Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה, אני רק שאלה. :?

בתמונה שצורפה ניתן היה לראות שהצמיגות 5W20 מכסה טווח טמפרטורות עבודה נמוך יותר מאשר 10W30 או לדוגמה 10W40. מדוע? כי זה נראה לי די תמוה שיצרן אחד נותן אפשרות ששמן בעל צמיגות דלילה ייתן הגנה על כל טווח הטמפ' (ודף היצרן של השמן/מפרט API מראה את הצמיגויות הרלוונטיות לאורך טווח טמפ' מסויים) והשמן הזה לא יהיה מספיק טוב ליצרן שני.

אצלי בספר הרכב לדוגמה 0W20 מכסה את כל טווח הטמפ' וכנ"ל גם 5W20. האם השוני נובע במבנה המנוע או מהגבלת יצרן כלשהי?

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתמונה שצורפה ניתן היה לראות שהצמיגות 5W20 מכסה טווח טמפרטורות עבודה נמוך יותר מאשר 10W30 או לדוגמה 10W40. מדוע? כי זה נראה לי די תמוה שיצרן אחד נותן אפשרות ששמן בעל צמיגות דלילה ייתן הגנה על כל טווח הטמפ' (ודף היצרן של השמן/מפרט API מראה את הצמיגויות הרלוונטיות לאורך טווח טמפ' מסויים) והשמן הזה לא יהיה מספיק טוב ליצרן שני.

אצלי בספר הרכב לדוגמה 0W20 מכסה את כל טווח הטמפ' וכנ"ל גם 5W20. האם השוני נובע במבנה המנוע או מהגבלת יצרן כלשהי?

אכן שוני במבנה או תיכנון המנוע מאפשר שימוש בשמנים בעלי צמיגות שונה בתייחס לטמפ' החיצונית.

לדוגמא, במנועי הונדה סיוויק היברדית הייצרן פיתח בזמנו שמן מנוע בעל צמיגות 0W20 ורק צמיגות זו מאושרת לשימוש ברכב הספציפי הזה בגלל המירווחים או האפיצות בחלקים מסויימים של המנוע שהיא קטנה מ-2 מאיות המילימטר.

איזה כייף לי :)

פורסם

תהיתי אם עוד משהו ישים לב לזה (איפה בוב ספוג?) ועוד אומרים שהטבלה לא משקרת...

ראיתי טבלת צמיגות שמנים כזו בעבר אצל יצרן קוראני אחר, כנראה שיש למהנדסי רכב הקוריאנים חשיבה מעט שונה בנושא צמיגות ואני לא בטוח שזה בגלל מבנה המנוע.

למרק10 שהוא מהנדס 10, מרווחי סיכה (לא אפיצות) בין החלקים של פחות מ 2 מאיות היא אכן נדירה אך קיימת גם אצל יצרנים אחרים שאגב לא מחייבים שמן כל כך דליל כסטנדרט.

פורסם

למרק10 שהוא מהנדס 10, מרווחי סיכה (לא אפיצות) בין החלקים של פחות מ 2 מאיות היא אכן נדירה אך קיימת גם אצל יצרנים אחרים שאגב לא מחייבים שמן כל כך דליל כסטנדרט.

לדניאל התותח,

המונח הטכני אפיצות נכון מאוד לחלקי מנוע מסויימים שבהם דרוש סיכוך.

לידיעתך, אפיצות זה לא טולרנס או סיבולת אלא מידת ההתאמה או המירווח בין שני חלקים שמתקבל מחישוב מתמטי של הסיבולת בזמן התיכנון.

מכאן אתה יכול להסיק שהתכוונתי למירווחי סיכה ולא על אפיצות מדחק או לחץ.

פורסם
ראיתי טבלת צמיגות שמנים כזו בעבר אצל יצרן קוראני אחר, כנראה שיש למהנדסי רכב הקוריאנים חשיבה מעט שונה בנושא צמיגות ואני לא בטוח שזה בגלל מבנה המנוע.

.

למה אתה מתכוון חשיבה שונה בנושא צמיגות ? הרי קיים הגיון טכני בתיכנון המנוע ובחירת שמנים.

אולי הקוריאנים למדו אצל הדוקטור של השמנים שכתב מאמר מאלף בנושא שמנים ?

פורסם
לדניאל התותח,

המונח הטכני אפיצות נכון מאוד לחלקי מנוע מסויימים שבהם דרוש סיכוך.

לידיעתך, אפיצות זה לא טולרנס או סיבולת אלא מידת ההתאמה או המירווח בין שני חלקים שמתקבל מחישוב מתמטי של הסיבולת בזמן התיכנון.

מכאן אתה יכול להסיק שהתכוונתי למירווחי סיכה ולא על אפיצות מדחק או לחץ.

המונח אפיצות לא במקומו שמדברים על שימון חלקי מנוע ומכוון שרשמת אותו בהתייחס לשימון המנוע ולצמיגות, היה מקום לתקן אותך.

למה אתה מתכוון חשיבה שונה בנושא צמיגות ? הרי קיים הגיון טכני בתיכנון המנוע ובחירת שמנים.

אולי הקוריאנים למדו אצל הדוקטור של השמנים שכתב מאמר מאלף בנושא שמנים ?

התבונן שוב בטבלה ותשווה אותה לטבלת צמיגות של VAG, למשל.

פורסם
המונח אפיצות לא במקומו שמדברים על שימון חלקי מנוע ומכוון שרשמת אותו בהתייחס לשימון המנוע ולצמיגות, היה מקום לתקן אותך.

שני המונחים יכולים לחיות זה לצד זה תלוי מאיזה צד אתה מתבונן. אם המתכנן חשב על מירווח שימון של 2 מאיות המילימטר אז בשרטוט ההרכבה של חלק X עם חלק Y נדרש לציין לדוגמא D10/h9 שזו אפיצות 'רפוייה' ובטוח שהמתכנן לא משתמש במונח מרווח שימון של 2 מאיות המילימטר מכיוון שקיימים חוקים בתיכנון ובשרטוט.

שנינו יודעים על מה מדובר וטוב לראות את שני צידי המטבע.

התבונן שוב בטבלה ותשווה אותה לטבלת צמיגות של VAG, למשל.

זה לא חדש לי שקיים הבדל בין טבלת הצמיגיות של הקוריאניות ל-VAG, טויוטה וגם הונדה.

ראה דוגמא של טבלת הצמיגויות עבור הונדה סיוויק מנוע ויטאק בנפח של 1.4-1.8 ליטר שנת 2001/2002.

במקרה של הונדה שמן בדרגת צמיגות 0W20 מתאים לתחום רחב מאוד מ-30- עד 40+ ומעלה.

נראה לך שזו שאלה חשיבה שונה ? אני לא בטוח.

D__My Documents_Cars_Honda_Civic2001-2002_Civic_EngCivic.pdf

פורסם

לגבי אפיצות - גלשת למישור הפילוסופי ולא הטכני. אתה יודע איפה יש חיבור חלקים עם אפיצות במנוע?

לגבי הצמיגות - הרי מדובר בתקן SAE, אז מדוע יצרן אחד בוחר להתייחס לתקן בצורה מסויימת לעומת יצרן אחר? זאת השאלה.

מבחינת מבנה מנוע ומרווחי סיכה, לא תמצא שום הבדל משמעותי בין מנועים של יצרן כזה או אחר ובבכול זאת יש יש ראיה שונה לגבי טבלת הצמיגות, למרות שהם כמעט כולם ממליצים על 5W30 כדי לשפר תצרוכת דלק והתנעה קלה בקור (שוב התסמכות על תיקני זיהום אויר שהם חייבים לעמוד בהם).

התשובה מניסיוני והכרותי את הבדלי חשיבה, של מהנדסי רכב הבאים ממקומות שונים, תלוייה במה שהם הורגלו לחשוב ולאו דווקא בגלל מבנה תכנוני של המנוע.

פורסם

המידע נשלף מתוך הקבצים המצורפים.

קובץ המידע של חברת השמנים FLAMINGO OIL TECHNICAL BRIEF מצאתי בו עניין רב לאור העובדה שהוא נכתב על-ידי ייצרן שמנים ולא על-ידי דוקטור בוב.

http://www.pinkbird.com/webpage.nsf

Most Honda and Acura engines have been designed for 0W-20 for several years.

הונדה היבריד.jpg

0W-20 Time Has Come.pdf

פורסם

פירסמתי בעבר ראיון שעלה ביו-טיוב עם בכיר בהונדה צפון אמריקה שבה הוא אמר שבעתיד תצא הנחייה לעבור לשימוש בשמן 0W20 בכל רכבי הונדה שיוצרו לאחר שנת 2000.

אז אוקיי, אנחנו מבינים שיותר ויותר יצרנים עוברים לשימוש בשמנים דלילים ובין היתר מחייבים את הרוכשים להשתמש בשמנים כאלה בגלל מעברי שמן דקים יותר ששמן סמיך מדי לא יעבור בהם. אחלה.

מה הבעייה עם ירידה בצמיגות ברכבים ישנים יותר, כמו למשל הגטס של פותח השרשור?

לחילופין, נגיד שבשל הספק הקל שבקלים ששמן "30" יהיה דליל מדי בטמפ' העבודה אז נשאר עם שמן "40". למה לא להשתמש בשמני 0 או 5? בהנחה שהמנוע תקין, איזה יתרונות יש לשמן 10 או 15 על פני 0 או 5? שאלתי את זה כל כך הרבה פעמים ועד היום לא קיבלתי תשובה אחת לרפואה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם מעברי השמן בגטס הם גדולים יותר ואתה תעבור לשימוש בשמן בעל אינדקס צמיגות נמוך מהמלצות הייצרן לחץ השמן שנבנה במערכת עלול להיות נמוך מהספיקציות של ייצרן הרכב.

או להיפך, אם צמיגות השמן גבוהה מידי+בוצה במנוע הלחץ במערכת השימון עלול לעבור את הלחץ המותר ולכן שסתום הפריקה המותקן במשאבת השמן נפתח בכדי להוריד את הלחץ במערכת.

לחץ השמן במערכת נבנה כתוצאה מהתנגדות המעברים לזרימה של השמן וצמיגות השמן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...