Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכשיר OBDII

ד ו ד
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבר קנה OBDII זול ואחרי שקיבל את הפריט חטף פחד לחבר לרכב מחשש שיגרם נזק. האם מישהו מכיר את המכשיר ויכול להביע דעה או עצה אם יש בו ערך טכני או שלא נדע סיכון בחיבור לרכב.

המכשיר הוא

http://www.dealextreme.com/p/elm327-bluetooth-obd-ii-wireless-transceiver-dongle-16921

כזה בדיוק קניתי לפני שנה, לא עבד ברכב שלי (בלנו 98), כנראה בעיית תאימות, סוזוקי עשו משהו לא לגמרי סטנדרטי שם. אבל ניסיתי אותו על 3 רכבים שהיו לי מהעבודה ועל כולם הוא עבד מצויין.

בכל מקרה שום נזק לא נגרם לא לבלנו ולא לשאר הרכבים.

התחברתי אליו גם עם נוקיה E71 וגם עם מכשיר אנדרואיד בלי שום בעייה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שמעתי שאנשים רעים מצאו לינק לגרסה המלאה באינטרנט (הם השתמשו במילות חיפוש מסוימות בגוגל), הורידו וזה עובד להם נהדר. אבל אני לא איש רע, אז אין לי מושג איך הם עושים את זה :-P

אני השתמשתי בגרסה המלאה...:roll:

אולי יש תוכנה אחרת גם טובה? מוזר שלא עובד אם זה לאנדרואיד..אמור להיות זהה..

פורסם

הורדתי אותה גם באמצעות BLACKMART ALPHA שם קרה לי אותו דבר שהיא קרסה אחרי 2 שניות.

תוריד אפליקציה בשם 4SHARED לא 4SHARED MOBILE. בדרכ זה החיפוש הראשון במרקט. שם תחפש TORQUE וזה כבר ימצא לך גרסה מלאה, משם אין שום בעיה והתוכנה עובדת מעולה. לאחר שתתקין את התוכנה, ותחבר את המתאם ברכב (בהנחה והוא עובד) בתוכנה בSETTINGS תוכל לבחור התקן ושם לבחור את המתאם, וזהו. צעצוע נחמד.

כמובן שהקובץ המתאים לאנדרויד זה *.APK

אברה קדברה

פורסם
נסה את dashcommand. אין גרסה חינמית. הגרסה המלאה עולה איזה 120 שקל... :roll:

dashcommand דווקא כן עובדת לי.

הורדתי אותה גם באמצעות BLACKMART ALPHA שם קרה לי אותו דבר שהיא קרסה אחרי 2 שניות.

תוריד אפליקציה בשם 4SHARED לא 4SHARED MOBILE. בדרכ זה החיפוש הראשון במרקט. שם תחפש TORQUE וזה כבר ימצא לך גרסה מלאה, משם אין שום בעיה והתוכנה עובדת מעולה. לאחר שתתקין את התוכנה, ותחבר את המתאם ברכב (בהנחה והוא עובד) בתוכנה בSETTINGS תוכל לבחור התקן ושם לבחור את המתאם, וזהו. צעצוע נחמד.

כמובן שהקובץ המתאים לאנדרויד זה *.APK

אנסה את זה, תודה!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
האם משהו מכיר מכשיר כזה (OBD2) שיכול להתחבר לאייפון?

ואיזה אפליקציה הכי מומלצת?

חשבת לקרוא את השרשור לפני שכתבת הודעה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תודה לכולם על התגובות. נראה ראוי שחברי הפורום ישתפו על סוגי מכשירים כאלה שבשימושם, אפשרויות בדיקה ותוצאות , התאמה לסוגי רכב, שנות יצור וכ'ו. אין ספק שהאמצעי הזה עם מעט תמיכה מהפורום יכול לחסוך לרבים לא מעט כסף על בדיקות ממוחשבות במוסכים.

חשבת לקרוא את השרשור לפני שכתבת הודעה?

אם הייתה קורא את כל השרשור הייתה רואה שאין אפילו אזכור אחד על אייפון אלא רק על אנדרואיד ונוקיה...

אז אני אשאל שוב... אם משהו מכיר OBD שעובד מול אייפון?

פורסם

זה שאין את המילה אייפון לא אומר שזה לא תקף גם לאייפון. הדונגלים שהוזכרו כאן עובדים גם מולו כמובן (זה כולה חיבור בלוטות'), ואם היית עושה חיפוש קצרצר באפסטור הייתה מגלה ש-dashcommand עובדת איתו גם כן (בתשלום). אפשר לחפש גם obd2 באפסטור ולמצוא תוצאות נוספות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני כמובן צודק, זה עובד גם עם אייפון, רק שאצלנו האייפוניסטים יש עוד שלב ביניים, שלצערנו צריך לשלם עליו 5 יורו.

פורצים את המכשיר, מתקינים מסידיה את ROQYBT4 ובמקביל קונים רשיון. מתקינים גם את התוסף החינמי שלו ROQYOBD. הוא מתחבר לסורק, ויוצר מין סרבר מקומי כדי שתוכנות כמו REV או DASHCOMMAND יתחברו אליו.

אני אישית הצלחתי להתחבר רק עם REV וזה עובד מצוין.

(אני רכשתי את המכשיר הזה.)

Stay Dirty

פורסם

תודה על האינפורמציה.

תקנו אותי אם אני טועה, אני מבין שאני חייב לפרוץ את המכשיר כדי שאוכל להתחבר אליו דרך bluetooth בעזרת תוכנות כמו ה- REV?

פורסם

בדיוק. גם בלי קשר לזה, כדאי מאוד שתפרוץ את המכשיר.

הבלוטות באייפון נעול רק להתחברות לדיבורית/אוזניות/רמקולים. אי אפשר לשלוח דרכו קבצים, ובטח שלא לחבר אליו סורק OBD.

למזלנו יש מפתחים גאונים שהתגברו על זה, אבל זה דורש פריצת המכשיר.

לפריצה אין חסרונות, ככה שאין צורך להתלבט אפילו. אם אתה צריך עזרה אישית עם הפריצה, רק תגיד.

Stay Dirty

• תוכן חדש...