Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידיד טוב שלי מכר רכב שנת 99 עם 155000ק"מ לפני כחודש.

היום מתקשר אליו הקונה וטוען שנמצאו במוסך שלל תקלות ופגמים כגון משולש לא תקין, חיישן שלא עובד וכ"ו.

הקונה דורש השתתפות של המוכר ב 50% מעלות התיקון...

יש לציין שהקונה לא לקח את הרכב לבדיקה ובזכרון הדברים מצויין שהקונה בדק את הרכב והוא לשביעות רצונו המלאה. למעט אחריות על תאונות שלדה שנרשמה בזכרון דברים, אין שום אחריות אחרת שסוכמה בעל-פה או בכתב.

המוכר כמובן טוען שעבר כבר חודש ובחודש הזה מי יודע מה הקונה עשה עם הרכב, ובנוסף הוא מכר רכב בן 9 וסביר שלא הכל 100%.

הקונה מאיים בתביעה.

דעתכם?

תודה

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כמו שצריך לדעת ממי לקנות צריך לדעת למי למכור

אני לא הייתי מפחד מהאיום המגוחך הזה כי אין לו "קייס"

במקרים כאלה אני מתעלם חד משמעית

למרות זאת כדאי לבדוק שיש תיעוד טיפולים של הרכב רק למקרה ש...

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אין למוכר שום אחריות.

האחריות ישנה רק במקרה והיתה ברכב תקלה, שהמוכר ידע עליה, ולא דיווח לקונה, כלומר העיסקה לא נעשתה בתום לב.

כאן זה לא המקרה, אדם סביר לא יכל לדעת, שאחד החיישנים דפוק או משולש בלוי, הוא מכר רכב, שמבחינתו תקין.

פורסם

כל עוד המוכר לא התחייב לכלום - בעיתו של הקונה. הוא היה צריך לבדוק את הרכב לפני שקנה אותו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זה לא לגמרי נכון, גם אם קנית ללא בדיקה ותצליח להוכיח, שהמוכר פעל לא בתום לב, יש לך "קייס"

דוגמה- קנית ללא בדיקה רכב מיד ראשונה לאחר תאונה. מאחר וזה יד ראשונה, אין מצב שהמוכר לא ידע על התאונה.

הוא לא דיווח לך על התאונה, והצהיר שהרכב ללא תאונות - יש לך עליה לדרוש ממנו פיצוי, גם אם חתמת בזיכרון דברים שהרכב לשביעות רצונך, ולא יהיו לך כל טענות כלפי המוכר.

אבל שוב, כאן זה לא המקרה, והמוכר לא ידע על התקלות האלו ואני מניח שהעיסקה נעשתה בתום לב.

פורסם

לדעתי הוא יכול לאיים, לתבוע ולהפסיד.

ישנו רק קאצ' קטן, הידיד שלך חייב להזהר בכל מילה שהוא מדבר עם הקונה. אני בטוח שהשיחות מוקלטות.

פורסם

בדיוק בשביל זה קיימים מכוני הבדיקה והקונה היה אמור לקחת את הרכב לבדיקה,

המוכר אינו יכול לדעת את מצב המשולשים או חישנים מסויימים ולכן לא התחייב על תקינותם בעת המכירה.

מילא אם זו הייתה תאונה שהוסתרה, אך לקנות רכב בן 9 ללא בדיקה ואז לבוא בטענות על בלאי של חלקים זו חוצפה.

לדעתי הקונה סתם התבאס על זה שהוא לא לקח את הרכב לבדיקה ועכשיו יש לו הוצאות שהיה יכול להתקזז עליהן בעת הקניה, אני לא הייתי נלחץ מהסיפור ובכל מקרה אם מצויין בזכרון הדברים שהרכב לא נלקח לבדיקה אז בכלל הייתי רגוע, כל שופט יזרוק את התובע מהמדרגות אם הוא ישמע שהוא תובע מישהו אבל לא טרח לקחת את האוטו לבדיקה לפני הרכישה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

אני הייתי אומר לרוכש הרכב שבכיף יילך לבית משפט כי דווקא מתאים לי בכיף כמה ימי חופשה בתשלום :)

אין לו שום קייס,ברגע שהוא חתם על מסמך שהרכב נרכש לשביעות רצונו הוא יכול ללכת לתבוע את כל העולם ואישתו, זה רק יעלה לו כסף מיותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זה לא לגמרי נכון, גם אם קנית ללא בדיקה ותצליח להוכיח, שהמוכר פעל לא בתום לב, יש לך "קייס"

דוגמה- קנית ללא בדיקה רכב מיד ראשונה לאחר תאונה. מאחר וזה יד ראשונה, אין מצב שהמוכר לא ידע על התאונה.

הוא לא דיווח לך על התאונה, והצהיר שהרכב ללא תאונות - יש לך עליה לדרוש ממנו פיצוי, גם אם חתמת בזיכרון דברים שהרכב לשביעות רצונך, ולא יהיו לך כל טענות כלפי המוכר.

כפי שאמרתי - במידה והמוכר לא התחייב על שום דבר.

אם בחוזה לא רשום שהמוכר מתחייב על X או על Y - אז כל מה שהתובע יגיד בבית המשפט זה מילה מול מילה.

יותר מזה, בד"כ במכירת רכב חותמים על חוזה שאומר שהרכב נמכר AS IS ומצבו החיצוני, הפנימי והמכאני עומדים לשביעות רצונו של הקונה.

ככה שכל תירוץ שהוא לא לקח את הרכב לבדיקה - בעיה שלו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אין לו מה לחשוש

זה לא משהו שפוגע בערכו של הרכב וקובע ירידת ערך מוסרית

הוא יכול לישון בשקט ,

והקונה יכול לחפש פראייר אחר .

חג שמח

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

פורסם

תודה לכל מי שטרח לקרא ולהשיב.

במידה ויש דעות נוספות התומכות או שוללות אשמח לשמוע אותן.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יש לציין שהקונה לא לקח את הרכב לבדיקה ובזכרון הדברים מצויין שהקונה בדק את הרכב והוא לשביעות רצונו המלאה. למעט אחריות על תאונות שלדה שנרשמה בזכרון דברים, אין שום אחריות אחרת שסוכמה בעל-פה או בכתב.

לא לקח למכון בדיקה - בעייה שלו.

אגב, גם במקרה כזה, אם היה לוקח למכון בדיקה, וקונה למרות זאת, האחריות היא של מכון הבדיקה ולא של המוכר.

עבר כבר חודש ובחודש הזה מי יודע מה הקונה עשה עם הרכב, ובנוסף הוא מכר רכב בן 9 וסביר שלא הכל 100%.

רכב ישן, קילומטראז' סביר, חודש של שימוש...

מי אמר שזה לא הוא שיצר את הנזק ?

סך הכל מדובר בבלאי טבעי, לא בתאונת שלדה שהוסתרה או בזיוף קילומטראז' והחלפת מנוע לא מאושרת.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הידיד שלך יכול להיות רגוע, גם אם היה עובר רק יום אחד מאז המכירה.

הקונה מנסה את "שיטת מצליח" למצוץ כסף מהידיד שלך, להתעלם ממנו.

* השרשור הועבר לפורום יעוץ

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...