Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט X1/9

razmel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רז,

מניסיון, התקנת מזגן ברכב ישן שלא היה בו מזגן במקור כרוכה בעלות גבוהה מאד ובסופו של דבר מתקבל מזגן שלא מקרר מספיק טוב כמו במכוניות החדשות (מה שאנחנו רגילים היום) ובנוסף מכביד מאד על סחיבת הרכב וכח המנוע.

לתשומת ליבך.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מאחר וזה דגם שיובא מארה"ב, שם גם ה-1300 השתמש בפגושים הפדרליים.

למיטב ידיעתי, פגושים פדרלים נוספו רק בשנת 1978, אז גם עברו למנוע 1500 ולתיבת הילוכים של 5 הילוכים.

:turn-l:
פורסם
למיטב ידיעתי, פגושים פדרלים נוספו רק בשנת 1978, אז גם עברו למנוע 1500 ולתיבת הילוכים של 5 הילוכים.

במתיחת הפנים שאתה מדבר עליה, החליטו ללכת על הפגושים הפדרליים גם בדגמים האירופיים. ה-1300 האמריקאי קיבל אותם עוד קודם לכן. אגב, ה-1300 הראשונות ששווקו בארה"ב(1974) השתמשו בפגושים האירופיים העדינים, שעליהם "הולבשו" קוביות גומי רבועות וגדולות. איך זה נראה? יותר טוב ממה שזה נשמע :-)

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
רז,

התקנת מזגן ברכב ישן שלא היה בו מזגן במקור כרוכה בעלות גבוהה מאד ובסופו של דבר מתקבל מזגן שלא מקרר מספיק טוב

כסף יש לי כמו חול. :lol:

טוב, לא בדיוק. :-(

למישהו יש מושג מה העלויות הכרוכות בהתקנת מזגן ?

הפיאט היחידה המפורסמת כרגע (זו שצביקה ידידי שלח) ללא מזגן, ואכן זה חסרון גדול מאוד מבחינתי.

תודה לכולם על התשובות והאינפורמציה.

שימרון, אם תהיה לי כזו - אתה תנהג שוב ב1/9.

אפשרי מאוד כאוטו יומיומי אך צפה פגיעות, זכור שאתה לא יכול לסוע בן 7-9

האופטימלי מבחינתי היה למצוא כזו שאינה רשומה כאספנות, כדי לנהוג בה ללא מגבלה. אופטימי מידי ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אנסה להתייחס לשאלה המקורית שהיא שאלת המזגן והשימושיות היום יומית

לשאלת המזגן: כמעט כל מי שהכרתי שהתקין בארץ מזגן ע"י מתקין מקומי ולא מזגן מקורי שתוכנן כמו שצריך, בסופו של דבר לא היה מרוצה מהקירור.

יותר מזה, מזגנים חצי מקוריים שהותקנו בארה"ב ע"י סוכנים מקומיים לרכבי פאר שבאו מאירופה (בעיקר מרצדס פגודה ופורשה) כשהרכבים היו חדשים, גם הם יצאו עלובים למדי.

שורה תחתונה, אולי זה יצליח במיוחד אצלך אבל אל תבנה על זה. כל לאנטיס תהיה תא הקפאה ליד הרכב שלך.

וחוץ מזה מזגן על 1.3 זה לא ממש עוזר לביצועים.

ולשאלת השימושיות: התחלנו מהמזגן, וזו דוגמא טובה. נמשיך בכך שכמעט כל רכב אספנות לא מושלם. זה אומר שיש בלאי, התעקעויות, וכל מיני תקלות מעצבנות שלפעמים נפתרות ולפעמים לא. ברכב אספנות אין "שגר ושכח" אתה לא יכול להכניס לדרייב ופשוט לנסוע. צריך להקשיב כל הזמן, לבדוק שעונים, לטפל בתקלות מעצבנות. אי אפשר להכניס את הילדים ולנסוע לאילת, בחורף יהיו נזילות במיוחד ברכב עם גג טארגה, ובקיץ תצלה מחום. תצטרך לתכנן כל פעם איפה אתה מעמיד אותו ולקלל כל פעם מחדש כשההילוך לא נכנס כמו שצריך.

תחשוב על כמה זה מתסכל כשאתה עומד בפקק באיילון בבוקר.

ואז, אחרי שהרומנטיקה והרצון הטוב יגמרו או בבוקר לחוץ במיוחד כשאתה בבפקק בקיץ, מזיע, והמנוע מתחמם תראה לידך לאנטיס בת 10. הנהג ישרוק לו בכיף, ישמע מוזיקה בלי לחשוב לרגע על טמפרטורת מים, ויהיה רענן ויבש במזגן מקורי. באותו רגע ימאס לך.

חבל שלא נעשתה סטטיסטיקה לגבי כמה זמן בעלי רכבי אספנות מחזיקים רכב. קח לדוגמא 911 כמו שייבאתי, הן מחליפות ידיים לא מעט כי אחרי החלום הגדול מדובר בחתיכת מכונת כביסה. מהירה מאוד, אבל סוחטת. מי שמשתמש בדבר כזה יום יום נשבר מהר מאוד.

וגם אם אתה לא תשבר, האוטו ישבר. רכב אספנות בשימוש יומיומי הוא מתכון לצרות, הן כבר לא בניויות לבלאי כזה.

קח את הפיאט וסע בא כשבאמת בא לך והכביש ריק. תוריד את הגג כשהטמפרטורה מתאימה, ויהיה לך כיף חיים. תשתמש בה יום יום וכיף זה לא יהיה.

אם אתה רוצה רכב ליום יום קח מרצדס מאיזור שנת 80, עם מזגן מקורי וחלונות חשמל. קנה לך חברת דלק ותדגם אותה כמו שצריך, ותוכל להנות גם בפקק. כל רכבי הספורט המקסימים משנות ה 60 וה 70 לא בנויים לזה מראש, ובטח לא אחרי 30-40-50 שנה.

בהצלחה

איתן

פורסם

איתן, תודה על התשובה המפורטת.

אם אתה רוצה רכב ליום יום קח מרצדס מאיזור שנת 80, עם מזגן מקורי וחלונות חשמל. קנה לך חברת דלק ותדגם אותה כמו שצריך, ותוכל להנות גם בפקק.

זה בדיוק מה שאני עושה. :lol:

ראה מה כתבתי פה לפני 5 דקות בדיון אחר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2499670&postcount=9

זה בדיוק מה שאני מנסה לברר. האם לפיאט תהיה אותה אמינות כמו של המרצדס ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

האם לפיאט תהיה אותה אמינות כמו של המרצדס ?

הפיאט X1\9 מבוססת על מיכללי הפיאט 128\ריטמו, ואין שום סיבה שהיא לא תפגין אמינות ברמה גבוהה ותחזוקה קלה.

מעט מאד מיכלולים יוצרו במיחוד עבור ה X1\9, והם מתרכזים בעיקר סביב הסרן האחורי וציריות ההינע.

מנוע, גיר, סרן קדמי ומערכת היגוי - 128 או ריטמו.

לגבי מזגן - ל X1\9 תא נוסעים קטנטן ואין לה צורך במזגן בעל ספיקה גבוהה, ואם ההתקנה תעשה בצורה מקצועית לא אמורה להיות שום בעייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ב 128 ספורט שהיית לי, הוספתי מזגן. המתקין ייצר תושבת מיוחדת שתתאים למנוע, אך אצלי המנוע היה כמובן מקדימה. בכל אופן זה היה חוויה לנסוע בקיץ עם מזגן וחלונות סגורים.

פורסם

היתה לי X1/9 שנת 74 לפני הרבה שנים, כמכונית יחידה (לפני פרוץ הילדים). זו מכונית נהדרת למשחקים, לא מכונית ליום-יום. בוודאי לא כשהיא בת +30. יש לה handling נפלא, והאצה סבירה מאוד. אבל, היא רועשת מאוד, קופצנית, קטנה ועדינה. בוודאי שאין לה אמינות של מרצדס... נראה לי שהתקנת מזגן תהיה מסובכת מאוד (למרות שלא בדקתי ספציפית), גם בגלל הצפיפות בתא המנוע, וגם בגלל הבעיה בהתקנת הרדיאטור מקדימה. גם ככה לרדיאטור הקיים (הוא מקדימה, והמנוע מאחורה) קשה להתמודד עם הקיץ הישראלי, ואין הרבה מקום מקדימה להוסיף רדיאטור מזגן ומאוורר/ים נוסף/ים.

ושוב- זו מכונית נהדרת כתחביב. לדעתי היא לא מתאימה כיום לשימוש יום-יומי.

פורסם

לגבי התקנת מזגן ברכב אספנות,

אצלי בקורטינה יש מזגן בהתקנה מקומית והוא עושה עבודה טובה, אמנם לא כמו רכב חדש, אבל קרוב לזה,

בקורטינה החלל גדול יותר מהפיאט ולכן אני חושב שמזגן כמו אצלי יקפיא את הפיאט, כמובן שהכל תלוי בגודל יחידת הקירור וגודל המדחס.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

יש לך מרצדס ליום יום ואתה חושב לחליף לפיאט? זה לא נשמע טוב....

וברצינות, לעניות דעתי ומניסיון אישי, גודל תא הנוסעים הוא לא פונקציה עיקרית בקירור המזגן. משמעותי בהרבה שטח שמשות והשיפוע שלהן. חשוב לזכור שרכב שעומד בקיץ הישראלי הופך לכבשן, והמזגן צריך להתגבר על זה ועל השמש שממשיכה לטגן אותו ולא מתחשבת בגודל תא הנוסעים.

חוץ מזה, רוב המזגנים לא באמת מקררים את כל שטח התא, הם מכוונים אל הנהג והנוסע ישירות ומקררים אותם. אם אין להם ספיקה משמעותית הם עוזרים לזה שלא תימס עד סוף הנסיעה אבל לא מקררים אותך.

ועוד דבר ששכחתי, להתקין מזגן למנוע אחורי זו צרה צררוה במיוחד. המעבה צריך אויר, ואין לו. אם יש מקום מתקינים אלף מאווררים ומקוים לטוב, אם לא אי אפשר להגביר לחץ במזגן. בפורשה יש בעיה כזו והיא בעיה קשה. בדגמים מאוחרים יש מעבה אחד מאחורה וצינורות שרצים על כל תחתית הרכב עד למעבה שני שמותקן מקדימה וחשוף לרוח. לעשות דבר כזה בהתקנה מקומית נראה לי הזוי, ולא בדיוק נורמלי בתקציב.

רוצה רכב ספורט ליום יום? מישהו דיבר על מיאטה אהובתי. ואם לא, חכה עם המרצדס 3 שנים ותביא 190 2.3 16. היתה לי כזו ליום יום באנגליה, ואני מחכה ל2013 בקוצר רוח...

• תוכן חדש...