Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לפני חדשיים התחדשתי בפיג'ו 307 SW ,שנת 2003 ,2000 סמ"ק.

הנעילה עם השלט אמורה גם לסגור את החלונות. במקרה שלי אם אחד החלונות האחוריים קצת פתוח (לא משנה איזה), אז הנעילה גורמת לחלון שאחרי הנהג להיפתח עוד קצת (5 ס"מ) במקום להיסגר. שאר החלונות נסגרים כמו שצריך.

השאלה אם יש למישהו כיוון מה הבעיה וכמובן האם ניתן לתיקון עצמי.

תודה מראש לעונים.

פורסם

אין לי מושג למה אבל זה קרה גם ב307 XSI של חבר שהוא היה נועל את הרכב הסאן רוף היה נפתח משהו הזוי

אני ישתדל לבדוק מה הייתה התקלה אצלו מקווה לחזור עם תשובה

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

אני לא מכיר את הרכב אך מכיר בעיה דומה ברכב אחר. אם לחלונות שלך יש מנגנון נגד פגיעה בעצבעות, כלומר כאשר החלון מרגיש התנגדות לפני שהוא מגיע לסוף הוא יורד קצת למטה ( נועד למנוע פגיעה באצבעות של ילדים) אז יתכן שמישום מה המנגנון נכנס לפעולה. יש לבדוק קצר על הקו הרלוונטי בזמן נעילת הרכב.

פורסם

נשמע הגיוני שהבעייה היא עם המנגנון למניעת התפסות של החלון.

במקרה שהמנוע נתקל בהתנגדות תוך כדי סגירה, הוא עוצר ויורד מספר סנטימטרים.

המנגנון ברכבים האלה מתכנת. יש פרוצדורה של פתיחה וסגירה מלאה שכתובה במדריך למשתמש.

עד כמה שאני זוכר, פתיחה עד הסוף עם לחצן לחוץ כל הזמן וסגירה עד הסוף עם לחצן לחוץ כל הזמן אבל שווה לבדוק בספר.

פורסם

האם מדובר בתופעה שמופיעה באופן קבוע בכל נעילה של הרכב ?

האם ברכב מותקנת אזעקה עם מרים חלונות ?

האם מדובר רק בחלון אחורי שמאלי ?

האם החלון יורד ב"מדרגות" קטנות כל פעם ?

בהנחה שמנגנון החלון מתפקד בצורה תקינה לחלוטין ואין מרים חלונות\אזעקה ומערכת החשמל של הרכב נטולת התקנות חאפריות - אזי הבעיה נעוצה ב BSI של הרכב ויש להחליפו. ה BSI הוא הצומת המרכזית ("המחשב הראשי" כאילו) של מחשבי הרכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מכיוון שהרכב אצל אישתי לקח לי זמן לבדוק את השאלות וההצעות.

תשובות לשאלות:

האם מדובר בתופעה שמופיעה באופן קבוע בכל נעילה של הרכב ? לא, קורה בדר"כ שאחד החלונות פתוח.

האם ברכב מותקנת אזעקה עם מרים חלונות ? כן, PITON לדעתי הותקנה בקניה.

האם מדובר רק בחלון אחורי שמאלי ? כן, שאר החלונות נסגרים היטב.

האם החלון יורד ב"מדרגות" קטנות כל פעם ? כן, 5 ס"מ לערך.

איציק

האם לחלונות שלך יש מנגנון נגד פגיעה בעצבעות? לאחר בדיקה התשובה כן. ברגע שאני שם את היד החלון יורד 15 ס"מ בערך.

יש לבדוק קצר על הקו הרלוונטי בזמן נעילת הרכב. בדקתי אין, אם אני סוגר מהמתג החלון נסגר היטב עד הסוף.

silence

אריאל כתב:

פרוצדורה של פתיחה וסגירה מלאה שכתובה במדריך למשתמש. חיפשתי בספר רכב ולא מצאתי.

פתיחה עד הסוף עם לחצן לחוץ כל הזמן וסגירה עד הסוף עם לחצן לחוץ כל הזמן אבל שווה לבדוק בספר. שיחקת אותה חבר, הרעיון שנתת לנסות לתכנת את החלון כנראה פתר את הבעיה. פתיחה וסגירה עד הסוף לא עזר, אך פתיחה עד הסוף והרבה לחיצות פתיחה קצרות וכנ"ל לגבי הסגירה כן הועילו. בגלל השעה המאוחרת לא בדקתי יותר מדי פעמים את הנעילה. אך נראה שזה פתר את הבעיה. למרות שאני קצת סקפטי שהפיתרון כ"כ פשוט והבעיה נפתרה(פיג'ו, לא...).

ושוב תודה לכם.

פורסם

בדקתי את התיכנות (ברשת, לא בחוברת).

צריך להוריד את החלון עד הסוף ואז להעלות אותו בחלקים, כלומר לחיצות קצרות.

לפעמים אחרי החלפת מצבר, התכונה הזו צריכה תכנות מחדש, והיא צריכה להעשות לכל חלון (בעייתי) בנפרד.

אני מקווה בשבילך שזו באמת הבעייה ולא משהוא עם מרים החלונות שהתווסף או כל רעיון אחר שאיציק העלה.

אריאל

• תוכן חדש...