Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רובוטי - נורא כל כך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בידני אתה תופס חצי קלאץ ויש לך שניה של היעצרות ונתינת גז , ברובוטי אין קלאץ אין מה לתפוס חצי והאוטו ישר מדרדר אין לך אפילו מאית השניה , אתה שם ריוורס אתה בירידה ואתה מזיז את הרגל לתת גז והאוטו נוסע למטה , לא משנה מה תכתוב זה פשוט אדיוטי !

זה מסוכן חביבי ! אם יש עזרה לזינוק בעלייה למה אין מנגנון שעושה את זה גם על הריוורס

ולמה יש כזה דיילי בהעברת הילוכים תסביר לי בבקשה

את הזמן שאתה מקדיש ללהחזיק את הרכב על חצי קלאץ' אתה יכול להקדיש על להעביר את הרגל לדוושת הגז - הבעיה נפתרת. אתה פשוט נבהל ברגע שאתה מתחיל לזהות תנועה. אם במקום להיבהל היית עובד עם הרגל, לא היה קורה כלום. מסוכן זה בטוח לא - מה שמסוכן זה לחלום ולכעוס במקום לנהוג.

לגבי ההשהיה - היא בעיקר בראש. הרובוט מעביר הילוכים (במוד רגיל, לא ספורטיבי) בערך באותה המהירות שאדם רגיל עושה את אותה הפעולה, םשוט מכיוון שאתה לא עובד בזמן הזה יש לך את הזמן לשים לב לתנועת המרכב על מתלים ולתהליך ההחלפה.

תיבות חד מצמדיות הן נוראיות למי שאוהב לנהוג מכיוון שאתה לא תמיד יודע מתי הגיר מתכוון להחליף לך הילוך, שזה אומר להעביר קלאץ' עבורך. שילוב של קלאץ'- גז ביחד מביא לקפיצה מעצבנת ולופ מעצבן של אוויר.

הפתרון הוא להשתמש במנופים ולשלוט בהעברה בעצמך.

אדם שנוהג ברכב קבוע קולט די מהר מה הגיר רוצה ממנו וכמו שבאוטומט אתה (גם אם בתת-מודע) לומד לצפות ואף ליזום החלפות עם תנועות קלות של הרגל, כך גם ברובוטי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבחינת הנוחות, לא נהגתי ברובוטי אבל מאמין אני שלכל דבר אפשר להתרגל והכל תלוי מה היתרון לעומת החיסרון. היתרון העצום הוא המחיר והחיסרון המועלה לרוב הוא הנוחות. כמו בכל עסק שעושים צריך לדעת, וכל אדם לגופו, האם הרווח גדול על ההפסד. מבחינת הנוחות אין משמעות בכלל לדיון הנ"ל. א' מוכן לחסוך אלפי שקלים כי הגיר לא כל כך מפריע לו והוא חסר בכסף ולב' החיסכון לא משתלם בגלל שהגיר מפריע לו ברמות שהוא חולם עליו בלילה ומתעורר כולו מזיע. לא' היתרון עולה על החיסרון והוא ירוויח מרובוטי ולב' החיסרון על היתרון והוא בהפסד.

ועכשיו שאלה. מחיר התחזוק.

גם אני התלבטתי לגבי הגיר הרובוטי בפיאט גרנדה בגלל המחיר הזול וצריכת הדלק של הרכב אבל נאמר לי, וזה לא מצויין בשום מקום בשרשור הנ"ל, שהטיפול בגיר הרובוטי מאוד מאוד יקר (בעיקר כאשר הגיר מתקלקל, ונאמר שהוא די נוטה להתקלקל ואז להחליפו עולה הן תועפות). האם המידע הנ"ל אכן נכון?

פורסם

באמת שאני לא מבין על מה אנשים מדברים,אני מחנה הרבה בעליות וירידות,ומעולם לא קרה לי שהדרדרתי לאוטו אחר .

יש אפשרות להעמיד את האוטו על הקלאץ' בשתי מכות חזקות על הברקס .

אני פשוט משחרר ברקס וישר נותן מכת גז והאוטו מדרדר אולי ס"מ וישר מטפס חזרה ,צריך להכיר את תגובת הגיר ואת תגובת הגז ואז האוטו הזה פשוט נפלא.

פורסם

להוריי הייתה קורולה רובוטית מ2007 (מודל 2008, אז זה עוד היה אפשרי), עד שנת 2010.

להלן מספר דברים רלוונטים:

1. רמת הגימור ברכב די נמוכה, מאכזבת יחסית לטויוטות אחרות.

2. ברכב שהיה לנו הגיר עבר אינספור עדכונים (ועדיין לא התנהג כמו שצריך למרות שכולנו "נהגים של ידני", גם אני, גם אמא וגם אבא שלי רגילים לידני וחיים את הידני בכיף, אז אני לא חושב שהבעיה טמונה בנהגים), וזה לא עזר.

3. אחריי כשנתיים הוחלפה משאבת מים וכיסא נהג שהיה נופל כל הזמן, מאכזב.

4. הוחלפה מערכת סטריאו שהתחרפנה, אבל בוא נגיד שזה פחות קריטי.

5. צריכת הדלק טובה יחסית בתוך העיר. מחוץ לעיר היא מציגה נתונים מאוד דומים לi30CW למשל.

6. ההעברות של הגיר מוקדמות מדי, לא תלחץ מספיק על הגז ותמצא את עצמך באמצע עליה ב40 קמ"ש בהילוך חמישי, גיר הזוי.

7. הגיר מתוכנת ככה שבשילוב עם המנוע, במהירויות גבוהות, הסל"ד בשמיים, ביונדאי i30CW של ההורים שלי במהירויות זהות עם גיר אוטומטי של 4 הילוכים המנוע עובד בסל"ד נמוך יותר. לדעתי זה מציק, אפשר לחיות עם זה.

8. הבטיחות מעט מאכזבת - אין ESP, רק 4 כריות אוויר. בשנתון דומה נמכרו מכוניות עם 6-7 כריות אוויר וESP.

9. הרכב מרווח יחסית ותא הנוסעים שלו מספיק טוב לשהייה של 4 נוסעים מבוגרים.

10. אחזור לגביי הגיר שוב פעם - לגיר יש תגובות מוזרות, לפעמים בתוך כיכרות הוא היה מכניס את עצמו לניוטרל ועל מנת שהוא יחזור להגיב כמו שצריך היינו צריכים להעביר אותו מE (אוטומט) לM (מנואל, ידני) ולהחזיר לE, רק אז היה מוכן להגיב לנו כמו שצריך. לדעתי זה מסוכן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

80 אחוז משנות הנהיגה שלי היו על רכבים ידניים, גם היום בבעלותי רכב ידני.

נהגתי מספיק על רכבים רובוטיים על מנת להתרשם, כולל שבועיים רצופים של נהיגה יומיומית על גרנדה פונטו רובוטית.

מילת המפתח היא "להתרגל". אתה מתרגל למשהו שלא מרגיש נכון לרוב האנשים, מלבד צריכת הדלק, אני לא רואה שום יתרון על פני תיבה אוטומטית רגילה ומלבד החוסר בדוושת מצמד, אינני רואה שום יתרון על פני תיבה ידנית.

אתה צריך להתאמץ ולסגל לעצמך סגנון נהיגה כדי למנוע טלטולים ואתה צריך לסגל לעצמך דרך למנוע התדרדרות בעליה.

לאחר שבועיים עם הגרנדה פונטו, אכן התרגלתי, לא נהניתי מהתיבה, אבל התרגלתי אליה. לאחר שהחזרתי את הגרנדה פונטו, עד שהגיע רכבי החדש, נהגתי עוד שבוע מלא על מאזדה 2 עם התיבה האוטומטית הכי "טיפשה" (לא מתוחכמת) שיכולה להיות ואז הבנתי בדיוק למה הייתי צריך להתרגל והמילה היחידה היא חוסר נוחות.

אני גם יכול להבטיח לך, ש99 אחוז מהאנשים, לו הייתה להם הבחירה הן בקורולה או יאריס, או הן ברכבי פיאט למיניהם, היו בוחרים בתיבה האוטומטית הרגילה.

בקיצור, המלצתי אליך היא כזו:

אם אתה רוצה רכב ידני, קנה רכב ידני. אם אתה רוצה רכב אוטומטי, קנה רכב אוטומטי אמיתי. אם אתה חייב תיבה רובוטית, תדאג שיהיו לה שני מצמדים.

בהצלחה.

פורסם

בדיוק , הבחור מעליי צדק בכל מילה , אין שום יתרון מבחינת נוחות נסיעה והתנהגות גיר/רכב על פני רכב ידני או רכב אוטומט , זה פשוט גיר מוזר זה שילוב של שניהם אבל בחייאת דילק , או שאתה נוסע בידני או שאתה נוסע באוטומט מזה השטויות האלה המיקס הזה שניסו לעשות .

אני אישית ממש אבל ממש לא אהבתי והגיר הרובוטי שעליו נסעתי הוא בגרנד פונטו של חברה שלי . גם היא שנסעה באוטומט לפני וגם אני שנסעתי בידני לפני , שתינו סיכמנו שהגיר הזה בעייתי ולא נוח , הדיילי ! ההידרדרות שאופיינית לגיר ידני .

פורסם

תודה לכל המשיבים,

המסקנה שלי מכל זה היא שהנחת העבודה שלי הייתה כנראה נכונה - שאם יודעים לנהוג עליו נכון אפשר למזער את אי הנוחות למינימום ובתמורה מקבלים אוטו חסכוני ואמין, ובעיקר- נסחר כנראה מתחת לערכו.

כיועץ השקעות אני יכול לומר ככלל אצבע שכש"כל העולם" באחדות דעים וזורק סחורה מסוימת בלי לחשוב, רוב הסיכויים שהוא יגיע למצב של מכירת יתר, או למחירים שהנם מתחת לשווי ההוגן שלו.

פורסם

יש לי קורולה 2008 רובוטית כמעט 3 שנים.

קבלתי אותה מהמשפחה עם 24,000 היום יש לה כבר 70,000.

אני לא ממליץ על האוטו עם מחשב גיר מקורי אלא רק עם מחשב גיר חדש עם הגרסה האחרונה - כן.. יש דבר כזה

וכן זה משפר משמעותית את הנסיעה למרות שזה רק תוכנה.

הגיר הזה יכול להביא את הסעיף מדי פעם בתנועה מאד צפופה בעיר ורק אז אני מוצא את עצמי עובר למצב ידני.

אחרי חודש עם פיא גרנדה פונטו רובטית 2007 1400 - הגיר של הרבה יותר מוצלח ונעים מזה של הקורולה.

מצד שני זה אוטו שלא ממהר לשום מקום, כלומר אפשר לדחוף ולזרז אותו פשוט הוא לא עושה את זהמ בשמחה כמו הקורולה.

מסכים עם זה שהגירים האלו היו צריכים פיין טיונינג קצת יותר גבוהה אבל ברמת החבילה הכוללת 2 המכוניות האלו לא רעות בכלל.

ואגב, הגיר הכי מעצבן שנסעתי עליו היה ה-DSG של האיביזיות בפקקים - מגדיר מחדש את המילה "החלטיות הנסיעה" :/

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
יש לי קורולה 2008 רובוטית כמעט 3 שנים.

קבלתי אותה מהמשפחה עם 24,000 היום יש לה כבר 70,000.

אני לא ממליץ על האוטו עם מחשב גיר מקורי אלא רק עם מחשב גיר חדש עם הגרסה האחרונה - כן.. יש דבר כזה

וכן זה משפר משמעותית את הנסיעה למרות שזה רק תוכנה.

הגיר הזה יכול להביא את הסעיף מדי פעם בתנועה מאד צפופה בעיר ורק אז אני מוצא את עצמי עובר למצב ידני.

אחרי חודש עם פיא גרנדה פונטו רובטית 2007 1400 - הגיר של הרבה יותר מוצלח ונעים מזה של הקורולה.

מצד שני זה אוטו שלא ממהר לשום מקום, כלומר אפשר לדחוף ולזרז אותו פשוט הוא לא עושה את זהמ בשמחה כמו הקורולה.

מסכים עם זה שהגירים האלו היו צריכים פיין טיונינג קצת יותר גבוהה אבל ברמת החבילה הכוללת 2 המכוניות האלו לא רעות בכלל.

ואגב, הגיר הכי מעצבן שנסעתי עליו היה ה-DSG של האיביזיות בפקקים - מגדיר מחדש את המילה "החלטיות הנסיעה" :/

לאור ניסיונך, איך הרובוטי מבחינת טיפולים, תיקונים וכל עניין התלוי בהוצאה כספית ומוסך?

פורסם

עד עכשיו היה רק עניין אחד וזה החלפת הילוכים בראשון ושני אגרסיבית מדי לטעמי.

הלכתי למוסלמים מורשה שאני מטפל בו בבני ברק והחליפו לי מחשב גיר לחדש במסגרת האחריות על הרכב

עם תוכנה חדשה/מעודכנת שממש עשתה פלאים.לדעתי אם

לומדים להשתמש בגיר הזה כראוי זאת סהכ חבילה לא רע, בכלל.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

יש לי יאריס רובוטית 2009 שנקנתה חדשה מהסוכנות ואוטוטו מגיעה ל 30000 ק"מ. הגיר הרובוטי שלה הוא חדש יותר בעל 6 הילוכים ולא 5.

הפעם היחידה שהיתה עם הגיר הזה תקלה היא שהיה צריך להחליף את דיסקיות הקלאץ' שנשחקו במסגרת האחריות. העלות של ההחלפה (שלא יצאה מכיסי, מן הסתם) היא בערך 1500 ש"ח למיטב זכרוני. לאחר מכן הרכב נוסע ללא שום בעיה. מבחינת הטיפול-מדי פעם צריך לבצע איפוס לגיר ע"מ ללמד את מחשב הגיר את נקודת ההפרדה החדשה של הקלאץ' שנשחק עם הזמן. מה זה "מדי פעם"? יוצא לי לקפוץ פעם בחצי שנה ל 10 דקות במוסך.

כפי שאמרו לך, מילת המפתח היא "להתרגל", כי אם אתה נהג ישראלי שרגיל ללחוץ גז ולשכוח מהכל-שכח מזה, זו לא התיבה בשבילך. אם אתה נהגת על ידני ונמאס לך מלתפעל את רגל שמאל בפקקים, אז לא נראה לי שתהייה בעיה להתרגל. ניתן בהחלט להעביר את ההילוכים ידנית (וזה מה שאני עושה בנהיגה בכבישים מהירים) ולהעביר למצב האוטומטי בפקקים (או להפך, על פי רצונך).

לגבי זינוק קדימה בעלייה-כפי שרשמו בהודעה קודמת-כמו בתיבה ידנית. האופציה השניה היא באמת להוריד את הרגל מהברקס ישירות לגז עם כמה שפחות השהייה. כנ"ל לגבי רוורס בעלייה.

צריכת הדלק טובה (מאוד, לדעתי), והרכב לא אוהב לבקר בתחנות דלק 8). ניתן אפילו לסחוט ממנו 1:18.

• תוכן חדש...