Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

רציתי לדבר איתכם על בעיה שיש לי, ואני מאמין שגם לאחרים.

רציתי לשמוע מה דעתם ומה הייתם עושים במקומי.

כמעט כל פעם שאני עולה על ההגה אני נהיה עצבני.

כל בן אדם הכי קטן שיחתוך אותי או שלא יתן לי להשתלב ויהי מה, יכול לעצבן אותי בטירוף.

ממש לרמה שאני אהיה מת לצאת מהרכב ולהרוג אותו.(לא יקרה, בכל זאת אני לא בן אדם אלים)

ממש כל פיפס הכי קטן ואני נדלק. (יש לציין שזה קורה אך ורק שאני בכביש)

למשל היום, באתי להישתלב לנתיב ההולך וצר בלי לעקב את התנועה ומהר. בן אדם בגיל 40, אני מניח, החליט שבידיוק שאני נכנס הוא יתן רייס ויעיף אותי החוצה לנתיב שהולך להיגמר במדרכה. אני יכול להגיד שבאותו רגע אם אמא שלי לא הייתה ברכב אני לא יודע איך זה היה נגמר. אני כמעט בטוח שהייתי ממשיך לנסוע אחריו וחותך אותו בעקיפה ברוטלית ומצידי היה להשבית את הרכב עליו. בן אדם אחר היה מתעצבן שניה ושוכח מהסיפור, אני לא, וזה אחד הדברים המבאסים שאין לך שליטה עליהם.

אני מתחיל לשקול לקחת כדורי הרגעה בזמן הנהיגה.

האם אתם מכירים דרך אחרת שיכולה למתן את העצבים בכביש?

קרה לכם פעם דבר כזה?

אשמח לשמוע תגובות בעניין.

שבת שלום

תמיר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תיגש לפסיכיאטר שירשום לך פרוזאק, או כל כדור הרגעה אחר.

לא.. אני לא צוחק... זה ממש מסוכן ההתנהגות שלך.

ורק פסיכיאטר יכול לרשום לך כדורים. :shock:

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם

גם אני מאוד עצבני על הכביש. זה נובע מכך שלפחות 50% מהנהגיםעל הכביש לא יודעים לנהוג

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

קודם כל, הכרה בבעיה היא 50% מהפתרון.

דבר שני, פרוזאק זה לא לעצבים, זה לדיכאון. לפעמים דיכאון מביע את עצמו בהתנהגות אלימה וחיפוש עימותים, אבל זה לא "קלאסי".

השאלה היא, האם אתה עצבני גם בסיטואציות אחרות, שהן לא נהיגה?

האם יש דברים בחיים שלך שמעצבנים אותך ופשוט בכביש אתה "מתאוורר" ומוציא את האגרסיות?

בכל מקרה, פעילות גופנית היא דרך מצויינת להרגיע אגרסיות באופן טבעי (וגם טובה מבחינות אחרות). לאנשים עצבניים ותוקפניים במיוחד, אומנות לחימה כלשהי משמשת מקור טוב גם להוצאת אגרסיות וגם ללימוד שליטה עצמית (בניגוד למה שניתן אולי לחשוב).

ואפשר גם תמיד לפנות לפסיכולוג, שינסה לעבוד איתך על למה אתה עצבני או מאמן (Ya-ano קואצ'ר) שייישב איתך ברכב וישנה איתך את דפוס ההתנהגות.

זהו, כמה רעיונות בשלוף...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

להתעצבן זה להעניש את עצמך את טיפשותם של אחרים.

אני אישית כמעט ולא מתעצבן בכביש ומאוד סובלני וכן אני נוהג על אותו כביש שבו 50 % מהנהגים לא יודעים לנהוג - למען האמת בשנה האחרונה יצא לי לצפור פעמיים, מתוכם פעם אחת לבדוק את הצופר.

מה שכן שורף לי את הפיוז זה כשצופרים לי ללא סיבה מוצדקת, באלוהים שאני מוכן באותו רגע לצאת מהרכב עם סכין, לעקב את כל

התנועה ולהתחיל לברר למה הבנ*ונה צפר לי.

למשל היום, באתי להישתלב לנתיב ההולך וצר בלי לעקב את התנועה ומהר. בן אדם בגיל 40, אני מניח, החליט שבידיוק שאני נכנס הוא יתן רייס ויעיף אותי החוצה לנתיב שהולך להיגמר במדרכה. אני יכול להגיד שבאותו רגע אם אמא שלי לא הייתה ברכב אני לא יודע איך זה היה נגמר. אני כמעט בטוח שהייתי ממשיך לנסוע אחריו וחותך אותו בעקיפה ברוטלית ומצידי היה להשבית את הרכב עליו. בן אדם אחר היה מתעצבן שניה ושוכח מהסיפור, אני לא, וזה אחד הדברים המבאסים שאין לך שליטה עליהם.
אם הייתי נקלע למצב שלך, הייתי מעט, אם יש צורך עוצר, ומשתלב בהזדמנות הראשונה שיש לי.

מאיפה לי, אם הבנאדם ההוא דפוק כמוך? יש לי תוכניות לעתיד והם לא כוללים ביקורים במוסכים בתי חולים או לשלם פיצויים.

ד"א אף אחד לא חייב להביא לך להשתלב, פעם עמדתי בפקק, לפניה ימינה, איזה 15 דק', בא מישהו ורצה להדחף לפני, דווקא לא הבאתי לו, כי אין סיבה שאני אביא לו.

עוד משהו - בגלל השלט "נהג חדש" כל הנהגים הוותיקים יותר, מה שעושה אותם לכעורה יותר מקצוענים ואז הם מרשים להתנהג לעצמם כמו בהמות, סבבה, לא אכפת לי, הכל יחזור אליהם כשנהג כמוך יקבל קריזה.

פורסם

מה שאתה מתאר זה סוג של road rage ואני חושב שזה די נפוץ. לאמא שלי יש את זה וגם לאמא של חברה שלי. כל פעם שאני נוסע עם אחת מהן אני המום כמה מהר הן מתעצבנות לרמה של קללות (במקרה של אמא שלי) או צפירות והבהובים עצבניים (במקרה של אמא של חברה שלי, שתיהן נשים נורמטיביות ועדינות).

קיבלת כמה עצות טובות, אני חושב שאם זה באמת מפריע לך, כדאי שתנסה לטפל בזה כי זה בוודאי לא עושה לך טוב. תתחיל בלהחליף סמלון :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נסה לחשוב על הדברים אחרת.

אתה נוהג טוב ואתה גם רוצה להגיע ליעדך מהר ובשלום.

הנהגים סביבך גרועים ואינם מודעים לטעויות שהם עושים. כל עוד שהם בכביש והם רבים, אתה אמור להסתדר איתם ולעבור בין הטיפות, אחרת לא תצליח להגיע ליעדך בשלום.

במילים אחרות, אתה אמור לצפות להתנהגות נהגים אחרים השונה מהתנהגותך שלך ואתה אמור להשלים ולקבל זאת כעובדה קיימת ולאפשר לה להתמזג באופן נהיגתך ולנהיגתך להתמזג בנהיגתם.

רק אם תפנים זאת, תוכל להבין שבעצם הם אלה שמאפשרים לך לשרוד בכביש, שהרי מבחינתם, אתה הוא המפגע שיש לסלק.

אני ממליץ לך לראות את הקטעים שבשירשור הרצ"ב ולנסות להבין שאם חבר הפורום MK3 לא היה משכיל להבין שהוא זה שצריך להתמזג בין הטעויות של כולם, הוא כנראה לא היה מצליח לפרסם את השירשור הרצ"ב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=309745

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אלמוג,

יש בבעלותך חברת תרופות? :lol:

אני לא ממליץ לנהוג "על כדורים", במיוחד כדורי הרגעה - גם יצרני הכדורים בפירוש רושמים את זה.

לפותח השרשור - תדמיין לך, שאתה משחק משחק "להגיע בשלום".

זאת אומרת, להמנע מכל מצב מסוכן, גם אם אתה מוותר על זכות קדימה (אשר היו צריכים לתת לך כפי החוק).

אם הצלחת להגיע ליעד הנסיעה בלי להתעצבן - זכית במשחק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לי זה קורה לפעמים כשאנשים באמת עושים דברים שמעצבנים אותי. לא כל דבר קטן מעצבן אותי.

נהיגה בצורה מטומטמת ונהיגה בצורה של 'הכביש שייך לי ואני שם על כולם פס' מעצבנים אותי.

לפני מס' ימים יצא לי 'להחזיר' לאחד שניסה לעשות משהו כזה בצורה די מספקת. בד"כ אני מצפצף, מאותת עם האורות

וממשיך ליסוע רגיל.

אני הייתי מציע לך לשים על כולם פס. סע בדרך שלך. סע בזהירות, תשתדל להיות אדם אדיב על הכביש. לא פעם אני נותן לאנשים להשתלב, לעבור לנתיב שלי, לעבור ראשונים בכביש צר וכו'. זה עושה רק טוב.

פורסם

פעם מישו חתך אותי כשנסעתי עם חברה שלי בצורה שכמעט הרגה את שנינו, היה איזה בחור צעיר שישב כמו עבריין בתוך ההונדה שלו - זה היה בכניסה למושב עזריקם למי שמכיר.

הוא פתח חלון, ירק החוצה וסגר את החלון.... העפתי לו סטירה מהסרטים - עד שהגיעה ניידת של משטרה תנועה להפריד בינינו.

פורסם

זה תסמין ידוע. :roll:

יש לזה הסדר הגיוני ביותר. חסרה התקשורת הבין אישית.

למשל רוב האנשים שנתקלים בהם בטעות יעברו על זה לסדר היום אם מהצד השני יבוא חיוך של התנצלות. בלי מילים אפילו.

להוציא קבוצה מסויימת של אנשים שאותה אגב אפשר לקטלג ככאילו שהם בעלי רגישות נמוכה לרגשות וצרכים של אחרים. הטיפוס מוכר? יפה.. חשוב לזכור את זה :wink:

כשאתה נוסע ברכב, אין אפשרות לראות את המחוות האילו ובגלל זה כל אחד הופך לחסר רגשות, בדיוק כמו אותו טיפוס מהמשפט הקודם.

לכל מי שקורה לו כזה דבר שינסה לתאר לעצמו את הטיפוס מהמשפט הרביעי וינסה לראות אם זה תואם את הטיפוס שהוא חושב שהוא מייצג כלפי החברים שלו, המשפחה שלו כו'...

מי שיתרגל את זה תוך כמה שבועות יראה שיפור. סוג של "אימון אישי שכזה"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

היום למדתי שנשבר לי סופית מ-Trophy wives שנתקעות בשמאלי בכביש החוף על 70 קמ"ש ומחייכות לעצמן כשאני צופר להן לתת גז ולעוף קיבינימט מהשמאלי.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
למשל היום, באתי להישתלב לנתיב ההולך וצר בלי לעקב את התנועה ומהר. בן אדם בגיל 40, אני מניח, החליט שבידיוק שאני נכנס הוא יתן רייס ויעיף אותי החוצה לנתיב שהולך להיגמר במדרכה.

או בעברית, אתה גם לא נותן זכות קדימה כפי שאתה צריך לפי החוק, וגם מתעצבן שלא נתנו לך להדחף?

:turn-l:

• תוכן חדש...