Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת נכון הדבר לגבי רכב שטופל ב15W40...

אבל, לא זכור לי שאמרתי שהשתמשתי ב15W40 ברכב שלי , ולפי מה שידוע לי גם במוסכים ממלאים ברכבים הללו 10W40 !

ככה שבוא נצא מנקודת הנחה שהרכב טופל ב10W40 = המעבר ל5W40 לא יהיה כ"כ קריטי :

אם נסתכל בנתוני השמנים של החברה EUROL (חברה הולנדית שלפי מה שקראתי עומדת בכל התקנים ונחשבת לחברה טובה !) ,10W40 לאומת 5W40 :

Typical values 10W-40

Density 20°C Kg/L 0,869

Viscosity 100°C cSt 14,7

Viscosity 40°C cSt 99,6

Viscosity -25/-20°C cP

Viscosity Index 153

Flash point COC °C 220

Pour point °C -39

Sulphated ash Wt% 1,00

Typical values 5W-40

Density 20°C Kg/L 0,849

Viscosity 100°C cSt 14,7

Viscosity 40°C cSt 89,4

Viscosity -30°C cP

Viscosity Index 172

Flash point COC °C 222

Pour point °C -42

Sulphated ash Wt% 1,20

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבנת מצויין. שמן 5W40 מתאים לרכב שלך בול. המספר הראשון 5W מציין צמיגות של 89.4 סנטיסטוקס ב-40 מעלות צלזיוס כלומר כאשר הטמפ' החיצונית תרד הצמיגות תעלה ועדיין צמיגות זו עדיפה על 10W.

רק טוב זה יעשה לרכב בהתנעה בבוקר כלומר יוריד את מידת השחיקה של המנוע.

אתה עדיין שומע רעשים חריגים או פשוט התרגלת לצליל של המנוע. שים לב לבדוק את הרעשים כאשר המנוע קר וגם כאשר המנוע הגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס.

בדרך כלל בהתנעה הראשונה בבוקר המנוע עובד בטורים גבוהים של 900-1100 סיבובים לדקה למשך דקה ויותר לכן הרעש תמיד נשמע חריג לכן תתעלם מהרעש בשלב שהטורים גבוהים.

איזה כייף לי :)

פורסם

- אני לא קראתי כך את הנתונים .

אין מחלוקת כי שני השמנים הם 40W בנקודה העליונה - וזה מתאים -

כך שנקודת ההיתיחסות היא לצמיגות הנמוכה השונה בניהם -

ב 40 מעלות ה 5W - צמיגות 89 - השאלה כמה זמן לוקח לשמן להגיע לנקודת צמיגות זו .

והאם המנוע סובל מחוסר שימון יעיל עד להתחממות השמן לנקודה זו .

ב 40 מעלות ה 10W - צמיגות 99

כאשר סביר והגיוני כי השמן המתחיל ב 10W - יגיע מהר יותר לדרגת הצמיגות 89 הנ"ל ..אפשרי ב 30 מעלות .

ואפשר כי זה ההבדל הקל לרעשי הלואי בהנעה במנוע קר - עד התחממות והעלאת הצמיגות .

מאחר ובהנעה במנוע חם 40 מעלות + - אין רעשי לוואי .

כאשר מקובל על כל יצרני המנועים ומערכות מכניות , כי השימון ב 20 השניות הראשונות , הוא קריטי מאוד .

והמנוע משדר רעשי לואי .

לפותח הדיון - לאדם הרגיל והסביר לא הייתי ממליץ לעבור לצמיגות נמוכה -

אבל , הגענו עד לכאן - אתה נשמע כבחור רציני , ולומד את הנושא ..

ו אני במקומך ,, גם הייתי ממשיך ומנסה לעבור ל 5W-40 ולומד את ההבדל . ( אני אוהב ניסיונות עם בקרה טובה )

אם הצלחתה , הרווחתה - אם ימשכו הרעשים , אל תתרגש , חזור ל 10W-40 .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קודם כל , תודה לכל מי שהגיב בשרשור הזה , לימדתם אותי המון על קריאה נכונה של שמני מנוע ...:-D

ח"ח על המקצועיות של כולם !!!

ליין מן, גם אני בעד ניסוי וטעייה תמיד !

ככה שאני אדאג לעדכן את השרשור הפורה הזה בהמשך .

אני כבר יכול להגיד שרכשתי כבר שמן 5W40 סינטטי מלא של חברת EUROL ההולנדית (כמובן שהוא עומד בכל התקנים הנדרשים), וגם השוואתי אותו עם 5W40 של ZIC ומסתבר שהוא טיפה יותר צמיגי ממנו, אז אם למשהו יש דעה לטוב ולרע על השמן של EUROL אשמח לשמוע לפני שאחליף אותו ברכב .

IMG_0398.jpg

IMG_0399.jpg

IMG_0400.jpg

פורסם
אבל, לא זכור לי שאמרתי שהשתמשתי ב15W40 ברכב שלי , ולפי מה שידוע לי גם במוסכים ממלאים ברכבים הללו 10W40 !

ככה שבוא נצא מנקודת הנחה שהרכב טופל ב10W40 = המעבר ל5W40 לא יהיה כ"כ קריטי :

באם רכבך טופל אי פעם במוסכי השירות של יונדאי/כלמוביל שמן המנוע שנמזג אל תוך המנוע שלך היה בצמיגות של 15W40 לא פחות ולא יותר (אלו הן הוראות היבואן).

EUROL (חברה הולנדית שלפי מה שקראתי עומדת בכל התקנים ונחשבת לחברה טובה !)

כנראה לא בדקת במקומות הנכונים. חברת השמנים EUROL אינה עומדת בתקן האמריקאי API הדרוש לרכבך. כדי ללמוד עוד על חברות שמנים שמטביעות את התקן האמריקאי אך מעולם לא הוכח שעברו את מבחניו ראה את האשכול הבא:

חברת השמן ליקווי מולי אינה מוזכרת תחת התקן האמריקאי - הגיוני?

פורסם

כתוב במפורש על הגלון "API SM/CF" !

ואין שום הוראה מהיבואן לשים 15W40 בגטס , אפילו בספר רכב שבדקתי (וחיפשתי !!) קריאה למלא 15W40, במקום זאת יש טבלה שמראה יחס טמפ' סביבה לשמן ומראים שם ש10W40 מכסה טווח גדול הרבה יותר מ15W40, אלא אם הרכב גמע ק"מ רבים והוא דיי ישן אז שמים 15W40 (ד"א זהו שמן המשמש לדיזל !)

ואת זה אני אומר לך אחרי בדיקה מול גורמים מקצועיים בתחום הרכב (כי היום ניגשתי לקנות שמן וביררתי את הנושא).

שים לב (לקוח מספר הרכב שלי) :

IMG_0401.jpg

פורסם

גם על שמני המנוע מבית פז, דלק וסונול מצוינים התקנים הנ"ל אך מוצריהם מעולם לא עברו את מבחני התקינה של API וכך גם EUROL ו-ליקווי מולי (מציינים תקן על האריזה אך אין לכך כל סימוכין).

פורסם

אני לא קראתי כך את הנתונים .

אין מחלוקת כי שני השמנים הם 40W בנקודה העליונה - וזה מתאים -

כך שנקודת ההיתיחסות היא לצמיגות הנמוכה השונה בניהם -

ב 40 מעלות ה 5W - צמיגות 89 - השאלה כמה זמן לוקח לשמן להגיע לנקודת צמיגות זו .

והאם המנוע סובל מחוסר שימון יעיל עד להתחממות השמן לנקודה זו .

ב 40 מעלות ה 10W - צמיגות 99

כאשר סביר והגיוני כי השמן המתחיל ב 10W - יגיע מהר יותר לדרגת הצמיגות 89 הנ"ל ..אפשרי ב 30 מעלות .

אני מקווה שהשקופית הבאה תשכנע אותך לחשוב קצת אחרת אם לא איתמר יעזור לך :lol:

motor oils.jpg

פורסם

מרק, להשוות בין שמן סינתטי מלא בצמיגות של 0W30 לבין שמן מינרלי לחלוטין בצמיגות של 15W40 זאת לא בדיוק השוואה הוגנת ובטח שלא מוכיחה דבר. אשמח לראות הבדלים (בזמן שינוי) בין שמן מנוע סינתטי לחלוטין בצמיגות 15W40 לבין 0W30 ואז אולי זה ייתן תמונה אמינה וברורה יותר של הנושא.

פורסם

iDaNm , זה מה שמצאתי באתר שלהם, באמת לא ראיתי שזה מופעי באתר API , אבל לך תדע כל כמה זמן הוא מתעדכן ואם EUROL לא מופיע שם תחת שם אחר (אולי חברת אם או משהו כזה ?! )

API.jpg

פורסם

עידן, לפני שאתה יוצא בהצהרה שהבדיקה לא מוכיחה שום דבר נסה ללמוד יותר לעומק את נושא הצמיגות וכיצד עובד המדרג של השמנים לפי API.

השקופית שצירפתי מראה ומוכיחה את ההבדל בין הזמן שלוקח לשמן בדרגת צמיגות 5W40 ל-10W40 או 15W40 להגיע לכול המכלולים בטמפ' של 0 מעלות צלזיוס. זה לא משנה אם השמן סינטטי או מינרלי מכיוון שצמיגות השמן קובעת את קצב הזרימה לכן הבדיקה נכונה ומוכיחה את אשר הייצרן רצה להוכיח.

מדד הצמיגות למדידת צמיגות שמן מינרלי/סינטטי נמדד באותה שיטה בעזרת מכשיר הנקרא ויסקומטר, למכשיר לא משנה אם השמן שזורם דרכו בזמן הבדיקה הוא סינטטי או מינרלי. בזמן הבדיקה השמן זורם דרך הויסקומטר ותוך כדי הבדיקה מודדים את הזמן שלוקח לשמן לזרום מנקודה A לנקודה B ולאחר חישוב קל מחלצים את צמיגות השמן (לא נכנסתי לפרטים טכניים ואופי הבדיקה מכיוון שאין לי כוח יותר לדון על דברים ברורים שנכתבו 100 פעמים).

זו השיטה היישנה שבה מדדתי בעבר צמיגות של חומרים לייצור תקליטורי CD (הייתה בעבר לפני כ-20 שנים חברה בארץ לתיכנון ציוד לייצור תקליטונים שבה עבדתי).

כרגע כול השמנים העומדים בתקני API בדרגת איכות SM/SN הקיימים בשוק בדרגת צמיגות 0W30 או 0W20 הם סינטטיים ולכן אין מה להשוות.

דרך אגב אני לא חושב שקיים בשוק שמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 15W40.

חברים, איתכם הסליחה, אני ממשיך לדיונים אחרים מכיוון שחלק מהמשתמשים לא קוראים לעומק את הדברים או נכנסים לעובי הקורה ושולפים או מחלצים פרט קטן

מתוך שפע הפרטים שקשורים לנושא השמנים וזורקים פצצה באוויר.

אין לי את הכוח לחזור על-דברים שכבר הוכחו כנכונים על-ידי ייצרני הרכב וגם יצרני השמנים.

פורסם
באמת לא ראיתי שזה מופעי באתר API , אבל לך תדע כל כמה זמן הוא מתעדכן ואם EUROL לא מופיע שם תחת שם אחר (אולי חברת אם או משהו כזה ?! )

סביר להניח שתדירות העדכונים שם היא על בסיס יומי. EUROL לא מופיעה שם בשם אחר מכיוון שגם שם המוצר לא מעלה דבר.

זה לא משנה אם השמן סינטטי או מינרלי מכיוון שצמיגות השמן קובעת את קצב הזרימה לכן הבדיקה נכונה ומוכיחה את אשר הייצרן רצה להוכיח.

זה משנה וגם המאמר שאיתמר תרגם מציין זאת לא מעט (ממליץ לך לעיין בו קצת).

דרך אגב אני לא חושב שקיים בשוק שמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 15W40.

קיים אצל מספר יצרניות ספציפיות.

אין לי את הכוח לחזור על-דברים שכבר הוכחו כנכונים על-ידי ייצרני הרכב וגם יצרני השמנים.

עד עתה לא הוכחת לי דבר, הפצצות היחידות שנופלות כאן הן דווקא מכיוונך.

פורסם

אתה שוב מערבב סוס אצילי וסינטטי ממדינות הצפון , בחמור ספורט ועבודה ישראלי רגיל טוב ויציב .

רשמתי כבר כי השמן הסינטטי בצמיגות 5W-30 הוא טוב ומעולה למדינות קרות , כבררת מחדל , יש זרימה טובה ושימון

השאלה - האם יש לחץ מתאים וצמיגות נכונה לשימון המנוע מניעת חיכוך ויצירת לחץ הידראולי תקין .

למדינות קרות הוא טוב יותר מה 10W-40 - אבל - גם שם ברגעים הראשונים של עבודת המנוע הקר , הוא לא מגיע

למדד צמיגות טוב ומניעת רעש ומגע - כמובן שזה יותר טוב מחוסר זרימה או שימון בחסר של שמן צמיגי יותר בטמפרטורה נמוכה וקרה -

אבל שוב כבררת מחדל .

לא ביקשנו שימון ב 0 מעלות - רוצים מדד צמיגות ב 10-20 מעלות - טמפרטורת תחילת העבודה בישראל של מנוע קר .

והפתעה - יש מדד צמיגות בטמפרטורה הזו - והוא פורסם בתשובת פותח הדיון

ושם רואים כי דרגת הצמיגות של ה 5W - נמוכה בתחילת טמפרטורת עבודת המנוע בישראל .

בעוד דרגת הצמיגות של 10W גבוהה יותר בטמפרטורה הנ"ל - שימון וזרימה בשנייהם תקין ודומה .

וידוע לנו כי עם עליית הצמיגות ב 5W - עקב התחממות המנוע - הרעשים יורדים .

אז למה קשה להבין מכך כי שמן ה 5W כאשר הוא מתחמם הצמיגות שלו עולה לכיוון 10W ופתאום אין רעשי לוואי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן, אז לפי מה שאתה רושם בחורף עדיף 5W40 ובקיץ 10W40 :lol:

אבל אם נחשוב רגע ברצינות , מין הסתם שאדם ממוצע לא יחליף שמן לפי עונות השנה , לכן זה די מתבקש ששאל : מה עדיף שחיקת חלקי מנוע ברוב חודשי השנה שבה הטמפ' התנעה לא מגיעה ל20+ מעלת או שימון יחסית דליל ל10W במשך שלושת החודשים החמים בשנה (יוני, יולי, אוגוסט) ?

כדאי שתסתכלו בלינק ותראו שטמפ' ממוצעת (זהו ממוצע של 16 השנים הכי חמות בישראל !!) בישראל לא מגיעה ל20מעלות ואגב באמת מדובר על "אקלים ים תיכוני " ולא " מדינה חמה " .:-)

http://www.israelweather.co.il/page2.asp?topic_id=72&topic2_id=141&sub_topic_id=1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...