Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא - גם זאת סתם בריחה לנתונים , לא למצב בפועל -

( 8 בחורות בתולות + 1 בחורה בהריון בחודש התשיעי - לפי הסטטיסטיקה - :wink: כולן בהריון בחודש הראשון )

אל תתרגש מזרימת השמן , ( בישראל תמיד תהיה זרימת שמן בתנאי הפתיחה ) בכל השמנים 5-10-15W

התייחס לצמיגות , וכאשר רשום כי זרימת השמן עדיפה ב 5W - היזכר מה הצמיגות שלו בתנאי הפתיחה .

וכאשר רשום כושר זרימה ב 10W' - הזכר שזו הצמיגות המתאימה למנוע לעבודה להפרדת משטח וללחץ הידראולי .

הנקודה שאני מדגיש - אם אין זרימה בצמיגות מסוימת עקב צמיגות גבוה - אז אין שימון , כאן עדיף להשתמש בשמן דליל - כדי שיהיה שימון .

לא שזה השימון האידאלי - אבל יותר טוב מחוסר שימון של צמיגות יותר גבוה שלא עוברת בספיקה טובה .

מזכיר את המשפט - גם קוץ במדבר הוא פרח .

ה 0,5W - בתנאי קור של 0- מעלות הוא פרח במדבר - אבל בטמפרטורה ישראלית הוא קוץ נחמד .

וסטטיסטיקה היא מאפיין לחיזוי , לא למציאות בשטח - 10 ימים לסרוגים של שרב עם רוח וחול מידברי בשנה + חודשי גשם

+ 60 יום של חום ולחות של 90% - - בשנה - זה נקרא מפרט טרופי , הפכו כמה שתרצו - ובגלל חוכמה כזו אכלו מכוניות אירופאיות לקרדות ..

התפרקות גומיות דלתות עקב אי גמישות והתפוררות , ידיות דלתות שהתפרקו , התפוררות החומר לא שבר .

נפילת חלונות אשר היו תפוסים באטבי פלסטיק שפשוט כשל והתפורר עקב החום - בעיה שלא הייתה באירופה .

והיצרן - כמה מצחיק לא הכיר בכך ,, אלה אחרי 5 שנים -

והפיתרון הישראלי - במקום הפלסטיק - יצירת תותב/אטב מנירוסטה , או מתכת מגולוונת - ובא לציון גואל ..

אבל בדרך - הצרכן עובר אימונים במזג האויר של הרכב.

והיפניות , היכן הם במשוואה - מדוע הן נחשבות אמינות בישראל .. - כי הן מותאמות לאקלים של אוסטרליה ודרום אפריקה - היפנים מוכרים שם , ויש להם שם נציגות רצינית -

והרכבים המגיעם לישראל - מגיעים במפרט הנ"ל - ומה לעשות - הוא נקרא בשפתם - מפרט טרופי .

כנ"ל יצרני מחשבים ומוצרי אלקטרוניקה - חום גבוהה מספר ימים רוח עם חול לחות גבוהה וימי גשם - מתישבים על גומיות ולוחות אלקטרוניקה ,כאשר יש חול + לחות ( מים ) החול סופח את המים מהאויר , ואז מתחיל להיווצר בוץ על המגעים קצרים והתבקעות .

מעבר לכך - יש לנו סגירה לביצוע החלפה ( אנחנו באמצע ניסוי במעבדה :lol: ) בתשובה הקודמת - עזוב עכשיו מתשובות תאורטיות .

אני ממתין לתוצאות עוד מספר ימים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא טועה .. - אני מאוד מדוייק , ופתוח לשינויים - לומד תמיד .

האקלים בישראל מוגדר ע"י יצרניות הרכב והאלקטרוניקה , כ אקלים תקן טרופי - חם , לח + אבק ויובש .

זה המפרט שאיתו מוזמנים הרכבים לישראל ( תואם לאוסטרליה ודרום אפריקה )

ולישראל מוסיפים מאווררים נוספים למערכת הקרור , מצנן שמן מנוע ומצנן נוזל ממסרה - כאשר בארצות קרות יש דגמים אשר אין ברכבים תוספות כאלו .

המנועים מתלוננים בצילצולים ובנזילות , ובמנועים ישנים גם באכילת שמן ומחסור לאורך זמן .

אני בעד סינטטי מלא בכל מצב אפשרי - עם מעבר נכון ..

ההבדל בדעה בנינו הוא בצמיגות השמן - אני טוען כי במנועים הללו , מאחר ולא השתמשו בסינטטי מלא והשתמשו ב 15W-40 + תוסף מינראלי

יש אפשרות לבעיות במעבר , ולכן אם רוצים לשפר איכות שמן עדיף לעבור להשתמש ב 10W-40 .

יותר מכך - אם נצמדים להוראות היצרן ומחליפים אחת לשנה או 15,000 ק"מ - לא צריך סינטטי מלא , אשר עומד בדיוק בתקן של ה חצי-סינטטי

ההבדל בניהם הוא רק באורך זמן החיים -

ואני ( מאזדה 6 חדשה ) נו בעצם מוסך מורשה מאזדה המטפל לי ברכב , משתמש ב חצי סינטטי 5W-30 + תוסף MOS2 , אחת לשנה .

אם הייתי מבצע טיפול אחת לשנתיים , כפי שמאשרים יצרני רכב אחרים - הייתי משתמש בסינטטי מלא .

( סתם - מעולם לא הייתי מסכים לטיפול אחת לשנתיים - הייתי מבצע אחת לשנה )

ושאלה קלה - מקובל עלינו כי שמן 10W-40 חצי סינטטי מתאים למנוע הנ"ל והאפשרות לבעיות עתידיות הוא קטן .

האם את זה אתה יכול להגיד בוודאות במעבר ל 5W-30 סינטטי מלא , למנוע ישן - האם אין ספק ולא קל לבעיות ..

אייל .

אין שום בעיה לעבור לשמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ברכב שגמע 60K וגם אם מדובר על גטס.

הדעות שלך בעניין קצת מיושנות. אם תסתכל בספרות אחזקה של רכב שיוצר לפני 15-20שנה אתה תגלה שגם בעבר המליצו על שימוש בשמנים בדרגת צמיגות שציין איתמר אלא בישראל הכירו דרגת צמיגות אחת 20W50 וללא הפורום הזה עדיין הרבה מוסכים היו נשארים אם תפיסה מוטעת לגבי מעבר לשימוש בשמן בעל צמיגות נמוכה יותר.

בתור אחד שרוכש שמנים באיזור רחוב יצחק שדה למעלה משני עשורים אני יכול לומר לך שחל שינוי לטובה אצל הספקים. אם לפני עשר שנים חיפשת שמן 5W40 סינטטי מלא ההיצע היה ממש מאכזב והרוב החזיקו שמנים בצמיגות 20W50 או 15W40.

היום תעשה סיבוב ותמצא שמנים של החברות המובילות בכול דרגת צמיגות שתחפוץ.

הרם

רעשי מנוע? תחזור מיד לצמיגות הקודמת 10W40 או 15W40 חצי סינתטי ותן לנו עדכון האם הרעשים נעלמו.

אתה טועה. רוב הרכבים המיובאים לארץ הם במפרט אירופי סטנדרטי לגמרי ללא ושם תוספות מיוחדות. שום דבר שקרוב אפילו למפרט של אפריקה או אוסטרליה.[/quote]

לא - גם זאת סתם בריחה לנתונים , לא למצב בפועל -

( 8 בחורות בתולות + 1 בחורה בהריון בחודש התשיעי - לפי הסטטיסטיקה - :wink: כולן בהריון בחודש הראשון )

אל תתרגש מזרימת השמן , ( בישראל תמיד תהיה זרימת שמן בתנאי הפתיחה ) בכל השמנים 5-10-15W

התייחס לצמיגות , וכאשר רשום כי זרימת השמן עדיפה ב 5W - היזכר מה הצמיגות שלו בתנאי הפתיחה .

וכאשר רשום כושר זרימה ב 10W' - הזכר שזו הצמיגות המתאימה למנוע לעבודה להפרדת משטח וללחץ הידראולי .

הנקודה שאני מדגיש - אם אין זרימה בצמיגות מסוימת עקב צמיגות גבוה - אז אין שימון , כאן עדיף להשתמש בשמן דליל - כדי שיהיה שימון .

לא שזה השימון האידאלי - אבל יותר טוב מחוסר שימון של צמיגות יותר גבוה שלא עוברת בספיקה טובה .

מזכיר את המשפט - גם קוץ במדבר הוא פרח .

ה 0,5W - בתנאי קור של 0- מעלות הוא פרח במדבר - אבל בטמפרטורה ישראלית הוא קוץ נחמד .

וסטטיסטיקה היא מאפיין לחיזוי , לא למציאות בשטח - 10 ימים לסרוגים של שרב עם רוח וחול מידברי בשנה + חודשי גשם

+ 60 יום של חום ולחות של 90% - - בשנה - זה נקרא מפרט טרופי , הפכו כמה שתרצו - ובגלל חוכמה כזו אכלו מכוניות אירופאיות לקרדות ..

התפרקות גומיות דלתות עקב אי גמישות והתפוררות , ידיות דלתות שהתפרקו , התפוררות החומר לא שבר .

נפילת חלונות אשר היו תפוסים באטבי פלסטיק שפשוט כשל והתפורר עקב החום - בעיה שלא הייתה באירופה .

והיצרן - כמה מצחיק לא הכיר בכך ,, אלה אחרי 5 שנים -

והפיתרון הישראלי - במקום הפלסטיק - יצירת תותב/אטב מנירוסטה , או מתכת מגולוונת - ובא לציון גואל ..

אבל בדרך - הצרכן עובר אימונים במזג האויר של הרכב.

והיפניות , היכן הם במשוואה - מדוע הן נחשבות אמינות בישראל .. - כי הן מותאמות לאקלים של אוסטרליה ודרום אפריקה - היפנים מוכרים שם , ויש להם שם נציגות רצינית -

והרכבים המגיעם לישראל - מגיעים במפרט הנ"ל - ומה לעשות - הוא נקרא בשפתם - מפרט טרופי .

כנ"ל יצרני מחשבים ומוצרי אלקטרוניקה - חום גבוהה מספר ימים רוח עם חול לחות גבוהה וימי גשם - מתישבים על גומיות ולוחות אלקטרוניקה ,כאשר יש חול + לחות ( מים ) החול סופח את המים מהאויר , ואז מתחיל להיווצר בוץ על המגעים קצרים והתבקעות .

מעבר לכך - יש לנו סגירה לביצוע החלפה ( אנחנו באמצע ניסוי במעבדה :lol: ) בתשובה הקודמת - עזוב עכשיו מתשובות תאורטיות .

אני ממתין לתוצאות עוד מספר ימים .

אייל .

אולי תפסיק לשלוף שפנים ולנסות לשכנע אותנו ואת עצמך בעזרת אותות ומופתים ודוגמאות לא נכונות ולא ורלוונטיות לאשכול.

קיבלת תשובה ברורה ממני וגם מדניאל ואתה ממשיך לטעון שהרכבים המגיעים לארץ מותאמים לתנאי אקלים של אפריקה ואוסטרליה.

כתבתי לך שאין שום רכב בקונצרן VAG שמתאים למה שאתה כותב ראה קישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3225651&postcount=20

כתבתי לך שאני רוצה לראות מסמך של ייצרן הרכב שבו הוא מציין שרכבים שמגיעים לארץ מותאמים לאקלים השורר באפריקה ואוסטרליה כולל רשימת השינויים. בלי מסמך כזה דברייך לא מחזיקים מים.

נכון לפעמים אצל מספר ייצרנים נעשו שינויים מינוריים אבל זה בעבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

תזכיר לי היכן נפלו חלונות - היכן ממסרות אוטו' התחממו ונפחו רוחן ,

היכן רדיאטורי פלסטיק התפוצצו וערבבו נוזל קרור לשמן הממסרה .

- אתה רוצה שאני אצרף מיסמכים - או שזה זכור לך -

אה נכון - ביפניות בתקן אירופאי - ( אני לא רוצה לנפץ ברבים את החלום בגרמנית )

די :cool: אני כותב עדין כאילו - לכתוב ברמה שלך או של איתמר - אני יודע קצת יותר טוב מכ - ( הטעות במקור - )

אני מחליק לכם - ( רושם בנימוס ואתם ,, בלי ,, ובשפה מגעילה .

מרק10- מעבר לידע - אני מבתים , ( כרגע בשביל הדיון , לא מבת-ים ) + מנהל מסעדה בת"א -

+ חברים שלי בעלי מוסכים באזור התעשיה - להיכנס וליישר אנשים בלשון ,אני מאומן על בסיס יומי :wink: -

וראיתי את גבורת לשונך בתשובות ל danniel - שהיו בדיוק תואמות לשלי .

ואני רשמתי ל danniel - כי אני לא מסכים לדבריו ,, ( יש בי גם קצת נימוס אלמנטרי :lol:)

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ל zl@tnik . בהזדמנות אני אנסה להשיג מפרט של קיאה או מאזדה .

בכל אופן - יש לך כאן קישור למכון התקנים הישראלי - המגדיר את האקלים בישראל כ T - טרופי .

הוא מיועד למקררים ומקפיאים - אבל זו ההגדרה של מכון התקנים לאקלים בישראל .

]http://www.sii.org.il/297-997-he/SII.aspx?LastFolderId=287

סוג האקלים - בא לציין את התאמת המקרר לאקלים הסביבה בה הוא פועל: CLASS T - מתאים לאקלים טרופי, CLASS N - מתאים לאקלים ממוזג. יש לציין שבגלל תנאי האקלים השוררים בארץ דורש התקן הישראלי שכל המקררים או המקפיאים המשווקים בארץ יהיו מסוג CLASS T.

ועוד קצת -

http://www.mako.co.il/men-magazine/auto/Article-4f624ca4cc05a21006.htm

דובי בן גדליהו | גלובס | פורסם 08/08/10 11:30:43

בניסן החליטו להיות כנים: כשבחוץ חם מאוד, המכונית החשמלית תפסיק לנסוע אחרי פחות מ-80 ק"מ

צילום׃ יחסי ציבור

גל החום הכבד שחרך אותנו בשבוע האחרון הזכיר (למי ששכח) שישראל ממוקמת באזור אקלים קשה במיוחד. מי שמודע לכך היטב הם יצרני הרכב, ששולחים לישראל מכוניות חדשות רק עם מפרט "טרופי" או "ים-תיכוני", שכולל מערכות קירור ומיזוג עם הספקים גבוהים, תכנות מיוחד של מחשב המנוע וכו'.

וזה סתם נחמד - אבל בכיוון -

http://www.jeepolog.com/testvb-jk/showthread.php?19953-מידע-טכני-מרצדס-ML&

חוזר: מידע טכני - מרצדס ML

קח עוד טיפ במסגרת החיפוש שלך .

סביר שלרכב הזה יהיה הרבה יותר ממפרט טיפולים אחד .

מפרט ארופאי שונה ממפרט טרופי מפרט טרופי שונה ממפרט עירוני של אוסטרליה ... ועוד ועוד .

אתה צריך לדעת לפי איזה מפרט הרכב מתוחזק עד היום .

אתה צריך לדעת איזה מפרט מומלץ לרכב בתנאי השימוש שהוא עושה היום .

ואז אתה יכול להחליט מה כדאי לעשות מה חובה לעשות .

נושא השמנים בממסרות השונות הוא קריטי

נושא הנוזלים השונים הוא חשוב ביותר .

יש מערכות שהיצרן לא נותן הוראות תחזוקה מבחינתו מערכת ללא טיפול
icon_sad.gif

אבל מוסך שמכיר לעומק יודע על מה להקפיד למרות שלא כתוב בספר

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תזכיר לי היכן נפלו חלונות - היכן ממסרות אוטו' התחממו ונפחו רוחן ,

היכן רדיאטורי פלסטיק התפוצצו וערבבו נוזל קרור לשמן הממסרה .- לא היה ונברא. מכיוון שבאף רכב גרמני הידוע שאני מכיר מחליפי החום לקירור שמן ממסרה לא עשויים מפלסטיק אלא מאלומיניום והם לא התפוצצו.

- אתה רוצה שאני אצרף מיסמכים - או שזה זכור לך -

סליחה אבל אני לא מבין מה אתה רוצה. אתה רוצה מסמך המאשר את התקלות שציינת ?

פורסם

עכשיו אתה סתם מרים לי להנחתה .. - והפלסטיק של החלונות - מאלומיניום בטכנולוגיה פלסטית ..

אז אתה אומר שמהנדסי גרמניה המהוללים פידחו בהרכב המתכות ברדיאטורים ( מחליפי החום )- ולא התחשבו בריאקציה בין המתכות

או עם הנוזלים העוברים בהם - או האלומניום כשל כי הוא בבסיסו לא עמד בעומס -- או בחום .

די , הדיון היה נחמד , בדקנו מספר כיוונים על שמן מנוע - בוא נשאיר זאת לעתיד .

יותר חשוב - מה תוצאות הבדיקה של פותח הדיון - זה הא/עיקר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז ככה חברים , ביצעתי היום טיפול 10K כולל החלפת שמן ל5W40 והחלפת פילטר שמן והחלפת אטם מכסה שסתומים.

ולהלן התוצאות (אני מרגיש כאילו אני מנחה שעשועון ...:lol: ):

א). חברים הרעשים שהגיעו מאיזור השסתומים נעלמו כלא היו !

ב). המנוע עובד בצורה חלקה הרבה יותר (וזה לא פסיכולוגי ! , אני מכיר את הרכב וכל רעש שהוא מייצר !).

פשוט תענוג !8)

פורסם
במעבר ישיר משמן 15W-40 , אשר אני משער כי זה השמן אשר המנוע טופל בעבר במוסכי החברה , לשמן 5W-30 סינטטי מלא

כדאי לבצע החלפה אחרי כ 3000- 5000 ק"מ - מאחר השמן הקודם 15W-40 הוא בסיסי ומינראלי והשאיר כנראה משקעים .

ובקשר לרעשים - אני לא ממליץ למנוע הנ"ל שימוש ב 5W-30 סינטטי מלא - ( ומתנצל שהורס מגמה ירוקה חדשה :lol: )

הוראות היצרן למנועים הנ"ל נעות בין 5W-40 מינראלי , וסינטטי בתקן גבוה SG+ . והחלפה כל 15.000 או שנה .

שמן מנוע איכותי חצי סינטטי 10W-40 , הוא הפשרה העדיפה במנועים הללו - הוא מספיק איכותי לא דליל , ומתאים לתנאי הארץ

אייל .

המנוע לא חדש , יש בו חופשים , השתמשו בעבר במינראלי סמיך יותר - בתנאי הארץ לפי הטבלה של היצרן אומרת

10W-40 או 15W-40 .

הבעיה היא לא רק בנקודת הצמיגות העליונה 30 , היא יותר בנקודה התחתונה של ה 5W , דליל ואפשר כי יהיו רעשים במנוע .

בא לך סינטטי מלא - לך על זה , אפשר שיהיו רעשים בגל זיזים העליון , במנוע קר ואכילת קצת שמן .

( ובכל מצב - החלף שמן כעת , מאחר והסינטטי המלא הנמצא עכשיו מנקה את המנוע , ואולי יהיו בו משקעים )

אייל .

שום תחנות רוח, אתה רושם דברים לא נכונים, אין כאן בכלל עניין של דעה.

שמן 10W40 מינרלי \ חצי סינטטי מקומו בניינטיז'. עולם הרכב השתנה ואיתו גם עולם השמנים הסינטטיים, שאם הכיס מאפשר אז אין כאן בכלל שאלה - שמן סינטטי תמיד יהיה טוב יותר משמן מינרלי או חצי סינטטי בכל טווח צמיגויות.

שום מנוע לא יתלונן על שמן 5 או אפילו 0, גם אם הוא יהיה שחוק ובלוי. להמליץ על שמן 10W40 זו המלצה לא מקצועית וחסרת כל הגיון.

איתמר.

אגב, ישראל היא לא מדינה חמה, היא בעלת אקלים ים תיכוני.

תחזור לצמיגות המקורית ותפסיק לחפש למנוע כזה שמן סינטטי מלא ודליל כמו ששמת אלא אם כן אתה מחפש צרות

מינימום צמיגות זה 10W40

הבנת מצויין. שמן 5W40 מתאים לרכב שלך בול. המספר הראשון 5W מציין צמיגות של 89.4 סנטיסטוקס ב-40 מעלות צלזיוס כלומר כאשר הטמפ' החיצונית תרד הצמיגות תעלה ועדיין צמיגות זו עדיפה על 10W.

רק טוב זה יעשה לרכב בהתנעה בבוקר כלומר יוריד את מידת השחיקה של המנוע.

אתה עדיין שומע רעשים חריגים או פשוט התרגלת לצליל של המנוע. שים לב לבדוק את הרעשים כאשר המנוע קר וגם כאשר המנוע הגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס.

בדרך כלל בהתנעה הראשונה בבוקר המנוע עובד בטורים גבוהים של 900-1100 סיבובים לדקה למשך דקה ויותר לכן הרעש תמיד נשמע חריג לכן תתעלם מהרעש בשלב שהטורים גבוהים.

אז ככה חברים , ביצעתי היום טיפול 10K כולל החלפת שמן ל5W40 והחלפת פילטר שמן והחלפת אטם מכסה שסתומים.

ולהלן התוצאות (אני מרגיש כאילו אני מנחה שעשועון ...:lol: ):

א). חברים הרעשים שהגיעו מאיזור השסתומים נעלמו כלא היו !

ב). המנוע עובד בצורה חלקה הרבה יותר (וזה לא פסיכולוגי ! , אני מכיר את הרכב וכל רעש שהוא מייצר !).

פשוט תענוג !8)

אייל, אז מה יש לך לומר על התוצאות שלא ממש תואמות את הניסיון שלך ושל דנידין?

פורסם

העניין סובייקטיבי מידי ולא אומר הרבה והייתי מצפה מאיש אקדמיה כמו מרק להיות יותר ספקן כמו שהוא בדרך כלל, למשל:

לפני החלפת השמן לא היו רעשים והיה בשימוש שמן מחראלי פשוט וצמיגי יחסית.

אולי השמן שהוא שם היה לא תקין ואז כל שמן אחר שהיה שם היה פותר את התקלה גם שמן ישן של צ'יפס.

בקיצור אין הרבה על מה להתבסס רק על ניסיון של בעלי מקצוע ומהנדסים בענף הרכב והשמנים, שגם טוענים ששמנים דקים זה יופי לפרוספקט, לרכבים חדשים, ךאיזורים באמת קרים ( 0 מעלות וצפונה) אך לא ממש מתאימים למקומות חמים (מבחינתם ישראל, נחשב מקום כזה), ורכבים שצברו ק"מ עם שמן מינראלי.

לגבי תיקני רכב, לא מגיע לפה שום רכב בתקן מיוחד של מדינות עולם שלישי או אסייתי, אני לא ממציא וזאת עובדת מוגמרת.

לגבי מאמר השמנים של בוב ספוג, כתובים שם יותר מידי אי דיוקים וקישקושים, לצד דברים נכונים וידועים, כך שקשה לי להתייחס למאמר הזה, כמכלול, ברצינות.

פורסם

בדיקת המעבדה שלנו נמצאת כרגע בתנועה ורק בעוד כחודש אפשר לסגור כיוון - והלוואי ותצליח -

( ובכל מצב אותן תוצאות ואפילו טובות יותר , היו אפשריות עם שמן 10W-40 איכותי ..)

מסכים לכל ש danniel כתב - למעט .ת .

לגבי תיקני רכב, לא מגיע לפה שום רכב בתקן מיוחד של מדינות עולם שלישי או אסייתי, אני לא ממציא וזאת עובדת מוגמרת.

מדובר במפרט טרופי - לא אזייתי , או קולומוביאני צ'ליאני - (בשביל פרנקוס) .

ובלשון מרק10 - :lol: יש לך סימוכין למפרט הנכון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני יותר מ 20 שנה בעסק, כולל התעסקות פה ושם עם תקינה, ואין שום מפרט טרופי פה. לפחות לא במכוון או במיוחד.

רכב צריך תקן אירופאי סטנדרטי או תקן צפון אמריקאי לרכבים המיוצרים שם.

סימוכין? צלצל למשרד התחבורה, בקש את מדור תקינה וברר או אם קצת יכולות חיפוש באינטרנט תוכל למצוא את המידע לבד.

פורסם

אין תקינה לרכב המגיע לישראל מבחינת מפרט שיבואן רוצה להביא .

יש דרישה בתקנים ל מערכות בלימה + מזגן + עוד קצת דברים ..ממירים , אורות , בעתיד חיישני רוורס וכו' .

- אבל אין הנחיה לתקינה - אם הרכב אוט' או לא , מערכת קרור מנוע , מערכתת ניהול מנוע , סוגי גומיות ופלסטיקים .

כל יבואן מזמין רכב במפרט שהוא רוצה - יבואן חכם - יזמין רכבים במפרט טרופי -

לא חכמ - :wink: יזמין רכבים בלי להתחשב באקלים הסביבה שבא הם יפעלו , וימכור - ואז יפלו להם החלונות .. והצרכן יתאכזב . .

דובי בן גדליהו | גלובס | פורסם 08/08/10 11:30:43

"" ..מי שמודע לכך היטב הם יצרני הרכב, ששולחים לישראל מכוניות חדשות רק עם מפרט "טרופי" או "ים-תיכוני",

שכולל מערכות קירור ומיזוג עם הספקים גבוהים, תכנות מיוחד של מחשב המנוע וכו'.

מכון התקנים הישראלי מגדיר את האקלים בישראל כ אקלים טרופי ..

סוג האקלים - בא לציין את התאמת המקרר לאקלים הסביבה בה הוא פועל: CLASS T - מתאים לאקלים טרופי, CLASS N -

מתאים לאקלים ממוזג.

יש לציין שבגלל תנאי האקלים השוררים בארץ דורש התקן הישראלי שכל המקררים או המקפיאים המשווקים בארץ יהיו מסוג CLASS T.

ועל זה נאמר - אתה צודק שאפשר להביא מה שרוצים גם :lol: ( מזון לתוכים ) - והצרכן של הרכב - ירצו יאכלו , לא ירצו לא יאכלו ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הידע שלך בנושא מועט מאוד ושגוי והדוגמאות שהעלית לא רלוונטיות. חדל לעלות טעונים בלי שחר ולהתעקש על דברים שאין לך מושג בהם (וזה כולל מניין התקלות שמנית, שלטענת או לטענת חבריך המוסכניקים, נגרמים רק בארץ וקשורים לאקלים).

פורסם

מרוב סמיילים וחרוזים אני לא ממש מצליח להבין את המסר שלך. מה הקשר למקררים ומזגנים ?

ייצרני הרכב אינם זקוקים לתקנים של מכוני התקנים הישראלי בכדי להחליט אם מזג האוויר בארץ אינו קיצוני מידי למפרט הרכב.

הייצרן מבצע ניסוי שטח עם הרכב בתנאים הרבה יותר קיצונים ממזג האוויר בערד או באילת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...