Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רובוטי - נורא כל כך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל כך הרבה קשקשנים שזה לא להאמין. השד לא נורא כל כך. חיינו עם הרכב הזה בשלום 3 שנים. טויוטה קורולה שנת 08. זינוק בעליה היה פחד אלוהים כולל חניות בעליה. מתרגלים לגיר מהר מאוד. מנוע בעל 124 כ"ס ,שלא אוהב בלשון המעטה לעבור את ה-120 קמ"ש(בשונה למשל ממאזדה שלוש שאין ציוץ מכיון המנוע במהירויות כאלה) וביקור בתחנת דלק לעיתים רחוקות - משהו כמו 1:16. למיטב ידיעתי בוצע עדכון תוכנה ובעית הזינוק בעליה נפתרה. אם המחירון לא היה צולל כמו לא יודע מה היינו משאירים את הרכב אצלינו. תעשה את השיקולים לבד- קצת חוסר נוחות מול צריכת דלק שפויה לרכב ענק. רק לשם השוואה לפני הטויוטה הייתה לנו לאנסר 2005 - עושה 1:8 במקרה הטוב.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כל כך הרבה קשקשנים ... זינוק בעליה היה פחד אלוהים כולל חניות בעליה....קצת חוסר נוחות .

אז מה היה לנו, "פחד אלוהים", "חוסר נוחות", העיקר אנחנו קשקשים:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חולק על חלק מהכותבים פה, נכון שתיאורטית מתרגלים כמעט לכל דבר עדיין יש אנשים רגישים יותר שיש להם "מחלת ים" מוגברת, במקרה כזה גיר רובוטי בחלק מהרכבים הוא מכה ולא משנה כמה אתה מתאמן עדיין התוצאה יכולה להיות לא נעימה לעומת האוטומט הרגיל או הידני שבו השליטה היא לחלוטין בידיים שלך אז זה לא מהווה פתרון לכל אחד אבל יש רבים שזה בהחלט ייתן להם מענה מצויין.

פורסם

שום דבר הוא לא פתרון לכולם. יש כאלה שלא מסוגלים עם אוטומט ויש כאלה שלא מסוגלים עם ידני. הנקודה היא שרוב הגירים הרובוטיים, במיוחד המודרניים שבהם, טובים ונוחים לשימוש יומיומי והשד ממש לא נורא כפי שמציירים אותו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, המודרנים הם דו מצמדיים.

אין שום גיר חד מצמדי (נעזוב רגע את פרארי בצד) שמתפקד בצורה ש"לא צריך להתרגל אליו" ולדעתי, אף פונקציונר בעולם הרכב העולמי לא יסכים לנהוג ברכב ש"צריך להתרגל לגיר שלו" אבל יש לא מעט שמוכנים לייצר תועבות שכאלה עבור לקוחותיהם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גיר רובוט - פיאט פונטו 2012 , פשוט בדיחה . היה לי פה כבר וויכוח על הגיר הזה , זה פשוט גיר מעצבן כי הוא תקוע , הוא מנסה גם להיות אוטומט וגם להיות ידני וביחד יוצא לו פשוט בדיחה , כי הוא לא זה ולא זה וזה מחרפן את השכל.

הכי עיצבן אותי זה א- אם בירידה ומכניסים לריוורס , האוטו מדרדר קדימה , לא שזה מרגיז כי אפשר לדפוק את האוטו , זה פשוט מסוכן כי מסתכלים אחורה ובכלל האוטו נוסע קדימה ובום פגעת בילד/זקן/כלב/משהו חי

ב- הדיילי שיש בין מעבר ההילוכים והרגשת האוניה שיש בתהליך העברה פשוט מצחיק , האוטו נכנס לדיילי , ולאחר שתי שניות הופ מתחיל שוב להאיץ.

עשה לך טובה לא רובוטי ולא WALL E קנה גיר אוטומט וזהו

(אני אישית מתבאס שקניתי אוטומט לאחר חמש שנים על ידני , באמת שאוטומט מוריד ממך את החוויה ליהנות , פחות שולט ברכב , כאילו הרגשה כזאת שאתה נוהג 50 אחוז והרכב נוהג 50 אחוז , זה כאילו מישהו עוזר לך ותופס לך את ההגה הרגשה כזו )

פורסם

מהניסיון שלי עם טויוטה קורולה רובוטית הגיר בנסיעה עירונית מרגיש חסר אונים ו"לא מוצא את עצמו", מגיב לאט ומסרס במידה מסוימת את הרכב.

בנסיעה בינעירונית המצב טוב יותר אך עדיין לא כמו גיר אוטומטי רגיל.

אחד הדברים שממש איכזבו אותי מהגיר הוא הרעידות בתחילת נסיעה - מדמה מצב של הרמת הקלאץ' בהילוך ראשון.:roll:

פורסם
רומן, המודרנים הם דו מצמדיים.

אין שום גיר חד מצמדי (נעזוב רגע את פרארי בצד) שמתפקד בצורה ש"לא צריך להתרגל אליו" ולדעתי, אף פונקציונר בעולם הרכב העולמי לא יסכים לנהוג ברכב ש"צריך להתרגל לגיר שלו" אבל יש לא מעט שמוכנים לייצר תועבות שכאלה עבור לקוחותיהם.

159, 500 - חד מצמדיים ולא רעים בכלל. ב-159 אפשר בהחלט לנהוג מבלי "להתרגל" אליו וזה נבדק על אנשים עם זיקה מוטורית פחותה בהרבה משלנו, כולל חבר שנהג באחת בחתונה שלי.

הכי עיצבן אותי זה א- אם בירידה ומכניסים לריוורס , האוטו מדרדר קדימה , לא שזה מרגיז כי אפשר לדפוק את האוטו , זה פשוט מסוכן כי מסתכלים אחורה ובכלל האוטו נוסע קדימה ובום פגעת בילד/זקן/כלב/משהו חי

שוב הסיפור שלך על ההידרדרות קדימה ברוורס בעליה. הכנסת רוורס - שים גז, ותעבור אליו באופן נורמלי, בלי בימפוזיון בינך לבין עצמך בדרך. בידני אתה הרי לא עושה את זה, נכון? אז גם כאן אל תעשה. תראה איך פתאום יש לך הרבה פחות בעיות. שוב - אני עם גיר רובוטי מתקדם הרבה פחות ולא מידרדר, וכל זה בלי להחזיק בלמים ברגל שמאל או סטיות אחרות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מתעלק על השרשור, האם בשאר דגמי פיאט ישנו אותו גיר רובוטי חד מצמדי כמו זה שבפיאט פנדה?

מבין לכל הגירים החד מצמדיים לדעתי זה שבפנדה הוא הכי מוצלח, גיר נוח ופשוט כיפי. :-D

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
נהגת אי פעם על גיר שכזה או שאתה רק מביע את "דעתך" על סמך מה שאתה חושב ומדמיין?

נהגתי בערך 10000 ק״מ על 107 רובוטית. לא מאמין שגיר של טויוטה קורולה גרוע יותר מגיר של 107 (שהוא במקרה גם של טויוטה).

פורסם

בידני אתה תופס חצי קלאץ ויש לך שניה של היעצרות ונתינת גז , ברובוטי אין קלאץ אין מה לתפוס חצי והאוטו ישר מדרדר אין לך אפילו מאית השניה , אתה שם ריוורס אתה בירידה ואתה מזיז את הרגל לתת גז והאוטו נוסע למטה , לא משנה מה תכתוב זה פשוט אדיוטי !

זה מסוכן חביבי ! אם יש עזרה לזינוק בעלייה למה אין מנגנון שעושה את זה גם על הריוורס

ולמה יש כזה דיילי בהעברת הילוכים תסביר לי בבקשה

פורסם

אין שום בעיה, הנה ה״אלגוריתם״ :

1) מרים בלם יד. מעביר ידית הילוכים ל D או R.

2) נותן טיפה טיפה גז, עד ״שתרגיש״ שהאוטו קצת ״זז״ מאחורה, אבל הוא עדיין נשאר במקום. בקיצור, בדיוק אותה תופעה כמו ברכב ידני עם מצמד, כשלומדים זינוק בעליה.

3) שחרר בלם יד - תמשיך לתת גז - האוטו עדיין עומד במקום

4) תן יותר גז - האוטו מתחיל לנוע

זהו :wink:

לגבי delay, אם הבנתי נכון, אין לי מושג. כנראה זאת ״מחלה״ של הגיר הספציפי הזה. במוסך שאתה מטפל באוטו לא יודעים איך להתגבר על זה ? אני לא יודע, סתם רעיון, אולי צריך לעדכן את ה firmware של הגיר ?

פורסם

כשאתה אומר גיר רובוטי, השאלה לאיזה אתה מכוון, אם להוא של הקורולה, אז כן, הוא נורא ואיום לנהיגה.

אנשים מקבלים פריחה מהמילה "רובוטי" רק בגלל אותו גיר אמור (למרות שפיאט כבר שיווקה יצור דומה בארץ הרבה לפני)

קצת סדר: גירים רובוטיים הם העתיד. הם זולים יותר לייצור ובסופו של יום הם גם יהיו כאלו לתחזוקה. כל עולם הרכב פונה לכיוון הזה.

גיר רובוטי טוב הוא כזה עם שני קלאצ'ים שחוסך לך בדלק וחוסך גם את השהיית הכח.

תיבות חד מצמדיות הן נוראיות למי שאוהב לנהוג מכיוון שאתה לא תמיד יודע מתי הגיר מתכוון להחליף לך הילוך, שזה אומר להעביר קלאץ' עבורך. שילוב של קלאץ'- גז ביחד מביא לקפיצה מעצבנת ולופ מעצבן של אוויר.

הפתרון הוא להשתמש במנופים ולשלוט בהעברה בעצמך.

אם אתה נהג רגוע, בסופו של יום אתה תתרגל לתופעה ואפילו תחסוך בדלק. לי באופן אישי קשה להמליץ על יצור הכלאיים הזה. פשוט נסיעה מעצבנת.

הכי פשוט זה לעשות סיבוב על הרכב לפני קבלת החלטה.

• תוכן חדש...