Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי סונטה 2001

מערכת האוורור אצלי ברכב מסריחה לא מעט, ישנו ריח חריף של נוזל קירור ולא מעט עובש נוסף.

רדיאטור חימום הוחלף לפני חודש בערך במוסך מורשה ואין יותר סימני נזילה, הבעיה שהמערכת עדיין מסריחה ובמוסך לא הגדילו ראש כדי לנקות כמו שצריך שהדשבורד היה כבר מפורק. כעת אני די תקוע עם חימום תקין וריח נורא שפוגע לי בבריאות.

החלטתי שדי והגיע הזמן לפתור את זה מבלי לפתוח שוב את הדשבורד ולשם כך אני צריך עצות בדוקות להעלמת הריח לחלוטין.

בינתיים החלטתי להזמין תרסיס חיטוי מזגן/מערכת אוורור של BG ולהחליף את המסנן שלא הוחלף כבר קרוב ל-4 שנים.

פורסם
התרסיס של bg עושה את העבודה

אני מקווה, בכל מקרה האם מספיק להתיז אותו דרך פתחי האוורור או שחייב דרך פתח הכניסה? וגם איפה הוא בכלל נמצא?

פורסם

לי הספיקה השפרצה בפתחי האוורור. בהזדמנות זו תנקה את המרזבים בתחתית החלון הראשי משאריות עלים שיכולים להירקב. שם גם אולי תמצא את הכניסה (לא מכיר את הרכב).

פורסם

פרקו לך את כל הדש בורד ולא הגדילו ראש להחליף מסנן מזגן? מוזר, בכל מקרה החומר הזה עושה את העבודה אני משתמש בו בהרבה רכבים בעבודה, תשים אוורור חיצוני ותשים על מהירות הכי גבוה, תסגור את האוטו ותשפריץ את החומר על הפלסטיק החיצוני ליד הוישרים, תעשה כך כל כמה דקות, וגם תשים 2 שפריצים על מסנן החדש.

המלצה שלי אל תשאף מהחומר, אחרי שנשמת אפילו נשימות בודדות שהחומר עדיין היה מרוכז באוויר אתה תרגיש כאילו משהו תקוע לך בריאות ותשעל וזה לא יעזור, אתה תרגיש מין גירוד בריאות ורק לקראת חצי יום אחרי זה יתחיל לעבור

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
פרקו לך את כל הדש בורד ולא הגדילו ראש להחליף מסנן מזגן?

מוסך מורשה יונדאי באר שבע, לך תבין מה המכונאים האלו עושים שם...יש מצב שהם בכלל עברו הסמכה על כרכרות?

ותשפריץ את החומר על הפלסטיק החיצוני ליד הוישרים

הפתחים על הפלסטיק השחור שמתחת למגבי החלון לא נועדו לניקוז מים?

המלצה שלי אל תשאף מהחומר, אחרי שנשמת אפילו נשימות בודדות שהחומר עדיין היה מרוכז באוויר אתה תרגיש כאילו משהו תקוע לך בריאות ותשעל וזה לא יעזור, אתה תרגיש מין גירוד בריאות ורק לקראת חצי יום אחרי זה יתחיל לעבור

אני אשתמש בכיסוי לפה ולאף :-D

תודה על העצות חברים! אני אנסה ויחזור לדווח, נקווה שהריח ביחד עם כל הרעלנים שבו פשוט יתפוגגו.

פורסם

הפתחים נועדו שמשם יכנס אוויר לרכב כאשר אתה אוורור על מצב חיצוני, התעשה הזאת גם כן תפקידה לנקז מים, אל תדאג המים לא חודרים לפני הרכב משם

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ריח חריף של נוזל קירור עלול להצביע על נזילה שעדיין קיימת.

האם מאז התיקון היה חסר נוזל קירור במיכל העיבוי ?

האם בדקת שאין נזילות בתא המנוע ?

איזה כייף לי :)

פורסם
בגלל זה יצרתי קשר עם כלמוביל אשר ביקשו ממני לבצע בדיקת נזילות השבוע במוסך שבו בוצע התיקון (מקווה לטוב).

האם בדקת שאין נזילות בתא המנוע ?
בתא המנוע אין נזילות גלויות אך מסתובב לו שם ריח עדין של נוזל קירור ואני מקווה שלא מדובר על רדיאטור סדוק -שוב את זה נברר השבוע-.

על כל הפנים המוסך של יונדאי בבאר שבע אחראי על כל מערכת הקירור אצלי ברכב מאחר וב-3 חודשים האחרונים בוצע באותו מוסך:

ניקוי רדיאטור.

החלפת תרמוסטט.

החלפת רדיאטור חימום.

החלפת צינור מים עליון+תחתון.

העבודה איך להגיד בלשון המעטה, אינה מניחה את הדעת. לכן פניתי ליבואן אשר דאג לפנות אליי על מנת לפתור את הסאגה הזאת. בכל מקרה נראה שהרדיאטור חימום הקודם -כנראה- נזל תקופה די ארוכה ולכן הריח די דפוק בספוגי הדיפון וכדמ' אך זה עדיין אינו תירוץ מספק לאותו מוסך מורשה אשר פירק את כל הדשבורד לחלוטין. מבחינתי כל עוד יש ריח יש עדיין נזילה וכך אני מתנהל מול המוסך אך בשביל הבריאות שלי אני מנסה למצוא פתרונות בעצמי במידה והבדיקה הקרובה לא תעלה על נזילה קיימת.

פורסם

לפותח השרשור : היה מוטב אם לא היית משתמש במונח "פתרון סופי" לא יודע מי אתה ומה אתה אבל לרבים השימוש במונח הזה גורם לזוז בחוסר נוחות בכיסא.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

ריח "רע" מקורו בבקטריות המתפתחות בסביבה לחה.

או שיש לך "מושבה" של בקטריות בצנרת האיוורור [או בפילטר הפנימי] , וזה ניתן לפתרון באמצעות תרסיסים שונים לפתחי האיוורור כפי שמגיבים קודמים הציעו/הסבירו.

במקרה "קשה" יותר- ה- "מושבה" מצוייה כפי שציינת בספוגי הדיפונים וכאן התרסיס כזה לא יעזור לך, אלא "ריסוס" חומר אנטי-בקטריאלי "חזק" כמו ליזול.

מניסיון אישי- הסר את שטיחי הגומי, וחשוף את כל הספוגים לשמש ככל הניתן.

מלא ליזול בשפיצר [בקבוק השפרצה כמו שיש לניקוי חלונות לדוגמא], והתז על פני כל השטח.

השאר חשוף לשמש מספר שעות.

וודא שהספוגים יבשים לחלוטין בטרם החזרת שטיחי הגומי.

ריח הליזול יפוג בתוך מספר ימים.

בהצלחה.

פורסם
לפותח השרשור : היה מוטב אם לא היית משתמש במונח "פתרון סופי" לא יודע מי אתה ומה אתה אבל לרבים השימוש במונח הזה גורם לזוז בחוסר נוחות בכיסא.

מתנצל מעומק לבי אם מישהו נפגע מהשימוש במונח המוזכר לעיל, בכל אופן אשמח אם אחד המנהלים ישנה את המונח הפוגעני.

שכחתי לציין שהריח מופיע רק ב-2 דקות הראשונות שהמערכת עובדת, אחר כך הריח די נחלש.

על כל פנים ביום ראשון הגעתי למוסך אשר ביצע בדיקת לחץ ומעבר דקדקני על כל מערכת הקירור ולא זוהתה שום ירידת לחץ או נזילה גלויה (הבדיקה בוצעה בנוכחתי המלאה).

• תוכן חדש...