Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב עובר באדום, קטנוע חוצה מעבר חציה - גם באדום, וליצן נכנס ברוורס באין כניסה לחנייה של אולם אירועים - הכל בדקה...

wwwyoutube.com/watch?v=6CCOiz3mddU&feature=youtu.be

פורסם

האוטובוס של אגד עובר באדום. לא חדש.

בחורה עושה פרסה תוך כדי החזקת הפלאפון ביד ליד האוזן ועוד עושה לי תנועה עם אותה היד אחרי שצפרתי לה.

רק חבל שהיא עושה את זה באור אדום.

[video=youtube;M64IVEiJg-I]

בשני המקרים ראיתי אותם מרחוק ומספיק זמן לפני. שני הרכבים לא הוי הפתעה בשבילי.

פורסם

בשני המקרים ראיתי אותם מרחוק ומספיק זמן לפני. שני הרכבים לא הוי הפתעה בשבילי.

האמת עם האוטובוס לא ברור לי לאן מיהרת אם באמת ראית אותו,

והעובדה שצפרת והוא-נגיד היה מאט טיפה הית מגרד אותו בטוח.

ולמשהו אחר, איך הGT550W מבסוט ממנה?

פורסם

מודה שנסעתי בצורה מסוכנת - לפני זה נתקעתי אחרי מישהו שנסע 20 קמ"ש ובלם עוד בנוסף והייתי קצת באיחור להגיע למקום מסוים.

אני עובד על עצמי בקטע של הצפירות, משתדל לצפור במקרה חירום בלבד אבל בנסיעה קצרה של כמה דקות הצליחו לעצבן אותי.

המצלמה, כן מבסוט ממנה, מצלמת באיכות טובה. הייתה פעם אחת שהיא נתקעה, חוץ מזה לא היו בעיות.

פורסם

מעניין אותי כמה כמעט תאונות כאלו היו נמנעות, אם רק היו מגדילים את הפרק זמן בין הרגע שבו רמזור לכיוון אחד מתחלף לאדום ועד לרגע בו הרמזור המשלים בצומת מתחלף לירוק. שמתי לב שברוב הצמתים זה ממש קורה באותו הרגע. זה תכנון די מפגר, בהתחשב בכמות הפעמים בהם אנשים עוברים בצהוב - אדום, ולא משנה מה הסיבה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מעניין אותי כמה כמעט תאונות כאלו היו נמנעות, אם רק היו מגדילים את הפרק זמן בין הרגע שבו רמזור לכיוון אחד מתחלף לאדום ועד לרגע בו הרמזור המשלים בצומת מתחלף לירוק. שמתי לב שברוב הצמתים זה ממש קורה באותו הרגע. זה תכנון די מפגר, בהתחשב בכמות הפעמים בהם אנשים עוברים בצהוב - אדום, ולא משנה מה הסיבה.

בדיוק כמו עם הגבלת המהירות שהיתה 90, עלתה ל-100 והיום 110.

כל פעם שאתה מעלה, אנשים פשוט ממשיכים לחרוג ללמעלה בהגזמה.

אם ישנו את תיכנון הרמזורים והירוק יגיע באיחור של שניה, אנשים פשוט ירשו לעצמם ליסוע באדום מלא על בסיס קבוע.

לא נראה לי חכם ליישם בישראל.

פורסם

במקרה הזה אנשים היו פשוט לומדים את הזמן הזה ועוברים באדום מלא בזמן הזה.

הפתרון הוא לא לנסות לתחמן את התחמנים אלא לחנך את האנשים לנהיגה נכונה ולהתחשבות באחר ובחוקים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
במקרה הזה אנשים היו פשוט לומדים את הזמן הזה ועוברים באדום מלא בזמן הזה.

הפתרון הוא לא לנסות לתחמן את התחמנים אלא לחנך את האנשים לנהיגה נכונה ולהתחשבות באחר ובחוקים.

אין כאן עניין של לתחמן את התחמנים. כדי לחנך צריך בעיקר אכיפה, ןזו אחת ההצעות שעלתה גם בהקשר של מצלמות מהירות ורמזור, ומיושמת במקומות אחרים בעולם: לא רק שמצלמות הרמזור יתעדו את מי שעובר באדום, אלא יפעילו מנגנון אוטומטי שידחה את החלפת האור לירוק בצד השני של הצומת, כדי למנוע תאונה. אין כאן עניין של מתירנות יתרה או משהו כזה. בחלק מהצמתים לדעתי זה כבר המצב, ויש delay מסויים בין הרמזורים. כשמדובר בנהגים נורמטיבים, לדעתי, זה יכול לצמצם את כמות התאונות או התאונות הפוטנציאליות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הבעיה הקריטית היא עם נהגים שעוברים באדום מלא, לא כאלה שמנסים לגנוב.

הרי כשמנסים לגנוב התנועה הנגדית תימצא ב-0 תנועה או קרוב לכך, ולכן הנזק הפוטנציאלי קטן יחסית.

אבל כשעוברים באדום מלא, התנועה המצטלבת נמצאת גם היא במהירות שיא יחסית לאותה צומת. ואם תהיה תאונה בנקודה הקריטית הזו, היא תהיה תאונת חזית-צד, במהירות גבוהה, וזה אומר שלמעט ניסים ונפלאות זו תהיה תאונה קטלנית.

הגדלת הדיליי תעזור לך נגד הגונבים אבל לא נגד אלה שעוברים באדום מלא, יותר מזה היא תגרום לכך שיהיה להם יותר "משתלם" לעבור באדום כי משך האדום יותר ארוך.

והדרך להילחם באלה היא שילוב של חינוך (שהוא שונה לחלוטין מאכיפה, בשביל לחנך לא צריך אכיפה) שהיום אין בארץ בכלל, ביחד עם אכיפה איכותית (כל מעבר ברמזור אדום צריך להיות זימון לדין אוטומטי).

היום רק מעבר ברמזור אדום בנסיבות מחמירות (רכב אחר בצומת) זה זימון לדין, אבל זה לעלות על הרכבת כשהיא כבר יצאה מהתחנה, צריך לתפוס את הנהג הזה כשהוא עובר באדום ואין אף אחד בצומת.

שילוב כזה של חינוך נכון וממוקד עם אכיפה והורדת הסף לזימון לדין יעשה את השינוי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הבעיה הקריטית היא עם נהגים שעוברים באדום מלא, לא כאלה שמנסים לגנוב.

הרי כשמנסים לגנוב התנועה הנגדית תימצא ב-0 תנועה או קרוב לכך, ולכן הנזק הפוטנציאלי קטן יחסית.

אבל כשעוברים באדום מלא, התנועה המצטלבת נמצאת גם היא במהירות שיא יחסית לאותה צומת. ואם תהיה תאונה בנקודה הקריטית הזו, היא תהיה תאונת חזית-צד, במהירות גבוהה, וזה אומר שלמעט ניסים ונפלאות זו תהיה תאונה קטלנית.

לא מדויק.

כאשר מישהו מנסה "לגנוב" רמזור, הרבה פעמים הוא יאיץ (מה ש"מפצה" על מהירות נמוכה של כיוון אחר).

דבר נוסף,

הרבה נהגים מגיעים לצומת ומאטים בכוונה הרבה לפני (כשאדום), וברגע שנהפך לירוק הם "לוחצים" עד הסוף.

כך שהם מגיעים לצומת שרק הפך לירוק במהירות גבוהה.

לצערינו,

שני דוגמאות שנתתי קורות המון.

מה לעשות, אנחנו חיים בישראל.

פורסם

לא שאני רמזתי חו"ח שגניבת רמזור היא לא בעיה חמורה. היא בהחלט בעיה חמורה.

אבל הרבה פחות חמורה מאשר כאלה שעוברים באמצע הזמן של האדום.

האצה מכיוון אחד לא מפצה על מהירות נמוכה של כיוון אחר, מבחינה פיזיקלית מדובר על וקטור שונה, עם מהירות שקולה שונה, והכי חשוב זווית שונה.

זווית שונה הופכת להיות הרבה הרבה יותר קריטית כשאתה מדבר על צומת, שם יש עמודים של הרמזורים עצמם, אולי עמודי חשמל, אולי עמודי מצלמות, אולי שטח הפרדה בנוי.

הדוגמה השנייה שנתת היא בעייתית ברמות, הרי ברור לכל אחד שנהג כזה שמגיע לצומת הוא לא באמת בודק את שטח הצומת שהוא פנוי, הוא לא משאיר רזרבות למקרים שמישהו יעבור באדום בהצטלבות איתו.

אבל העבירה הראשונה שהוא מבצע זה בעת הכניסה לצומת כשהוא נכנס לצומת במהירות גבוהה, ואז זה הרבה פחות אפקטיבי לתפוס אותו, כי הנזק אם נעשה כבר נעשה.

לעומת זאת בזמן שלפני כן כשהוא מאט בכוונה זה חוקי ואפילו יימצאו מי שיאמרו שהוא נזהר ולוקח רזרבות (מה שלא מסתדר כמובן עם מה שקורה אח"כ, אבל אל תבלבל את אותם אנשים).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תקראו בבקשה שוב את דברי הברווז

בנות.

מספיק. שקט. חלאס, הבאתם לכולם פה את החלאסטרה עם הוויכוח שתופס את כל השירשור.

אני מבקש, שאם אתם מעוניינים, תפתחו דיון ייעודי תחת הכותרת "ויכוחים ודיונים משירשור צילומי DVR" או משהו דומה, ובבקשה, תעזבו את הוויכוחים מהשירשור הזה. תשאירו אותו לצילומים, חבל שינעלו את השירשור הזה.

פורסם
נהג משאית שפשוט מיהר:

נלקח מהפייסבוק.

אידיוט, מקווה שלא יחזור לכביש (כן, אני אופטימית מידי)

אם כבר פייסבוק אז צינור לילה העלו את זה:

טועים פעם אחת והכל בסדר, אז אפשר להמשיך, גם המשטרה תתייאש בסוף.

Mini Cooper S R56 - לכיף

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...