Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא אישי - לא נותנים לחיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב ושוב אנחנו רואים שיבואני הרכב וגורמים אינטרסנטים אחרים מקשים עלינו וחוסמים בפנינו אפשרויות לרכוש רכבים במחירים נמוכים יותר.

לדעתי, הנושא הזה קשור לבעיית הריכוזיות במשק, בעיה אותה מגדירים מומחים כסכנה ליציבות המדינה.

אנו האזרחים מהשורה, שמשלמים פה מיסים אדירים ובדרך מממנים כל מיני טפלים בחברה הישראלית, שמחפשים להגיע לרכב הרצוי במחיר נוח יותר, נתקלים שוב ושוב בחסמים.

האם באמת החסמים הללו מגיעים מיבואני הרכב, הטייקונים? נראה שכן.

האם יש מה לעשות? ברור שכן, רק שאנחנו אוהבים לקטר ולעשות מעט (גם אני חוטא)

הכתבה מאתמול בדה מרקר שוב חידדה את המחיר שאנו משלמים כל יום על אותה בעיית ריכוזיות במשק. צריך להצדיע לדה מרקר ועורך הראשי שלה גיא רולניק שבאמצעות דפי העיתון בו הוא עובד נלחם מלחמה אמיתית בבעיית הריכוזיות במשק ובתוצרים שלה על החברה הישראלית. תחום הייבוא האישי הוא עוד פרמטר בו ניתן היה לקבל נכס במחיר שפוי יותר, אך שוב באים ושמים לנו רגלים ואנחנו כמעט ולא יכולים לעשות כלום. אני מקווה שאנשים כן יבינו שיבוא אישי עשוי להוזיל עלויות (למי שיכול) והכי חשוב שנושא הריכוזיות במשק והנזק שהוא עושה לכל אחד מאיתנו יכנס לתודעת כולנו ולא פחות חשוב, בהצלחה לגיא רולניק ודה מרקר בקרב הקשה אליו הם יצאו.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל הכבוד לגיא ולחבר'ה בדה-מרקר על זה.

אגב, היבוא ה"מקביל" (תסלחו לי אבל היה לי ברור שזה סוג של בלוף מלכתחילה) לא היה אמור להיכנס לתוקף כבר לפני כמה חודשים טובים?

Twincharger Stratified Injection

פורסם

הריכוזיות במשק- נכון חלקית אבל מקובל. בעיקרון לא נכנס לעומק אבל מדובר בעוד קיר לבכות עליו של האזרח שלא בדיוק מבין.

לא נותנים לחיות ביבוא אישי? "אכיפה מוגברת"? הדרך היחידה לקנות מכונית במחיר מוזל משמעותית היתה על ידי העלמות המס ו"קומבינות במכס". האם אכיפה מוגברת של אותם חאפרים בעייתית ולא רצויה? אתם רוצים להשיג מכונית בזול על ידי העלמת מס ואז בוכים שלא מאפשרים לכם? הרצחת וגם ירשת?

אני מבטיח לך שאם באמת ובתמים תבקש ליבא רכב ביבוא אישי ואין לך מה להסתיר, אתה לא תתקל בשום רגליים חוץ מאלה המוצדקות שאוכפות את החוק. (הבעיה היא שחיש מהר תגלה שהיבוא האישי אינו משתלם יותר ואולי תראה את זה כרגל..)

חושבים שהמיסים גבוהים מדי? בהצלחה בבג"ץ או במירוץ לכנסת ושינוי העניין.

נחמד לראות איך הישראלי מתלונן גם כאשר היבואנים מורידים מחירים ולא רק מעלים וקורא לזה "חסימה".

כיום, משתלם לרכוש רכב המיובא באופן סדיר אצל היבואן הסדיר.

יבוא אישי נחוץ\משתלם במצבים הבאים-

א. הרכב אינו מיובא באופן סדיר.

ב. רכב אספנות.

ג. מצב קיצוני המתאפשר על ידי שילוב די נדיר של תנאים כמו המצב המדהים שנוצר בתחילת 2008- דולר נמוך באופן קיצוני ביותר, מלאי ענקי של מכוניות בארה"ב, רכב אירופאי יקר שמיוצר בארה"ב ונמכר בארץ ב"מחירי אירופה" וניתן ליבאו משם (החגיגה הגדולה הייתה לפני אפריל 2008 עת ניתן היה ליבא כל רכב מארה"ב, למשל GT3 חדשה ב700-800 אלף שח מגוירת כדין).

דוגמאות?

99.9999~ אחוז מBMW Z4 שנת 2008 וקצת 2009 (E85) יובא מארה"ב שכן מחיר הרכב בישראל 500K וביבוא אישי עקב שילוב הגורמים לעיל כ250-350K תלוי באבזור, ויש לא מעט כאלה בישראל, כולל הרבה M שמשתלם עוד יותר.

X6 X5- כנ"ל. אולם, הרבה נמכרו ביבוא סדיר (יותר 5 פחות 6) עקב הורדה דרסטית של המחירים בקמור ומלאי ישראלי.

מרצדס- ג'יפים, כנ"ל.

יבוא מקביל? בלוף? זה כמו להגיד "איזה בלוף, אף אחד לא מקים כאן עסק לגידול דובי פנדה".

היבוא המקביל מאופשר, אם וכאשר יזם ימצא לנכון כי זה משתלם כלכלית הוא ייבא באופן מקביל רכבים. גם בזה אתם רוצים להתערב?

אתה מוזמן כמובן להשקיע 10 מליון שח מכספך ולהציל את כולנו מה"בלוף".

פורסם

כיאה למדינת עולם שלישי, העשירים באמת לא נתקלים בבעיות כאלה (ע"ע הטסלה שהגיעה בסופו של דבר לארץ) ומי שנתקל כנראה לא עשיר או לא מקושר מספיק.

גיא רולניק יכול להילחם בשקט על דפי העיתון שלו, בדיוק כמו שדני פרומצ'נקו נלחם על דפי "אוטו" כבר יותר מעשור. שניהם יודעים שאם הם יעשו יותר מדי רעש מחוץ למסגרת הזאת, הם יאבדו את העבודה במקרה הטוב, ויצטרכו להילחם ברצח אופי ושערוריות מפוברקות במקרה הגרוע. מהסיבה הזאת כל אחד מהם נצמד למדיום שלו.

זה לא שמשהו השתנה בארץ בשנים האחרונות, פשוט האנשים מסרבים משום מה להשלים עם המצב. לא פלא שאומרים שהיהודים הם העם הכי אופטימי בעולם...

פורסם

מסכים לגמרי עם Z4. אינני בקאי לגמרי בפרטים, אך דבר אחד יודע אני בוודאות: כאשר החאפרים בשטח, על האזרח הישר להיות במטח. בכלל אינני בטוח ששיטת הדילרים שנהוגה בחו"ל טובה לתנאיינו. ככול שהנושא ריכוזי יותר, כך הוא נתון יותר לביקורת (אומנם הקלוקלת) של מוסדות השלטון, וכך האזרח מוגן יותר מפני הנוכלים. אוי לנו אם וכאשר יצוצו היבואנים והמתווכים למינהם ונצטרך לרכוש רכבים חדשים מסוחרי הגרוטעות לשעבר.

פורסם

שלום לסנדק

אחת מהכותרות הפחות מוצלחות שקראתי בפורום. בהתחלה חשבתי שאולי הכוונה חיות היה מכוון ל ANIMALS

קראת את המאמר??

קרא את ההודעה של Z4

כך גם אני התרשמתי.

אתה יכול להמשיך לייבא ביבוא אישי, הקשיים הם אך ורק בגלל הישראלי הקומבינטור ( ביטוי עדין ) למשתמט מס.

מרצדס נכנסת לתחום כי כדאי לה ויהי כדאי למי שרוכש ממנה , אחריות יצרן ויבואן לא שווה כמה שקלים שווה. שתתחרה ותרויח כל עוד שגם אתה כצרכן מרויח who cares

נפתחה רפורמה וכעת אפשר יהיה לייבא רכב ביבוא מקביל.

חברת שלמה כבר קיבלה אישור

תייבא לבד , תמכור לחברת הליסינג שלה בזול או לצרכן סופי בזול.

חברת הליסינג תציע ללקוחותיה עיסקת ליסינג יותר זולה , כך יצטרכו לעשות גם המתחרים.

אז מה רע???

ולא ראיתי בכתבה איזה חשיפה דרמטית . עבודה עיתונאית ברמה כן!! ( כך צריכה עיתונאות אמיתית לעבוד )

אבל בישראל כמו בישראל מעט מקצוענים והרבה חלטוריסטים וזה בכל תחומי חיינו לכן אנו נראים כך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ההגבלות על נושא היבוא האישי בארץ מטופשות ומלאות אינטרסים.

אין שום מדינה בעולם המערבי על כלכך הרבה חוקים מטופשים.

אם מישהו יסביר לי מה ההגיון של החוק שאינו מאפשר להביא רכב שלא יוצר במדינה ממנו מביאים אותו, אני אשמח.

או למה בכלל להגביל את הייבוא לרכב בן שנתיים בלבד ? למה אסור למי שמייבא רכב בייבוא אישי לתת לחבר שלו לנהוג בו ? למה מי שמייבא רכב בייבוא אישי צריך להסתבך עם ביטוח יקר יותר ועוד המון צרות שכל מטרתם היא להקשות על אנשים פרטים ולהקל על היבואנים.

לגבי הייבוא מגביל, אין פה באמת פתיחת שוק לתחרות, ליזם מהשורה אין שום סיכוי לייבא לכאן רכבים. היחידים שיוכלו לעשות משהו בנידון זה חברות הליסינג והיבואנים בעצמם.

פורסם

שלומי

יש שתי דרכים להסתכל על החיים

האחד רואה את חצי הכוס המלאה השני את חצי הכוס הריקה.

אתה הצגת את העמדה השניה

עד לא מזמן אסור היה בכלל לייבא עכשיו מותר. עדיין עם מגבלות מטופשות אבל חל שיפור. והשיפור הזה הוריד מחירים בעשרות אחוזים ברכבי יוקרה אבל לא רק...

המספרים הם רק להבנת הרעיון.

כי אם מרצדסS300 עלתה מיליון ועכשיו 500 אלף ש"ח אז מכונית ברמה נמוכה יותר שעלתה מקודם 500 אלף לא תמשיך להימכר במחיר הזה ( כי לא יקנו אותה ) ולכן היא מוזילה את מחיריה וכך הלאה עד שמגיעים בסוף להוזלה של סוזוקי אלטו.

ולאט לאט יבואו שיפורים גם באותם נושאים שמנית הבלתי מובנים בעיניך ובצדק. פעם נפרץ הסכר בסוף הוא יתמוטט.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ההגבלות בישראל מלאות היגיון ומקובלות בכל העולם המערבי.

ההגיון של התקנה המאפשרת ייבוא רכב רק מארץ ייצורו- הסכמי סחר בין לאומיים והצורך לשמור על איזון בשוק המכוניות העולמי ולמנוע עיוותים. יותר מזה, התקנה אף מתקנת וגורמת להורדת מחירים אצל היבואנים הרשמיים, ברכבים שבהם זה מתאפשר. דוגמא? רכבים גרמניים המיוצרים בארה"ב. ללא היבוא האישי, נוצר עיוות כאשר הם נמכרו במחירים אסטרונומיים אצל היבואנים, כאשר היבוא האישי אשר איפשר יבואם במחיר ה"אמיתי", קרי, בדולר, גרם להורדה דרמטית במחירם הרשמי בישראל ולתיקון העיוות (למרות הטענה המקובלת "אנחנו קונים את זה ביורו"). העובדות מדברות בעד עצמן, היבוא האישי המאסיבי של X5 וM-CLASS למשל, הצניחו את מחירם (הרשמי במרצדס, החל מ399, והלא רשמי בקמור, שם מקבלים מיד "הנחה" של 100K שח לפני שפתחנו את הפה) והעיוות תוקן (אגב המחיר נותר זול עד היום למרות שהדולר כבר מזמן לא 3.3).

למה לגביל את הרכב לשנתיים? אתה רציני בשאלה הזאת? אני הייתי מציע להגביל את גיל הרכב ל8 חודשים. אתה באמת רוצה לראות את ישראל ישראלי מסתובב לך פה בסופרה טורבו 1000 כוח סוס מודל 95 ששופרה מתי שהו במהלך חייה הארוכים? לי אין בעיה שהוא יסתובב, הבעיה תהיה של מי שהוא יסתובב עליו (כנראה לא ישמע את הפגיעה עקב הרעש).

למה רק בן משפחה יכול לנהוג? נועד להמודד עם החפארים ותו לא. לא בטוח אם התקנה תעמוד במבחן בית המשפט (אם למישהו יהיה זמן ללכת להתעסק, איפה החאפרים שצריך אותם?) ואכן שנוי במחלוקת. אולם, זה עוזר מאוד כאשר כל אחד רוצה לעשות סיבוב "מצטער אי אפשר, רשום ברישיון".

ביטוח יקר? אם תיבא רכב שמיובא ביבוא סדיר הביטוח אותו דבר. תיבא קורבט Z06 אתה תסתבך עם הביטוח, אבל זה אפשרי, עובדה. אם לך הייתה חברת ביטוח היית ממהר לחתום שאתה ערב למעשיו של ישראל ישראלי עם הZ06 ? הכל עסקים, כסף והערכת סיכונים, כמו כל מקום מערבי בעולם, וטוב שכך.

יזם מהשורה? אתה היית רוצה שישראל ישראלי יתחיל ליבא מכוניות ו"אלוהים גדול" נראה מה יהיה. אתה לא חושב שנחוץ לדרוש ערבות כספית ומערך מוסכים? איפה תטפל שישראלי ישראלי יגלה שיבוא מקביל לא בא לו טוב והוא רוצה לפתוח שווארמה?

בקיצור, די להתלונן, ולהתחיל להבין לעומק, לא כולם רוצים לדפוק אתכם.

פורסם
התקנה אף מתקנת וגורמת להורדת מחירים אצל היבואנים הרשמיים, ברכבים שבהם זה מתאפשר.

אז תחשוב שאם היית יכול לבייבא במוו 335 מארה"ב זה היה מוריד גם את המחיר שלה לא ?

למה להגביל את זה רק לרכבים שמיוצרים בארה"ב ?

אתה באמת רוצה לראות את ישראל ישראלי מסתובב לך פה בסופרה טורבו 1000 כוח סוס מודל 95 ששופרה מתי שהו במהלך חייה הארוכים?

טוב שאתה לא קיצוני.

אני רוצה לייבא במוו 330 שנת 2004 ידנית, אין מכוניות כאלה בארץ, רכב כזה באירופה עולה 10K יורו. מה ההגיון בלא לאפשר לי להביא רכב כזה ? אשמח אם תסביר לי .

אפשר לא לאפשר להביא רכבים משופרים, זה לא כזה מסובך.

אפשר להגיד שרק רכבים במצבם המקורי, כאלה שיעברו תקינת רישוי יורשו להיכנס.

למה רק בן משפחה יכול לנהוג? נועד להמודד עם החפארים ותו לא. לא בטוח אם התקנה תעמוד במבחן בית המשפט (אם למישהו יהיה זמן ללכת להתעסק, איפה החאפרים שצריך אותם?) ואכן שנוי במחלוקת. אולם, זה עוזר מאוד כאשר כל אחד רוצה לעשות סיבוב "מצטער אי אפשר, רשום ברישיון".

ביטוח יקר? אם תיבא רכב שמיובא ביבוא סדיר הביטוח אותו דבר. תיבא קורבט Z06 אתה תסתבך עם הביטוח, אבל זה אפשרי, עובדה. אם לך הייתה חברת ביטוח היית ממהר לחתום שאתה ערב למעשיו של ישראל ישראלי עם הZ06 ? הכל עסקים, כסף והערכת סיכונים, כמו כל מקום מערבי בעולם, וטוב שכך.

זה פשוט לא נכון, על מרצדס בייבוא אישי תשלם יותר מאשר על מרצדס בייבוא סדיר. גם אם היא לא Z06. למה ? אין סיבה אמיתית. אולי רק בגלל העובדה שהיבואנים מסרבים לטפל במוסכים שלהם ברכב שיובא בייבוא מגביל שזה שערוריה בפני עצמה.

יזם מהשורה? אתה היית רוצה שישראל ישראלי יתחיל ליבא מכוניות ו"אלוהים גדול" נראה מה יהיה. אתה לא חושב שנחוץ לדרוש ערבות כספית ומערך מוסכים? איפה תטפל שישראלי ישראלי יגלה שיבוא מקביל לא בא לו טוב והוא רוצה לפתוח שווארמה?

בקיצור, די להתלונן, ולהתחיל להבין לעומק, לא כולם רוצים לדפוק אתכם.

במקרה, אני מבין את הנושא לעומק ולא סתם מתלונן אז אני מצפה שלא תזלזל.

ערבות בנקאית אולי צריך אבל לא בתנאים שהמדינה דורשת ממך (8 מיליון שקל שתשים בצד ולא תוכל לגעת בהם בשום צורה).

מערך מוסכים ? לא בטוח שצריך, בכל מדינה מתוקנת מערך המוסכים הקיים אמור היה להספיק ואין שום סיבה שהוא לא יספיק אלה אם עושים דווקא מה שגם לא עושה הגיון דר"א.

אז די לחשוב שזה גשם מה שנוזל עליך, מדובר באינטרסים עיסקיים שאמורים להכניס למדינה ולטייקונים שבה (אותם 30 משפחות שכל הכסף במדינה זורם אליהם) הרבה כסף ולמנוע ממך כאזרח את הזכות לקנות מוצר טוב ובזול.

פורסם

אז די לחשוב שזה גשם מה שנוזל עליך, מדובר באינטרסים עיסקיים שאמורים להכניס למדינה ולטייקונים שבה (אותם 30 משפחות שכל הכסף במדינה זורם אליהם) הרבה כסף ולמנוע ממך כאזרח את הזכות לקנות מוצר טוב ובזול.

העובדה שנעשים שינויים שבאים להיטיב עם האזרח לא בקצב שהיינו רוצים אבל להגיד שהמדינה דואגת רק למדינה ( המדינה זה אנחנו דרך אגב ) ולטייקונים זו כבר הפרזה

זורם לטייקונים הרבה כסף ובהרבה מקרים שלא מגיע להם אבל עם ישראל קונה רכבי יוקרה מאיפוא? חלקם דרך אגב עובדים אצל אותם טייקונים.

שמלצר טייקון לא. אבל הוא גם לא מעניי העיר. והוא קיבל אישור לייבוא מגביל פעולה שכפי שהסברתי בהודעה קודמת תביא להוזלה לעם ישראל אם במחירי הרכב עצמו ואם בהורדה של הליסינג החודשי אז מה רע?

ייבוא מגביל של רכב מצריך פיקוח כלשהו על המייבא כדי שהצרכן לא ימצא עצמו בפני שוקת שבורה אם אותו יבואן ילך מחר ויפתח שווארמה . לכן נדרשים ממנו תנאים מסויימים כדי שיקבל את ההיתר.

גם יבואני הרכב נדרשים לעמוד בתנאים מסויימים כמו מלאי חלקי חילוף ל 7 שנים ועוד.

שחור אבל לא הכול שחור

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני רציתי להגיב לכל מה שנאמר אבל שלומי גנב לי את המילים.

"לא נותנים לחיות" - זה ביטוי כללי לזה שמקשים עלינו בדיוק איפה שיש אינטרסים חזקים (במקרה).

אני כן מסכים עם העובדה שצריך להסתכל על הכוס המלאה ושיש לא מעט דברים שהשתפרו, אבל עדיין ההבדל בינינו למדינות אחרות בכל הקשור לייבוא רכב פרטי הוא גדול. לדעתי, זה נובע מידם החזקה של האינטרסנטיים, אבל אולי ככה זה במדינה קטנה וצעירה ואולי זה רק ילך וישתפר - הלוואי.

לגבי ייבוא מקביל - אני ממתין ליזם הישראלי, אני בספק אם הוא יגיע. זה עוד דבר שנועד לתת כוח ולשנות קצת את הכלים בלוח המשחק של שוק שחקני הרכב הנוכחיים בישראל. לדוג': שלמה יאמר ליבואן של סוזוקי, אני רוצה מחיר X לצי הליסינג שלי, היבואן יגיד את שוחט אותי - שלמה יגיד, אין בעיה, אני עושה ייבוא מקביל מרומניה (אה כן אני, שלמה, זה היבואן של סוזוקי ברומניה) -עושה יבוא מקביל מעצמו. הלוואי ונראה שחקנים חדשים נכנסים ליבוא מקביל ומייצרים תחרות.

סופשבוע נעים לכולם

פורסם

ישה, ייבוא מקביל :wink:

וכבר כמה חודשים שלשלמה יש רשיון ייבוא מקביל, אך בינתיים הוא לא עושה עם זה כלום :?

פורסם

טוב שאתה לא קיצוני.

אני רוצה לייבא במוו 330 שנת 2004 ידנית, אין מכוניות כאלה בארץ, רכב כזה באירופה עולה 10K יורו. מה ההגיון בלא לאפשר לי להביא רכב כזה ? אשמח אם תסביר לי .

מה לעשות, אתה לא רוצה להתחיל להתעסק בארץ עם רכבים מיושנים שלך תדע מה הם עברו במהלך ה-6 שנים שהיא היתה בגרמניה.

רוצה 330 ידנית, תקווה לישראלי בעל ממון שיזמין אוטו כזה חדש ואז תקנה ממנו עוד כמה שנים.

אגב, יהיה מעניין או מישהו יזמין A4 1.8T ידנית מהדור החדש, יש בארץ כמה כאלה ישנות יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...