Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אוהב את מקופלי המראות, הם עדיפים פי אלף על פתוחי המראות שלא טורחים להשתמש בהם - כיוון שאפשר לזהות אותם מרחוק. במקום להניח שאתה נוסע אחרי מונגולואיד, ככה אתה יכול להיות בטוח.

אתה שנזכר רק באיילון, אתה שלוקח לך כמה דקות - אתם לא יותר טובים מאלה שמגלים רק אחרי יומיים שהמראה מקופלת. המראות לא שם רק כדי לעבור נתיבים, או לרוורס. הן שם כדי שתדע בכל רגע נתון מה קורה מסביבך. אם זה לא הדבר הראשון שאתה עושה אחרי שהנעת (מבט במראות) - יש לך התנהלות תחבורתית שגויה מאוד.

חוץ מזה שבתוך הבורות שסובבת אותנו בנושא כיוון מראות - ממילא זה לא משנה אצל הרבה אנשים אם המראה מקופלת או לא, ככה וככה היא משקפת רק את צד הרכב.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מענינת התגובה הנזעמת כאן לאלו הנוסעים עם מראה מקופלת כשברור שמדובר בתוצאת שיכחה או חוסר תשומת לב, להעדרה הכמעט מוחלט כשמדובר במי שמדבר בטלפון תוך נהיגה, שהוא מעשה מכוון ומצביע יותר מכל על העדר מודעות טוטאלי למלאכת הנהיגה.

פורסם

רועי, שקול הדבר לאדם שיוצא מהבית ללא מכנסיים. בסה"כ שכחה רגעית, לא?

תחילת נסיעה ללא מבט במראות היא לא דבר שאני מסוגל להבין בשום צורה שהיא, ובעיקר מרמזת על גישה מאוד לקויה לעניין הזה שנקרא מכונית, תחבורה וכביש.

לגבי הטלפון - מסכים איתך לגמרי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
לקטגוריה של האנשים שנוסעים עם מראה מקופלת אפשר להוסיף גם את אלה שהמגבים שלהם ממשיכים לפעול הרבה אחרי ששבר הענן שתקף אותם הסתיים, וגם את אלה שלו רק היו נותנים מבט הגון במראה האמצעית מידי פעם, היו מגלים שהמגב האחורי שלהם פועל.

יש הבדל קל , אלו סתם שוכחים , ואלו סכנה לסביבתם ...:wink:

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

מה יגידו על כך רוכבי האופנועים שסובלים מהנהגים.

לא, אנחנו לא שה תמים אבל לפחות אנחנו מודעים לסביבה בעקבות רמת הסיכון הגבוהה (לא כולם)

חוסר תשומת לב למראות רק מראה את רמת/תרבות הנהיגה בארץ. (אין)

אנשים לא מבינים שזה סכנת חיים.

אני לא יוצא מחניה כשהמראה שלי מקופלת.

מעבר לכך אני כבר לא מתרגש ומתרחק מנהגים כאלה.

פורסם

מיצטרף לנושא.

לשמחתי את הנהגים הנ"ל עוד לא פגשתי אבל אני אופטימי :-D

אבל מה שהכי מפריעה לי זה הנהגים שנוסעים עם רכבים בצבע כהה בחושך ללא אורות וכמעט גורמים לעשות תאונה

נסע מאחורי רכב ניראה לי אקורד ישנה שחורה ללא אורות ושהייתי צריך לעבור נתיב למזלי כן ראיתי אותו וחרזרתי לנתיב שלי- הוא שם קיק ועקף ונעלם.

ויש עוד אנשים מוזרים- אלה שנוהגים עם דלתות כמעט פתוחות- גם במכוניות חדשות ראיתי - לדוגמא הלקרוס החדשה- מישהו ראיתי שנסע עם דלת נהג שלא ניסגרה לגמרי

לשמחתי בפיאט חשבו על זה ואם אחד הדלתות לא סגורה אצלי הרמטית אז הרכב לא נותן לינסוע ומציג הודעה איזה דלת נישארה פתוחה.

אין עוד רכבים עם חיישנים כאלה?

בנוגע לקיפול מראות גם אני מקפל מראות ולפעמים שוכח ליפתוח שניכנס לרכב(מראה ימנית) אבל לא מספיק לזוז מטר ורואה שהיא סגורה ומיד פותח- אי אפשר לישכוח ליפתוח מראות אם באמת מיסתכלים בהם. אצלי המראות זה הדבר הכי חשוב אבל גם להם החיסרונות שלהם

כמו שידוע לכל רכב יש את השטח המת שלו שמאוד קשה ליראות אם יש שם רכב ולצערי לפי התרבות הנהיגה בארץ הם ממש אוהבים ליהיות שם- ניצמדים לצד הרכב בידיוק בשטח המת ונוסעים איתך כך לכל הדרך ! אתה מאיץ- מאיצים איתך- מאט- מאיטים איתך העיקר שישארו בשטח המת!!! שונא אותם. צריך לעשות שינוי יסודי בארץ.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כמו שידוע לכל רכב יש את השטח המת שלו שמאוד קשה ליראות אם יש שם רכב ולצערי לפי התרבות הנהיגה בארץ הם ממש אוהבים ליהיות שם- ניצמדים לצד הרכב בידיוק בשטח המת ונוסעים איתך כך לכל הדרך ! אתה מאיץ- מאיצים איתך- מאט- מאיטים איתך העיקר שישארו בשטח המת!!! שונא אותם. צריך לעשות שינוי יסודי בארץ.

עכשיו יתחילו להסביר לך (ובצדק) כיצד "השטח המת" הזה הוא פרי כיוון מראות קלוקל והרי לך שרשור 20 דפים

פורסם
מיצטרף לנושא.

לשמחתי את הנהגים הנ"ל עוד לא פגשתי אבל אני אופטימי :-D

אבל מה שהכי מפריעה לי זה הנהגים שנוסעים עם רכבים בצבע כהה בחושך ללא אורות וכמעט גורמים לעשות תאונה

נסע מאחורי רכב ניראה לי אקורד ישנה שחורה ללא אורות ושהייתי צריך לעבור נתיב למזלי כן ראיתי אותו וחרזרתי לנתיב שלי- הוא שם קיק ועקף ונעלם.

ויש עוד אנשים מוזרים- אלה שנוהגים עם דלתות כמעט פתוחות- גם במכוניות חדשות ראיתי - לדוגמא הלקרוס החדשה- מישהו ראיתי שנסע עם דלת נהג שלא ניסגרה לגמרי

לשמחתי בפיאט חשבו על זה ואם אחד הדלתות לא סגורה אצלי הרמטית אז הרכב לא נותן לינסוע ומציג הודעה איזה דלת נישארה פתוחה.

אין עוד רכבים עם חיישנים כאלה?

בנוגע לקיפול מראות גם אני מקפל מראות ולפעמים שוכח ליפתוח שניכנס לרכב(מראה ימנית) אבל לא מספיק לזוז מטר ורואה שהיא סגורה ומיד פותח- אי אפשר לישכוח ליפתוח מראות אם באמת מיסתכלים בהם. אצלי המראות זה הדבר הכי חשוב אבל גם להם החיסרונות שלהם

זה לא שטח מת.

אתה אמור לראות את הרכב הזה, או קצה במראה הצדית, או במראה המרכזית, או פיזית בזוית העין. שטח מת הוא שטח שבכלל לא מכוסה ע"י המראה.

פורסם

אפשר לדעת באיזה כבישים אתה נוסע? :lol:

בחיי שאף פעם לא יצא לי לראות את התופעה הזו. אני כן מכיר אותה באופן אישי, תמיד שאני נכנס לרכב אני קודם כל מכוון את המראות.

היה והמראה אכן מקופלת הייתי שם לב מיד לפני או אחרי התנעת הרכב, אבל לא באמצע כביש מהיר... :?

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
מראות מקופלות - הסיפור האמיתי

בדיוק סיימתי להכין לעצמי את הקפה שאני אוהב - בוץ מהגינה בלי סוכר. הדלקתי סיגריה והלכתי לכיוון החניה שלי, שהיא סיפור בפני עצמו כי פעם אחרונה שמישהו חנה שם זה נגמר בבילינסון ודווקא באתי אליו בטוב... לא משנה. בכל אופן, הלכתי לכיוון החניה, עליתי לאוטו ונסעתי לפיצוציה לקנות מפסוטון, בדרך איזה קוקסינל בפג'ו 106 ראלי אמר לי "חביבי המראה שלך מקופלת", מיד פתחתי חלון וירקתי עליו את הקליפות של הגרעינים שהיו לי בפה (אני מפצח 10 ביחד - שיא גינס). א קיצור אני חוזר מהפיצוציה של יוחאי, מתקרב לחניה ומה אני רואה? צלם בהיכל! סיטרואן C5 חדשה, אוטו של רואיחשבונים כאלה עם משקפיים עגולים חונה לי על הפס של החניה. אמרתי אין בעיה, יש לי גב (באמת, מתחת לעורף) קראתי לשמעון עם הטנדר סונומה צבאי לשעבר, חיברנו חבל גרירה (רצועות זה לחננות) שגנבתי למפעל שיש לידנו וגררנו את האוטו לאמצע הכביש פחחחחחחחחחחחח פחחחחחחח איזה צחוקים!!!!!!!!!!! מישהו התקשר למשטרה והגיע שוטר בקיצור בלאגן שלם ואז בא העיגולד בכלל שיחק אותה תייר וחבר שלו הנשכן אמרו לי משהו, הסברתי להם על מעללי עם אחת מאמותיהם הקדומות והם אשכרה מיד עלו על מטוס וברחו מהארץ. תאמינו לי אלפרון קטן לידי.

אני חושב שמישהו מהפורום כתב את אותו סיפור אבל מהצד השני.

מסתבר שדעת המגיבים לאותו שרשור נכונה, אכן אתה ערס חסר השכלה :) .

פורסם

כמו שידוע לכל רכב יש את השטח המת שלו שמאוד קשה ליראות אם יש שם רכב ולצערי לפי התרבות הנהיגה בארץ הם ממש אוהבים ליהיות שם- ניצמדים לצד הרכב בידיוק בשטח המת ונוסעים איתך כך לכל הדרך ! אתה מאיץ- מאיצים איתך- מאט- מאיטים איתך

לא מבין על מה אתה מדבר, בחיים שלי לא שמעתי על התופעה הזו, וכמו שהבטיח המגיב אחריך- אם אתה מכוון נכון את 3 המראות, לא יהיה לך שטח מת, פרט למה שנמצא מאחורי הרכב ובגובה 50 ס"מ ומטה.

ראה כאן

וכאן

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לצורך ההגינות, אני אציין שזה לא שאין שטח מת בכלל, אלא שהוא פשוט קטן מידי מכדי להכיל דו"ג (ומכונית לא כל שכן) בטווח של נתיב לכל צד. המהדרין (כמוני) יתחשבו גם באפשרות קיומם של דו"ג בטווח הגדול ממרחק נתיב אחד הצדה.

פורסם

אני לא מבין את הטענה כנגד אורות ערפל בגשם.

ביום ראשון, כאשר החושך היה כבר שעה "בחוץ", היה מבול כבד ואני מאמין שאפילו שמעתי ברד(בומים קטנים על הגג), גשם רציני שטף את הכביש והמגבים עבדו על המהירות הכי גבוהה ואחת לפני, לסרוגין.

תמיד חייבים להיות, בכביש, מתחכמים שחושבים שלנסוע מהר בגשם מפחיד, זהו הצעד חכם וממש לא עולה בדעתם כי עם כזה כביש חלק, מרחק הבלימה גדל ולא "בקטנה". מה עוד, שבעקבות גשם חזק, בקושי רואים מקדימה ומאחור.

בעקבות כאלו תופעות, אני הדלקתי אורות ערפל מקדימה ומאחור - האם אני עבריין? האם אני זהו האדם המפריע לכם לנהוג בשקט הכביש ?

חשוב לציין שכשהגשם נחלש, אורות הערפל נסגרו.

אז נכון שלפי שמם, אורות הערפל אמורים לשמש לערפל, אבל במקרה של גשם מאוד חזק, הם יעילים היטב.

פורסם

שימוש באורות ערפל בגשם סוחף הוא תקין, נדמה לי שאת הפנסים הראשיים יש להעביר למצב אור חניה, כל מנת למנוע סינוור נהגים הבאים ממול.

הבעיה היא כל אותם נהגים שחושבים שפנסי הערפל נועדו ליפות רת רכבם ומפעילים אותם גם בשמש אוגוסט, ובעיקר בלילות צרים, כאשר פנסי הערפל עצמם מסנוורים את הבאים ממול.

אישית אני משתמש בפנסי הערפל בעיקר בשעות הלילה באזור שבו אני גר (על הרמל), בד"כ רק לכמה מאות מטרים, בימים (ובעיקר לילות) שבהם בסיס העננים נמצא קצת מתחת למקום שבו אני גר. כאשר אני יורד כמה עשרות מטרים העננים\ערפל מתפוגגים ואני נשאר עם תאורה רגילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...