Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני הבעלים של פיג'ו 306 XR, שנת '96.

הרכב שלי סובל מבעיות מחשמליות שמופיעות ונעלמות. בין התופעות:

1. החלונות החשמליים הקדמיים מפסיקים לעבוד לתקופה כלשהי - בדרך כלל לכמה שעות. לאחר מכן הם חוזרים לעבוד כרגיל.

2. המיזוג עבד נהדר עד לפני חודשיים, ואז (לאחר טיפול במוסך, אבל לא בטוח שזה רלוונטי) החלו בעיות - בתחילה האיוורור עצמו הפסיק לעבוד לכמה שעות, ואז חזר - אך המיזוג הפסיק לעבוד. המאוורר עצמו עובד.

3. הטאכומטר (מד סל"ד) לפעמים - בימים חמים בלבד, אם אני לא טועה - נתקע על ערך קבוע של 3100 סל"ד. לאחר כמה שעות או, לעיתים, כמה התנעות לאחר מכן - הטאכומטר חוזר לעבוד.

4. הנעילה המרכזית מתחילה לזייף - כאשר אני מנסה לפתוח את הרכב באמצעות שלט האזעקה, הרכב לא נפתח (למרות שהאזעקה נכבית). לעומת זאת, נעילה של הרכב באמצעות השלט תמיד עובדת.

האם יש קשר חשמלי בין הרכיבים הללו? האם יכול להיות שחלק מסויים אחד מזייף ולכן כל עניין התקלות הזמניות הללו מתרחש?

עוד שאלה קטנה, לגבי המזגן:

הייתי היום אצל מזגנאי, תחת ההנחה שפשוט חסר לי גז - המזגנאי טען שהמדחס לא יונק (שמתי לב שעל מד ה-Retard היה רשום 60-70) ושצריך לפתוח את המדחס ולראות מה קורה, אולי להחליף שסתומים ואז כל הסיפור יעלה כ-1050 ש"ח כולל מע"מ. האם יכול להיות שהמדחס לא יונק בגלל בעית חשמל? או שהערכים שהופיעו על המד קובעים שיש יניקה חלשה?

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

יתכן ויש קשר והוא חיבור חשמל מרכזי כלשהו רופף או חצי שרוף.

בדוק את חיבורי החשמל הראשיים, קלמפות המצבר, תיבת פיוזים ראשיים אם יש, ממסרים ראשיים וחיבורי הארקה ראשיים.

פורסם

אני אסתכל ואשתדל למצוא את החלקים הרלוונטיים, אך אין לי מושג היכן נמצאים חיבורי החשמל הראשיים (אתה מתכוון לצד השני של חיבור המצבר?), הממסרים הראשיים וחיבורי ההארקה הראשיים.

אני אסתכל ב-haynes שלי, אבל אם יש למישהו מושג - אני אשמח לשמוע :)

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

• תוכן חדש...