג ברכב הנדרש לתת זכות קדימה לנוהגים ברכב אחר לאלצם לסטות מקו נסיעתם או לשנות את מהירות נסיעתם;

לפי הראייה קדימה ותרבות נהיגה, כאשר מתאפשר לך לעזור להם להשתלב מבלי לבלום בפתאומיות או לעבור נתיב בפתאומיות - מה טוב.

אבל זה מה שנקרא "לפנים משורת הדין", לא מעבר לזה.

שים לב שגם כל ההנחה שלך מתבססת על זה שהרכבים מאותתים, אחרת איך תדע שהמשאית רוצה לעבור נתיב? לא תדע.

אבל מה? במקרה המדובר האוטובוס לא אותת, פעמיים. אז מה כל זה שווה?

כשמישהו בנתיב לידי מדליק איתות כי הוא רוצה לעבור נתיב, אני אוטומטית - כמעט אינסטינקטיבית - מוריד את הרגל מהגז.

זה אדיב, כי הוא רוצה להשתלב ואני נותן לו.

זה בטיחותי, כי אני לא יודע אם הוא רואה אותי או לא, ואני לא יודע עד כמה הוא לחוץ, ולכן אני זה זה ששולט במעבר הנתיב שלו, ולא ההיפך.

M3X וכו', בטח יקפוץ ויגיד שזה לא חוקי, כי ע"פ תקנה 82 סעיף קטן נ', לרכב בנתיב (כלומר לי) יש זכות קדימה ובעצם כך שאני מאט אני מעכב את הרכבים מאחורי, ולכן אני עבריין מועד שיש לשלול את רשיונו לאלתר.

אבל שוב, עם כל הכבוד לחוק (ויש הרבה כבוד לחוק. הבעתי את דעתי לא אחת בשרשורי מהירות ומשטרה שונים) אני מעדיף להיות אדם טוב וחי.

אם אתה עוזר לו להשתלב (שים לב, זה מרצונך החופשי, אף אחד לא חייב שום דבר לרכב שרוצה לעבור נתיב, מבחינת החוק הוא יכול להתייבש שם עד קץ הימים והוא עדיין יצטרך לתת ז"ק) מבלי להפריע לתנועה מסביבך, מבלי לבלום בחדות או לעבור נתיב - מה טוב, מבורך.

אם אתה מבצע את זה בצורה חרדתית, בלימה חדה או סטייה מהנתיב רק בשביל לאפשר למישהו להשתלב - עדיף שלא תעשה את זה, אתה רק מסכן את עצמך ואת שאר הסובבים אותך הרבה יותר.

בנהיגה אני יוצא מנקודת הנחה קבועה שכל רכב שנוסע לידי או מסביבי, הוא בעל פוטנציאל סביר לעשות פעולה בלתי צפויה בלי לאותת או להתריע.

ההבנה הזו היא חלק משמעותי מהפתרון לבעיה שהעלת.

מאחר ולי לפחות, אין חוש שישי, אני נדרש לשמור לעצמי מרווח פעולה.

לכן אני משתדל מאוד לא לנהוג במרכז הנתיב שלי, אלא רחוק ככל האפשר מהסכנה שאיתרתי (המקרה הזה הרכב בנתיב לידי). קרי, אם אני בימני אני צמוד לשול הימני, אם אני בשמאלי אני צמוד לשול השמאלי.

אני יודע, זה לא חוקי וגובל באונס קטינות. אבל זה מאפשר לי לשמור מרחק מהרכב שלידי, ולתת לי עוד רבע שניה של מרחק להגיב.

הרכבים סביבי מדורגים לפי רמת הסכנה שהם מהוים עבורי. רכב שנמצא בנתיב השני 30 מ' לפני מסוכן פחות מרכב הסעות שנוסע מאחורי. רכב שנוסע לידי ובו נהג שמנסה לקרוא הודעות SMS מסוכן יותר ממשאית שנוסעת 100 מ' מאחורי.

אני מתרחק מסכנות, ומתרחק מרכבים שאותרו כמסוכנים.

כאמור, כל רכב סביבי הוא בעל סבירות גבוהה לעבור נתיב בלי לאותת. אני מנסה לאבחן את זה ע"פ "ההיסטוריה" של הנהיגה שלו (בדר"כ יוצא לנו לנהוג לצד רכב מסוים מספר דקות ואנחנו כבר מבינים מה אופי הנהיגה שלו) ולפי מיקומו בנתיב.

בדר"כ רכבים שעוברים נתיב ללא איתות קודם "יגששו" ויתקרבו לאט לאט לנתיב השני.

כמובן שאני מודע גם לדרך עצמה. אם הרכב השני נמצא בנתיב שהולך ונגמר, בהכרח הוא ימצא את עצמו בסופו של דבר משתלב לתוך הנתיב שלי.

אני מנסה להיות מודע למצב כזה לפניו.

בהנחה שרוחב מקסימלי של נתיב הוא 3.7 מטרים (לקוח מכאן - טבלה בעמוד 5), מה עוד חצי מטר ייתן לך? בנסיעה של 50 קמ"ש עוברים כמעט 14 מטרים בשנייה, נניח שהתנועה היא בזווית 60 מעלות, ולכן התנועה בציר הצדדי שמעניינת אותנו היא 7 מטרים לשנייה, הרווחת בדיוק 7 מאיות השנייה. לעזור לך זה לא יעזור.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
1.

אם אתה עוזר לו להשתלב (שים לב, זה מרצונך החופשי, אף אחד לא חייב שום דבר לרכב שרוצה לעבור נתיב, מבחינת החוק הוא יכול להתייבש שם עד קץ הימים והוא עדיין יצטרך לתת ז"ק) מבלי להפריע לתנועה מסביבך, מבלי לבלום בחדות או לעבור נתיב - מה טוב, מבורך.

אם אתה מבצע את זה בצורה חרדתית, בלימה חדה או סטייה מהנתיב רק בשביל לאפשר למישהו להשתלב - עדיף שלא תעשה את זה, אתה רק מסכן את עצמך ואת שאר הסובבים אותך הרבה יותר.

בהנחה שרוחב מקסימלי של נתיב הוא 3.7 מטרים (לקוח מכאן - טבלה בעמוד 5), מה עוד חצי מטר ייתן לך? בנסיעה של 50 קמ"ש עוברים כמעט 14 מטרים בשנייה, נניח שהתנועה היא בזווית 60 מעלות, ולכן התנועה בציר הצדדי שמעניינת אותנו היא 7 מטרים לשנייה, הרווחת בדיוק 7 מאיות השנייה. לעזור לך זה לא יעזור.

חצי מטר עדיף מכלום.

אם יש לי אפשרות להתרחק חצי מטר מהסכנה, מה טוב.

למה אתה חושב ששמירת מרחק הופכת את הנהיגה שלי לחרדית?

פורסם

3. נסעת קצת יותר מדי זמן על הנת"צ, היו רכבים מצד שמאל שלך?

לא הבנתי את השאלה ?

הנת"ץ תקף בין 16:00 ל - 18:30, אני נסעתי שם ב 19 ומשהו, מבחנתי זה פשוט הנתיב הכי ימני.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם
חצי מטר עדיף מכלום.

אם יש לי אפשרות להתרחק חצי מטר מהסכנה, מה טוב.

למה אתה חושב ששמירת מרחק הופכת את הנהיגה שלי לחרדית?

אם החצי מטר האלה גורמים לך להרגיש יותר בטוח - בכיף.

אני לא אמרתי ששמירת מרחק הופכת את הנהיגה שלך לחרדתית, לכן יש את המילה אם בתחילת המשפט.

וכתבתי במפורש שאם זה לא הופך את הנהיגה שלך לחרדתית (ואין לי שמץ של מושג איך הנהיגה שלך, לכן כתבתי את שתי האופציות, תבחר את המתאימה יותר) אז מה טוב שתעזור לאחרים להשתלב בצורה בטוחה.

לא הבנתי את השאלה ?

הנת"ץ תקף בין 16:00 ל - 18:30, אני נסעתי שם ב 19 ומשהו, מבחנתי זה פשוט הנתיב הכי ימני.

אם ככה אז סבבה, פשוט לא רואים את הכיתוב שעל השלט מספיק טוב וגם אין שעה בסרטון.

טעות שלי הנחתי שהנת"צ תקף בזמן נסיעתך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

הכוכב של הבוקר.

פעם ראשונה חתך אותי אפשר להבליג כי זה המצב הרגיל בכבישים.

פעם שניה בתוך סיבוב תוך כדי שהוא מאט ואני צריך לבלום ולסטוט קצת הצידה כדי לא להכנס בו.

ולסיום עוקף את כל מי שנוסע ישר בנתיב של פניה שמאלה.

[video=youtube;xWG8-kPESVI]

נהג עברייני מחברת נור אש, מספר רכב 93-935-66 (9393566).

תאריך ושעה 13/02/2014 , 8:05.

עריכה אחרונה על ידי themichman

פורסם (נערך)
ומה בדיוק אתה עשית ב 0:12 וחתכת את הסרטון באמצע? זה נראה כאילו התחלת להשתחל בינו לבין הגולף.

זה נכון, עברתי בינו לבין הגולף.

כל הסרטון ערוך, אלא אם כן אתה רוצה לראות את כל ה - 39 דקות נסיעה שלי בבוקר, אני אשמח לשלוח לך קישור.

עריכה אחרונה על ידי themichman

פורסם
יותר מידי אדיוטים היו היום בדרך הביתה.

1. בחורה פשוט חותכת לפני במעבר נתיב כאילו אין מכוניות שנוסעות לידה.

2. רכב שיוצא מתחנת הדלק חותך 3 נתיבים כדי להמשיך ישר ועובר על פס הפרדה (לרוב יש שם ניידת שעוצרת אנשים בדיוק על הדבר הזה, היום היה לו מזל).

3. בלי אורות... כנראה לא צריך.

4. פשוט לא ברור, ניסיתי לעזור לו (רוב האנשים שיוצאים מנתיב ההשתלבות צריכים שמאלה ברמזור בצומת הבאה) בלתת לו לעבור לשם אבל לא הבנתי מה הוא עושה.

זה שחותכים אותך זה אחד אבל זה שאתה מסנוור זה לא פחות חמור, אתה יכול לגרום לנהג ללחוץ על הברקס ולהסתבך בתאונה.

ובכלל זה נהיגה בריונית ומכוערת.

אישית מי שמסנוור אותי נאלץ לחכות עוד כמה דקות מאחוריי.:lol: ואני בדרך כלל מקפיד מאוד על נסיעה בימין.

בקיצור אתה מכנה את הנהג אידיוט אבל מעיד גם על עצמך.

פורסם
זה שחותכים אותך זה אחד אבל זה שאתה מסנוור זה לא פחות חמור, אתה יכול לגרום לנהג ללחוץ על הברקס ולהסתבך בתאונה.

ובכלל זה נהיגה בריונית ומכוערת.

אישית מי שמסנוור אותי נאלץ לחכות עוד כמה דקות מאחוריי.:lol: ואני בדרך כלל מקפיד מאוד על נסיעה בימין.

בקיצור אתה מכנה את הנהג אידיוט אבל מעיד גם על עצמך.

אני לא מסנוור, בצעתי הבהוב קצר עם האור הגבוהה, זה נכון.

אנסה לא לעשות זאת בעתיד, תודה על ההערה.

פורסם

אני דווקא חושב שהיבהוב קצר מסמן יותר אזהרה בסיגנון של :"היי חבר תזהר איך אתה נוסע" לכן לא חושב שיש פה בעיה של סינוור עד כדי הפרעה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני דווקא חושב שהיבהוב קצר מסמן יותר אזהרה בסיגנון של :"היי חבר תזהר איך אתה נוסע" לכן לא חושב שיש פה בעיה של סינוור עד כדי הפרעה.

זה בדיוק מה שעשיתי.

אבל בגלל שאין לזה שום אפקט אני מנסה/אנסה לא לעשות את זה.

פורסם
זה נכון, עברתי בינו לבין הגולף.

למה עשית את זה? התעצבנת על נהג הרנו?

אני לא יודע אם לדבר כזה יש סעיף מיוחד בתקנות, אבל זה מסוכן. אני באופן אישי לא הייתי מסתכן בלעשות דבר כזה...

בנוגע לנהג הרנו: שווה להתלונן עליו, זה רכב חברה.

פורסם

נכון, מה שעשיתי אסור לעשות, יצאתי גם כן אידיוט, עברתי מדבר מחושב לדבר רגשי, שוב אסור לעשות את זה.

לגבי הנהג אכן התלוננתי לחברה שבה הוא עובד.

פורסם

הנוהל 6 הזה שבזכותו ניתן להתלונן על רכב חברה לא בשל ולא נכון.

שלשום ניסיתי להתלונן על רכב צבאי שנהגו עשה שימוש בטלפון בנהיגה והשתולל ולא זכיתי אפילו שירימו את הטלפון ויענו. התייאשתי לאחר מספר נסיונות חיוג.

לפני כשנה התלוננתי על רכב של אלביט שחסם צומת באזור מגוריי וכמה ימים אחר כך זומנתי לחקירה במשטרה בטענה שאיימתי על הנהג.

בקיצור, הנוהל הזה שווה לת$@.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...