Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פעם נתקלתי בבתי עסק בקניית מוצר יקר (מעל 5000 ש"ח) שהמיקוח תמיד מגיע בסוף למזומן וללא תשלומים.

מה זה משנה אם אני קונה מוצר בתשלומים באשראי? לבין תשלום אחד באשראי לבין לתת סכום גבוהה במזומן?

פורסם

חברות האשראי לוקחות עמלות שהן כ2%. (עמלת סליקה ועמלה צולבת)

אז על 5000שקלים כבר יורדים 100שקלים רק בגלל שלא קנית באשראי.

פורסם

זה גם עניין של תזרים מזומנים ועלויות מימון.

ככל שבעל העסק מקבל את הכסף לידו מהר יותר - כך הוא יכול לגלגל אותו הלאה ליצירת רווחים נוספים.

אל תשכח שאת המוצר שאתה קונה, בעל העסק רכש בתנאי אשראי בעצמו, וכנראה בריבית הרבה יותר גבוהה מ-2 אחוז.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

עוד סיבה זה גם שער הריבית.

כאשר אתה קונה בתשלומים שווים, בעל העסק "מפסיד" כיוון שהערך העתידי של הכסף שייכנס אליו הוא יותר נמוך.

ואם לא הבנת על מה אני מדבר.

נניח הריבית השנתית היא 5%.

אז 100 שקלים שאתה מקבל היום שווים ל-105 שקלים שתקבל עוד שנה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אפרופו אשראי, ישנם חברות שיסרבו לקבל כרטיס אשראי של אמריקן אקספרס אפילו במחיר הפסדת העיסקה, מדוע? אמריקן אקספרס מציע כל מיני צופ'רים למחזיקי הכרטיס אבל שוחט את המוכר בעמלות. כאשר הייתי בחו"ל נודע לי שלא רק שהם מחייבים את בעל העסק בעמלות הכי גבוהות שיש הם אפילו מחייבים אותו עמלה בכדי שהוא יוכל בכלל לקבל את הכרטיס בתור תשלום. או במילים אחרות, הם גובים ממך כל יום עמלה גם אם "גיהצת" כרטיס אמריקן אקפסרס של לקוח או לא. גם אם העסק שלך סגור הם עדיין מחייבים אותך בעמלה עוד לפני שאפילו פתחת את הדלת בבוקר. אם אתה לא אמור לקבל את הכרטיס כלומר אין לך הסדר איתם ובכל זאת העברת את הכרטיס בשביל עיסקה אז משלמים גם "קנס" קטן. זוהי הסיבה מדוע עסקים מסרבים לעבוד איתם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כמו שציינו, יש את עמלת הסליקה שהוא משלם, ובנוסף, שעסק מקבל מזומן לחשבון,

זה משחרר לו אשראי בבנק, מוריד לחץ מהמאזן הכולל שלו, ומאפשר לו ״להתגלגל״

יותר בקלות. במיוחד במוצרים יקרים, זה סכום גדול שנכנס והאפקט של זה משמעותי.

פורסם

במקומות אחרים, התשלום במזומן נועד ע"מ לא להוציא חשבונית ולדווח לרשויות המיסים השונות. או כמו שאומרים: "אין חבר נאמן כמו כסף מזומן".

פורסם

סתם כי אולי לשלם במזומן לא יהיה מתאים לך, וכאן יגמר המיקוח על המחיר.

אישראי, צ'קים, מזומן - הכל אותו הדבר בסוף, ברינקס לא עובדים בהתנדבות.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אפרופו אשראי, ישנם חברות שיסרבו לקבל כרטיס אשראי של אמריקן אקספרס אפילו במחיר הפסדת העיסקה, מדוע? אמריקן אקספרס מציע כל מיני צופ'רים למחזיקי הכרטיס אבל שוחט את המוכר בעמלות. כאשר הייתי בחו"ל נודע לי שלא רק שהם מחייבים את בעל העסק בעמלות הכי גבוהות שיש הם אפילו מחייבים אותו עמלה בכדי שהוא יוכל בכלל לקבל את הכרטיס בתור תשלום. או במילים אחרות, הם גובים ממך כל יום עמלה גם אם "גיהצת" כרטיס אמריקן אקפסרס של לקוח או לא. גם אם העסק שלך סגור הם עדיין מחייבים אותך בעמלה עוד לפני שאפילו פתחת את הדלת בבוקר. אם אתה לא אמור לקבל את הכרטיס כלומר אין לך הסדר איתם ובכל זאת העברת את הכרטיס בשביל עיסקה אז משלמים גם "קנס" קטן. זוהי הסיבה מדוע עסקים מסרבים לעבוד איתם.

השמועה הזאת רצה חזק, אבל לי עוד לא יצא להתקל בעסקים שלא כיבדו את האמקס שלי.

אולי בחו"ל המצב שונה..

ולנושא העניין- הרבה פעמים נותנים לך הנחה על מזומן פשוט מאוד כי עושים את זה בשחור.

יצא לי יותר מפעם אחת, לרוב בענייני מוצרי חשמל מיבואנים קטנים, סיכמנו מחיר- ברגע ששלפתי את האשראי העיסקה בוטלה מצד המוכר (כן, אני מאלה שמתעצלים למשוך מזומן. מסתובב רק עם כסף קטן באוטו לחניונים וטיפים...)

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אמריקן אקספרס מקובל בדרך כלל בעסקים גדולים ולא שכונתיים.

דוגמה אישית, לא היתי מקבל אמריקן אקספרס בכלל, הדרישה שלהם זה מינימום 47 שקל לחודש עמלה אפילו אם סלקתי עסקה אחת של 5 שקל בלבד אוטומטית הם כבר מחייבים 47 שקל עמלה.

במקרה הטוב היה לי 1-2 לקוחות בעלי אמריקן אקספרס בחודש, אם היה מדובר על עסקה של 2000 שקל אז היה שווה לי בסכום קטן מזה פשוט לא משתלם.

מעבר לזה הם גם היו גובים ממני חצי אחוז יותר על כול עסקה(2.6%).

עוד פרט מעניין, לא יודע איך זה עכשיו אבל לפני 3 שנים שפתחתי מסוף סליקה החברת סליקה היחידה שהיתה מקבלת אמריקן אקספרס היתה ישראכרט, מי שרצה לעבוד אם לאומי או CAL לא יכול בכלל לסלוק כרטיס זה.

אודי A4

דימה.

פורסם

ולי כן יצא להיתקל בכזה דבר. בדרך כלל בחניות פרחים, חנויות של תבלינים ופיצוחים, חנויות של מורשות של עלית וכיוצא בזה. כרטיס אחר או מזומן? אין בעיה כלל וכלל. אמריקאן אקספרס? תשכח מזה. אם אין לך אמצעי תשלום אחר אז שיהיה לך יום טוב. ככה זה קרה אצלי ותאמין לי שאני לא ממציא. אגב, בארה"ב אסור לומר ללקוח תן לי מזומן ואני אתן לך הנחה. או אסור לומר מינמום לכרטיס אשראי X כסף. חברות האשראי שונאות את זה כי זה כביכול מונע מהן עמלות. מבחינתם בעל עסק צריך לקבל כרטיס אשראי כאילו זה היה מזומן אבל אנחנו יודעים שזה לא ככה. אסור גם לומר מחיר עבור מזומן ומחיר עבור אשראי. אין כזה דבר ושוב פעם מהסיבה שרשמתי מקודם. באמריקה יש מספר קרטלים שאסור להתעסק איתם. חברות האשראי, חברות הדלק, חברות הטבק שזה הסיגריות והטבק, חברות הביטוח וכמובן חברות שאחראיות על המשקאות החריפים.

זה כבר כמה שנים עכשיו שבתחנות הדלק שם מציאים מחיר עבור מזומן ומחיר עבור אשראי. אל חשש קרטל לא ילחם בקרטל כי בסופו של דבר יד לוחצת יד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא צריך להיעלב, לא שללתי אותך אלא ציינתי עובדה פשוטה- אני משתמש באמקס על בסיס יומי ולא נתקלתי במצב שלא כיבדו את הכרטיס.

אם כבר, האמת, משום מה בכמה מצבים יצא לי לשמוע "לא מקבלים פה אמריקן. אה, רגע... בעצם, זה דיינרס"

מישהו יכול להסביר את זה?

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תוכן חדש...