Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאמא שלי היתה דייהטסו שרייד עד שנת 97 ואז הרכב הוחלף.

פתום הגיע לפני כמה חודשים דו"ח על הרכב מאיזה עורך דין בחיפה שטוען שזה נמסר לטיפולו לגביה. שלחנו לו פקס מפורט עם בקשה לראות הוכחות שנשלחו תזכורות וכ"ו. נשלח גם דואר רשום אבל סביר להניח שאין לי את הפתק אישור.

הוא אמר שיבדוק את העניין ויחזור אלינו.

בנתיים עבר זמן ושכחנו מהעניין בכלל, ופתאום מגיע שוב מכתב ממנו כשהדו"ח כבר הגיע לסביב האלף ש"ח.

מה שאומר שהוא התעלם מהבקשה של אמא שלי לבדוק את נושא ההתיישנות.

מה ניתן לעשות במידה והוא לא מגיב לבקשות שלנו ורק מושך זמן כדי להוציא עוד כסף?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דבר ראשון כל התכתבות עם עורכי דין לעשות תמיד בדואר רשום .

אני הייתי מגיע אישית למשרדם עם כל הניירת ומבקש תשובות במקום .

או לחילופין מנסה להתדיין על עיסקת טיעון - לרוב זה עובד , במיוחד עם עיריות גדולות .

חוב דוחות חניה שהיה לי אצל עיריית ת"א והצטבר ל8000 ש"ח , שולם בסופו סכום של 1200 ש"ח ועוד בעשרה תשלומים ללא ריבית .

תנסה ואל תוותר .

הרי משרד העו"ד מרויח כאן לא על גובה הדוחות אלא על הטיפול בעניין הגביה ולכן לרוב התשלום לא קבוע , אחד דורש 200 והשני 500 והכל פתוח .

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון בנושא.

אמא שלי שלחה להם מכתב בקשה לדעת מתי נשלחו אליה תזכורות כל השנים שעברו והיום הגיע מכתב. הם כמובן כותבים שהכל נשלח בדואר רשום רגיל במועדים הקבועים בחוק לפי נתוני משרד הרישוי ומשרד הפנים.

אז אני אוסיף עוד פרטים מהצד שלי כרגע.

שנת 97 אמא שלי קנתה רכב ואת השרייד (שעליה הדוח) מכרה, וגם עברנו דירה בשנת 98. את הכתובת שינינו במשרד הפנים בשנת 98 ויש לכך סימוכין על גבי הנייר שמקבלים עם התעודת זהות. האם יש עוד מקום ממנו ניתן להוציא סימוכין לתאריך בו הוחלפה הכתובת?

עכשיו לגבי הרשימה שלהם שבה מצויין מתי שלחו תזכורות.

שנת 96 בראשון לאפריל הונפק הדוח עצמו והוצמד לרכב.

שנת 96 ב-12 לאפריל לפני שליפה לרישוי

שנת 96 ב-25 למאי לפני שליפה לרישוי

שנת 96 ב-26 ליוני לאחר הלבשת פרטים

שנת 96 ב-7 ליולי לאחר הודעת תשלום קנס

שנת 99 ב-25 לינואר התראה

שנת 99 ב-10 ליולי דרישה לתשלום

שנת 2000 ב-10 לאוגוסט דואר חוזר לדרישה

שנת 2000 ב-11 לאוקטובר דרישה לתשלום

שנת 2000 ב-26 לדצמבר התקבל אישור מסירה

שנת 01 ב-21 לנובמבר מבצע תשלום

שנת 01 ב-13 למאי מבצע תשלום

שנת 03 ב-28 למאי דרישה 2 אישור מסירה

שנת 03 ב-15 ליוני דואר חוזר דרישה

עד פה, הכל נשלח לכתובת הקודמת כאשר לא ידענו על זה כלום. ולהזכיר שכתובות שונתה בשנת 98 כאשר קיבלנו טסטים לרכבים שהוחלפו עם השנים לכתובת שעודכנה כבר בשנת 98.

מעכשיו שאר ההתראות נשלחו לכתובת החדשה שגם אותם לא קיבלנו בכלל.

מה אתם מציעים, לדרוש ביטול בגלל שהם לא היו אחראים מספיק לוידוי הכתובת ומבחינתי הם התרשלו ואני רוצה שיבטלו? או לבקש לשלם את הקרן או מה לדרוש במצב כזה? או ללכת כבר למשפט?

האם במשרד הפנים אני יכול לקבל אישור לתאריך שבו החלפתי באמת כתובת ולא להסתמך רק על הספח שצמוד לתעודת זהות?

אני אשמח לקבל עזרה בסוגיה המוזרה הזאת. מצד אחד הם טוענים שהם מוציאים פרטים ממשרד הפנים והרישוי, מצד שני כנראה שהם לא באמת עשו את זה ולי אין חשק לשלם להם אלף שקל על הרשלנות שלהם.

in the face

with a chair

פורסם

אישור כתובות ותאריכים אתה יכול לקבל במשרד הפנים.

מקרה דומה עם חבר - 3 דוחו"ת שנשלחו לכתובת ישנה, בסופו של דבר בוטלו.

התהליך אצלו כבר היה בטיפול המרכז לגביית קנסות, הם הראשונים ששלחו לכתובת מעודכנת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זאת אומרת שפשוט לבקש מהם ביטול הדו"ח בגלל שהם שלחו לכתובת לא נכונה בזמן שהכתובת כן שונתה?

כמובן בצירוף העתק מסמך שמאשר מתי שונתה הכתובת במשרד הפנים.

הם בכל זאת לא יסכימו לבטל מה האפשרות שלי?

in the face

with a chair

פורסם

אם הם לא מבטלים, תוציא להם אתה מכתב מעו"ד שמודיע להם שהגביה הנ"ל לא חוקית, ובמידה ולא יפסיקו להטריד אותך הם צפויים לתביעה + הוצאות + עוגמת נפש + פניה לתקשורת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

א. הדו"ח חל על תקופה בה הרכב היה ברשותכם. המכירה חלה אחרי קבלת הדו"ח ולפיכך אינה משמעותית.

ב. לא פירטת את התאריכים של ההודעות לכתובת החדשה. האם משנת 2003 ועד היום יש רצף של הודעות ברווח של פחות מ- 3 שנים

אם יש הפרש של יותר משלוש שנים בין ההודעות- חלה התיישנות על הקנס.

עליכם לכתוב מכתב רשום לעו"ד ולרשות המקומית ולבקש ביטול הקנס בשל התיישנות. בניגוד לעצתו של הכותב מעלי, יש להמנע מאיומי סרק.

שלחו אישור על שינוי הכתובת בשנת 98 . האחריות למשלוח הודעות לכתובת הנכונה חלה על העירייה. מכיוון שחלפו 5 שנים בין מועד עדכון הכתובת ועד לקבלת ההודעה לכתובת החדשה - יש התיישנות.

אגב, האם מדובר בעיריית חיפה? עירייה זו נוהגת בניגוד לחוק ומתעלמת מן ההתיישנות.

פורסם

כן משנת 2003 הם כותבים שנשלחו התראות לכתובת החדשה (זאת שעדכנו אותה במשרד הפנים כבר בשנת 98).

לכתובת החדשה הם טוענים ששלחו מכתבים כל שנה או שנתיים, זה לפחות מה שכתוב בטופס שקיבלתי מהם. אני לא קיבלתי שום כלום והדבר היחידי שהגיע זה מכתב מהעורך דין שלהם שכבר התחיל לפעול לגביה בשנת 2006 ומשום מה רק בשנת 2009 קיבלנו ממנו מכתב באמת בפועל. זה לא מונע מהם לטעון שגם בשנת 2007 וגם 2008 קיבלנו מכתבים.

זה נראה כאילו העדיפו למשוך את הזמן כדי שהסכום יעלה.

וכן מדובר על עריית חיפה. ברור שהם מתעלמים מהחוק, הם הרי כותבים שהכתובות שיש להם זה ממשרד הפנים והרישוי, אז מעניין איך הכתובת שונתה בשנת 98 והם מצאו את העידכון הזה רק בשנת 2003.

in the face

with a chair

פורסם

מבחינת החוק, העירייה אינה צריכה להוכיח שקיבלת את הדואר אלא רק שהוא נשלח אליך. זה מונע ממך להתעלם מהודעות על קבלת דבר דואר רשום. בעניין זה החוק לצד העירייה.

המסמך שהם שולחים אליך נקרא "דו"ח מצבים" ובו מצוינות כל הפעולות שהם ביצעו (כולל משלוח דואר ובירור הכתובת). מכיוון שלא העלית את המסמך עצמו, אפשר להתייחס רק לתאריכים שציינת בהודעה שלך.

יש לך אפשרות לבקש מן העירייה לשלוח אליך את האסמכתא למשלוח הדואר (מספר המכתב הרשום), רוב העיריות אינן יכולות לספק אסמכתא כזו כי הן שולחות את ההודעות במרוכז או באמצעות קבלן משנה. זה לא יגן עליך מבחינה משפטית אבל אתה יכול לבקש מן העירייה לעכב את ההליכים עד שינפיקו לך את האסמכתות. אתה זכאי לקבל את המידע הזה על פי "חוק חופש המידע" אך עיריית חיפה עלולה להתנות את משלוח האסמכתא בתשלום של אגרה - זה אינו חוקי ואני פניתי למבקר המדינה שנזף בעירייה על פעולה כזו. (אגב, במקרה שלי העירייה קיבלה לבסוף את טענתי להתיישנות הדו"ח וביטלה אותו, אך רק לאחר התערבות מבקר המדינה ומספר חודשים של התכתבות.)

אל תסתפק במשלוח פקסים. גבה משלוח פקס או שיחת טלפון במכתב רשום.

נראה לי שיש לך עילה לביטול הדו"ח אם תציג מסמכים המעידים על כך ששינית את כתובתך ב-1998 וההודעה הראשונה נשלחה לכתובתך החדשה רק ב- 2003 . כתוב מכתב רשום לעירייה וגם למשרד עורכי הדין הפועל מטעמה. צרף את האישור על שינוי כתובת ובקש ביטול הקנס בשל התיישנות שכן עברו יותר מ-3 שנים בין שינוי הכתובת למשלוח המכתב לכתובת הנכונה.

בכל מקרה בקש במכתבך עיכוב בביצוע הליכי גבייה עד לבירור הנושא, כך תמנע התנפחות של דמי גבייה והצמדה.

פורסם

הסברתי בעבר שגם מספר האסמכתא שנשלח בדואר רשום, אינו בהכרח הוכחה שהמכתב אכן נשלח בפועל או שהגיע לסניף הדואר עבור הנמען. יש מקרים בהם ד"ד נעלמים בדרך, יש מקרים בהם נרשם שד"ד נתקבל למשלוח כשבעצם לא התקבל כלל, בפרט בדואר כמותי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אתה צודק, זו אינה הוכחה - אך על פי חוות הדעת המשפטית שקיבלתי ממשרד מבקר המדינה, אם הנושא יגיע לארכאות, השופט עשוי לפסוק כי דו"ח מצבים מהווה אסמכתא למשלוח ההודעה. יש תקדימים לכאן ולכאן.

מהכרותי עם עיריית חיפה, היא לא תהסס להפעיל הליכי גבייה גם אם החוק אינו לצידה. אני מניח שאיש לא ישכור עו"ד ויתבע את הרשות כשמדובר בכמה מאות שקלים. לפיכך אני ממליץ למהר ולשלוח לה בקשה לעיכוב הליכי גבייה במקביל לבקשה לביטול הקנס בעילה של התיישנות.

פורסם

בשביל מה עורך דין? תביעות קטנות תוך חצי שנה אתה כבר בבית משפט ובסזה נגמר הסיפור.

in the face

with a chair

פורסם

האם ביקשת הוכחה על משלוח בתאריכים האלו ?

(לכתוב ששלחו זה אחלה, אבל האם יש להם אישור על משלוח בדואר רשום ?) בקש לראות את כל האישורים על הדואר הרשום (ספק אם עוד יש להם את זה או אם בכלל)

פורסם

למה זה רלוונטי אם שלחו, ממילא הם שלחו לכתובת הלא נכונה במשך 4 שנים בערך אז זה לא מעניין כלכך אם באמת שלחו או לא.

in the face

with a chair

פורסם
אתה צודק, זו אינה הוכחה - אך על פי חוות הדעת המשפטית שקיבלתי ממשרד מבקר המדינה, אם הנושא יגיע לארכאות, השופט עשוי לפסוק כי דו"ח מצבים מהווה אסמכתא למשלוח ההודעה. יש תקדימים לכאן ולכאן.

בהתייחס לדואר כמותי - לדעתי אף אחד עוד לא ניסה להוכיח את הטענה שהחותמת על קבלת המשלוח שמאשרת שאכן המכתב התקבל למשלוח, אינה עדות לכך שהמכתב באמת התקבל למשלוח. אפילו הדואר לא מתחייב כלפי השולח שאכן המכתב נתקבל למשלוח.

דו"ח המצבים מתייחס לדו"ח מחשב ולא להאם נשלח בפועל.

עובדתית, יש מקרים שבהם הדואר חותם על דו"ח מחשב שלכאורה התקבל המכתב למשלוח כשבעצם הוא מעולם אפילו לא הודפס ונעטף.

בנוסף, הדואר מאבד מכתבים, ואם לא בודקים מסלול מכתב, אי אפשר לדעת מה קרה בפועל.

.

• תוכן חדש...