Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבי היה מורה נהיגה(1976-1986), גם אצלו היתה מותקנת מראה פנורמית בעת הלימוד.

כשנהגתי ברכב למטרות פרטיות, המראה היתה מושלכת אחר כבוד אל ארגז הציוד.

מעולם לא השתמשתי בה ואני גם מקווה שלא אצטרך זאת מבחינה רפואית(יש כאלה שחייבים בה).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש בעיה עם נושא המראות הפנורמיות - מורים לנהיגה נוטים לשהשתמש בהן, והתלמידים לונמדים גם את המנהג השלילי הזה. היה כאשר הבנים שלי היו נהגים חדשים לגמרי היה קשה לי מאוד לשכנע אותפ שמראה פנורמית מפריעה לנהיגה, במיוחד בארץ, שבה יש שימוש רב לסך השמש.

המראות האלה, וגם המראות הנוספות בצדדים, הן בעיקר עבור המורה ולא התלמיד, בשביל לו, המורה, יהיה קל יותר לראות.

פורסם

קרה לי גם האמת-בדיוק פעמיים. שמתי לב לזה תוך 2 דקות מרגע ההנעה (אחרי דקה וחצי חימום הרכב...)

בתור כלל אני נוהג לעשות סיבוב מסביב לרכב בבוקר לראות שהכל בסדר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אי עושה סביוב סביב הרכב לפני ההתנעה הראשונה בבוקר, אבל לא בכל התנעה בהמשך, כך שלפעמים אני לא שם לב שמישהו קיפל לי את המראה הימנית, ואז יש לי בעיה עד שאני מוצא מקום כדי להשתחרר מחגורת הבטיחות ולהסיט אותה למקומה. ברור שעד אז יש לי בעיה קשה בסטיות\פניות לימין, כיון שאני בהחלט מסתכל הרבה במראות (אשתי טוענת שיותר מדי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אפשרי אך ורק עם מראה פנורמית. מראה אמצעית מקורית של היצרן מכסה את השמשה האחורית ולא ס"מ מעבר.

ניסיתי להתאפק ולא להגיב, אך לא הצלחתי. כנראה שהגיל מתחיל להשפיע.

מראה פנורמית:

1. מעוותת את התמונה
  2. גורמת להפסקת השימוש במראות צד
  3. מפריעה לפתיחת סוככי השמש
  4. מכבידה על המראה המקורית
  5. למוח לוקח יותר זמן לעבד את התמונה
  6. עלולה להתנפץ בעת תאונה
  7. אינה יעילה בעת סינוור
  8. עלולה להפריע לכרית האוויר של הנוסע להיפתח כראוי

יש יתרון אחד למי שנוהג עם מראות מקופלות- אפשר להבין שהנהג לא מחובר למה שקורה סביבו ולדעת להתרחק ממנו. sad but true

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
זה שיפור אוירודינמי מובהק, איך לא עליתם על זה?!

בעיקר עם עליית מחירי הדלק.. צריך להתפשר אז מורידים את המראות. עוד מעט ישאירו את האישה בבית בשביל לחסוך במשקל.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

מעוותת את התמונה = גם הרגילה מעוותת למי שרגיל לפנורמית. SO?

1. גורמת להפסקת השימוש במראות צד = חראשור. אני הוכחה חיה להופכי של התיאורייה הזו. אני משתמש במראות הרבה יותר מהממוצע, תחילה בצידיות ואז בראשית.
  2. מפריעה לפתיחת סוככי השמש = לא משתמש בו ממילא. מרים את ראשי והופ! לא מסתנוור. (יש לציין שאני גבוה, וכשאני מרים את הראש, לא מסתיר לי כלום והשמש לא בקו עיניי)
  3. מכבידה על המראה המקורית = זה נכון 100%. לכן יש חיזוקים...
  4. למוח לוקח יותר זמן לעבד את התמונה =?! איך הגעת לזה?!
  5. עלולה להתנפץ בעת תאונה = ורגילה לא? היא עשוייה מעור הישבן של סופרמן?...
  6. אינה יעילה בעת סינוור = עכשיו אני יודע שאתה צוחק. ראית פעם מראה כלשהיא שיעילה כשמאירים עליה באור מסנוור?!?! המשפט הזה היה כמו שאומרים "יותר דפוק משניצל".
  7. עלולה להפריע לכרית האוויר של הנוסע להיפתח כראוי = אם המראה "מידלדלת" כמו שדי אישה בגיל הבלות, אז אולי זה יהיה בגובה המתאים כדי להפריע. אבל במצב רגיל, קשה לי להאמין.

יש יתרון אחד למי שנוהג עם מראות מקופלות- אפשר להבין שהנהג לא מחובר למה שקורה סביבו ולדעת להתרחק ממנו. sad but true

זה בהחלט נכון...

דעותי באדום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מראות מקופלות - הסיפור האמיתי

בדיוק סיימתי להכין לעצמי את הקפה שאני אוהב - בוץ מהגינה בלי סוכר. הדלקתי סיגריה והלכתי לכיוון החניה שלי, שהיא סיפור בפני עצמו כי פעם אחרונה שמישהו חנה שם זה נגמר בבילינסון ודווקא באתי אליו בטוב... לא משנה. בכל אופן, הלכתי לכיוון החניה, עליתי לאוטו ונסעתי לפיצוציה לקנות מפסוטון, בדרך איזה קוקסינל בפג'ו 106 ראלי אמר לי "חביבי המראה שלך מקופלת", מיד פתחתי חלון וירקתי עליו את הקליפות של הגרעינים שהיו לי בפה (אני מפצח 10 ביחד - שיא גינס). א קיצור אני חוזר מהפיצוציה של יוחאי, מתקרב לחניה ומה אני רואה? צלם בהיכל! סיטרואן C5 חדשה, אוטו של רואיחשבונים כאלה עם משקפיים עגולים חונה לי על הפס של החניה. אמרתי אין בעיה, יש לי גב (באמת, מתחת לעורף) קראתי לשמעון עם הטנדר סונומה צבאי לשעבר, חיברנו חבל גרירה (רצועות זה לחננות) שגנבתי למפעל שיש לידנו וגררנו את האוטו לאמצע הכביש פחחחחחחחחחחחח פחחחחחחח איזה צחוקים!!!!!!!!!!! מישהו התקשר למשטרה והגיע שוטר בקיצור בלאגן שלם ואז בא העיגולד בכלל שיחק אותה תייר וחבר שלו הנשכן אמרו לי משהו, הסברתי להם על מעללי עם אחת מאמותיהם הקדומות והם אשכרה מיד עלו על מטוס וברחו מהארץ. תאמינו לי אלפרון קטן לידי.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
מראות מקופלות - הסיפור האמיתי

בדיוק סיימתי להכין לעצמי את הקפה שאני אוהב - בוץ מהגינה בלי סוכר. הדלקתי סיגריה והלכתי לכיוון החניה שלי, שהיא סיפור בפני עצמו כי פעם אחרונה שמישהו חנה שם זה נגמר בבילינסון ודווקא באתי אליו בטוב... לא משנה. בכל אופן, הלכתי לכיוון החניה, עליתי לאוטו ונסעתי לפיצוציה לקנות מפסוטון, בדרך איזה קוקסינל בפג'ו 106 ראלי אמר לי "חביבי המראה שלך מקופלת", מיד פתחתי חלון וירקתי עליו את הקליפות של הגרעינים שהיו לי בפה (אני מפצח 10 ביחד - שיא גינס). א קיצור אני חוזר מהפיצוציה של יוחאי, מתקרב לחניה ומה אני רואה? צלם בהיכל! סיטרואן C5 חדשה, אוטו של רואיחשבונים כאלה עם משקפיים עגולים חונה לי על הפס של החניה. אמרתי אין בעיה, יש לי גב (באמת, מתחת לעורף) קראתי לשמעון עם הטנדר סונומה צבאי לשעבר, חיברנו חבל גרירה (רצועות זה לחננות) שגנבתי למפעל שיש לידנו וגררנו את האוטו לאמצע הכביש פחחחחחחחחחחחח פחחחחחחח איזה צחוקים!!!!!!!!!!! מישהו התקשר למשטרה והגיע שוטר בקיצור בלאגן שלם ואז בא העיגולד בכלל שיחק אותה תייר וחבר שלו הנשכן אמרו לי משהו, הסברתי להם על מעללי עם אחת מאמותיהם הקדומות והם אשכרה מיד עלו על מטוס וברחו מהארץ. תאמינו לי אלפרון קטן לידי.

:shock:

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
היום ראיתי רכב שמראת צד הנהג מקופלת.

בגלל זה פתחתי את השרשור. בסה"כ לפתוח את החלון ולהושיט יד וליישרה. אלא שהנהג נוסע, ואפילו לא מודע לקיומה, מקופלת או לא.

אני בטוח גם שנהגים כאלה, אינם יודעים, שברכבם משתמשים בכ-3 סוגי שמנים (שאינם שמן סויה...), ומי קירור (ולא מהברז).

alfa 156 2.5.

פורסם

קורה לא מעט. מעיד על כך שאנשים לא באמת מסתכלים במראות.

מצטרף לדיעה על המראה הפנורמית אבל יש אנשים שהרגל כזה של שנים לא ישתנה אצלם ולא יעזור כלום.

דרך אגב, אני שיניתי קונספט לאחרונה. לא מקפל יותר מראות. אני מעדיף שיפוצצו את המראה ושאקנה חדשה או אפעיל ביטוח מאשר לקבל מכות פח בגוף הרכב. קיפול המראה מאפשרת לרכב "מנוול" להגיע יותר קרוב לפח הרכב שלי, המראה מהווה מעין מגבלה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תרבות הנהיגה הצבאית, בה בודקים את כל הרכב מסביב לפני שמכניסים מפתח ומתניעים.

:mm_yeah:

ל'

צריך להשריש את תרבות הנהיגה הצבאית באזרחית, נהג ימלא כרטיס עבודה לפני נסיעה ויחתים את אחד ההורים או את הבוס.

יבדוק שמן מים, יחזק את ברגי הגלגלים, יבדוק חופש בציריות, יעבור תדריך לפני נסיעה ורק אז ייצא לדרכו, כל זאת עם מלווה צמוד אליו בכל הנסיעה.

מה אתם אומרים, זה ירוץ טוב לא?:lol:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
מעוותת את התמונה = גם הרגילה מעוותת למי שרגיל לפנורמית. SO?

ואם אני שוקל 180 קילו אז אני רזה יחסית למי שרגיל לאנשים ששוקלים 250?

הרגילה ברוב המכוניות לא מעוותת והפנורמית שמטבעה קמורה - מעוותת את התמונה!

1. גורמת להפסקת השימוש במראות צד = חראשור. אני הוכחה חיה להופכי של התיאורייה הזו. אני משתמש במראות הרבה יותר מהממוצע, תחילה בצידיות ואז בראשית. אתה מדגם מייצג של כל מי שמשתמש במראה פנורמית?
  2. מפריעה לפתיחת סוככי השמש = לא משתמש בו ממילא. מרים את ראשי והופ! לא מסתנוור. (יש לציין שאני גבוה, וכשאני מרים את הראש, לא מסתיר לי כלום והשמש לא בקו עיניי) כנ"ל סעיף קודם, למרות שזה לא באמת קריטי, סוככי שמש זה לנובים.
  3. מכבידה על המראה המקורית = זה נכון 100%. לכן יש חיזוקים... איזה חיזוקים יש למראה המקורית?
  4. למוח לוקח יותר זמן לעבד את התמונה =?! איך הגעת לזה?! המראה הפנורמית מציגה תמונה לא אמיתית, מעוותת ובנוסף היא מציגה יותר מידע, אמנם מדובר פה על חלקיקי השנייה, אבל מה שהבחור כתב - נכון.
  5. עלולה להתנפץ בעת תאונה = ורגילה לא? היא עשוייה מעור הישבן של סופרמן?... לא אבל עובי של מראה פנורמית הוא חצי מהמראה הרגילה שהיא זכוכית כפולה ולעיתים אף מחוסמת.
  6. אינה יעילה בעת סינוור = עכשיו אני יודע שאתה צוחק. ראית פעם מראה כלשהיא שיעילה כשמאירים עליה באור מסנוור?!?! המשפט הזה היה כמו שאומרים "יותר דפוק משניצל". יותר דפוק משניצל זה מי שכותב דברים לפני שהוא מפעיל את הראש, המראה המקורית ברכב שלך היא קריסטלית, בעלת שתי שכבות, כאשר אחת השכבות היא קהה יותר, כאשר מסתכלים על המראה בזווית, מלמעלה או מלמטה - רואים השתקפות כהה יותר, תוריד את הפנורמית ברכב שלך ותבדוק, אם אתה לא מאמין לי, יש סיבה שיש את המתג הזה מתחת למראה.
  7. עלולה להפריע לכרית האוויר של הנוסע להיפתח כראוי = אם המראה "מידלדלת" כמו שדי אישה בגיל הבלות, אז אולי זה יהיה בגובה המתאים כדי להפריע. אבל במצב רגיל, קשה לי להאמין. מראות ענקיות כמו של מורי הנהיגה עלולות להפריע, או שהכרית תעיף אותן לאנשהו, אבל זה לדעתי מצב נדיר מאד.

הגבתי על האדום בכחול.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...