Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומה הקשר בין צורת נהיגה במקרה אחד וצורת הנהיגה במקרה אחר?

התאמצתי להתאפק. הצלחתי רק במידה מסוימת.

מילא לדבר בצורה לא מכבדת, מילא לסתור את עצמך (לי דווקא הסברת שניתן לחשב מהסרטון שSTIO לא נסע מהר מדי), מילא להתאמץ להתווכח גם כשויכוח מזמן נגמר ואנשים המשיכו הלאה.

אבל לדבר שטויות? בחיאת, עד פה.

צורת נהיגה משתנה בתלות במצב? לא ידידי.

צורת נהיגה יש אחת. כי:

1. המטרה תמיד נשארת אותה מטרה: להגיע ליעד בשלום.

2. חוקי הפיזיקה, שבהם המכונית שלנו ושל הסובבים לנו תלויה, לא משתנים לעולם.

אבל אני אדם נחמד ומנומס, ולכן אתן לך פתח מילוט:

הסכנות והאתגרים שבהם אנו נתקלים משתנים, ולכן התגובה שלנו משתנה בהתאם. אומנם קשת הסכנות היא די צפויה וידועה, אבל בשל שינויים בתנאי הדרך, בסכנה, ברכב שלנו ובמצבנו שלנו כנהגים, אופי התגובה משתנה בהתאם.

לכן, אני יכול להבין אם התנסחת בצורה מטעה ואמרת שצורת הנהיגה משתנה, כשהתכוונת להגיד שצורת התגובה משתנה.

פורסם
מילא לדבר בצורה לא מכבדת

כשמושכים דיון למחוזות טרוליים ואני כותב על א' וכותבים לי בחזרה על ח' ואז עוד אומרים לי שאני טועה, אני מפסיק לכבד, כי מבחינתי לא מכבדים אותי.

מילא לסתור את עצמך (לי דווקא הסברת שניתן לחשב מהסרטון שSTIO לא נסע מהר מדי)

תביא ציטוט ותוכיח את הטענה שלך

מילא להתאמץ להתווכח גם כשויכוח מזמן נגמר ואנשים המשיכו הלאה.

אבל לדבר שטויות? בחיאת, עד פה.

איך הויכוח נגמר? הרי זה לא שאני כותב לעצמי פה נכון?

ובוא נבחן את השטויות

צורת נהיגה משתנה בתלות במצב? לא ידידי.

צורת נהיגה יש אחת. כי:

1. המטרה תמיד נשארת אותה מטרה: להגיע ליעד בשלום.

2. חוקי הפיזיקה, שבהם המכונית שלנו ושל הסובבים לנו תלויה, לא משתנים לעולם.

כן צורת נהיגה משתנה כתלות במצב, תשאל כל אחד שנהנה מנהיגה.

אתה נוהג באותה צורה בכביש מפותל כשאתה מאחורי משאית או כשאתה הרכב היחיד בכביש?

אתה נוהג באותה צורה כשאתה לוקח את המשפחה ברכב או כשאתה נוסע לבד?

בשנים האחרונות הרבה יצרני יוקרה עושים הרבה מאוד כסף בדיוק מזה, לייצר מכונית שמפנקת ביום יום ויכולה לתקוף פניות ולייצר כוחות G.

אתה כנראה מכיר את הלקוחות הפוטנציאלים הרבה יותר טוב מהחברות האלה שמשקיעות מיליארדי דולרים בייצור של מתלי אוויר, מגנטיים, "בומבות" ועוד.

אתה יודע שצורת הנהיגה אחת היא, לא משתנה לעולם, האדם נולד ומת עם אותה צורת נהיגה. זה נקבע ב-DNA ביחד עם צבע העיניים?

אבל אני אדם נחמד ומנומס, ולכן אתן לך פתח מילוט:

הסכנות והאתגרים שבהם אנו נתקלים משתנים, ולכן התגובה שלנו משתנה בהתאם. אומנם קשת הסכנות היא די צפויה וידועה, אבל בשל שינויים בתנאי הדרך, בסכנה, ברכב שלנו ובמצבנו שלנו כנהגים, אופי התגובה משתנה בהתאם.

לכן, אני יכול להבין אם התנסחת בצורה מטעה ואמרת שצורת הנהיגה משתנה, כשהתכוונת להגיד שצורת התגובה משתנה.

אני לא צריך פתחי מילוט, והתכוונתי בדיוק למה שכתבתי.

כשאני נוסע עם אשתי ברכב דרך נס הרים אני נוסע בצורה אחרת מאשר כשאני נוסע לבד.

כשאני עולה לנס הרים מתוך מטרה לתקוף פניות אני נוהג שונה מאשר כשאני נוהג עם מטרה לא לתקוף פניות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא צריך פתחי מילוט, והתכוונתי בדיוק למה שכתבתי.

כשאני נוסע עם אשתי ברכב דרך נס הרים אני נוסע בצורה אחרת מאשר כשאני נוסע לבד.

כשאני עולה לנס הרים מתוך מטרה לתקוף פניות אני נוהג שונה מאשר כשאני נוהג עם מטרה לא לתקוף פניות.

צר לי לאכזב אותך.

אתה נוהג בדיוק אותו דבר.

המהירות אחרת, האגרסיביות של הפניית ההגה אחרת, ותזמון הבלימה הוא אחר.

אבל הנהיגה כנהיגה- קרי: סדר הפעולות לפני פניה, מבט, זיהוי סכנות, ניתוח איומים ונתינת מענה לסכנות והאיומים - כל זה לא משתנה.

אגב, גם חוקי הפיזיקה לא משתנים.

וגם המטרה העליונה שלך: לסיים את הנהיגה בשלום - גם היא לא משתנה.

אז אתה נוסע יותר מהר. אבל הנהיגה כסדרה של פעולות לא משתנה.

פורסם

נהיגה היא מכלול של דברים, בין היתר מהירות, התאמת המהירות לתנאי הדרך, הפניית ההגה, כניסה לפנייה, יציאה מפנייה, בלימה, העברת הילוכים, משיכת הילוכים.

זה שחלק מהמכלול נשאר זהה, וחלק משתנה מהותית, אומר שהמכלול השתנה.

אתה לא יכול להגיד שחלק ממכלול הנהיגה משתנה, אבל המכלול לא משתנה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מהירות אינה חלק מהמכלול. היא תוצאה של הפעולה. היא אינה הפעולה עצמה.

זה שקלדנית אחת מקלידה מהר מהשניה לא אומר שהיא עושה עבודה אחרת. היא עושה בדיוק את אותה עבודה - הקלדה- רק מהר יותר.

נהג שנוהג להנאתו הספורטיבית בנס הרים, נדרש לציית לחוקי הפיזיקה בדיוק כמו נהג שתקוע בפקק בת"א עם הילדה מאחור.

הסכנות האפשריות, אורבות לשניהם.

הדרישה משניהם, היא להבין מה הסכנה, לנתח היכן הסכנה גדולה יותר, לתת מענה לסכנה, וכל זה במקביל לתפעול הרכב ע"פ דרישות הנהג ובמגבלות הפיזיקה.

לכן המהירות נתונה לבחירת הנהג, אבל הנהיגה כעמידה במשימה (להגיע בשלום) לאור המגבלות (חוקי הפיזיקה) לא משתנה.

כך שלמעשה, שניהם נדרשים לנהוג בדיוק אותו דבר. האחד מעביר הילוכים במרץ, השני כלל לא. האחר שטוף אדרנלין, השני כלל לא. האחד ממתין עוד רבע שניה לפני שהוא בולם לפניה, השני בולם שניה וחצי קודם. האחד שומר את מנועו בתחום הפעולה היעיל, את השני זה בכלל לא מעניין.

אבל המכוניות של שניהם מתקדמים על אותו מצע דרך, לשניהם אותם מגבלות, אותן סכנות, וחוץ ממהירות התפעול והאגרסיביות, הם עושים בדיוק אותו דבר.

פורסם

בנות.

מספיק. שקט. חלאס, הבאתם לכולם פה את החלאסטרה עם הוויכוח שתופס את כל השירשור.

אני מבקש, שאם אתם מעוניינים, תפתחו דיון ייעודי תחת הכותרת "ויכוחים ודיונים משירשור צילומי DVR" או משהו דומה, ובבקשה, תעזבו את הוויכוחים מהשירשור הזה. תשאירו אותו לצילומים, חבל שינעלו את השירשור הזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

והתעלמת כמעט מכל מה שכתבתי. :?

מה לגבי הפניית ההגה, הכניסה לפנייה, היציאה ממנה, מיקומי ועוצמת הבלימה, העברת הילוכים, משיכת הילוכים?

הם לא חלק מנהיגה? בוודאי שהם חלק.

מי אמר לך אגב שהמשימה מס' אחת של נהיגת ספורט היא להגיע בשלום? יש לא מעט נהגי מירוצים (ז"ל) שיחלקו על כך.

מבחינתך, כל רכב ורכב (ללא תלות ברכב או בנהג או בכביש) כולם בכלל נוהגים בדיוק אותו דבר, כולם נוסעים על רכב, עם גלגלים, עם מנוע, על אספלט.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בנות.

מספיק. שקט. חלאס, הבאתם לכולם פה את החלאסטרה עם הוויכוח שתופס את כל השירשור.

אני מבקש, שאם אתם מעוניינים, תפתחו דיון ייעודי תחת הכותרת "ויכוחים ודיונים משירשור צילומי DVR" או משהו דומה, ובבקשה, תעזבו את הוויכוחים מהשירשור הזה. תשאירו אותו לצילומים, חבל שינעלו את השירשור הזה.

ברווז צודק.

הרמתי דגל לבן.

סע איך שאתה רוצה, ובלבד שתסע לשלום.

סוף סוף עוד אנשים נורמלים.

תודה.

m3x7r3m3,

בבקשה ממך מספיק עם הוויכוחים האינסופיים עם כולם.

קח מראש מכולם הודאה:

"אנחנו גולשי קארספורום, נכנעים מראש להוד מעלתו היחידי והבודד שתמיד צודק.

איננו מעוניינים לחלוק על דעתו של הגאון.

בסה"כ יש לנו גם דעה משלנו, ובמחילה מכבודך, בצער רב, אנחנו גם מודים בזה ומביעים אותה.

על החתום,

הנהגים הגרועים והעבריינים של קארספורום"

פורסם

אז גם אני נהג חרא

פיצצתי גיר של m3, הכנסתי קיימן באי תנועה ועוד שלל הרפתקאות.

השאיפה שלי היא להגיע בשלום, אבל עם חיוך, קרה משהו? תאמין לי שצחקתי כל האירוע.

haters will hate

פורסם (נערך)
נסיעה הביתה מהעבודה.. הנתיב נגמר וצריך להשתלב ימינה? המלצה בלבד.

בונוס: אוטובוס שנותן זכות קדימה

יש הקוראים לכך עבירת התנועה, יש הקוראים לכך חוצפה ושני אלה כינויים שגויים. התופעה שהצגת משקפת משהו אחר והוא שלא יודעים לנהוג. נהג כזה לא צריך להחזיק ברישיון עד שהוא עושה 30 שיעורי נהיגה וטסט.

הדבר הנכון מצדך לעשות הוא לזהות את האסון הזה מתקרב מבעוד מועד במראה ולאפשר לו להשתלב באופן שלא יסכן אותך.

אגב הרכב שהיה לפניו, הלבן, אמנם עשה מעשה שלא ייעשה, במובן זה שההשתלבות לא נועדה לעקיפה דווקא, אלא שהתנהגותו הייתה הרבה יותר שקולה ומחוברת למציאות.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם (נערך)
ברור שראיתי אותו במראה מאיץ לתוכי כשהנתיב שלו עמד להסתיים, ונתתי לו להשתלב. אחרת הייתי מעלה סרטון שונה מאוד :evil:

בסרטון זה נראה כאילו זה ממש על הקשקש.

אז אתה זה אתה. אני מכיר נהגים רבים שלא משתמשים במראות יותר מדי וככה הם מעורבים בתאונות שאמנם הם לא אשמים בהן, אבל יכלו להימנע מהן. מוקדים כאלה של השתלבויות מחייבות מבטים רבים למראות וקדימה ותחקור כל הסביבה, משהו שנדרש גם בנסיעה סטנדרטית אבל הרבה פחות.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם

אבל המכוניות של שניהם מתקדמים על אותו מצע דרך, לשניהם אותם מגבלות, אותן סכנות, וחוץ ממהירות התפעול והאגרסיביות, הם עושים בדיוק אותו דבר.

אני מתפלא. אני מסכים עם כל ההודעה, חוץ ממלה אחת: "אגרסיביות", מה עניין אגרסיביות לנהיגה ספורטיבית? דווקא זה סגנון הנהיגה שבו נדרשים הדיוק והעדינות של מנתח. על פי רוב, כל נימה של אגרסיביות בתפעול ההגה, הבלמים והמצערת יוביל לבזבוז אחיזה וייתכן אף לאבדן האחיזה. ככה לפחות אני למדתי...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...