Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משוכנע שאפשר היה להאט, כי אתה כתבת "בוצעה בלימה מתונה". עם כל הכבוד לסרטון החדש שלך, אי אפשר ללמוד ממנו מה קרה מאחורי הרכב שלך ואי אפשר לדעת אם בכל אחת מהסיטואציות לא בא מאחוריך גם איזה מישהו במהירות כפולה, שחתכת אולי אפילו בלי לשים לב. אי אפשר גם להבין כמה רחוקים היו הרכבים שנתת להם לעבור ממך. אם כבר, הבעיה במה שקרה לך בסרטון המקורי היתה לא בזה שהטנדר השתלב, אלא בזה שציפית שהוא יאיץ והוא לא עשה זאת (הוא בכל זאת לא נוהג בפאביה ומגבלת המיהרות שם עומדת על 60). לכן מצאת את עצמך קרוב אליו כ"כ. אני חושב שאתה מגזים בתגובה שלך למקרה. אני אגלה לך סוד קטן: אני נהג פחות טוב ממך, וקרה לי במהלך חיי כמה פעמים שעברתי נתיב, אחרי שאותתי והסתכלתי במראה, ואז קלטתי שגרמתי לנהג מאחורי להאט או לבלום. למה? מכל מיני סיבות. לפעמים טעיתי בהערכת מרחק, לפעמים אותו הנהג עבר לנתיב שלי שניה לפני ולא ראיתי אותו. זה קורה וזה קורה לכולם. אין בזה "חוצפה בוטה". קוראים לזה טעות אנוש. אם זה יכול להוביל לתאונה? בטח שזה יכול, כמו כל טעות אחרת. האם אתה בטוח במיליון אחוז שאתה ףא פעם לא חתכת אף אחד? אם כן - סחטיין עליך. אבל אני ממש לא מבין מה הפואנטה בלהציף כל כמה ימים סרטונים כאלו. גם אני מתעצבן מדברים שאנשים עושים בכבישים, אבל מכריח את עצמי להפריד בין טעויות, לבין מצבים של בריונות מודעות ומכוונות. שוב, אולי זה רק אני, אבל אני לא רואה משהו כ"כ נוראי במה שעשה נהג הטנדר. יאללה, אני פורש לדוקים ומאחל לך שתלמד רק לא להתעצבן מכל סיטואציה כזו. זה לא שווה את זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אין לך מה להיות גאה כי אתה מציג כאן נהיגה סטנדרטית לחלוטין.

זו צורת הנהיגה של רוב האנשים שגולשים פה (אני מקווה, ולפי התגובות זה באמת ככה).

אותו טנדר שנכנס מתחנת הדלק, לא גרם לך לבלימת חירום אלא לבלימה עדינה.

אני לא מצדיק אותו, הוא היה באותה מידה היה צריך לחכות שתעבור ולהשתלב אחריך (וזה הדבר הנכון לעשות).

אבל הוא לא עשה את זה כמו הרבה מאוד מהנהגים בארץ, ולנו בתור נהגים שמפעילים שכל, אין ברירה אלא להתאים את עצמינו אליהם במקום להפך.

אתה לא מקלקל שום תיאוריה, הבנו כבר מזמן שאתה לא מהאנשים המגעילים על הכביש.

פשוט רוב הסירטונים כ"כ סטנדרטיים שמיותר להעלות אותם.

רוב הסירטונים האחרונים הופכים את השירשור הזה לסתמי.

זה הכל.

אני מסכים עם כל מה שכתבת. אז אני מבין שאין לנו מחלוקת כרגע...

באמת התאמתי את עצמי אליו ולא להיפך (לא שהיתה לי ברירה אחרת).

אני משוכנע שאפשר היה להאט, כי אתה כתבת "בוצעה בלימה מתונה". עם כל הכבוד לסרטון החדש שלך, אי אפשר ללמוד ממנו מה קרה מאחורי הרכב שלך ואי אפשר לדעת אם בכל אחת מהסיטואציות לא בא מאחוריך גם איזה מישהו במהירות כפולה, שחתכת אולי אפילו בלי לשים לב. אי אפשר גם להבין כמה רחוקים היו הרכבים שנתת להם לעבור ממך. אם כבר, הבעיה במה שקרה לך בסרטון המקורי היתה לא בזה שהטנדר השתלב, אלא בזה שציפית שהוא יאיץ והוא לא עשה זאת (הוא בכל זאת לא נוהג בפאביה ומגבלת המיהרות שם עומדת על 60). לכן מצאת את עצמך קרוב אליו כ"כ. אני חושב שאתה מגזים בתגובה שלך למקרה. אני אגלה לך סוד קטן: אני נהג פחות טוב ממך, וקרה לי במהלך חיי כמה פעמים שעברתי נתיב, אחרי שאותתי והסתכלתי במראה, ואז קלטתי שגרמתי לנהג מאחורי להאט או לבלום. למה? מכל מיני סיבות. לפעמים טעיתי בהערכת מרחק, לפעמים אותו הנהג עבר לנתיב שלי שניה לפני ולא ראיתי אותו. זה קורה וזה קורה לכולם. אין בזה "חוצפה בוטה". קוראים לזה טעות אנוש. אם זה יכול להוביל לתאונה? בטח שזה יכול, כמו כל טעות אחרת. האם אתה בטוח במיליון אחוז שאתה ףא פעם לא חתכת אף אחד? אם כן - סחטיין עליך. אבל אני ממש לא מבין מה הפואנטה בלהציף כל כמה ימים סרטונים כאלו. גם אני מתעצבן מדברים שאנשים עושים בכבישים, אבל מכריח את עצמי להפריד בין טעויות, לבין מצבים של בריונות מודעות ומכוונות. שוב, אולי זה רק אני, אבל אני לא רואה משהו כ"כ נוראי במה שעשה נהג הטנדר. יאללה, אני פורש לדוקים ומאחל לך שתלמד רק לא להתעצבן מכל סיטואציה כזו. זה לא שווה את זה.

תגדיר מה זה "להאט" מבחינתך.

אם הכוונה היתה להוריד את הרגל מהגז ברגע שראיתי אותו, מתוך חשש שהוא לא ייתן זכות קדימה (כמו שקרה) - אז זה בוצע בפועל.

אם הכוונה היתה להאט גם בעזרת הבלמים ברגע שהוא ממש התחיל לזלוג לכיוון הכביש, אז גם בוצע.

אם הכוונה היתה להוריד 20-30 קמ"ש ברגע שראיתי אותו ע"י לחיצה חזקה על הבלמים, מתוך כוונה לתת לו מראש להשתלב, אז זה לא בוצע, בגלל שבקטע הכביש הזה מהירות הנסיעה היא 80 קמ"ש, היו מאחוריי מכוניות ואני לא אסתכן שייכנסו בי מאחור. אח"כ אני הייתי זה שאשם בתאונה. מה אני הייתי אומר לשופט, שרציתי לתת לטנדר להשתלב כי אני טוב לב, עצרתי את התנועה בנתיב בכביש ראשי והיתה תאונת שרשרת?

לגבי הסרטון האחרון לא ניתן לדעת מרחקים וגם אין מצלמה אחורית, אבל עצם העובדה שלא שמעת צפירות כשהשתלבתי וגם לא בלימות חירום, מעידה שהכל היה תקין.

אני לא אשתחצן ואכתוב פה שאני נהג הכי טוב מכולם. אני מתאר לעצמי שגם אני אולי הפרעתי למישהו להשתלב, אולי לא הערכתי נכון מרחקים וכ'. אני לא זוכר משהו ספציפי להצביע עליו, אבל כנראה שיש. אבל מה שכן, יש לי 10 שנים רישיון בלי דו"ח אחד, ובלי שריטה אחת.

לגבי תדירות הסרטונים - לא מדובר בהצפה. פעם בארבעה ימים/שבוע סרטון, או 2 סרטונים במקביל פעם בארבעה ימים/שבוע, זאת לא הצפה. הצפה זה העלאה של סרטון כמה פעמים ביום.

בכל מקרה, זה במילא סתם מעמסה עליי, אתם יודעים איזה בלאגן זה להוציא את המצלמה מהאוטו, לחבר אותה למחשב, לערוך את הסרטון, להעלות אותו וכל זה עם אינטרנט של 2.5 מגה?

הבעיה פה היא שהשרשור הזה ימות אם לא יעלו סרטונים של עבירות תנועה. אנחנו לא גרים ברוסיה שיש תאונות 60 פעמים ביום. אני יכול להעלות סרטונים אך ורק של מקרים חריגים, כמו כמעט תאונות, מפגשים עם שוטרים, תאונות בפועל או עבירות חמורות וכ'. זה יותר טוב אפילו בשבילי! ואני ממש לא נעלב, רק תחליטו :) לי אין בעיה... זה בשבילכם ולא בשבילי, לי במילא לא יוצא מזה כלום.

אני אפתח את זה עוד:

בואו נדבר עם מנהלי הפורום, שיעלו כללים להעלאת הסרטונים.

תדירות העלאה ממשתמש אחד, מתי מעלים (חומרת הסרטון), אילו עבירות מעלים וכ'... מה הבעיה? שיערכו את הכותרת ואת ההודעה הראשונה ונגמר הסיפור.

פורסם
בגלל שבקטע הכביש הזה מהירות הנסיעה היא 80 קמ"ש, היו מאחוריי מכוניות ואני לא אסתכן שייכנסו בי מאחור. אח"כ אני הייתי זה שאשם בתאונה. מה אני הייתי אומר לשופט, שרציתי לתת לטנדר להשתלב כי אני טוב לב, עצרתי את התנועה בנתיב בכביש ראשי והיתה תאונת שרשרת?

אני לא אשתחצן ואכתוב פה שאני נהג הכי טוב מכולם. אני מתאר לעצמי שגם אני אולי הפרעתי למישהו להשתלב, אולי לא הערכתי נכון מרחקים וכ'. אני לא זוכר משהו ספציפי להצביע עליו, אבל כנראה שיש. אבל מה שכן, יש לי 10 שנים רישיון בלי דו"ח אחד, ובלי שריטה אחת.

קודם כל, חבל שאתה מעמיס על עצמך. לא יוצא לאף אחד שום דבר מלראות סרטון כזה, באמת. לא נראה לי שלמישהו איכפת או שזה מפריע, סתם חבל קצת על הזמן היקר שלך :) אני בכל זאת רוצה להתייחס לשני המשפטים שלך שהבאתי בציטוט. קודם כל, גם אני מעולם לא קיבלתי דו"ח ולא הייתי מעורב בתאונה, למזלי. מה זה מוכיח? לדעתי כלום. רק עניין מזל והסתברות מסויימת. הנה, סתם כדוגמא, כתבת שפה נסעת ב80. האם תכננת להוריד את מהירות הנסיעה שלך? כי השלט שוראים כשאתה מתקרב לטנדר מגביל את מהירות הנסיעה ל60. האם לא יכלת לקבל כאן דוח אקראי על מהירות? האם לא יכלת לקבל דוח בסיפור ההוא בוא יצאת לפני מישהו מרמזור ועברת את המהירות המותרת? האם לא היית יכול לקבל דו"ח על זה שבאחד מהסרטונים שלך רואים אותך נוסע במשך קילומטרים בנתיב השמאלי, כשאתה יכול לחזור לימין בכל רגע נתון ולא נראה שיש שם איש? האם לא יכלת להתנגש ברכב ההוא שבא מולך תוך חציית פס הפרדה לבן באחד מהסרטונים שלך (ושם הודת שהתקרבת אליו יותר מדי)? אני לא בא לשפוט אותך. לא חושב שכל אחת מהסיטואציות שתיארתי היא חריגה או מציגה ואתך כעבריין. זה גם לא שאני נוהג יותר טוב או יותר מדויק. רק מנסה להגיד לך שאין שום קשר בחלק די גדול מהמקרים בין כמות הדוחות לרמת הנהיגה. אני משוכנע שאתה נהג יותר מתחשב ומודע מרוב האנשים בארץ. אבל כולם טועים, ואת זה אתה צרי ךלזכור, לפני שאתה מעלה את הסרטון הבא שבו מישהו בסך הכל גורם לך להאט - לא יותר ולא פחות. לגבי המשפט הראשון שלך - מה היה קורה אם היית מאט יותר. אני לא עו"ד. למיטב הבנתי הנהגים שמאחוריך נדרשים לשמור מרחק ממך, בדיוק בשביל סיטואציות כאלו בהן אתה נדרש לבצע בלימת חרום. קשה לי להאמין שאם מישהו יושב לך על הזנב במרחק כזה שהוא לא יכול לבלום, במצב של תאונה היו באים בטענות אליך. מנגד, אני מכיר לפחות פסק דין אחד בו נהג הואשם בתאונה למרות שלכאורה זכות קדימה היתה שלו, כי נסע מהר מדי. בקיצור, חפרנו, תמשיך להעלות בכיף מה שאתה רוצה. להבא, אני פשוט לא אצפה, אבל אני בטוח שזה לא משנה לך :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה מה שהחלטת להעלות פה?! מישהי שעושה קניות ושמה את העגלה ליד (אני בספק בכלל שהעגלה נגעה במאזדה), ומישהו שמחליט לתת גז במקום לתת לך לעבור? מי ישמע?! וואו!! בהחלט סרטונים ראויים.

:?

פורסם (נערך)
זה מה שהחלטת להעלות פה?! מישהי שעושה קניות ושמה את העגלה ליד (אני בספק בכלל שהעגלה נגעה במאזדה), ומישהו שמחליט לתת גז במקום לתת לך לעבור? מי ישמע?! וואו!! בהחלט סרטונים ראויים.

מסכים אם כל מילה. הסרטונים נהיו הזויים. סרטונים שאני מצלם כל יום בדרך לעבודה אי מתן זכות קדימה, עקיפה בקו רצוף.

מחר שבת. תפנו 3 שעות מזמנכם אני יעלה גם את הנסיעות שלי.

תתחילו לעלות סרטונים מעניינים ובאמת של דבילים.

עריכה אחרונה על ידי Kot25
פורסם (נערך)

אכן סרטונים ראויים ועונים במובהק על כותרת השרשור.

כן, זה מה שבחרתי, ואני שומר לעצמי את הזכות לעשות כך גם בעתיד, במידה וכללי השרשור לא ישונו כמו שכתבתי קודם.

מעבר לכך, הסרטונים לא מתנגנים מעצמם - פשוט אל תפתחו אותם. לכל סרטון יש כותרת, יש תיאור ויש תמונת נושא, לא מוצא חן, לא לוחצים פליי. לא מסובך.

מסכים אם כל מילה. הסרטונים נהיו הזויים. סרטונים שאני מצלם כל יום בדרך לעבודה אי מתן זכות קדימה, עקיפה בקו רצוף.

מחר שבת. תפנו 3 שעות מזמנכם אני יעלה גם את הנסיעות שלי.

תתחילו לעלות סרטונים מעניינים ובאמת של דבילים.

הסרטונים לא נהיו הזויים - הנהגים נהיו הזויים.

הבעיה היא שכל נהג שני נוהג בברבריות ובחוסר התחשבות, כך שיוצא מצב שרואים בסרטונים דברים שגרתיים. הבנתם? העבירות תנועה ובריונות הכביש כמו אי מתן זכות קדימה בסיסית, הפכו למשהו שגרתי! פשוט חוצפה.

ואתה מוזמן להעלות גם 15 שעות של סרטונים כאלה. שבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

מנפלאות הפורום - אבירי הלשון העברית הם יבגני וואדים.

הותרת הערוכה נראית כמו השלמה אוטומטית באיזו מקלדת סלולרית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אין לך מה להיות גאה כי אתה מציג כאן נהיגה סטנדרטית לחלוטין.

זו צורת הנהיגה של רוב האנשים שגולשים פה (אני מקווה, ולפי התגובות זה באמת ככה).

אותו טנדר שנכנס מתחנת הדלק, לא גרם לך לבלימת חירום אלא לבלימה עדינה.

אני לא מצדיק אותו, הוא היה באותה מידה היה צריך לחכות שתעבור ולהשתלב אחריך (וזה הדבר הנכון לעשות).

אבל הוא לא עשה את זה כמו הרבה מאוד מהנהגים בארץ, ולנו בתור נהגים שמפעילים שכל, אין ברירה אלא להתאים את עצמינו אליהם במקום להפך.

אתה לא מקלקל שום תיאוריה, הבנו כבר מזמן שאתה לא מהאנשים המגעילים על הכביש.

פשוט רוב הסירטונים כ"כ סטנדרטיים שמיותר להעלות אותם.

רוב הסירטונים האחרונים הופכים את השירשור הזה לסתמי.

זה הכל.

נוסח מעולה. סרטונים סתמיים. כאן תהיתי לפני מספר תגובות. באמת אולי עדיף לשמור את השרשור לסרטוני "וואוו אני בהלם" אמיתיים.

stio, לשכנע אותנו שתרבות הנהיגה בישראל לא משהו, אתה לא צריך. אנחנו יודעים. ההבדל בינינו לבינך שאנחנו הגענו לתובנה שאנו כבודדים לא נחנך אף אחד ולא נשנה זאת בן לילה. מה שנשאר לנו זה להתמודד עם המצב הקיים, לנהוג בשקט תוך שאיפה להגיע הביתה בשלום.

פורסם
קרב בין משאית לטנדר בדרך מהירה בתאילנד.

http://www.liveleak.com/view?i=f1a_1392977143

וואו... נהג משאית כבדה שנוהג ככה זה רוצח בפוטנציה.. עם כמה שאני מאחל לאנשים שנוסעים לאט בנתיב המהיר לעקיפה להתקע באמצע הכביש ושיצטרכו גרר לחלץ אותם, זה כבר מוגזם בכמה רמות ומסכן את כל הסובבים אותם.

2017 Citroen C3 Shine

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...