Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני 4000 ק"מ החלפתי את השמן מנוע של הגטס שלי (2003 GLS 1.6 )לסנטטי מלא מתוצרת ZIC 5W30 ,

וכמו שהבנתי בכדי להפיק את המקסימום משמן מנוע סנטטי צריך להחליף אותו אחרי השימוש הראשון כבר ב4000 - 5000 ק"מ .

והשאלה שלי היא איזה שמן מנוע סננטי איכותי אתם ממליצים לי להחליף כיוון שאני לא כ"כ מרוצה מהZIC (יש המון רעשים מהמנוע שלא היו לפני ההחלפה )? והאם יש עוד איזו פעולה שאתם ממליצים לעשות לפני ההחלפה של השמן ?

תודה מראש :-D.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

roeiw , אני יודע ששמנים סינטטים מיועדים לעבוד 20000++ ק"מ , אבל בכל מקום שבדקתי היה כתוב שבמעבר משמן חצי סנטטי לסנטטי מלא יש לבצע החלפה ראשונה כבר לאחר 5000 ק"מ כיוון שיש המון משקעים ובוצה שהשמן הסנטטי מוריד ,מה שחצי סנטטי לא עושה .

ולגבי ZIC , לא אמרתי שהוא לא איכותי , אני אישית רוצה לנסות שמן אחר שאולי יוכל לגרום למנוע לעבוד בצורה שקטה יותר .

פורסם

בכל מקום שקראת את ההמלצה הזאת זה נכתב לא ע"י בעלי מקצוע מומחים.

בתיאוריה הכל נכון בתכלס זה שטויות במיץ ואם תמשוך עם השמן 15.000 לא יקרה כלום חוץ מזה שחסכת כמה שקלים לכיס.

לא חושב שעם שמן אחר אתה תרגיש הבדל ברעשים, אתה עברת לשמן דליל יותר.

פורסם

ממש לא שטויות במיץ.

שמן סינטטי הוא הרבה יותר אגרסיבי משמן מינרלי או חצי סינטטי. תכונות הניקוי המשופרות שלו עלולות "להעיר" משקעי בוצה ישנים שיסחפו אל השמן. כתוצאה מכך השמן משחיר ומאבד מתכונותיו מהר יותר ולכן מומלץ לבצע החלפה נוספת לאחר כ 5,000 ק"מ פחות או יותר. לאחר מכן ניתן לחזור למרווחי טיפולים סדירים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלום לכולם,

לפני 4000 ק"מ החלפתי את השמן מנוע של הגטס שלי (2003 GLS 1.6 )לסנטטי מלא מתוצרת ZIC 5W30 ,

וכמו שהבנתי בכדי להפיק את המקסימום משמן מנוע סנטטי צריך להחליף אותו אחרי השימוש הראשון כבר ב4000 - 5000 ק"מ .

והשאלה שלי היא איזה שמן מנוע סננטי איכותי אתם ממליצים לי להחליף כיוון שאני לא כ"כ מרוצה מהZIC (יש המון רעשים מהמנוע שלא היו לפני ההחלפה )? והאם יש עוד איזו פעולה שאתם ממליצים לעשות לפני ההחלפה של השמן ?

תודה מראש :-D.

במעבר ישיר משמן 15W-40 , אשר אני משער כי זה השמן אשר המנוע טופל בעבר במוסכי החברה , לשמן 5W-30 סינטטי מלא

כדאי לבצע החלפה אחרי כ 3000- 5000 ק"מ - מאחר השמן הקודם 15W-40 הוא בסיסי ומינראלי והשאיר כנראה משקעים .

ובקשר לרעשים - אני לא ממליץ למנוע הנ"ל שימוש ב 5W-30 סינטטי מלא - ( ומתנצל שהורס מגמה ירוקה חדשה :lol: )

הוראות היצרן למנועים הנ"ל נעות בין 5W-40 מינראלי , וסינטטי בתקן גבוה SG+ . והחלפה כל 15.000 או שנה .

שמן מנוע איכותי חצי סינטטי 10W-40 , הוא הפשרה העדיפה במנועים הללו - הוא מספיק איכותי לא דליל , ומתאים לתנאי הארץ

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כל החלק האחרון בתגובתך שגוי מיסודו ולא הגיוני :?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ליין מן , קצת קשה לי "לקנות" את ההסבר הזה כי : א. הרכב יוצר לפני 8 שנים ומאז הרבה מאוד השתנה בתחום של השמנים .

ב. בכל אתרי חברות השמנים המובילות לאחר הכנסת פרטי יצור הרכב מתקבלת המלצה לשימוש בסנטטי מלא .

אבל בוא נגיד שאני יימלא 5W40 סנטטי מלא , האם זה יהיה יותר טוב מה5W30 ?

פורסם
ליין מן , קצת קשה לי "לקנות" את ההסבר הזה כי : א. הרכב יוצר לפני 8 שנים ומאז הרבה מאוד השתנה בתחום של השמנים .

ב. בכל אתרי חברות השמנים המובילות לאחר הכנסת פרטי יצור הרכב מתקבלת המלצה לשימוש בסנטטי מלא .

אבל בוא נגיד שאני יימלא 5W40 סנטטי מלא , האם זה יהיה יותר טוב מה5W30 ?

המנוע לא חדש , יש בו חופשים , השתמשו בעבר במינראלי סמיך יותר - בתנאי הארץ לפי הטבלה של היצרן אומרת

10W-40 או 15W-40 .

הבעיה היא לא רק בנקודת הצמיגות העליונה 30 , היא יותר בנקודה התחתונה של ה 5W , דליל ואפשר כי יהיו רעשים במנוע .

בא לך סינטטי מלא - לך על זה , אפשר שיהיו רעשים בגל זיזים העליון , במנוע קר ואכילת קצת שמן .

( ובכל מצב - החלף שמן כעת , מאחר והסינטטי המלא הנמצא עכשיו מנקה את המנוע , ואולי יהיו בו משקעים )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לא הייתי ממהר כלכך לשנות צמיגות, התקשר לאחד ממוסכי כלמוביל ושאל באיזה צמיגות עליך להשתמש או לחלופין בקש ספר רכב מעודכן ככה תוכל לדעת מה טווח הצמיגות אשר מתאים לך.

לעוד מידע בנושא הכנס לאשכול הבא:

מעבר לשמן מנוע סינטטי מלא ייצור בעיות במנוע ישן?

בנוגע לחברת שמנים, קודם תמצא את הצמיגות המתאימה ורק אחר כך יהיה ניתן לכוון אותך, אך אם אתה מתעקש להישאר על 5W30 המוצרים הבאים נחשבים לטובים מאוד בתחום:

Royal Purple 5W30

Castrol EDGE 5W30

Agip eni i-Sint 5W30

Valvoline SynPower 5W-30

פורסם

או קיי , אבל היונדאי שלי היא 2003 והיא נסעה רק 60000 ק"מ בדיוק.

ולפי מה שקראתי כאן ובשרשור שלך יותר מומלץ להשתמש ב5W40 , כי אם הבנתי נכון הוא שומר על צמיגות יותר גבוהה בטמפ' עבודה מאשר 5W30 ?

כי זה בעצם מה שאני מחפש , שמן סנטטי מלא שיגרום למנוע להיות יותר שקט , לכן אם יש דרגות צמיגות גבוהות יותר מ5W30/40 משמנים סנטטים שלדעתכם מומלצים יותר אשמח לשמוע .

אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה ... :-D

פורסם
המנוע לא חדש , יש בו חופשים , השתמשו בעבר במינראלי סמיך יותר - בתנאי הארץ לפי הטבלה של היצרן אומרת

10W-40 או 15W-40 .

הבעיה היא לא רק בנקודת הצמיגות העליונה 30 , היא יותר בנקודה התחתונה של ה 5W , דליל ואפשר כי יהיו רעשים במנוע .

בא לך סינטטי מלא - לך על זה , אפשר שיהיו רעשים בגל זיזים העליון , במנוע קר ואכילת קצת שמן .

( ובכל מצב - החלף שמן כעת , מאחר והסינטטי המלא הנמצא עכשיו מנקה את המנוע , ואולי יהיו בו משקעים )

אייל .

שוב פעם מה שרשמת אינו נכון.

כאשר השמן קר צמיגותו גבוהה בעשרות עד מאות אחוזים מצמיגותו בטמפרטורות העבודה. גם שמני 5 או 0 צמיגיים מדי בטמפרטורה נמוכה.

ההבדל בצמיגות בין שמן המסתיים ב 30 לשמן המסתיים ב 40 זניחה למדי ורק אם יש לנו מנוע בלוי עם בעיות אכילת שמן או אז יש חשיבות קריטית יותר לצמיגות המנוע בטמפרטורת העבודה, לא כשהעסק קר.

במנוע מודרני עם 60,000 ק"מ אין שום סיבה שתהיה אכילת שמן או חופשים מוגזמים. כל זמן שהיצרן אישר שימוש בשמן 5W30 אז אין מניעה מלהשתמש בו והוא עדיף על פני שמן 5W40 או 10W40 בכל הקשור לשיפור ביצועים והקטנת צריכת הדלק.

איתמר.

פורסם

היצרן אישר צמיגות 5W-30 למדינות קררות - ובטבלה אשר הוא נותן בצמוד לתקנים , הוא מציין מתחת ל 30- מעלות, כדי שתהיה זרימה .

המגמה כיום להשתמש בצמיגות הנ"ל גם במדינות חמות - מגיעה מתוך רצון לשמירת הסביבה , והורדת צריכת דלק אפסית ..

ההמלצה למדינות חמות כשלנו רשומה בברור בטבלה - אותה נתן היצרן - לא אני .

והממוצע הנדרש הוא 10W-40 .. יש אישור לצמיגיות שונות , ויש טבלה המכוונת לפי דרישות היצרן .

ובמנוע ישן , כן לפעמים יש בעיות כמו שרשמתי - וכאשר משתמשים ב 10W-40 הן לא מופיעות .

אתה מנהל מלחמת דון קישוט בתחנות רוח , יש לך דעה בכייף - דעתי וניסיוני שונה .

מצורפים דיונים קודמים .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=203669&highlight=%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%95%D7%AA

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=209212&highlight=%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%95%D7%AA

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=235976&highlight=%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%95%D7%AA

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...