Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נרכש בשעה טובה מחשב חדש עם לוח אם של ASUS דגם P5KR עם דיסק קשיח של 160 GB מסוג SATA.

מערכת הפעלה XP+SP2 כלול בדיסק ההתקנה.

האם עליי להתקין דרייבר עבור הדיסק הקשיח בזמן בתקנת WIN ? האם הדרייבר לא כלול בדיסק ההתקנה ?

בעבר זכור לי שהייתי צריך להתקין דרייבר עבור הדיסק הקשיח.

תודה לעוזרים.

איזה כייף לי :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא תלוי בהרד דיסק, אלא בבקר SATA שנמצא על הלוח.

כמדומני ההתקנה לא תזהה את הבקר שנמצא על הלוח הנ"ל. יש להעתיק את הדרייברים לכונן דיסקטים ובעת התקנה ללחוץ F6 ע"מ לציין שברצונך להתקין דרייברים נוספים.

אפשרות נוספת במידה ואין לך כונן דיסקטים היא לעשות Slipstreaming לדרייברים אל תוך דיסק ההתקנה של WINDOWS (מידע נוסף בגוגל).

תתחדש.

פורסם

ברשותי HD בחיבור SATA. פירמטתי את המחשב מספר פעמים והתקנתי עליו XP (וגם ויסטה פעם אחת) ומעולם לא הייתי צריך לעשות שום פעולה מיוחדת בזמן ההתקנה ע"מ להגדיר את החיבור.

פורסם

נכון להיום, הגרסאות החדשות של דיסקי ההתקנה שיצאו + SP2 ובמיוחד SP2 מבטלים את כל הצורך בהתעסקות עם זה.

נכון להיום, אם הלוח אם שלך חדש + יש לך התקנה+ SP2 ביחד עם הדיסק, אין שום בעיה, אתה מתקין רגיל והכל מזהה את הכל, בעבר זה היה נכון שהייתה בעיה, אך זה תוקן מזמן ועוד לאחר יציאת SP2, אין מה לדאוג בכלל.

זאת היא דאגת עבר, פעם לפניי כמה שנים היה, עכשיו לא.

פורסם

התקנתי את מערכת ההפעלה לאחר פירמוט וללא התקנת דרייברים נוספים של SATA ומערכת עולה.

בעיה !!

מידי פעם כאשר אני מאתחל את המחשב לוקח משום מה למערכת לעלות הרבה זמן (מופיעה מסך שחור) לפרק זמן של 30 שניות ורק לאחר מכן WIN מתחילה את תהליך העלייה.

התופעה מתרחשת אחת ל-3 או 4 איתחולים שעוברים תקין ובמהירות יחסית טובה.

לא התקנתי עדיין שום תוכנה חוץ מהדרייברים של כרטיס מסך וכול העידכונים מאתר של מיקרוסופט ותוכנת אנטי ווירוס והכול חוקי למהדרין.

כדאי אולי לבצע עידכון ל-BIOS ?

פורסם

כמה פתרונות אפשריים:

* כשאר התקנת את מערכת ההפעלה, עשית פירמוט מלא? או שעשית מהיר? זה די חשוב לעשות זאת לכונן חדש ולפניי התקנה של מערכת הפעלה כלשהיא.

* כן עדכון ביוס אפשרי מאוד, יש מקרים שבהן זה פותר כמה וכמה בעיות רציניות שהיו בלוחות אם.

* המלצה שלי לקיצור כמה שניות היא, בביוס עצמו, לבטל בדיקה של כונן A וכונן הדיוידי או הסידי או כל התקן אחר שהוא בודק בעת העלייה.

* לאחר התקנה, אם לא עשית את הפתרון הראשון, ניסית לעשות איחוי לכונן? לאחר התקנתה של המערכת? (למרות שעל כונן חדש לאחר התקנה של המערכת, לא מציל חיים כי היה עדיף ומאוד מומלץ לפניי לעשות זאת).

* למרות שזה לא כל כך קשור מכיוון שזה מתקשר כבר לאחר עליית המערכת, ניסית לבדוק מה המערכת שלך טוענת בעת הפעלת ה- WIN ? זה לא כזה קשור אבל תבדוק בכל מקרה, זה מקצר שניות טובות לאחר עליית המערכת ועד שניתן יהיה להשתמש בה מרגע עלייתה. ( זה נמצא בלשונית "התחל" "הפעל" או (RUN) ותרשום שם MSCONFIG ותיגש ללשונית הכי אחרונה STARTUP.). מכיוון שכיבוי תוכנות לא שימושית או שסתם עולות ביחד עם המערכת לאחר כניסה לוינדואוס (לא במסכים השחורים של הביוס כן) מאפשרות קיצור שניות טובות בטעינה מלאה לאחר כניסה לחלונות. אם מורידים את כל ה- "זבל" שעולה, המערכת לאחרח הכניסה לחלונות לשולחן עבודה, ניתן להתחיל להשתמש בה שניות בודדות לאחר מכן, וחוסך עלייתן של סתם תוכנות מציקות.

* פתרון אחרון שאני מציע זה, לנסות ולהוריד מהאינטרנט את הדרייבירם הכי עדכניים ללוח שלך, מכייון שאלו שמגייעם עם הדיסק, רוב הזמן יחסית ישנים, ותמיד יש תיקונים בביוס, בקרים וכו' שיוצאים ללוח אם או דרייברים מעודכנים שמטרתם לתקן תקלה שנתגלתה או בעיה שנתגלתה לאחר שיווק הלוח.

פורסם

בתור אחד שעבד לא מעט שנים במעבדת מחשבים בעברי : מסך שחור בעליה יכול,בין היתר, להעיד על בעיית חומרה ב לוח אם.

תדפוק למחשב כמה ריסטים ותראה אם הוא נדלק אחרי כולם.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
התקנתי את מערכת ההפעלה לאחר פירמוט וללא התקנת דרייברים נוספים של SATA ומערכת עולה.

בעיה !!

מידי פעם כאשר אני מאתחל את המחשב לוקח משום מה למערכת לעלות הרבה זמן (מופיעה מסך שחור) לפרק זמן של 30 שניות ורק לאחר מכן WIN מתחילה את תהליך העלייה.

התופעה מתרחשת אחת ל-3 או 4 איתחולים שעוברים תקין ובמהירות יחסית טובה.

לא התקנתי עדיין שום תוכנה חוץ מהדרייברים של כרטיס מסך וכול העידכונים מאתר של מיקרוסופט ותוכנת אנטי ווירוס והכול חוקי למהדרין.

כדאי אולי לבצע עידכון ל-BIOS ?

לי יש את ה-ASUS Commando, בהתחלה, בכל הפעלה היה דיליי של 10 שניות לערך ואחרי חיפושים באינטרנט מצאתי שאני צריך לבטל ב-BIOS את ניטור הטמפ' של המעבד והלוח, ביטלתי וביחד עם זה הלכה ההשהייה, אני לא אומר שזה המצב אצלך אבל כדאי שתחפש קצת בגוגל ואולי תמצא דבר או שניים, אגב, ביטול ניטור הטמפ' ב-BIOS לא ביטלה את יכולת הניטור של תוכנות למינהן במע"ה.

איציק.

פורסם

חברים יקרים,

1. ביצעתי עידכון ל-BIOS מהאתר של ASUS

2. בדקתי את כול הפיתרונות של האשכול

3. לוח אם וכול שאר הרכיבים חדשים לוח של ASUS 5PKR כרטיס מסך של NIVIDA 8400GS עם 256 מ"ב, מקלדת ועכבר אלחוטים.

אני אנסה לתאר שוב פעם את הבעיה..

לאחר שמאתחלים ובסוף תהליך ה-POST של ה-BIOS לפעמים מתקבל מסך שחור למשך 30 שניות ורק לאחר מכן מתחיל תהליך העלייה של WIN. בפרק הזמן של המסך השחור שמתי לב שהלד של הדיסק הקשיח לא מהבהב כלומר לא מתחיל תהליך העלייה של WIN.

עוד הצעות התקבלו בברכה

פורסם

קשה לי להאמין שזה קשור, מכיוון שאתה אומר ש WINDOWS לא מתחילה לעלות, אבל שווה בכל זאת לנסות.

לפעמים יש בעיה כש WINDOWS מנסה להשיג את ה IP של כרטיס הרשת באופן אוטומטי.

תקרא את מספר 62 - סביר להניח שזה לא קשור לבעיה הספציפית שלך, אבל שווה לנסות..

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1590&page=22

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

נצל"ש: אצלי כתוב בלוח בקרה שיש כונני ATA/ATAPI, אבל על הדגם של הדיסק כתוב MAXTOR......SCSI

למה SCSI? זה ATA!

(סתם לידע כללי. אגב, לא התקנתי שום דרייבר כי המחשב עובד יפה. אני יודע איך מרגיש מחשב שהדרייבר לבקר בו לא מותקן [איטי מאוד]).

פורסם

חברים,

רוב התשובות כלל לא קשורות לבעיה לצערי...המערכת נתקעת למשך זמן של 30 שניות לאחר סיום תהליך ה-POST וניתן לראות שהדיסק לא עובד בזמן הזה.

מבקש תשובה מפטישים !

פורסם

מרק, האם אתה יכול להעלות את המחשב ב SAFE MODE לפני ה"מסך השחור"? אם כן, האם גם בעלייה כזו התופעה קורית?

אם לא, סביר להניח דרייבר. ישנו גם מצב שנקרא BOOT LOGGING שרושם את כל מהלך העלייה של WINDOWS ב C:\BOOTLOG.TXT (אם אני לא טועה).

נסה ועדכן..

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

• תוכן חדש...