Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מינימייזר - איני מבין מדוע אתה בנתיב השמאלי. נהיגה חוקית (בנתיב האמצעי - הימני הוא מת"צ) - היתה חוסכת לך את העימות עם אותם נהגים תוקפניים.

לגבי נהג האוטובוס - מן הראוי שיקפחי את פרנסתו, ולא את חייהם של נוסעיו ושכניו לכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לנהג מאזדה 2: אם הגעת לרכב היום ומצאת עגלת סופר מברזל שתקועה לך ברכב + שריטות, זאת הסיבה (או: נהגת רכב ליסינג מעמיסה קניות, אך את העגלה משעינה על רכב פרטי ליד).

והדבר הכי מעצבן? המתקן ששמים בו את העגלות נמצא 3 מטר משם בלבד... פשוט חוצפה.

פה ידידנו הנהג התורן, מעדיף ללחוץ הגז במקום לעמוד ולחכות בנתיב השתלבות - אי מתן זכות קדימה. בוצעה בלימה מתונה משניה 0:06.

פורסם
מינימייזר - איני מבין מדוע אתה בנתיב השמאלי. נהיגה חוקית (בנתיב האמצעי - הימני הוא מת"צ) - היתה חוסכת לך את העימות עם אותם נהגים תוקפניים.

לגבי נהג האוטובוס - מן הראוי שיקפחי את פרנסתו, ולא את חייהם של נוסעיו ושכניו לכביש.

השאלה לא צריכה להיות למה הוא בנתיב השמאלי, כי נמצאים בנתיב השמאלי וזה לגיטימי. להימצא בנתיב השמאלי לאורך זמן, בלי לבצע עקיפה, בתור פרש בודד, זו בעיה. נסיעה בנתיב השמאלי בתוך עומס תנועה עם מכוניות רבות זה לגיטימי, לא תמיד אפשר להימנע מזה, וזה גם חוקי. הנהג המדובר אינו אגרסיבי כי אם כסיל שאינו יודע לנהוג.

פורסם
לנהג מאזדה 2: אם הגעת לרכב היום ומצאת עגלת סופר מברזל שתקועה לך ברכב + שריטות, זאת הסיבה (או: נהגת רכב ליסינג מעמיסה קניות, אך את העגלה משעינה על רכב פרטי ליד).

והדבר הכי מעצבן? המתקן ששמים בו את העגלות נמצא 3 מטר משם בלבד... פשוט חוצפה.

פה ידידנו הנהג התורן, מעדיף ללחוץ הגז במקום לעמוד ולחכות בנתיב השתלבות - אי מתן זכות קדימה. בוצעה בלימה מתונה משניה 0:06.

נתיב השתלבות כשמו כן הוא, נועד להשתלבות. השאלה איך משתלבים. אם הוא האט אותך, הוא לא בסדר.

פורסם
נתיב השתלבות כשמו כן הוא, נועד להשתלבות. השאלה איך משתלבים. אם הוא האט אותך, הוא לא בסדר.

השתלבות היא כניסה לנתיב בלי הפרעה לתנועה הזורמת בו.

זכות הקדימה של מי שבנתיב, זה שהוא האט אותו באמת לא בסדר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

stio, מה ציפית שהוא יעשה? יעצור עצירה מלאה? מה אתה מצפה שמשאית תעשה בכזו סיטואציה? אוטובוס? נהג (שזה בעצם הממוצע) עם קצת פחות בטחון עצמי מחבר ממוצע בפורום? ואל תכתוב לי עכשיו "אבל לפי החוק הוא חייב לעצור". כן, יופי. בגלל משחקי אגו כאלו, אני רואה לפעמים נהגי משאיות נתקעים פחות או יותר באמצע הכביש. כי הרי "זכות קדימה ושיעצור". וזה שמעשית זה אומר שבחלק מהמקירם הנהג המשתלב פשוט לא יכול להמשיך לנוע על הכביש, כי הרכב שלו יותר איטי או כי הוא סתם לא עם הרגל על הגז בניגוד לאחרים? בעיה שלו, לא? בסרטון שלך רואים אותו לפחות מהשניה שישית, אז כנראה שראית אותו אז ואולי אף לפני. הוא לא עשה שום דבר נוראי, בסך הכל השתלב וגרם לך להאט. לא מתים מזה. לא נתת כןא איזו בלימת חירום או משהו. לא בא לי לפתח כאן עוד ויכוח מהסוג שניהלת על גבי 3 עמודים עם אחרים. וכן, לפי החוק היבש אתה כנראה צודק. אלא שבמדינות אחרות, אלו שאנחנו כל הזמן משווים עצמנו אליהן וחולמים על "תרבות נהיגה" כמו שיש שם, נהג ממוצע איכשהו מצליח להבין שלפעמים זה..בסדר להאט ולאפשר לאחרים להשתלב, ולא באמת לצפות מהם לעצור ולחכות למשיח. ובגרמניה, אגב, נתיבי ההשתלבות הם קצרים בהרבה מהמקובל בארץ, מה שהופך את ההשתלבות של האיטיים לעוד יותר בעייתית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, אני מצפה ממנו שימתין עד שהנתיב יתפנה. שלא יסמוך עליי שאראה אותו בזמן. אכן ראיתי אותו עוד לפני שיצא מתחנת הדלק בכלל, וידעתי בדיוק מה הולך לקרות. בגלל זה התחלתי להאט עוד קודם.

משאית, אוטובוס, טנק מרכבה ואפילו מטוס - שכולם יחכו וייתנו זכות קדימה, אחרת כולם עבריינים. נכון שצריך להפעיל את השכל, ובגלל זה אני לא צופר, לא נדחף ולא עושה שום דבר, אבל זאת חוצפה.

גם אני יוצא מהתחנת דלק הזו לפעמים כי זאת דרך קיצור עבורי (לא ממלא שם דלק), ואני תמיד מחכה בנתיב ההשתלבות כמו ילד טוב ולא נדחף. אז למה הוא לא יכל לחכות בדיוק כמוני?

אתם יודעים מה? במהלך סופ"ש אעלה סרטון לקט עם דוגמאות מהמצלמה שלי של איך צריך לנהוג כחוק, כולל מתן זכות קדימה ומעבר בין נתיבים. כנראה יש כאלה ששכחו...

פורסם

האמת שאני הייתי בנתיב האמצעי (שהפך לשמאלי אחרי ההתמזגות), אבל זה אכן היה בעומס יחסי של תנועה, באמצע העיר.

פורסם (נערך)
stio, מה ציפית שהוא יעשה? נהג (שזה בעצם הממוצע) עם קצת פחות בטחון עצמי מחבר ממוצע בפורום?

אלה הכי מסוכנים. תאפשר להם להשתלב, הם יהססו, אתה תתן גז ואז הם ישברו הגה שמאלה!

יבגניפ, במצב של stio בסרטון הנ"ל, מהיכרות עם קטע הכביש, ברגע שזיהית רכב כזה אם יש אפשרות אז רק קיק-דאון.

הסרטון צולם מוקדם בבוקר, לדעתי הנהג של הטנדר עדיין לא התעורר (היית צריך להעיר אותו if you know what i mean).

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

Stio, כן, כולם עבריינים. גם אתה, שמספר בשרשור מקביל איך הראת למישהו איזה מהיר אתה ביציאה מרזמור והגעת ל-100 בכביש של 90. גם אתה עבריין. אני לא בא להתחסד כאן. לצורך העניין, מצידי תיסע גם ב300 קמש. מעבר לזה, חלק מהדברים שאתה מעלה מעצבנים גם אותי (כמו מעבר באדום, הדחפות כדי לעקוף וכו'). אבל בחלק אחר מהמקרים אתה ככ מתעקשר ללכת עם הראש בקיר ש"זה החוק", שזה כבר פשוט מוגזם. אני לא מכיר את נהג הטנדר ולא אותך, ולא בא לגונן עליו. אני רק חושב שאתה פשוט מתעלם לחלוטין מזה שלא כל מי שעשה את מה שהוא עשה, זה איזה ארכי - פושע, שבא לדפוק אותך ו"להדחף". אני לא יכול לדעת כמובן מה המרחק בינכם ומתי הוא קולט אותך, אבל לחלוטין לא בטוח שאם הוא פשוט היה בולם ונעצר באמצע חיבור בין שני נתיבים זה היה עוזר, ולא יוצר מצב עוד יותר מסוכן. אתה היית רחוק ממנו. יכול להיות שהוא קלט אותך מאוחר מדי, יכול להיות שהוא הניח שבגלל שאתם רחוקים, אתה תוריד את הרגל מהג לפני, ולא תמשוך עם הבלימה עד אליו. יכולים להיות הרבה דברים. "הדחפות" מהסוג האגרסיבי, כמו שיש בחלק הסרטונים אחרים שלך, אין כאן. ושוב, אני רק יכול עוד פעם להתגעגע לגרמניה, בה משום מה במצבים כאלו יודעים להתייחס בצורה קצת יותר בוגרת, נקרא לזה, לכל הסיטואציות מהסוג הזה מאשר כאן. אחרת כנראה שאני עד היום הייתי מחכה באיזו תחנת דלק ליד מינכן, או משהו כזה. Freaky Miky, אתה צודק. נהגים עם בעיות בטחון עצמי מופרזות זה הכי גרוע. אבל זה לחק מאוד גדול מהנהגים על הכביש, אנשים שהמדינה עשתה טעות ונתה להם רישיון (כי נותנים לכולם). אבל זה מה יש :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כל תגובה של יבגני צריך למרקר ולשים בראש הפורום. אולי אז אנשים יבינו שיש בנהיגה יותר מחוק יבש. הבעיה של נהגים ישראלים זה שהם לא מוכנים להאט. אני לא מצליח להסביר את זה, אבל לנהגים יש פחד מללטף את הבלם. אני פשוט לא מבין את זה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כל תגובה של יבגני צריך למרקר ולשים בראש הפורום. אולי אז אנשים יבינו שיש בנהיגה יותר מחוק יבש. הבעיה של נהגים ישראלים זה שהם לא מוכנים להאט. אני לא מצליח להסביר את זה, אבל לנהגים יש פחד מללטף את הבלם. אני פשוט לא מבין את זה.

לא עניין של ללטף את הבלם אלא יותר קטע ישראלי של "למה מה קרה?"

הרי אני לא אאט וזכות הקדימה היא שלי אז למה שאני אתן למישהו להשתלב?

דבר שני, שאלה:

האם לסגור דלתות לפני תחילת נסיעה זו חובה?

פורסם (נערך)
בחלק אחר מהמקרים אתה ככ מתעקשר ללכת עם הראש בקיר ש"זה החוק", שזה כבר פשוט מוגזם. אני לא מכיר את נהג הטנדר ולא אותך, ולא בא לגונן עליו. אני רק חושב שאתה פשוט מתעלם לחלוטין מזה שלא כל מי שעשה את מה שהוא עשה, זה איזה ארכי - פושע, שבא לדפוק אותך ו"להדחף".

יבגניפ,

כל הכבוד על שתי התגובות האחרונות שלך.

כיף לראות שיש כאלו שלא מפענחים את החוק רק בצורה היבשה ומשתמשים בשכל.

הבעיה של נהגים ישראלים זה שהם לא מוכנים להאט. אני לא מצליח להסביר את זה, אבל לנהגים יש פחד מללטף את הבלם. אני פשוט לא מבין את זה.

לא עניין של ללטף את הבלם אלא יותר קטע ישראלי של "למה מה קרה?"

הרי אני לא אאט וזכות הקדימה היא שלי אז למה שאני אתן למישהו להשתלב?

הבעיה היא שלכם, אתם משוכנעים שבמקרים הספציפיים המדוברים היה ניתן להאט, ולא נעשה כך.

אז תרשו לי לציין: לא ניתן היה להאט ככה סתם. בכל המקרים מדובר על אי מתן זכות קדימה בצורה בוטה וחצופה.

כשניתן לתת לרכב להשתלב ו/או כשאני רואה מרחוק בעיה אפשרית ו/או רכב מאותת שהוא רוצה להיכנס - אז אין בעיה! למה להפריע? אז מה אם הזכות קדימה שלי, כמו שאתם אומרים שצריכים להפעיל גם את השכל.

הבעיה פה היא שלנהגים של היום אין כבר בושה. לא מאותתים, נדחפים בכוח וברגע האחרון, או כמו בסרטון האחרון נכנסים לכביש ב- 40 קמ"ש כשאני על מהירות גבוהה פי 2. אז מה עושים? בולמים או סוטים.

במיוחד בשבילכם הנה לקט של 5 מקרים של אדיבות בכבישים, מתן זכות קדימה, מתן לרכב שמאותת להשתלב, במקרה אחר פונטו נוסעת בשוליים ואני "בורח" לשמאלי מבעוד מועד כדי להפחית סכנה ועוד ועוד... אז מה דעתכם הפעם, זה "במקרה" ולא מייצג? או שזה מקלקל לכם את כל התיאוריה?

מעניין לראות את ההבדלים ביני לבין נהג הטנדר, באותו כביש בדיוק ביציאה מהתחנת הדלק. שימו לב שזה אותו מקום...אז כמו שאני יכול לחכות, גם הוא יכל - אם הוא רצה...

[video=youtube;7Mu-UAtE-ew]

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

אין לך מה להיות גאה כי אתה מציג כאן נהיגה סטנדרטית לחלוטין.

זו צורת הנהיגה של רוב האנשים שגולשים פה (אני מקווה, ולפי התגובות זה באמת ככה).

אותו טנדר שנכנס מתחנת הדלק, לא גרם לך לבלימת חירום אלא לבלימה עדינה.

אני לא מצדיק אותו, הוא היה באותה מידה היה צריך לחכות שתעבור ולהשתלב אחריך (וזה הדבר הנכון לעשות).

אבל הוא לא עשה את זה כמו הרבה מאוד מהנהגים בארץ, ולנו בתור נהגים שמפעילים שכל, אין ברירה אלא להתאים את עצמינו אליהם במקום להפך.

אתה לא מקלקל שום תיאוריה, הבנו כבר מזמן שאתה לא מהאנשים המגעילים על הכביש.

פשוט רוב הסירטונים כ"כ סטנדרטיים שמיותר להעלות אותם.

רוב הסירטונים האחרונים הופכים את השירשור הזה לסתמי.

זה הכל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...