Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט X1/9

razmel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רז מזגן זה לבנות, תנסה דאודורנט,

אבל הכי טוב שים קרח ותלחץ כל הלילה!

הפיאט הקטנטנה לא בנוייה למזגן לא ברמת תא הנוסעים ובטח לא

במנוע, ההפסד הכספי והדינאמי, לא שווה את ההתקנה

מה גם שלפי זכרוני המשובש, בגלל הגדלת צרכני החשמל

(והמזגן הוא סופר צרכן,) ישנה נטייה לפריקה מהירה של המצבר שמחייב

מקצה כושר ושיפור תחנת הכוח של חשמל הרכב.

אחרת יוספו בעיות חשמל נוספות על אלה הקיימות בפיאט

במקור.

אם בפיאט עסקינן אני הייתי הולך על בידוד טוב בדפנות,

בין המנוע לנהג, בריצפה ובתיקרה. העלות כמה מאות בודדות

אין כמעט שינוי במשקל הרכב (חשוב מאד במנוע קטן).

רווח משני, אקוסטיקה משופרת ברמת בידוד רמת הרעשים,

מאוורר מכאני טוב, ויש היום מאווריים למערכות מיחשוב

שקטים קטנים ויעילים, צריכת חשמל נמוכה. בהתקנה

חכמה תקבל זרימת אוויר חזקה לתא הנהג ולא תיפגע

במראה המקורי, והכי חשוב בחדוות הנהיגה.

האפשרות הנוספת רכישת אוניה אמרקאית עם מזגן בילט אין!

שיהיה בהצלחה וחג חירות שמח....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש כאלה שיוצרו עם מזגן .כמו שנאמר נא להתייעץ עם מומי הוא האטוטריטה בנושא פה בארץ.(אמיר ,שלא מפסיק לבלבל למומי את המח על אחת כזו כבר 7 שנים).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רז,

בהצלחה!

אני חושב שרק נהיגה בת שעה לפחות, בתנאי דרך משתנים, תוכל לרמז על ההתאמה של הבייבי פרארי לצרכים שלך.

לכל רכב ישן אופי משלו, ובשימוש יומיומי בכל רכב תדרש לוויתורים אחרים.

לא קונים רכב מיוחד שכזה בהתבסס על דעות של עכברי פורום, מכובדים ככל שיהיו.

בכל אופן, כאשר ואם תקנה,אני רוצה:

1. סיבוב, רצוי במסלול.

2. לדסקס איתך העברת בעלות של המרצדס.

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

בזמנו חשבתי לייבא אחת. נתקלתי בכמה 1800 עם מזגן מקורי וגיר 5 הילוכים.

ככה שאני בטוח שאפשר למצוא כאלו. הן גם זולות מאוד, כ2000-3000 דולר לרכב במצב טוב. בסופו של דבר, אם השמאי במכס לא יהיה רע, האוטו יעלה פחות מה1300 למכירה פה.

לגבי אמינות, מרצדס? כמה שאני יודע מרצדס מככבים בתחתית הטבלה של הרכבים האמינים.

במצב הזה, הייתי מעדיף פיאט. עד היום האונו נוסעות, נכון שיש להן בעיית חשמל שהאיתות פועל עם הברקס, אבל הן לא מפסיקות לנסוע (מנסיון.)

חוץ מזה שהאיקס 1 חלקי 9 הרבה יותר יפה ממרצדס קוביה.

פורסם

רז, התקנת מזגן ב X1/9 זה עסק מאוד פשוט.

אתה מבין, המנוע של הטמה טורבו מגיע כבר עם תושבת ומדחס מזגן עליו! :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי אמינות, מרצדס? כמה שאני יודע מרצדס מככבים בתחתית הטבלה של הרכבים האמינים.

You must be joking, Mr. Srack

אולי בשנות האלפיים,שם אני מסכים בהחלט. אבל W123 ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

רז - ממרום העולם (מרצדס) ירדת לעם (פיאט) - מה השתנה.

פיאט אספנות ובמיוחד הדגם הייחודי הזה - אינו מתאים לשימוש יום יומי.

מנוע מרכזי - טוב למרכז כובד וטוב כמקדם מכירות כשהרכב חדש, בהיות הרכב בן 30 שנה, גם מכונאי רזה יתקשה לטפל ברזי המנוע ובמיוחד בקיץ הישראלי החם, עם רדיאטור המרוחק מהמנוע (בקדמת הרכב) יש לעיתים בעיות במעבר הנוזל הכחול מהרדיאטור למנוע וזה האחורי צועק - חמס.

ראשית יש לחפש מנוע 1500 סמ"ק. שנית עדיף להתקין ברכב מנוע של אונו טורבו חדיש שיכול גם לקלוט מזגן ושלישית חפש ריגושים פתוחים במקום אחר.

בהצלחה

מצא משה

פורסם

מנוע מרכזי - טוב למרכז כובד וטוב כמקדם מכירות כשהרכב חדש, בהיות הרכב בן 30 שנה, גם מכונאי רזה יתקשה לטפל ברזי המנוע ובמיוחד בקיץ הישראלי החם, עם רדיאטור המרוחק מהמנוע (בקדמת הרכב) יש לעיתים בעיות במעבר הנוזל הכחול מהרדיאטור למנוע וזה האחורי צועק - חמס.

ראשית יש לחפש מנוע 1500 סמ"ק. שנית עדיף להתקין ברכב מנוע של אונו טורבו חדיש שיכול גם לקלוט מזגן ושלישית חפש ריגושים פתוחים במקום אחר.

בהצלחה

הבחור נשוי.

(ובאופן מפתיע - מאושר מכך..)

פורסם

למישהו יש מושג מה העלויות הכרוכות בהתקנת מזגן ?

חבר במועדון החמש התקין לא מזמן מזגן חדש בוולוו 121 בעלות של 4000 ש"ח.

ארז רונן

פורסם

בהצלחה

לדעתי זו אחת המכוניות היתר יפות שיוצרו אי פעם. חבל שהיא כזו בעייתית......

פורסם
חבר במועדון החמש התקין לא מזמן מזגן חדש בוולוו 121 בעלות של 4000 ש"ח.

אבל כאן מדובר על מנוע מרכזי שנמצא בתא בגודל תא כפפות.

משכנתא זה קל

פורסם
אנסה להתייחס לשאלה המקורית שהיא שאלת המזגן והשימושיות היום יומית

לשאלת המזגן: כמעט כל מי שהכרתי שהתקין בארץ מזגן ע"י מתקין מקומי ולא מזגן מקורי שתוכנן כמו שצריך, בסופו של דבר לא היה מרוצה מהקירור.

יותר מזה, מזגנים חצי מקוריים שהותקנו בארה"ב ע"י סוכנים מקומיים לרכבי פאר שבאו מאירופה (בעיקר מרצדס פגודה ופורשה) כשהרכבים היו חדשים, גם הם יצאו עלובים למדי.

שורה תחתונה, אולי זה יצליח במיוחד אצלך אבל אל תבנה על זה. כל לאנטיס תהיה תא הקפאה ליד הרכב שלך.

וחוץ מזה מזגן על 1.3 זה לא ממש עוזר לביצועים.

ולשאלת השימושיות: התחלנו מהמזגן, וזו דוגמא טובה. נמשיך בכך שכמעט כל רכב אספנות לא מושלם. זה אומר שיש בלאי, התעקעויות, וכל מיני תקלות מעצבנות שלפעמים נפתרות ולפעמים לא. ברכב אספנות אין "שגר ושכח" אתה לא יכול להכניס לדרייב ופשוט לנסוע. צריך להקשיב כל הזמן, לבדוק שעונים, לטפל בתקלות מעצבנות. אי אפשר להכניס את הילדים ולנסוע לאילת, בחורף יהיו נזילות במיוחד ברכב עם גג טארגה, ובקיץ תצלה מחום. תצטרך לתכנן כל פעם איפה אתה מעמיד אותו ולקלל כל פעם מחדש כשההילוך לא נכנס כמו שצריך.

תחשוב על כמה זה מתסכל כשאתה עומד בפקק באיילון בבוקר.

ואז, אחרי שהרומנטיקה והרצון הטוב יגמרו או בבוקר לחוץ במיוחד כשאתה בבפקק בקיץ, מזיע, והמנוע מתחמם תראה לידך לאנטיס בת 10. הנהג ישרוק לו בכיף, ישמע מוזיקה בלי לחשוב לרגע על טמפרטורת מים, ויהיה רענן ויבש במזגן מקורי. באותו רגע ימאס לך.

חבל שלא נעשתה סטטיסטיקה לגבי כמה זמן בעלי רכבי אספנות מחזיקים רכב. קח לדוגמא 911 כמו שייבאתי, הן מחליפות ידיים לא מעט כי אחרי החלום הגדול מדובר בחתיכת מכונת כביסה. מהירה מאוד, אבל סוחטת. מי שמשתמש בדבר כזה יום יום נשבר מהר מאוד.

וגם אם אתה לא תשבר, האוטו ישבר. רכב אספנות בשימוש יומיומי הוא מתכון לצרות, הן כבר לא בניויות לבלאי כזה.

קח את הפיאט וסע בא כשבאמת בא לך והכביש ריק. תוריד את הגג כשהטמפרטורה מתאימה, ויהיה לך כיף חיים. תשתמש בה יום יום וכיף זה לא יהיה.

אם אתה רוצה רכב ליום יום קח מרצדס מאיזור שנת 80, עם מזגן מקורי וחלונות חשמל. קנה לך חברת דלק ותדגם אותה כמו שצריך, ותוכל להנות גם בפקק. כל רכבי הספורט המקסימים משנות ה 60 וה 70 לא בנויים לזה מראש, ובטח לא אחרי 30-40-50 שנה.

בהצלחה

איתן

ומה פירוש המילה FIAT

Fix It Again Tony

פורסם
הבחור נשוי.

(ובאופן מפתיע - מאושר מכך..)

אכן נכון - נשוי 41 שנים וגם מאושר, אבל עם פיאט הייתי נשוי לשנה אחת בלבד וזה הספיק !!!

מצא משה

• תוכן חדש...