Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסרטון עם האוטובוס, נראה שהיית במהירות גבוהה מאוד בכיכר ושהאוטובוס אפילו לא יכל לראות אותך עד שלא היה מאוחר, ולעומת זאת היה קל לראות את האוטובוס בא במהירות ולצפות את זה שהוא לא הולך לעצור.

פורסם
אבל מישהו שנדחף לך לנתיב, כשאתה צופה זאת מראש קילומטרים, נכון, לא יפה, אבל צריך לזכור שאנחנו בישראל וכך הדברים עובדים בפועל ומה לעשות, רובנו, לפחות הנהגים הטובים שבינינו, יודעים "להעביר אותה" ולהמשיך הלאה ולא לצפור בהיסטריות כאילו מה קרה (בין אם ע"י מעבר לנתיב הסמוך, בין אם ע"י האטה קלה ובין בדרך אחרת שלא יוצרת מהומה).

אני לא צופר מתוך עצבים, אני מזהיר את הנהג כי עלול להיכנס בי (זכות הקדימה היא שלי).

סוד קטן - אם אחד מהם היה מאותת סביר להניח שהייתי מאפשר לו גם להשתלב.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
בסרטון עם האוטובוס, נראה שהיית במהירות גבוהה מאוד בכיכר ושהאוטובוס אפילו לא יכל לראות אותך עד שלא היה מאוחר, ולעומת זאת היה קל לראות את האוטובוס בא במהירות ולצפות את זה שהוא לא הולך לעצור.

לא הייתי אומר שהיתי במהירות מאוד גבוה, אולי זה נראה כך בגלל עיוותים של המצלמה ותהליך העריכה\העלאה. בנוסף, הכיכר די רחבה והמהירות שנסעתי בה הייתה מתאימה (עובדה שהצלחתי לבלום בלי בלימת חירום ועוד עם מרווח גדול).

שנינו היינו יכולים לראות אחד את השני יופי, רק שאני בתמימותי הנחתי שהוא ייתן לי זכות קדימה ולכן המשכתי לנסוע עד שהבנתי שטעיתי. זה אכן אופייני לרכבים גדולים.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם
האמת, על בסיס שבועי אני רואה כיצד אוטובוסים נכנסים כך לכיכרות. זה באמת לקות ביכולת הנהיגה אצל המון נהג אוטובוסים.

גם אני מכיר את התופעה, מוזר שהם לא חוששים מהונאות ביטוח בתדירות שהם עושים את זה.

Just daily

פורסם
הצפירה היא לא סוג תקשורת בין נהגים על הכביש, אלא פעולה שנועדה למנוע סכנות ע"י הסבת תשומת לב של נהגים אחרים אליך. אני אף פעם לא צופר אם אין לזה משמעות של מניעת תאונה. זה שיש (הרבה) אנשים שמשתמשים בצופר כדרך לביטוי עצמי לא הופכת את זה לנכון, ולכן אל תניח שכל הנהגים צופרים למטרה זו, ואל תתייחס אוטומטית לכל צפירה בביטול.

האם התכוונת לסרטון שאני פרסמתי?

גם, אבל לא התמקדתי פה ורק בעקבות התגובה שלך צפיתי שוב. ההגעה שלך לכיכר מאוד מהירה. את האוטובוס יכולת לצפות מזמן.

אולי מבחינת האוטובוס היה לו מספיק זמן לעבור, אבל המהירות שלך צמצמה באופן מפתיע את המרחק (זה יכול לקרות בכל סיטואציה של מקום לתת זכות קדימה), מה גם שאין למהירות כזו במקום הזה כל הצדקה. אם אני נוסע וזכות הקדימה שלי, אני מזהה רכב שעומד להשתלב ובעקבות כך בוחר להדביק את הדוושה, בזמן שלנהג המשתלב מבחינתו יש מקום. ככל שמתרחשת תאונה בסיטואציה כזו, אולי בבוא העת חוקית מי שנכנס לצומת ייחשב אשם בהיעדר סרטון, אבל בפועל אם כך התנהגתי, אני הייתי הלא חכם, והשתתפתי בתאונה שבקלות יכולתי להימנע ממנה, שלא להגזים ולומר שגרמתי לה ע"י ההאצה.

באשר לצפירות, לרוב אני לא נזקק להן. אני בדרך כלל שם לב לדברים. אני לא זוכר מתי לאחרונה שמעתי צפירה לצרכי אזהרה. לכך היא נועדה אך בפועל משמשת למשהו אחר.

פורסם
אני לא צופר מתוך עצבים, אני מזהיר את הנהג כי עלול להיכנס בי (זכות הקדימה היא שלי).

סוד קטן - אם אחד מהם היה מאותת סביר להניח שהייתי מאפשר לו גם להשתלב.

אני דווקא חושב שאותו נהג ראה אותך. אני לא בטוח גם שהוא רצה לעבור לנתיב לידך. למעט מספר מכוניות שפנו שמאלה והפריעו לו להמשיך ישר, הנתיב שלו היה פנוי. לפי המשפט האחרון שלך אתה כן שואף לחנך אנשים. בשביל מה אתה צריך שיאותת ? אני בעד כמובן, אבל כמה זמן אתה נוהג שאתה כל כך מופתע ומתרעם על זה שלא מאותתים ? תזרום ... עדיף לך, תאמין לי, ועזוב את הקטע של החינוך, זה לא יתרום לך בכלום.

פורסם

בנוגע לכיכר: נסעתי במהירות קבועה שלפי דעתי הרגישה נכונה באותו מקום. לא האצתי, ובטח שלא ניסיתי להשתחל לפני שהאטובוס יעבור.

בנוגע לצפירות: שים לב שצפרתי ובלמתי בו זמנית כדי להימנע מתאונה, ועובדה שזה עשה את העבודה, כי הרכב לא המשיך בסטייה שלו לנתיב שלי אלא חיכה קצת. איך הגעת שצפרתי כדי להוציא עצבים לא הבנתי.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם
בנוגע לכיכר: נסעתי במהירות קבועה שלפי דעתי הרגישה נכונה באותו מקום. לא האצתי, ובטח שלא ניסיתי להשתחל לפני שהאטובוס יעבור.

בנוגע לצפירות: שים לב שצפרתי ובלמתי בו זמנית כדי להימנע מתאונה, ועובדה שזה עשה את העבודה, כי הרכב לא המשיך בסטייה שלו לנתיב שלי אלא חיכה קצת. איך הגעת שצפרתי כדי להוציא עצבים לא הבנתי.

בקשר לצפירה לא דיברתי עליך. דיברתי בכללי. אגב בסרטון שלך צפיתי אפילו ללא קול. גם אם תצפור ממש באגריסיבות, תתפלא שנהג האוטובוס לא מתרגש מזה בכלל, הוא רואה אותך ולא איכפת לו להידחף עליך. קח זאת בחשבון.

מהסרטון אני למד על מהירות גבוהה. מהירות כזו גם מאלצת אותך לבלום באופן מפתיע יותר, כך שאם מנעת את התאונה מקדימה, אולי חלילה יכולה להתרחש תאונה מאחורה.

את התופעה של הידחפות לכיכר שלא בזכות האמן לי אני מכיר היטב ומגנה, אך לרוב אני מתקרב לכיכר במהירות איטית ומזהה מי עומד להידחף ומאט לפי הצורך.

פורסם

חברים להסיק על מהירות מהסרטון זה לא רק לא מקצועי, אלא מוטעה מיסודו.

שלא להגזים ולומר שגרמתי לה ע"י ההאצה.

זה פשוט לא נכון עובדתית.

אני דווקא חושב שאותו נהג ראה אותך. אני לא בטוח גם שהוא רצה לעבור לנתיב לידך. למעט מספר מכוניות שפנו שמאלה והפריעו לו להמשיך ישר, הנתיב שלו היה פנוי. לפי המשפט האחרון שלך אתה כן שואף לחנך אנשים. בשביל מה אתה צריך שיאותת ? אני בעד כמובן, אבל כמה זמן אתה נוהג שאתה כל כך מופתע ומתרעם על זה שלא מאותתים ? תזרום ... עדיף לך, תאמין לי, ועזוב את הקטע של החינוך, זה לא יתרום לך בכלום.

הנהג רצה לעבור נתיב בשביל לעקוף את ההפרעה בנתיב שלו.

אם הוא היה שואף לחנך אנשים הוא היה עוצר ליד הרכב השני ברמזור ואומר לו שאם היה מאותת היה נותן לו להיכנס.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

הוא ראה אותי, סביר להניח שגם ציפה שהנתיב שלו יהיה חסום בהמשך אחרי הפניה, אבל כנראה החליט בכל זאת לנסות להשתחל דרך הנתיב השמאלי במקום לעמוד בסוף תור הרכבים בנתיב הימני ומקסימום לחתוך בהזדמנות, הרי גם ככה כל מי שעומד בתור של הנתיב הימני הוא אזרח טוב ותמים לכן גם יפנה לו את דרך המלך.

דרך אגב שימו לב, אנחנו מדברים על שני רכבים (אימפרזה ו-SX4) ולא נהג אחד "מבולבל" שומר מצוות.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם
חברים להסיק על מהירות מהסרטון זה לא רק לא מקצועי, אלא מוטעה מיסודו.

זה פשוט לא נכון עובדתית.

הנהג רצה לעבור נתיב בשביל לעקוף את ההפרעה בנתיב שלו.

אם הוא היה שואף לחנך אנשים הוא היה עוצר ליד הרכב השני ברמזור ואומר לו שאם היה מאותת היה נותן לו להיכנס.

אי אפשר להסיק מהירות על פי הסרטון אבל אפשר להסיק יחסים ופרופורציות.

אני לא מטיל ספק בכך שהאוטובוס ביצע עבירת תנועה. אני פשוט מנסה לחבר אתכם קצת למציאות כדי שתוכלו לנהוג רגוע יותר.

לגבי הנהג הנדחף, אני מכיר עוד 20 מקרים שהנהג פשוט היה נדחף בלי להסס. אז מה? היית בולם יפה, ואם היית נכנס בו, זה היה מאחור, ואתה היית אשם והוא היה צוחק עליך. מה אז? תהיה חכם חבר.

אני בא לעזור לא להקשות. אפשר להמשיך לנהוג במהירות ובעצבים ולצפור לכל אחד, ואפשר גם אחרת. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

פורסם

ומסרטון דו מימדי אתה יכול להסיק יחסים ופרופורציות?

אתה בטח נביא.

חוץ מאשר לעזור, לא יזיק לך גם להיות צודק בטענות שלך.

אגב עם סרטון כזה, הוא בקלות היה מוכיח (גם בתאונה מאחור) שהאשמה על הצד השני.

זה Slam Dunk משפטי מוחלט וברור, אם נציג חברת ביטוח היה רואה דבר כזה היה מבין במקום שאין לו בכלל מה להגיע לבית משפט.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הוא ראה אותי, סביר להניח שגם ציפה שהנתיב שלו יהיה חסום בהמשך אחרי הפניה, אבל כנראה החליט בכל זאת לנסות להשתחל דרך הנתיב השמאלי במקום לעמוד בסוף תור הרכבים בנתיב הימני ומקסימום לחתוך בהזדמנות, הרי גם ככה כל מי שעומד בתור של הנתיב הימני הוא אזרח טוב ותמים לכן גם יפנה לו את דרך המלך.

דרך אגב שימו לב, אנחנו מדברים על שני רכבים (אימפרזה ו-SX4) ולא נהג אחד "מבולבל" שומר מצוות.

אז הדאגה שלי אם כבר היא מנהג שלא רואה אותי ולא משתמש במראות מאשר ממישהו שמנסה להידחף עלי במודע.

פורסם

אתה בטח נביא.

חוץ מאשר לעזור, לא יזיק לך גם להיות צודק בטענות שלך.

אגב עם סרטון כזה, הוא בקלות היה מוכיח (גם בתאונה מאחור) שהאשמה על הצד השני.

זה Slam Dunk משפטי מוחלט וברור, אם נציג חברת ביטוח היה רואה דבר כזה היה מבין במקום שאין לו בכלל מה להגיע לבית משפט.

אני יכול להסיק מי נהג מהר יותר, נהג הפרטית או נהג האוטובוס.

ההבדל ביני לבינך (והוא מומחש היטב בתגובה הזו) הוא שאתה מנסה להיות צודק ואני מנסה לשאוף להימנעות ממצבים לא נעימים, והימנעות מהתנגשות מאחור, גם אם יפורסם בראש חוצות שהיית צודק עם פוסטר שלך.

פורסם

אתה בטח נביא.

להוציא מהירות אבסולוטית מסרטון שלא ידוע מרחק בין חפצים זה לא אפשרי, אבל לא צריך להיות נביא כדי להרגיש שבמצב רגיל לוקח לדוגמא 7 שניות פניה שמאלה בכיכר ריקה במהירות סבירה ובסרטון כלשהו לוקח 3 שניות. מספרים סתם לדומגא.

ואגב זה לא דרוש לפי החוק אבל אם אני רוצה לפנות שמאלה\פרסה בכיכר, במיוחד בדו נתיבית, וחושש שיחשבו שאני ממשיך ישר וידחפו, אני מאותת שמאלה. אני חושב שרוב הנהגים מבינים את זה, בלי לחשוב על זה בכלל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...