Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
איש, אתה היית לפחות 20 מטרים ממנו ברגע שהוא החל לדגדג לך את הנתיב. בבקשה, תצפה בסרטון שלך שוב.

תגובות כאלו לא ענייניות.

STIO צודק לחלוטין.

יש לך מושג איזה מרחק אתה עובר בשניה כאשר את הנוסע 60 קמ"ש?

מעל 16 וחצי מטר.

בשניה.

STIO ונהג האוטובוס היו מעל 60 קמ"ש.

"אתה היית לפחות 20 מטר ממנו" בכלל לא רלוונטי כי במהירות שאנחנו מדברים עליה הוא עובר את המרחק הזה בחלקיק שניה.

פורסם
בצומת בנשר היתה תאונה ושוטרים כיוונו את התנועה.

לגבי עשן-לא יודע.

סביבות השעה 17:00-17:30

זו אכן הייתה השעה.

סגרו את הכביש ליד צומת התשבי לשם עבודות על גשר הרכבת מעל הכביש. שעה מהחיים הם חייבים לי

תודה על התגובות.

הייתי צריך לנסוע ליקנעם, מצאתי עצמי נוסע דרך טבעון. הזוי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מאיפה קונים גז מדמיע? רעיון טוב... וזה מיכל לחץ, זה לא מתפוצץ אם הרכב חונה כל היום בשמש בקיץ?

לי יש תרסיס פלפל שקניתי עם כמה סטודנטים בקניה מרוכזת(במקור זה יועד לנשים), קניתי כמה יחידות שהבאתי בין היתר לאקסית שלי :roll:

זה תרסיס לחיץ, כלומר לא פועל על לחץ ולכן אין סכנה שיתפוצץ.

יש לי מיכל מפלסטיק, דומה בצורתו לזה 1268437-5.jpg

רשום עליו דיפנס בעברית(כמו בתמונה) והוא מיוצר בישראל

עלה לנו בקניה מרוכזת 25 ש"ח למיכל

פורסם
למעט העניין של האיתות, אין כאן שום חיתוך או בעיה. האוטובוס מתמקם בנתיב הנכון (החיצוני) לביצוע פניה עבור רכב כבד.

איש, אתה היית לפחות 20 מטרים ממנו ברגע שהוא החל לדגדג לך את הנתיב. בבקשה, תצפה בסרטון שלך שוב.

אין משהו חריג בנהיגה של נהג אוטובוס .

הייתה יחסית רחוק , וזאת הייתה ההזדמנות שלו להיכנס . אל תשכח שהרכב ארוך .

אנחנו (נהגים ישראלים) כאלה נהגים "מקצועיים " שכשאנחנו רואים אוטובוס \ משאית שמנסה להשתלב, עושים לו דווקא ומאיצים בשביל לא להתקע מאחורה .

בקיצור , הנהג לא עבריין . ואם אתה חושב שכן , מציע לך לנהוג על אוטובוס \ משאית ולהרגיש איך זה להיות נהג כזה .

שניכם טועים ו-stio צודק.

זכות הקדימה הייתה שלו.

Alpha, המרחק פחות משנה כי הוא נגזרת ישירה של המהירות.

העניין הוא שנהג האוטובוס לא נתן זכות קדימה, ואת זה ניתן לראות מעל לכל ספק בוידאו.

rsm130d, ספציפית בשבילך.

א. לנהג של רכב כבד וארוך יש יותר חובות מאשר לנהג רכב פרטי.

ב. רכב ארוך וכבד לא פוטר אותו מלתת זכות קדימה, ובטח לא מקנה לו את הזכות להפקיע זכות קדימה ולהידחף לנתיבים, וכמובן שלא מקנה לו פטור מאיתותים.

ג. אפילו אם stio היה מאיץ כדי לא לתת לאוטובוס להשתלב זה היה חוקי למהדרין, וזה במסגרת הזכות קדימה שלו.

ד. האם ייתכן שאתה בעצמך נהג רכב כבד ומנסה להצדיק התנהגות כזאת שאתה עושה בעצמך?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שניכם טועים ו-stio צודק.

זכות הקדימה הייתה שלו.

Alpha, המרחק פחות משנה כי הוא נגזרת ישירה של המהירות.

העניין הוא שנהג האוטובוס לא נתן זכות קדימה, ואת זה ניתן לראות מעל לכל ספק בוידאו.

rsm130d, ספציפית בשבילך.

א. לנהג של רכב כבד וארוך יש יותר חובות מאשר לנהג רכב פרטי.

ב. רכב ארוך וכבד לא פוטר אותו מלתת זכות קדימה, ובטח לא מקנה לו את הזכות להפקיע זכות קדימה ולהידחף לנתיבים, וכמובן שלא מקנה לו פטור מאיתותים.

ג. אפילו אם stio היה מאיץ כדי לא לתת לאוטובוס להשתלב זה היה חוקי למהדרין, וזה במסגרת הזכות קדימה שלו.

ד. האם ייתכן שאתה בעצמך נהג רכב כבד ומנסה להצדיק התנהגות כזאת שאתה עושה בעצמך?

א. כבר עברנו את כיתה א' .

ב. נהג אוטובוס \ משאית לא אשם שזאת התרבות הנהיגה בישראל .

ג. אל תיהיה צודק - תיהיה חכם:) .

ד. זה לא משנה נהג פריווט או נהג רכבת , שכול אחד יעשה את השיקוליים שלו בכביש .

אני לא כמו ההעדר . אני נוסע לפי חוקים , נותן כבוד למשתמשי (ולא מצפה שייתנו לי בחזרה!!!), קיצר נהג רגוע ללא קוצים בתחת .

כנראה שהחינוך מהבית השתלם .

פורסם (נערך)

אתם טועים, אני ו rsm צודקים.

למעט עניין האיתות, אין פה שום קיפוח זכות קדימה ובטח שלא "חיתוך". מה שכן יש (וזה באמת שום דבר אישי נגדך, stio) זו גיחה במהירות לא ממש תואמת (מבחינת stio) בהתחשב בתנאי הדרך ובתור אחד שעוקב אחר השרשור, זה גם לא הסרטון הראשון שזה מופגן בו.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

זה בסדר, אתה יכול לכתוב את דעתך, הריי הפורום נועד לזה.

מבחינה חוקית, מדובר על קיפוח זכות קדימה. גם אם הייתי נוסע על 200 קמ"ש בכביש הזה, עדיין נהג האוטובוס היה האשם במידה והייתי נכנס בו מאחור אחרי שהוא התפרץ לי לנתיב וללא איתות. פעמיים!

בנוגע למהירות בהתאם לתנאי הדרך: מדובר בכביש בין עירוני עם 4 נתיבים לכל כיוון ושטח הפרדה בנוי, בו מותרת 90 קמ"ש. מעבר לזה, יש מס' צמתים לאורך הציר, כך שאי אפשר להאיץ יותר מידי בין צומת לצומת. והאמן לי, שאם המהירות לא היתה סבירה זה היה מסתיים אחרת. אני תמיד נוסע במהירות שמתאימה לתנאי הדרך, ואם לא הייתי עושה זאת לא הייתי מעלה את הסרטונים מלכתחילה (הפללה עצמית). אינך יכול למדוד מהירות על סמך צפייה בסרטון.

אם יש פה בעיה של מהירות היא של נהג האוטובוס, שיצא מהתחנה בנתיב הימין הקיצוני, וחתך 4 נתיבים כמעט ללא האצת האוטובוס, כך שיצא מצב שהוא נוסע במהירות הנמוכה משמעותית מהמהירות המותרת בכביש בין עירוני זה - כשמאחור נהגים שנוסעים במהירות סבירה לתנאי הדרך.

אני חייב להעיר גם הערה כללית שלא קשורה למישהו ספציפי: לאורך כל השרשור ניכר שיש מספר לא מבוטל של חברי פורום שאינם בקיאים בחוקי התעבורה, ואפילו לא יודעים שהנהגים המצולמים ביצעו עבירות. אני מקווה מאוד שהנהיגה של כל החברים היא אחרת בכביש, וחוסר הידע המופגן בשרשור זה לא גולש גם לכביש.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)

נעזוב עכשיו מהירויות (או נתונים לא ענייניים, לפי דבריו של ביגפוט), איפה האחריות שלך והציפיה שלך להתנהגות הסובבים אותך בכביש? בחלק מהסרטונים שהעלית, נראה שאתה במעין מוד של "טייס אוטומאטי" וכל מה שקורה מסביב, בין אם צריך לקרות או לא, איכשהו פוטר אותך מלפעול אחרת. אני לא מדבר על אקטים קיצוניים, אלא על פשוט לפעול בצורה שונה ממה שמצטלם באותו סרטון.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

הצפיה שלי היתה מצוינת, שים לב:

1. בשניה 0:00 האוטובוס יצא מהתחנה לנתיב 1 מתוך 4 מימין.

2. בשניה 0:02 האוטובוס עבר עוד נתיב לנתיב 2 מתוך 4 מימין בלי לאותת.

3. בשניה 0:04 האוטובוס עובר לנתיב 3 מתוך 4 (עדיין בלי לאותת), ובמקביל (!!!) אני רואה אותו ומחליט לעבור לנתיב 4 מתוך 4 כדי לא להיתקע מאחור.

4. רק בשניה 0:09 האוטובוס חוצה את הקווים המקווקווים לכיוון נתיב 4 מתוך 4 (עדיין בלי לאותת) כשאני במרחק משוער כ- 10-15 מטר ממנו, ואז אני בולם. אתה לא ציפית שאני אעלה על הבטון, נכון?

התגובה שלי היתה מידית: פעם ראשונה כשזיהיתי בשניה 0:09 כשהוא מתכוון לעבור לנתיב שלי ועברתי באופן מיידי וללא השהייה לנתיב השמאלי (כך אני תמיד עושה, יש מספיק דוגמאות על הכרטיס זיכרון), ופעם נוספת בשניה 0:09 שכבודו מתפרץ לי לנתיב, אז הגבתי מיידית ע"י לחיצה על הבלמים ואפילו לא התקרבתי אליו בכלל. לא היתה סכנה לתאונה בכלל, זו לא היתה בלימת חירום, ABS כלל לא הופעל... אפילו לא הייתי צריך לצפור.

אתה יודע מה? הלוואי שכולם היו מגיבים כמוני.

לגבי סרטונים אחרים אשמח שתיתן דוגמא (קישור) ואני אסביר לך בדיוק. אין שום בעיה - אתה תראה שכן היה שיקול דעת, ואם לא (מה שאני לא מאמין) לא תהיה לי בעיה להודות בזה.

הנה ריכוז הסרטונים דרך יוטיוב:

http://www.youtube.com/channel/UCW8F13GYfVxH1P1dz5J1U8g

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

למעט עניין האיתות, אין פה שום קיפוח זכות קדימה ובטח שלא "חיתוך". מה שכן יש (וזה באמת שום דבר אישי נגדך, stio) זו גיחה במהירות לא ממש תואמת (מבחינת stio) בהתחשב בתנאי הדרך ובתור אחד שעוקב אחר השרשור, זה גם לא הסרטון הראשון שזה מופגן בו.

כול מילה בסלע אלפא.

לידיעתכם, אני באותה דעה כמוכם.

stio - אנחנו מחכים לסרטונים עם יותר בשר !!! אבל יפה שיש לך כוח להעלות את הדברים הפשוטים, אני כבר מזמן התייאשתי מלעלות כל פיפס, אני ממתין בסבלנות לדברים איכותיים (שיקרו לאחרים כמובן....)

פורסם
א. כבר עברנו את כיתה א' .

ב. נהג אוטובוס \ משאית לא אשם שזאת התרבות הנהיגה בישראל .

ג. אל תיהיה צודק - תיהיה חכם:) .

ד. זה לא משנה נהג פריווט או נהג רכבת , שכול אחד יעשה את השיקוליים שלו בכביש .

אני לא כמו ההעדר . אני נוסע לפי חוקים , נותן כבוד למשתמשי (ולא מצפה שייתנו לי בחזרה!!!), קיצר נהג רגוע ללא קוצים בתחת .

כנראה שהחינוך מהבית השתלם .

א. את כיתה א' עברת, אבל במבחן תיאוריה מה עשית? העתקת?

ב. תרבות הנהיגה היא זו שלדבריך מאפשרת לנהג אוטובוס או משאית לעשות מה שבז*ן שלו, לבצע עבירות תעבורה שוב ושוב בזמן כל כך קצר, לעכב את התנועה שמאחוריו ואז להגיד "איזה חוסר תרבות נהיגה יש פה בארץ? שהם ינסו לנסוע פעם על אוטובוס / משאית". יש לי חדשות בשבילך, הנהג פה הוא עבריין תעבורה קשה (אי מתן זכות קדימה בעת מעבר נתיב, אי איתות בעת מעבר נתיב, שוב אי מתן זכות קדימה בעת מעבר נתיב, ושוב אי איתות בעת מעבר נתיב. ארבע עבירות קשות בתוך 20 שניות בערך. יש כאן שתי אופציות, או שהוא לא הסתכל במראות לפני מעבר נתיב (שזו עבירה) או שהסתכל וראה את הרכב של stio ובכל זאת עבר (עבר עבירה ביודעין ותוך כדי ציפצוף על החוק).

ג. אל תהיה עבריין - תהיה חכם. מתי תקלטו שהמשפט הזה לא פוטר עברייני תנועה מאחריות למעשיהם?

ד. קצת קשה לי להאמין שמעולם לא ביצעת עבירת תנועה. אבל אני כן יכול להאמין לפי הדברים שלך שאתה פשוט לא מודע לעבירות שאתה מבצע, כי אתה לא יודע מהן תקנות התעבורה.

יש לך בכלל מושג איך נמדד האם היה "קיפוח הזכות לדרך"?

התקנות לא מכירות במושג "חיתוך".

אגב לפי התקנות צודק stio שאומר שהוא יכול לנהוג על 200 קמ"ש, זה לא פוטר אף אחד מלתת לו זכות קדימה כדין.

וזה יומרני ברמות מצידך להצהיר על סמך הסרטון שהוא לא נסע בתנאי הדרך, במיוחד כי זה בערך הטענה הכי קלה להפרכה בעולם.

נסיעה שלא בתנאי הדרך הייתה גורמת לתאונה (שבה האוטובוס היה אשם עיקרי, ול-stio היה אולי אשם תורם מועט אם בכלל) או לבלימת חירום (שהיית שומע אותה בהקלטה). מכיוון ששתי האופציות לא התקיימו בסרטון הוא נסע בהתאם לתנאי הדרך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
למעט העניין של האיתות, אין כאן שום חיתוך או בעיה. האוטובוס מתמקם בנתיב הנכון (החיצוני) לביצוע פניה עבור רכב כבד.

מה, הוא נוסע ברינג?

חוק קודם להתמקמות בנתיב, או לכל אקט "נהיגתי" אחר.

האוטובוס הזה משייט בין הנתיבים כאילו היה ספינה, תוך שהוא מתעלם מקיומו של STIO בנתיב לידו.

מילא הבחילה שהוא גורם לנוסעים, אבל הוא בהחלט נהג מסוכן.

אני מתעלם מפעולותיו של STIO. לטעמי הוא נוהג מהר מדי עבור תנאי הדרך ובטח במצב של סכנה שיוצר האוטובוס, אבל אני מתעלם מזה משום שקשה לשפוט דרך המצלמה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...