Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום,

אני מתגורר בדירה יחד עם ההורים, ומזה כמה זמן מטרידה אותי סוגיית בידוד הרעשים בחדר שלי. הדרישות שלי לא גבוהות מדי, אבל המצב הוא די קטסטרופלי לכל הדעות (ברמה שאם מישהו לוחש משהו בסלון, אני יכול לשמוע לא רע). ביני לבין הסלון (אליו יוצאת הדלת) מפריד קיר מקורי של הבניין (כלומר לא גבס), ולכן האשמה היחידה יכולה להיות הדלת. בין החדר שלי לבין חדר השינה השני מפריד קיר גבס ואכן בידוד הרעשים שם לא מושלם, אבל סביר.

את הדלת עצמה אין לי דרך מיוחדת לתאר - פשוט דלת זולה מעץ דחוס, שהותקנה כמדומני אחרי שהדלת הקודמת נפרצה באלימות על ידי :lol: יש לציין שההתאמה של הדלת למשקוף לא מושלמת, וניסינו לאטום את הרווח בתחתית עם דיפון עץ. הרווח שהיה שם אטום, אבל הבידוד לא השתפר ולו במעט. יש עוד רווחים קטנים בין הצדדים האחרים, אבל קשה לי להאמין שאם סתימת הרווח הענק שהיה בתחתית לא עזרה, טיפול בהם יעזור.

אילו אופציות עומדות ברשותנו כדי לשפר את בידוד הרעשים לרמה סבירה? גם אופציית החלפת הדלת עומדת על הפרק, אלא שכשעשינו שיפוץ לפני כמה שנים, נאמר לנו על ידי הקבלן שצריך להחליף את המשקוף יחד עם הדלת, ושאי אפשר למצוא דלת מתאימה לו :? אני די בטוח שמדובר בהנפצה, אבל בכל זאת - מהי העלות לדלת איכותית (לא בהכרח מעוצבת, פשוט אחת שתבודד רעשים כמו שצריך ותתאים למשקוף)? תקציב עוד אין, קודם צריך שתהיה מטרה 8)

פורסם

תראה , תשמע , תקשיב ,

מגוון הבידודים היום הוא לא רע , החל מקלקר (לסוגיו) עד לעץ מלא לחלוטין כשבאמצע יש סוג של לוח כזה עם חורים לאורכו .

את הבידוד כמובן שמים בתוך הדלת , מה שפעם היו שמים מן סוג של אקורדיון כזה מקרטון שהוא נותן כלום .

בדר"כ אם מחליפים דלת , אז מחליפים כבר משקוף , העלות המתווספת היא לא משמעותית אבל התמורה תהיה גדולה כי אז ניתן להגיע לרמת אטימה מאוד גבוהה ע"י פתיחת חריץ במשקוף ובתוכו משחילים פס אטימה מגומי שמאלץ אותך לסגור את הדלת בכוח ואז האטימה עולה בכמה דרגות .

מה גם שההתאמה מבחינת הצבעים תהיה ודאית יותר ,אף נגר לא יבטיח לך שהצבע יהיה ב 100% זהה , ואם כן אז הוא מבלף חזק.

ואם מממממממששש מטריד אותך אז גם ניתן להרכיב סף אקוסטי בתחתית הדלת שנסגר כשאתה סוגר אותה (לא רואים אותו בכלל, מאף צד)

כול זאת מפי בן למשפחת נגרים :wink:.

נ.ב

ייתכן ואתה קצת עצבני וחוסר האיטום פתאום מפריע לך ??? זה קרה לי לפני כמה חודשים ועבר :wink: חבל סתם להגרר להוצאה

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

כל רווח (ולו הכי קטן) הוא מקום שבו רעש יכול להסתנן, לכן עליך לאטום כל חריץ קטן מסביב לדלת ומתחתיה.

ייתכן ותצטרך לכוון את הדלת ע"י שינוי מיקום הצירים על המשקוף וגם על הדלת עצמה (שינוי מיקום הצירים על המשקוף ירחיק\יקרב את הדלת למשקוף, מה שיצמצם\יפתח את המרווח בין הדלת למשקוף כאשר היא סגורה).

בהתאם לסוג האטם שתשים, כנראה שתצטרך לפתוח מעט מרווח כי לאטם עצמו יש עובי מסויים.

בידוד רעשים מהסוג שאתה מדבר עליו נבלם, בד"כ, ע"י מסה. לכן ככל שהדלת תהיה יותר כבדה כך היא תבלום רעשים מהסוג המדובר (דיבור). רעש מסוג הלימה (הלימה בקיר ע"י פטיש, גרירת רהיטים וכד') נבלם ע"י חומר גמיש (מבודדים גמישים על בסיס של גומי\נפט) שמסוגלים לבלום "רעש" מהסוג הזה, אבל זה כבר אינו רלוונטי עבורך.

אם הבידוד בקיר הגבס מפריע לך, תצטרך להלביש עוד פלטה על אחד הצדדים בשביל לתת יותר מסה לקיר ובכך לבלום רעשי דיבור. מתוך ניסיון (בניתי כך ללקוח איזה קיר חוצץ בין הסלון לחדר עבודה) זה עובד נהדר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה יכול לבדוק גם ספוגים אקוסטיים - הדירה שבא אני גר נמצאת בבניין ישן ובאחד החדרים ישנו אולפן שהשותף שלי השתמש בו.

למרות שהבניין ישן, קירות דקים ומתפוררים ודלתות עץ ישנות, ובנוסף לכך שיש לו 2 דלתות לכיוון הבית (כולל 2 ענקיות שנפתחות לחדר נוסף ומחוברות לעצמן) כמעט לא שומעים אותו מנגן/שומע מוזיקה בקולי קולות (שמעים קולות עמומים בלבד וגם זה כשהוא מגביר את הסאונד).

זה פתרון זול, מהיר ויעיל (ואפשר לעשות אותו אסתטי).

חוץ מזה, הוא מוכר אותם כי הוא עובר דירה :-)

פורסם

התשובה היא כמובן כפי שניחשת פשוט דלת נורמאלית שכוללת משקוף.

אם אתה רוצה מס' באוויר כדי לקבל פרופורציות - בא נגיד 1500-2000 ש"ח לדלת אטומה למדי איכותית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...