Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש נטייה לחשוב שזה מה שקורה פה, היצרן מכין לישראל "מתכון" מיוחד וזה אולי היה רצוי ואולי גם היה מתבצע, אם רק היינו שוק רכב משמעותי.

הכל עניין של כסף ולשנות פס יצור לכמות מוגבלת של רכבים שנבנו לתקן שוק אירופאי, ולהתקין בהם במיוחד חלק X במקום Y שגם בטח יעלה יותר אם הוא אמור להיות עמיד, או להוסיף חלק Z, הופך את הפס היצור ואת הרכב כמכלול ליקר משמעותית ולכן זה כלל לא נכנס לחשבון אצל היצרן או היבואן.

מה כן יצרנים עלולים לעשות וגם זה לא ממש נפוץ, הוא לשנות לאיזור יצוא מסויים את מפרט התחזוקה השגרתית, למשל להחליף נוזל מסויים בתדירות יותר גבוהה וכדומה, למרות שדגם הרכב הוא זהה לחלוטין לאיזור אחר.

לגבי ניסויי שטח, זה משהו שיצרנים עושים הרבה פחות מאשר פעם (ואני מתכוון לפני שנת 2000) מה שכן הם עושים לעיתים, הם מעריכים באמצעות ממדדים שונים ומשונים את שרידות הרכב בתנאים איזור מסויימים וכנגזרת לכך נקבע מחיר הרכב לאותו איזור.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הידע שלך בנושא מועט מאוד ושגוי והדוגמאות שהעלית לא רלוונטיות. חדל לעלות טעונים בלי שחר ולהתעקש על דברים שאין לך מושג בהם (וזה כולל מניין התקלות שמנית, שלטענת או לטענת חבריך המוסכניקים, נגרמים רק בארץ וקשורים לאקלים) .

ואני אני מבטיח שעל טיגון שניצלים או על צילחות אני לא אתווכח איתך.

גם אני יכול לענות בדיוק את התשובה הנ"ל , במקום לענות תשובה מנומקת , לגופו של עניין .

אתה מעדיף לענות שוב לגופו של אדם -

בד"כ , אנשים חלשים כשאין להם מה להגיד או אפשרות להתמודד מתקדמים בדרך הזאת .

אז סיפורים על התאמת תקופת הטיפול , למוצר שלא בדיוק מתאים , או תחזוקה מונעת של מוסכי היבואן כדי להתאים את המוצר לתנאי הארץ - ראיתי ושמעתי ..

מעניין מה היה הטיפול המונע להתקלפות מתגיי הההפעלה באזור דשבורד הרכב , אצל יבואן מסויים .

- בעיה שלא הופיעה ברכבים באירופה , החלפת המתג , או צביעתו , או מראש להביא לארץ מתגים עם פלסטיק וגימור העמיד לאקלים .

או מחבר פלסטיק לחשמל המאווררים ברדיאטור הקידמי , אשר מתפרק בחום - החלפה בדומה שיתפרק - או הלחמת המחברים , או אולי התאמת מחבר פלסטיק העומד באקלים הארץ .

(ולא זו לא בעיית מגע רופף - הפלסטיק התפורר בחלקו החיצוני )

אבל עזוב - מה אני או אחרים יודעים - החוכמה רוכזה כנראה רק במקום אחד .

אני מתנחם :lol: כי אני בחברה טובה - מכון התקנים , כתב ובוחן רכב , ומחלקות טכניות של יבואני רכב

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קבלת הסבר מנומק, הודעה אחת מעל תגובתך האחרונה, למה לרוב אין מפרט יחודי לישראל .

לגבי התקלות החדשות שהזכרת, אתה רק מאשש את הדברים שלי, נכנסים לכאן רכבים במפרט רגיל ולעיתים זה לא מספיק, יש בעיות שקשורות לאקלים ולאופי שימוש איזורי (ליסינג למשל) והיבואן יכול לבקש מהיצרן פרטנית לשפר חלק כזה או אחר. אם היצרן בוחר לעשות זאת או לא זה מאוד תלוי בסוג התקלה, אחוז הכשל שלה, כמות רכבים מוזמנים, כמות מסירות, עלות יצור, חיי הדגם ועוד ועוד.

יש סיכוי שיהיה שינוי מפרט להזמנות רכב עתידיות, אבל מדובר ברכיב בודד אחד ולא שינוי מפרט של כל הרכב..

אגב, אם תציין באיזה דגם ומודל מדובר אולי אוכל לברר עבורך עוד פרטים על התקלה או המפרט.

פורסם

מעניין מה היה הטיפול המונע להתקלפות מתגיי הההפעלה באזור דשבורד הרכב , אצל יבואן מסויים .

- בעיה שלא הופיעה ברכבים באירופה , החלפת המתג , או צביעתו , או מראש להביא לארץ מתגים עם פלסטיק וגימור העמיד לאקלים .

או מחבר פלסטיק לחשמל המאווררים ברדיאטור הקידמי , אשר מתפרק בחום - החלפה בדומה שיתפרק - או הלחמת המחברים , או אולי התאמת מחבר פלסטיק העומד באקלים הארץ .

(ולא זו לא בעיית מגע רופף - הפלסטיק התפורר בחלקו החיצוני )

אייל .

אנא פרט באיזה רכב מדובר בכדי שנוכל לענות לך אחד לאחד ולא להתבדר, כמובן רק ברוח טובה ואולי נוכל לשכנע אותך שלא כך פני הדברים.

דבר אחד שאתה אולי לא מודע אליו, ברכבי קונצרן VAG יש תקלות שלא נפוצות בארץ אלא רק במדינות בעלות אקלים קר ולכן אתה לא שמעת עליהם.

דוגמאות:

1. במנועי דיזל של קונצרן VAG החל משנת 2000 העובדים בטמפ' של מתחת ל-0 מעלות צלזיוס הייתה ירידה משמעותית בביצועי המנוע.

הפיתרון של הייצרן:

הוספת תוסף דלק ספציפי בתקופת החורף.

2. פאסאט 1999 מנוע 2.8 ליטר. השהייה בהעברת הילוכים בתיבה אוטומטית מסוג 01V באיזורים קרים.

פיתרון של הייצרן:

עידכון תוכנה

3. גולף דור 3. מנעולים חיצוניים קופאים (כמובן שלא בארץ)- לא ניתן לפתוח או לסגור את הדלתות בעזרת מפתח.

פיתרון של הייצרן:

פירוק המנעולים והתקנת מנעול משופר.

אלה רק מספר דוגמאות מאוסף של תקלות בשני העשורים האחרונים שהופיעו אך ורק במדינות בעלות אקלים קרררר.

* כול זה מוגבה אצלי במסמכי ייצרן הרכב.

ככה אתה צריך להציג את הדברים ולא מסיפורים שעוברים מפה לאוזן או חברים או קריאה באינטרנט.

איזה כייף לי :)

פורסם

היבואן והיצרן לא תומכים בכך - מבחינתם אין בעיה - אז מהיכן יהיה מזכר לטיפול, או קריאת שרות .

אבל לאנשים יש בעיות ברכבים הללו , וגם אני ראיתי זאת .

- נתחיל מ מאזדה לנטיס F , שנים 95-97 - עם מפרט טרופי .

בעית רעש מתותבי מחזיקי דיסקיות הבלמים הקידמיות .

מתברר - כי הגריז הנמצא בתותב - סופח אבק ומתייבש בתנאי ישראל .

ולכן עבודת הבלימה לא הייתה חלקה הייתה בלימה עם תיקתוקים קלים .

( הבעיה לא הופיעה בדגם הרגיל - או ה 626 , עם אותה מערכת ) -

כנראה בגלל מבנה הכנף הקידמית הנמוכה , האיוורור או תעול האויר היה גורם לספיחת אבק לחות והיתיבשות .

הפתרון - הזמנת כל הרכבים לבדיקת מערכת הבלימה הקדמית והחלפת התותבים לשונים + שימוש בגריז עמיד לחום והתיבשות .

על הבעיה הנ"ל לא החברה או היבואן עלו , ולא היה מידע קודם בחו"ל על כך - הלקוחות מהשטח בישראל הגיעו עם התלונות .

יאמר לזכותם שאחרי כ 3 חודשים של למידת הנושא - הם הכירו בכך וטיפלו בכל הרכבים .

ושינו את משחת הגירוז לכל תותבי הרכבים .

כעת לאחרים - http://www.scirocco.co.il/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=1917&p=24443&sid=f081f920c06fff04dd2353e3c9fdb747#p24443

yuvalb

את אותו ציפוי מקולל אתה יכול למצוא בעוד לא מעט יצרנים ובכולם אחרי כמה שנים לא נשאר כמעט כלום מהציפוי הנ"ל

AUDI/VW למנייהם על קונסול המזגן, מתגים וידיות.

רנו במגאנים, אצל אחותי זה נמצא על הידית פתיחה של הדלת והאוטו מ 2006 ולא נשאר ממנו הרבה

סיטרואן, אמא שלי מתניידת עכשיו אם פיקסו 2010 ואצלה החומר הנ"ל נמצא בשפע, מיותר לציין שאחרי 3 חודשים על בקרת האקלים נעלם החומר הנ"ל מהכפתורים וישנם קילופים כאלה ואחרים בידיות .

RK כתב:

למישהו ב-159 התפרקו הפלסטיקים? האמת, גם ב-156 שהייתה לי,

בהשוואה לגולף בשנתון דומה, המצב לא היה פחות טוב. אז זו בטח לא הבעיה.

rafi532

חייב לספר שבמסגרת חיפושיי אחרי אלפא ראיתי 156 שנת 2001 סלספיד עם פחות מ- 100K במצב מצויין מטופלת לפי הספר במרכזי, הפלסטיקים היו מבוגרים משאר הרכב בכ- 10 שנים.

במאזדה לאנטיס 97 שהיתה לי המצב היה פי 100 יותר טוב

תלתן

הדבר היחיד שהלך לעולמו זה הציפוי לכפתורים של החלונות חשמל אצל הנהג .

סליחה על הניג'וס - אבל בדיוק על זה אני מדבר. גם ששומרים טוב, הציפוי מתקלף, למה ?

גם אני שומר טוב על דברים וכל מה שטיפה רופף, מתוקן או מוחלף מיידית - אבל באמת שבכל האקזמפלרים שבדקתי זו היתה תופעה בולטת ואופיינית לאלפא.

באמת שלא פגשתי את זה ברכבים שהיו לי עד היום.

- אבל הם משתפרים לפחות, ב159 המצב הרבה יותר טוב לדעתי מדגמי עבר. בדגמים החדשים, תיאורטית לפחות, המצב אמור להיות הרבה יותר טוב מבחינת עמידות בפני בלאי וקילוף.

,,,

במאזדה 6 שהייתה במשפחה עד לא מזמן המצב (מבחינת רעשים, קרקושים וכו') היה הרבה יותר טוב אחרי 130K .

זו עייפות חומר מהירה בתנאי ישראל , והיא מגיעה גם למחברי הפלסטיק ולצמות חשמל בתא המנוע -

גם למאזדה יש עייפות חומר - מאזדה 626 98 בת 14 שנים -

החלפת רצועת טיימינג - פלסטיק החיפוי של הרצועה והגלגלות התפרק בהוצאה .

לדברי חברי המכונאים - עייפות חומר + מחזיר שמן שדלף ושמן מנוע חם פגע בחיפוי הפלסטיק ,עם אבק וחום תא המנוע

החיפוי נותח להבין למה החיפוי כשל בהוצאה - והאם יש אפשרות לשברים שיכנסו לאזור הרצועה .

יש עוד בעיות -

מכלי עיבוי הניסדקים , צנרת גמישה לבלמים וצנרת הידראולית בד"כ ברכבים אירופאים הנסדקת ומתקלפת בחלקה החיצוני - אחרי שימוש של 3-4 שנים , ועם הזמן אפשרות לכשל מכני או בטיחותי .

לא לכל דבר יש לי כעת מסמך - אבל מי שמכיר את הבעיות יודע על מה מדובר .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=3132131

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=298458

http://www.psisite.dreamhosters.com/Forum/viewtopic.php?f=7&t=5394

אני מחלק בין קוסמטיקה מציקה ומתסכלת , לבין בעיות מכניות חשמל ובטיחות -

כיום אני מקווה שצנרות השמן ומחברי החשמל והקרור ברכבים יותר עמידים .

לגבי מחשבי ניהול המנוע - דרכם נפתחים המאווררים - והם יכולים להיות מתוכנתים לפתיחה מדורגת , יותר מוקדמת וזמן הפתיחה .

יש גם אפשרות לתכנת את מחשב המנוע לאזורי אקלים שונים לחות חום וכו' - בהתאם לאזור האקלים .

מתוך אתר - נ. איל- מעבדה לרכב ממוחשב

מנועים ומחשבי רכב

מחשב רכב, שנקרא גם יחידת בקרה, שולט ומבקר על פעולות המנוע בעזרתם של

חיישנים ומאפשר שליטה מדוייקת על פעולות אלו. דיוק זה בא לידי ביטוי בביצועים ותגובות עדיפים לצד חיסכון וזיהום משופרים של המנוע.

VW_TDI_vs_MB_CDI_MAF_log.jpg

גרף תפקוד מנוע בעזרת מחשב מחשבי בקרת מנוע מודרניים הוצגו בעקבות היכולת הטכנולוגית לשלב מעבדים מהירים מספיק במחשבי הרכב בכדי לתת מענה בזמן אמת.

המחשבים הראשונים הוכנסו למנועי מכוניות הפורמולה 1, אך די מהר הבקרים הגיעו גם למנועי רכבים סדרתיים.

בעזרת מחשבים ניתן להגיע לרמת דיוק גבוהה ביותר. השימוש בבקר מאפשר, בעזרת חיישנים הפזורים ברכב, שליטה בגורמים המשפיעים על תיפקוד המנוע כגון: טמפרטורה, לחות ועוד ומעניקים למנוע המודרני לא רק יתרונות תיפקודיים אלא גם מאריכים את חיי המנוע .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

צ'מע, אתה כנראה מוזן במידע ממישהו שמכיר את דגמים והתקלות אבל לא ממש מבין את מקור הבעיה או את מנגנון הכשל או שהיה פה "טלפון שבור" בעברת המידע.

אבק שיחדור לתוך תותב קליפר? אם זה קורה זה רק אומר שיש בעיית אטימה של הגומיות אבק ולא בעייה של גריז. שום גריז לא יעמוד לאורך זמן בתנאים של אבק, גם לא גריז סיליקוני כמו שיש בתותבי הקליפר.

מה הוכחת אם בכלל? שבשנות ה 90 היה מפרט טרופי (אקלים מדברי) לרכבים? היה לחלקם, במיוחד ליפניות, כי התקינה בארץ לא הייתה מחמירה כמו היום והיה ניתן לבחור דגמים ממפרטים שונים ומשונים מיצרן מבלי לבצע שום שינוי וליבא לארץ.

היום ומזה כבר יותר מעשור, כבר אי אפשר וזה נכון גם מבחינת היצרנים היפנים אשר העתיקו חלק מהמפעלים שלהם ליצור באירופה.

לגבי ציפוי פלסטיקה מתקלפת, זו בעיה כללית שיש בהרבה כלי רכב חדשים ולא קשורה לאקלים ואני מכיר בעיות כאלו גם בארצות קרות.

סיכום, בחשיבה הגיונית פשוטה, אתה שוב סותר את עצמך. אם לדעתך כל התקלות שציינת קשורות לעייפות חומר כתוצאה מאקלים, ואני לא מסכים איתך ברוב הדוגמאות, זה רק אומר שמגיעים לפה דגמים רגילים לגמרי, כי אם היו פה דגמים עם מפרט עמיד יותר, לא הינו נתקלים בבעיות האלו.

פורסם
היבואן והיצרן לא תומכים בכך - מבחינתם אין בעיה - אז מהיכן יהיה מזכר לטיפול, או קריאת שרות .

אז תתפלא שכן קיים TSB או קובץ מידע לתקלות דומות לאלא שציינת אצל הייצרן VAG. כאשר קיימת תלונה של לקוחות או תקלה שחוזרת על עצמה הייבואן מדווח על כך לייצרן. תתפלא שהייצרן פותח בחקירה כמעט על כול תקלה או תלונה ומיד מפרסם למנהלי השירות ממצאים ראשונים או פשוט מעדכן את מנהל השירות שהעניין בבדיקה.

בדרך כלל כאשר קיימת תקלה בחלק מסויים שחוזרת על עצמה הייצרן מהר מאוד עובד על שיפור החלק.

הממצאים שציינתי אינם נגישים לכולם אלא רק למנהלי השירות, לכן מידע מסוג זה אתה לא תמצא באינטרנט. TSB ניתן לרכוש או למצוא באינטרנט.

אתה נותן דוגמאות של רכבים ששירתו 10-15 שנים אז מה אתה מתפלא שיש קילופים ותקלות ברכב ? בכול מקרה קשה לי להתייחס לדוגמאות שציינת מבלי לראות מסמך רישמי של הייצרן מכמה סיבות.

לפעמים מכונאי או מוסך מגלה תקלה ברכב מסויים והמסקנות שלו לפעמים לא בכיוון בכלל.

מספר דוגמאות:

Diesel Fuel, Cold Weather Conditioning for Driving at Temperatures Below 0 C.pdf

Rear washer jets.pdf

Golf Gearbox oil.pdf

פורסם

מרק10 - אתה קורא את שאני ואחרים כותבים , או יש לך תשובות מוכנות במדף .

( זה נראה כמו שיחה עם סירי , יש תקשורת והתעניינות , אבל אין תשובה )

כל הרכבים עם הבעיות אשר רשמתי בהודעה הקודמת, הם בני 3-5 שנים -

את אותו ציפוי מקולל אתה יכול למצוא בעוד לא מעט יצרנים ובכולם אחרי כמה שנים לא נשאר כמעט כלום מהציפוי הנ"ל

AUDI/VW למנייהם על קונסול המזגן, מתגים וידיות.

רנו במגאנים, אצל אחותי זה נמצא על הידית פתיחה של הדלת והאוטו מ 2006 ולא נשאר ממנו הרבה

סיטרואן, אמא שלי מתניידת עכשיו אם פיקסו 2010 ואצלה החומר הנ"ל נמצא בשפע, מיותר לציין שאחרי 3 חודשים על בקרת האקלים נעלם החומר הנ"ל מהכפתורים וישנם קילופים כאלה ואחרים בידיות .

למעט הרכב הראשון מאזדה F , והאחרון , שזה כבר התפרקות חומר סבירה אחרי 14 שנה .

הקילופים במתגים , והפיצפוצי אורז בצנרת ההידראולית - והסדקים במכלי העיבוי - לא הופיעו באירופה -

כי אז גם הייתה יוצאת קריאה להחלפה -

כיווני מחשב המנוע למפרט לח וחום , מבוצע למדינות עם אקלים המתאים לישראל .

אני לא מחפש מנצחים בדיון , אני נותן נתונים שאני ואחרים נתקלים בהם .

ואת התשובות לבעיות -

ואם רשמתי גריז התייבש , הוא התייבש מהחום - וכאשר עברו לגריז בעל מקדם חום יותר גבוה , והחליפו תותבים , הבעיה נפתרה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, אם אתה יכול לסכם את התלונות שלך בכמה משפטים ברורים למען כולם אשמח אם תעשה זאת.

האשכול התחיל משמנים וגלש לקילופים במתגים ומהו מפרט הרכבים שמגיע לארץ.

לגבי מאזדה וחבריה אין לי תשובות מכיוון שאינני מכיר את התקלות הנפוצות.אני אך ורק מדבר על רכבי VAG.

ברשותיי גולף דור 5 שנת 2006 כלומר כ-6 שנים על הכביש ללא קילופים בשום מתג - כלומר הייצרן שיפר את הדרוש לשפר.

התופעה הייתה נפוצה בגולף דור 4 עד שנת 2004 וללא קשר למזג האוויר. התופעה מוכרת גם ברכבים שנמכרו באירופה וארה"ב.

לפעמים הקילופים שציינת עלולים לקרות בגלל שימוש בחומרי ניקוי לא מתאימים.

שוב פעם אני מנהל איתך דו-שיח של חרשים ! אני מבקש מסמך רישמי ולא קטעי אינטרנט או שמועות ששמעת מחלון המסעדה שאתה מנהל.

קראת את המסמכים שצירפתי ? זו עדות לכך שהייצרן מטפל ומשפר תוך כדי תנועה לעבר המטרה.

פורסם

טוב, אתה ממשיך לזגזג ולנסות לשפר עמדה.

מאיפה אתה מקבל את המידע הזה? חלקי בלמים עמידים בחום רב וכך גם הגריז המיושם שם. אבל קודם זה היה ספיחת אבק ומחר זה יהיה משהו אחר...

לגבי פעולת מאווררים, אני לא מבין מה הקשר, אם רוצים לשפר מערכת קירור או מיזוג לא מתעסקים עם פעולת המאוורר אלא עם מכלולי המערכת כמו הרדיאטור או מאייד ויחד עם זאת אולי משנים קונפיגורצית פעולת מאווררים.

ואם יש לך, חוץ מאתרי אינטרנט של מוסכים, מידע כלשהו שמציג קונפיגורציה שונה של פעולות מאווררים במיוחד לישראל או למפרט רכב אחר שאינו כולל שיפור החלקי המערכת עצמם, אשמח לראות זאת.

תציג ריקול אחד שיצא לדגם רכב רק בישראל, בגלל תנאי אקלים, צנרת הידראולית או מיכלולי עיבוי ונסגור ענייין.

אם אתה בחברה טובה של מחלקות טכניות של יבואן אז קבלת מידע זה יהיה עניין פשוט בשבילך.

פורסם

מרק10 , שמח לשמוע שאצלך אין את הבעיה - אבל זה ברור וידוע שאצל אחרים יש - אז מה נעשה עכשיו , נגיד אין בעיה .

danniel - כתב

סיכום, בחשיבה הגיונית פשוטה, אתה שוב סותר את עצמך. אם לדעתך כל התקלות שציינת קשורות לעייפות חומר כתוצאה מאקלים, ואני לא מסכים איתך ברוב הדוגמאות, זה רק אומר שמגיעים לפה דגמים רגילים לגמרי, כי אם היו פה דגמים עם מפרט עמיד יותר, לא הינו נתקלים בבעיות האלו.

נכון מאוד - אבל המסקנה לא בכיוון - העובדה , הבעיות הופיעו ברכבים עם מפרט רגיל .

וברכבים עם מפרט טרופי - לא הופיעו הבעיות ..

ולגבי קשרים , יש - כוח וסבלנות לפגישות אין לי .

אני מוסר נתונים - כאשר 1+1 = ל 2 .

וכאשר זה לא מסתדר - אז יש בעיה קטנה .

ואין קשר למפרט הרכב או ההנאה ממנו - יש רכבים שאני אקח כי הם נותנים לי ערך מוסף , על אף הבעיות .

אבל להגיד שזה לא קיים ,,

נו טוב - אתה רושם שאני מזגזג - ותשובתי ( בהתאמה ) אתה בענף הרכב , לכן מבחינתך טוב שיש בעיות .

ולגבי שיפור עמדה , לדעתי זה תמיד טוב - ואני אתן לך כרגיל תשובה קודמת -

מחזיר אותך לתשובה הקודמת לאיתמר , וכרגיל לדיונים .. הרגילים שלנו :lol:

ליין מן כתב:

אני לא טועה .. - אני מאוד מדוייק , ופתוח לשינויים - לומד תמיד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נכון מאוד - אבל המסקנה לא בכיוון - העובדה , הבעיות הופיעו ברכבים עם מפרט רגיל

או הנה זה יצא, בקושי.

ובהמשך המשפט , אייל כתב - וברכבים עם מפרט טרופי - לא הופיעו הבעיות ..

לכן דעתי היא - רכבים לישראל צריכים להגיע עם מפרט טרופי כולל מפרט טיפולים ותחזוקה .

( אחוז ההסכמה עומד כעת על כ 70% ) ויש מקום לשפר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אולי אתה לא יודע, אבל למספר יצרנים יש המלצות שונות למירווחי טיפולים והחלפת שמנים המותאמות למדינות חמות או רק לישראל.

תבדוק עם החברים שלך לגבי מה שכתבתי.

פורסם
לכן דעתי היא - רכבים לישראל צריכים להגיע עם מפרט טרופי כולל מפרט טיפולים ותחזוקה .

( אחוז ההסכמה עומד כעת על כ 70% ) ויש מקום לשפר .

אייל .

יופי, זה כבר משהו אחר מאשר לטעון שזה באמת משהו אחר משאר לטעון שזה מה שמביאים לכאן בפועל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...