Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם אני התחדשתי - מקדח ממתק"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יצא לי לייצר מספר מעגלים מודפסים (PCB) ולשם קדיחה הקדחים בקוטר 0.8 מילימטר השתמשתי עד היום עם מקדח מפלדה מהירת חיתוך H.S.S מחירו של מקדח הינו בסביבות 8 שקלים ליחידה.

לאור התוצאות והשחיקה המהירה של המקדח החלטתי לרכוש מקדחי מתק"ש (גם הקנה וגם השפה החותכת עשויים ממתק"ש) תוצרת TITEX.

עכשיו הקידוח קל והקדחים ללא גרדים ומדוייקים להפליא.

תמונות מצורפות

מה אתם אומרים על הקידוח בעזרת סטנדט בייתי פשוט ?

PCB-PS.jpg

untitled.jpg

איזה כייף לי :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

אחלה.

הייתי מכרסם הרבה PCB בצורות (שיתאימו לתושבות שונות) וגם עם חריצים להלחמה עם כרסומי וידיה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

פעם היתה תחרות לייצור המקדח בעל הקוטר הקטן בעולם.

האמריקאים הגיעו למקום הראשון, עם מקדח דקיק, בעובי של שערה.

הסינים ראו,

לקחו את המקדח,

והחזירו אותו למחרת, חלול, קדוח מבפנים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
פעם היתה תחרות לייצור המקדח בעל הקוטר הקטן בעולם.

האמריקאים הגיעו למקום הראשון, עם מקדח דקיק, בעובי של שערה.

הסינים ראו,

לקחו את המקדח,

והחזירו אותו למחרת, חלול, קדוח מבפנים.

לא נכון...

הבדיחה אומרת שהייפנים שלחו את פרי תוצרתם מקדח בעל קוטר של 1 מילימטר לגרמנים ואלה החזירו להם את המקדח עם 2 קדחים עוברים לשימוש במכונות CNC עם קירור דרך הספינדל.

אתה יכול לשאול את שי .ז

פורסם

טיטקס זו אחלה פירמה.

לאחרונה הם קנו את חברת "פרוטוטיפ", חברה גרמנית גם כן.

בכל מקרה,

מניסיוני עם טיטקס (מקדח מתק"ש קצר דווקא)-הוא חדר נירוסטה כאילו היא הייתה קרש דק. זה אחרי 5 דקות של ניסיון קידוח ללא הצלחה עם מקדח HSS מעפן פשוט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש שתי חסרונות במקדחי מתק"ש בשימוש ביתי והם:

1. מחירם הגבוה - מחירו של מקדח בקוטר של 0.8 מילימטר כ-50 שקלים בקנייה של יחידה אחת בלבד (לפני שנה המחיר היה 32 שקלים)

כמובן אני מדבר על מקדחי מתק"ש תוצרת TITEX או GUHRING.

2. נשברים בקלות יחסית גם מנפילה על הריצפה (אני מדבר על מקדחים בקוטר 0.8-0.6 מילימטר מתק"ש מלא).

פורסם

זה בגלל היבואן ,נוימו ורגוס .

עם מחירים של בית מרקחת בלילה בצפון ת"א ,

והניהול הכושל של הבת (רווקה מתבגרת בגיל 50) מה כבר אפשר לצפות .

פורסם
יש שתי חסרונות במקדחי מתק"ש בשימוש ביתי והם:

1. מחירם הגבוה - מחירו של מקדח בקוטר של 0.8 מילימטר כ-50 שקלים בקנייה של יחידה אחת בלבד (לפני שנה המחיר היה 32 שקלים)

כמובן אני מדבר על מקדחי מתק"ש תוצרת TITEX או GUHRING.

2. נשברים בקלות יחסית גם מנפילה על הריצפה (אני מדבר על מקדחים בקוטר 0.8-0.6 מילימטר מתק"ש מלא).

אלוהים אדירים, לקחו ממך 50 ש"ח?!

איפה קנית, באייס?!

פעם הבאה, קנה בחנות לאספקה טכנית. תתפלא לאיפה המחיר יכול לרדת.

באשר לשבירות,

נגד זה אין מה לעשות...

פורסם

נראה לך שציוד טכני אני קונה ב-ACE ?

את המקדחים רכשתי אצל ז.ג.ז (??) באיזור התעשייה בחולון מפיצים של חניתה,יישקר ועוד מספר חברות.

הבעיה שהם לא מחזיקים במלאי מידות קטנות והוא מזמין מנוימו-ורגוס במיוחד בשבילי פעם בשנה קופסא של 5 יחידות או 10 יחידות (תלוי במידה) ואני קונה ממנו 2-3 מקדחים.

פורסם
נראה לך שציוד טכני אני קונה ב-ACE ?

את המקדחים רכשתי אצל ז.ג.ז (??) באיזור התעשייה בחולון מפיצים של חניתה,יישקר ועוד מספר חברות.

הבעיה שהם לא מחזיקים במלאי מידות קטנות והוא מזמין מנוימו-ורגוס במיוחד בשבילי פעם בשנה קופסא של 5 יחידות או 10 יחידות (תלוי במידה) ואני קונה ממנו 2-3 מקדחים.

לא ז.ג.ז אלא ז.ג .

אני מת על צמד הייקים הקשישים האלו , אבל הם זזים כל-כך לאט, כך שעדיף כבר לטוס ליצרן .

פורסם

ז.את ג.

ועדיין המחיר משוגע למדיי.

נכון, זו מידה משוגעת, אבל המחיר שלה לא כל כך גבוה.

עשה סקר שוק, בפעם הבאה שתזדקק-אתה תמצא ביותר זול, בדוק.

פורסם

תתחדש.

עם ז. את ג' עבדתי בעבר במוצרי ישקר אבל היום אני עובד ישירות מול ורגוס.

מקדחי המתק"ש של טיטקס באמת מוצלחים.אני עובד עם מתקש"ש מלא עד קוטר 14 מ"מ ובקטרים הגדולים יותר (18.5 מ"מ ומעלה) אני מעדיף את המתק"ש המולחם שנותן יחס עלות תועלת עדיף ומשמר את הגמישות של ה HSS עם פינה חותכת ממתק"ש.

פרוקסימה, המנהלת של ורגוס שכחה את גיל 50 מזמן ומוצרי טיטקס נמכרים במחירים דומים גם בחו"ל (ותאמין לי שבדקתי). דווקא מוצרי ישקר לפעמים יותר זול לקנות בחו"ל.

ברווז, מקדחים בכאלה קטרים אכן יקרים. ניסית פעם להשחיז מוט בקוטר 0.8 בלי לשבור אותו?

מרק, בקשר לבדיחה גם אני מכיר אותה עם היפאנים והגרמנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי .ז,

אני לא בעל חברה ולכן הרכישות שלי הם קטנות ולצערי גם היחס שאתה מקבל בתור לקוח פרטי קטנצ'יק מהחברות כמו ורגוס הינו גרוע ביותר או לפעמים לא ימכרו לך בכלל.

שהייתי סגן מנהל הנדסה בחברת ETM ובתקופה מסויימת מתכנן מכני בחברת ECI הייתי מרים טלפון לכול חברה בארץ או סוכן של מוצרים לעיבוד שבבי הם היו יורדים על 4 בכדי רק לקבוע פגישה איתי או לשלוח לי דוגמאות.

תנסה להזמין קטלוג (מודפס) של קשיחים תוצרת חברת Bossard או Borstlap מהסוכן המקומי בתור לקוח קטן/בינוני תקבל תשובה כזו " אנו נשלח לך קטלוג ונחייב אותך ב-500 שקלים שיוחזרו לך במידה ותבצע הזמנה של יותר מ-2000 שקלים"

מה לעשות זה השירות בארץ.

פורסם

מציע לך לבדוק את המחירים בארנולד בחולון (יושבים ליד ג'יג'י ירום, המכתש 6). אלו הספקים שלנו בכל מה שקשור לכרסום, דפינה וקדיחה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...